D600, par pitanja !

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
qwertyka
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 26. Avg 2006. 00:18

D600, par pitanja !

Post od qwertyka »

Pozdrav,
1. Zanima me kako da napravim da mi poslane poruke budu automatski snimljene u sent ili tako neshto...
2. Kako da prebacim sa kompa (konvertujem, i sa chim) neki AVI fajl velichine oko 30mb...
3. Koju mem. karticu predlazete (obavezno stavite i cenu)...
4. Da li neko ima shemu za flashovanje ovog telefona (ispravnu shemu, da ne ubijem telefon... hocu da ubacim drugi firmware... ja imam D600AREK2... i mislim da je to jako star firmware...
5. Shta se dobija sa novim firmaware-om i koji vi preporuchujete...
6. Takodje :) Gde da skinem neke zanimljive igre/programe za ovaj fon... ali da rade provereno...

Eto, toliko ;))) Hvala vam...

Pozdrav,
Mario

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

1. Ne znam sad napamet,objasnio sam to bio u nekoj staroj temi,ali ima u messages->settings-> da se podesi tu negde da sam snima odmah...
2.Prebacish ga preko Bluetootha a konvertujesh ga ImToo Converterom...
3.Eo to pogledaj ovde,sve su dobre samo treba da izaberesh... klikni ovde
4.Odradi to bolje u servisu
5.Nishta spec koliko ja znam
6. www.google.com pa potrazi da ne bi reklamirali sada druge sajtove...

Eto... 8)
Poslednja izmena od Dexter u Sre, 06. Sep 2006. 15:50, izmenjeno 1 put ukupno.

qwertyka
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od qwertyka »

Hvala ti na odg.
Shto se tiche flashovanja ovde u Zrenjaninu to niko ne radi, svi nosaju za BG... a meni je smrt da chekam da mi vrate fon... pa cu ici na varijantu da sam flashujem (radio sam i ranije... i to uspeshno) :)

A shto se tiche igrica/programa (java), ako te ne mrzi baci par linkova na marsh@sezampro.yu

I da josh jedno pitanje:
Kako da nabudzim zvuk, slabije mi se chuje :(

Poz

loooooool
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 31. Avg 2006. 01:48

Post od loooooool »

Ja ga upravo kupio i isto hocu da ga flashujem, ali chekacu da ti uradis pa mi posle objasnis :)
Telefon je skroz OK osim par mana koje sam neveo na Nokia sekciji foruma...
Pozdrav

nbnebojsa
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 27. Jul 2004. 13:24

Post od nbnebojsa »

loooooool napisao:Ja ga upravo kupio i isto hocu da ga flashujem, ali chekacu da ti uradis pa mi posle objasnis :)

Pozdrav
tesko da ce te to sami uspeti da odradite prvi test vam je da instalirate neku java aplikaciju i videcete kako to moze da bude problem, a ne da ga flesujete :uhuh: , bolje u servis da vam to odrade 8)

qwertyka
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od qwertyka »

Nisam imao problema sa java aplikacijama, uspeshno ih prebacujem...
Shto se tiche flashovanja, lepo je sve objashenjeno... ne morash biti puno pametan... samo je potreban pravi kabl... i siguran program (imam siguran program, mnogi su potvrdili ispravnost)

@loooooool
Koje mane su u pitanju, da ne "vrshljam" po forumu !?

Pozdrav !

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Hmm,ne znam zashto zelite da fleshujete telefon? :? A i flesh traje par minuta pa kad navratite u BG jednom prilikom izdvojite toliko vremena onda...

qwertyka
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od qwertyka »

Bio sam juche u Novom Sadu, nisu mogli da ga odrade za "par minuta" jer je to veliki posao...
Kada sam ih rekao da znam o flashovanju, lik se nasmeje... i onda sam mu sasuo u facu neke stvari... nakon toga mi je rekao da mora da nosi kod prijatelja da flashuje, jer nema odgovarajucu opremu u servisu... Bedno !

nikisorer
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 01. Sep 2006. 21:10

Post od nikisorer »

imam i ja jedno pitanje nadam se da nije glupo.kupio sam D600 pa me zanima je li i on ima neka ogranicenja u pogledu velicine mem kartica koje se mogu staviti kao neki telefoni drugih proizvodjaca?recimo do 1GB?hvala

qwertyka
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od qwertyka »

Moze 1gb... ja sam uzeo SanDisk... radi :) Ne zakucava se fon, radi savrsheno... ako nemash chitach kartica mozhesh da prebacish podatke tako shto u opcijama udjesh u Phone Settings - Usb Settings i stavish Datastorage... tako neshto :D

Poz

loooooool
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od loooooool »

qwertyka napisao:
@loooooool
Koje mane su u pitanju, da ne "vrshljam" po forumu !?

