Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Kada povezem telefon preko usb na komp krece punjenje baterije i to je logicno. Ono sto nije logicno: Kako da to iskljucim? Nisam nasao nigde u opcijama telefona.
Znaci ako hocu da prebacim neku pesmu ili sliku ja svaki put punim bateriju. To meni ne deluje bas zdravo po bateriju ?
relikt, Kako se radi o Li-Ion bateriji to nikako nece stetno uticati na bateriju. Memorijski efekat kod delimicnog punjenja/praznjenja se javalja iskljucivo kod prastarih NiCd i NiMh baterija. Kako se NiCd i NiMh baterije odavno ne koriste u mobilnim telefonima uopste nije potrebno razmisljati o delimicnom punjenju i praznjenju baterije, formiranju baterije (takov nesto ne postoji kod Li-Ion i Li-Polymer baterija) i slicnim stvarima.
Daklem :
- nije potrebno da potpuno praznis bateriju pre punjenja
- nije potrebno da punis bateriju do kraja
Mozes da punis bateriju bilo punjacem bilo usb kablom delimicno ili potpuno bez bilo kakvih stetnih efekata.
svaka cast tomas.hokenberi
Ja mojima (cak i u kuci) ne mogu da dokazem vec dugo vremena da se Li-Ion baterije ne formiraju, pa me raduje kad vidim da ima onih kojima je to jasno
@relikt - slobodno "nabadaj" na USB i zapravo budi zahvalan sto ti se telefon i tako puni. Dobra alternativa kad si u kancelariji a zaboravio su kucni punjac - i ne brini - nece nista da joj bude, kao sto tomas rece
LesaZMN, Neverovatno koliko ljudi jos uvek veruje da se Li-Ion baterije formiraju. I svi su uvereni da su zaista "formirali" bateriju puneci je "3x12 sati". To sto se punjac iskljuci posle sat-dva im ne znaci nista. A i nikom ne pada napamet da pogleda lepljivu temu: Formiranje i punjenje baterija
Bateriju ne formiram to znam. Ali me ipak malo uplasilo to sto se mora uvek puniti kada se prikljuci na usb. Inace na mom prethodnom telefonu EF81 je postojala mogucnost da se iskljuci punjenje preko usb-a. Zato sam i postavio pitanje.
relikt samo uzivaj. Uzeo si OK fon, zapravo za te pare verovatno i najbolji. Nemora da te brine punjenje preko USB-a. Moj je stalno "naboden" na USB kad sam u kancelariji i nista mu ne fali (isto Sljamsung, ali G810)
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.