Samsung i900 Omnia
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
ufff hvala na brzini i rijesenju....znaci ovako samo instaliram to i surfam preko opere....radi se o windows mobile 6.1??
i da... nije to samo za video...meni otvori samo pola stranice nekakvog teksta koji zelim procitati...skyfire ce rijesiti problem
i da... nije to samo za video...meni otvori samo pola stranice nekakvog teksta koji zelim procitati...skyfire ce rijesiti problem
Poslednja izmena od Win u Pon, 04. Maj 2009. 20:45, izmenjeno 1 put ukupno.
ok hvala puno...znaci kopiram cab file na storage card i onda pokrenem instalaciju...ovo je prvo sto instaliravam...ispricavam se ako su pitanja glupa.
Edit: da pitam jos nesto...gdje se nalaze sve stvari koje instaliram na mob i kako ih uninstalirati...hvala
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
Win, nalaze se u direktorijumu "Program Files" bilo na internoj bilo na storage memoriji, zavisno od toga sta si izabrao prilikom instalacije.
Deinstalira se sa "Start->Settings->System->Remove Programs"
Deinstalira se sa "Start->Settings->System->Remove Programs"
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
ok,može li se promjeniti jezik na omina? mislim ima li opcija u mobitelu za mjenjanje jezika?
da li radi ovaj nacin mjenjana ?
you can just change the preconfigured country in your omnia. just dial *#1546792*# in you keypad, select preconfiguration and put this code in *#81230*#. select which country you want (it hard resets the phone) and you can use an official samsung english rom so i don't think it'll mess up your warranty
da li radi ovaj nacin mjenjana ?
you can just change the preconfigured country in your omnia. just dial *#1546792*# in you keypad, select preconfiguration and put this code in *#81230*#. select which country you want (it hard resets the phone) and you can use an official samsung english rom so i don't think it'll mess up your warranty
- cale
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
- :: Google Nexus 6P
- Kontakt:
Jedini nacin promene jezika na telefonu je promena ROM-a.
Sama opcija u telefonu-ne postoji.
Jedino sto mozes uraditi je da ides na Start-->Settings-->System-->Regional Settings.
Ali jedino sto ces time dobiti je recimo Ponedeljak 4. maj ili Četvrtak 7. maj itd.
A to sto si navela,ne bih ti preporucio.

Sama opcija u telefonu-ne postoji.
Jedino sto mozes uraditi je da ides na Start-->Settings-->System-->Regional Settings.
Ali jedino sto ces time dobiti je recimo Ponedeljak 4. maj ili Četvrtak 7. maj itd.
A to sto si navela,ne bih ti preporucio.

- tomas.hokenberi
- Moderator
jaca_85, a koji je jezik tvog trenutnog firmvera , a koji bi zelela da imas? Nije dostupan firmver na bas svakom jeziku. Pre svega nema firmvera na srpskom (a koliko znam ni na hrvatskom?).
- tomas.hokenberi
- Moderator
jaca_85, flesovanje Windows Mobile nije neki preveliki problem. Kako se to radi imas vec opisano u ovoj temi na nekoj od prethodnih strana. Treba da skines neki od fabirckih firmvera na engleskom (npr. singapurski) sa zvanicnog sajta i da odradis nesto poput ovog sto sam radio za i780:
viewtopic.php?t=15810&postdays=0&postorder=asc&start=80
Verziju svog firmvera proveri na Start->Settings->System->Version
viewtopic.php?t=15810&postdays=0&postorder=asc&start=80
Firmver mozes skinuti ovde: http://www.samsungmobile.com/support/omnia/index.jsp[Edit 3]: Uspeo sam da instaliram ovaj "singapurski" (i780DX) firmver preko originalnog "bugarsko-hrvatskog" (i780XF) na sledeci nacin:
1. EXE update fajl sam raspakovao pomocu 7zip-a
2. Datoteku DXHL2_XP.EXE sam otvorio pomocu hex editora.
3. String i780DX sam zamenio sa i780XF.
4. Setup je odradio update na WM 6.1 - ovim sam verovatno ponistio garanciju.
Verziju svog firmvera proveri na Start->Settings->System->Version
ok,pokusat cu,pa sta bude, a kada zelim skinut eng.verziju pise incorrect verzija,pa jedino kada izaberem nizozemsku onda hoce verzija omnie,i tada se skida firmware na holandskom..
na ovoj temi sto si me uputio ne mogu da nadem nikako ovu singapursku verziju, i meni se javlja incorect software pa mi treba singapurska vezrija.. uh izmuci se ja
na ovoj temi sto si me uputio ne mogu da nadem nikako ovu singapursku verziju, i meni se javlja incorect software pa mi treba singapurska vezrija.. uh izmuci se ja