Pozdrav !

Ma i nema nekih mana, sve su sitnice koje su podnosljive, ALI ZATO MU JE NAJVECA MANA BETRIJA=22 SATA!!!
Pozdrav

P.S.
Cuo sam za izraz da se baterije mozda "uspavala" , pa navodno u servisu mogu da je "Probude" i onda drzi do 2 dana...Ako neko zna jeli moze to i kako, Hvala unapred
Pozdrav again

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

Pogledaj malo ovde,ima bas detaljno objasnjeno:
viewtopic.php?t=7101

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Uspavala :lol: :lol: O boze,mi i nasi servisi,moram da izvucem iz naftalina moju temu Serviseri biseri ili kako se bese zvala,svakim danom ih cujemo sve vise i treba ih zapamtiti u jednoj takvoj temi za buduca pokolenja,da se i oni ovako slatko smeju!
Tako nesto je naravno nemoguce,baterija koja se uspava je ona koja nece da se puni,padne joj napon pa mora da se probudi šokiranjem da bi se opet punila AKO nije crkla jer je dostigla svoj zivotni vek od 300-500 punjenja,sto nijedno nije slucaj kod tvog telefona!
Pozdrav 8)

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

Dobra ideja Lomnica_city,stvarno bi mogla da se "ozivi" ta tema,kladim se da bi bila bas posecena i da bi se ljudi bas slatko smejali biserima koje svakodnevno lupeta vecina nasih servisera! :lol: :D :wink:

loooooool
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od loooooool »

@qwertyka
Evo jos jedne mane koja nervira...Kada se setuje mp3 melodija kao zvono, prvih nekoliko sekundi se cuje tiho i onda se naglo zvuk pojaca i osteje konstantan:-/
Jeli flashovanje ili slicno pomaze kod ovog glupog problema? I ako si uspeo da ga sam flashujes, da pusti mi PM ili napisi ovde koji kabel je bitan, koji "pametan program i kako se radi, ako pomaze ili popravlja neke bugove
Mozes i na mail: messiah_774@hotmail.com
Hvala
PoZzzz

qwertyka
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od qwertyka »

Poz :)
Nisam ga flashovao, nemam kabl... ne mogu da nadjesh shemu... ni kod nas :( Tako da od toga najverovatnije netje biti nishta...
Flashovanjem se sredjuje sledetje:
Taj problem sa melodijama,
mozhesh staviti zvono/vibraciju zajedno,
gledati slike u full screen-u,
gledati video u full screen-u,
i josh dosta toga... menjaju se ikone u meniju... brzi fon se dobije :)

Poz

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Ako nemas kabal da kupis,onda te pare za njega stavi u dzep i odnesi sa telefonom u servis nek ti flesuju,oni ce verovatno imati i ispravices te nedostatke!?
Pozdrav 8)

loooooool
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od loooooool »

Nista onda, hvala na odgovorima...Nosim ga u Ponedeljak u servis i nadam se da ce imati sa cime da ga flashuju. Mene sada nervira samo ta melodija, pocinje tiho pa odjednom glasno...
Pozdrav

qwertyka
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od qwertyka »

Ok, odnesi... mada chisto sumnjam da ce imati slichno, ne bave se oni sa tim... ubacuju samo fabrichke firmware-ove...

Raspitivao sam se ja vec :)

Pozdrav

loooooool
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od loooooool »

@ qwertyka
I znaci ni flashovanje mi nece fixirati tu glupost da se mp3 melodija postavljena kao ringtone na pocetku cije par sekundi tiho, pa kasnije normalno? To mi uzasno smeta, a pokusao sam da podesim kako si rekao Vibration and then melody i isti problem.... :x
I jeli ima bar teoretske sanse da se za SMS postavi mp3???Ako nema, leti ovaj phone za neki drugi! :x
Pozdrav

Odgovori