Iz nekog razloga nije hteo da mi se objavi komentar koji sam o ovom telefonu napisao ispod specifikacije, a napisao sam podosta i zao mi sad da izbrisem, pa zato pokrecem ovu temu, a onaj koga zanima, valjda ce naci
Uzeo ga u Vipu za 1din pre par dana. Za sad sam prezadovoljan. Kamera odlicna cak i po noci u mrklom mraku. Baterija me, pored kamere, najvise iznenadila. Trajala je 5 dana, mada i tad kad sam ga okacio na punjac, imao je jos 2 crtice baterije. Jedino ako vam je ukljucen 3g signal, potrosnja bi mogla biti veca, ali za moje potrebe je on suvisan, tako da sam na edge, a brzina surfovanja je sasvim zadovoljavajuca. Ako mi bas treba da ucitm nesto sa yt, mogu da upalim 3g signal brzo, ne trazi nikakav restart ili sl. kao neke Nokie starije. Toliko trajanje baterije je uz cesto slikanje i surfovanje netom, pozivi, poruke... jedino muziku nisam preterano slusao jer imam jos jedan telefon koji mi sluzi za muziku. Ima jedan zvucnik koji se cuje sasvim solidno, kako za zvono, tako i za muziku. Moze se desiti da vam bude tih za ovo drugo, ako ste 'muzicki manijak'

kao sto sam ja, mada sumnjam. Ubacio sam u njega micro sd od 8gb i stavio dosta muzike. Nema nikakvog kocenja. Kada se slusa muzika u plejeru, koji inace moze da svira u pozadini, i izadjete da napisete poruku, nema kocenja i sporog ispisivanja slova. Teme standardno, imaju samo tri fabricke, fontove je moguce menjati, ali nazalost postoje samo dve vrste (dok, recimo, na s5230 koj je stariji model(ili nije?)ima bar 3-4 vrste fontova)). Ima tzv 'pametni ekran' za pocetni ekran, ali ja ne bih rekao da je nesto preterano pametan. Ne dozvoljava postavljanje u 'task bar'(ne znam kako drugacije da ga nazovem, ali to je ona prva linija sa ikonicama ispod imena operatora), npr. stranice koje su vam u bookmarksu u internet pretrazivacu. Manipulacija ikonicama u okviru glavnog menija je moguca, ali samo u smislu da im mozete menjati raspored, ne mozete ih prebacivati iz foldera u folder. Uz telefon dolaze i aplikacije kao sto su Facebook, Twitter, Yahoo messenger, e-mail aplikacija, itd. ali sve one rade u Javi pa se prilikom rada moze primetiti izvesno kocuckanje, ali opet, nista strasno. Ne znam koliki ste zaludjenici fejsbuka, ali ajd da napisem i to. FB aplikaciji treba dosta vremena da se ucita, dugo azurira podatke, ali recimo, ubacivanje slika na profil je veoma brzo iako npr. u mom slucaju, koristim samo edge, a ne 3g. Ima i 3.5mm ulaz za slusalice.
Telefon se dobija u maloj kutijici koja sadrzi samo punjac. Meni je velika zamerka to sto ne idu slusalice i usb kabal, ali dobro, ne moze da se dobije telefon sa svim tim karakteristikama u ful paketu.
Nadam se da ce ovo nekome pomoci u odabiru.
Pozdrav.