e moze li se nekako postaviti da mi za otvaranje klipova i muzike umesto touch player-a bude neki drugi player(core player) po default-u...nervira me kad hocu da otvorim neki format koji ne moze touch player moram da otvaram core player pa tek onda klip...a ne samo da kliknem na klip i otvorim ga!
p.s.isto vazi i za surfovanje tj. moze li se i tu promeniti i umesto touch player-a stviti neki drugi(opet core player) za otvaranje klipova sa neta?

p.s.isto vazi i za surfovanje tj. moze li se i tu promeniti i umesto touch player-a stviti neki drugi(opet core player) za otvaranje klipova sa neta?
cale,tomas.hokenberi, zahvaljujem na pomoci sve radi za 10...imam jos jedno pitanje...kako da sinkroniziram...mob s kompom...dobio sam na cd actyve sync medjutim stalno mi javlja nekakvu gresku s outlok expresom...mogu prebacivat iz i u mob ali ne sinkronizirat...hvala Vam jos jedanput!!! 

Samsung SGH i900 Omnia
- tomas.hokenberi
- Moderator
jaca_85, nije mi jasno kako je nisi nasla, u svakom slucaju evo linka:
i900DZIA5 "singapurski" firmver
Da bi mogla da instaliras ovaj firmver preko holandskog moras ga prvo "prepraviti". Za to ce ti trebati par stvari: neki program pomocu koga ces "raspakovati" exe instalacioni fajl (npr. besplatni 7Zip) i neki HEX editor (npr freeware HxD).
Koraci su sledeci:
i900DZIA5 "singapurski" firmver
Da bi mogla da instaliras ovaj firmver preko holandskog moras ga prvo "prepraviti". Za to ce ti trebati par stvari: neki program pomocu koga ces "raspakovati" exe instalacioni fajl (npr. besplatni 7Zip) i neki HEX editor (npr freeware HxD).
Koraci su sledeci:
- - Napravi bekap svega sto zelis da sacuvas (npr. SMS poruka i imenika) pomocu nekog od bekap programa (imenik mozes sacuvati i pomocu ActiveSync-a).
- Skini firmver sa samsungovog sajta (link iz ove poruke).
- 7Zip-om (ili necim drugim) raspakuj firmver u neki folder (desni klik pa Extract ili slicno zavisno od toga da li koristis Winzip, WinRar, 7Zip ili neki drugi arhiver).
- proveri oznaku verzije postojeceg firmvera sa Start->Settings->System->Version. Verrzija je tipa i900XY. Karakteri posle "XY" su nebitni. Naravno umesto "XY" ces imati slova koja odgovaraju tvom holandskom firmveru.
- Medju datoekama koje si dobila raspakivanjem fajla sa firmverom naci ces i datoteku UPDATE.exe. Napravi rezervnu kopiju te datoteke. Otvori originalnu datoteku hex editorom. Potrazi string i900DX. Umesto DX upisi oznake iz svog firmvera na onom mestu gde pise samo i900DX (pisace nesto poput ovog ..i900DX.. ali nemoj tackice da unosis u search string )
- Pokreni UPDATE.exe
Poslednja izmena od tomas.hokenberi u Sre, 06. Maj 2009. 01:51, izmenjeno 4 puta ukupno.