K750, diskusija, pitanja i odgovori

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
Odgovori
MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Pa pre slikanja lepo stavis silent mode, i onda kad slikas nece biti zvuka ;)
A ima i dosta patch-eva koji otklanjaju zvuk kamere...
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

kljaja
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 30. Sep 2005. 21:43
Kontakt:

Post od kljaja »

red_devil, aman vise sa ovakvim pitanjima pa jednostavno zvuk se automatski iskljucuje kad je telefon u silet modu....pre su postojale neke verzije gde to nije moguce ali sad sa novijm jednostavo silent mod ukljucis kameru i pri slikanju se nece cuti karakterisican zvuk...
P.S. preteko me milanche.... :lol: :D
SE P990i + 2gb Transcend Ulltra Speed bla bla...
N72 plus 128mb nije bas nesto al sluzi...

red_devil
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 05. Dec 2006. 19:43

Post od red_devil »

Dobro evo malo ozbiljnijeg pitanja, tojest problema.

Kada slikam u rezoluciji 1632x1224 i kada zumiram i slikam, slika ispadne kao da nisam ni zumirao, dok kod rezolucije 640x480 slika normalno.

A tu imam i zoom problem gde zumira samo do 2.5, penje on i dalje do 4.0 ali na 2.5 stane.

Da li to može sa drugim software-om za kameru da se reši.
Ja sam već probao sa jednim driverom za kameru 7.7 ali se i dalje dešava gore navedeno.

SE
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 25. Jul 2005. 15:38

Post od SE »

Password-protected menus for K750 & W800
Dobro da li neko moze da mi kaze kako da ubaci onaj patch ili sta je vec da probam to za zakljucavanjem tel..

P.S. samo nemojete da mi dajete ovaj sajt i da kazete tu imas sve.

kljaja
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od kljaja »

red_devil, tako je to nazalost sa novijim softverom mislim da je poslednji cam driver sa kojim je moguce u potpunosti zumirati v4.5 ja taj imam iamo sam i noviji 5.3 (ako se secam) i tu nije bilo moguce uopste zumirati...vrati na stariju verziju i resices problem...
SE, nazalost ako nisi imao iskustva da radis sa far menadzerom teskoda ce ti iko bolje objasniti nego oni koji su to vec odradili na tom sajtu jednostavno moras da prelistas njihov forum i upotrebis sve navedene progreme i plugins i to ti je to...prostije ne moze...i da na tom sajtu imas sve...

red_devil
Novajlija
Novajlija

Post od red_devil »

@kljaja, isto mi je bilo i dok sam imao 4.5 software za kameru.

Tako da ne znam šta mi je činiti. :smutny:

kljaja
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od kljaja »

red_devil, pa onda mozdda nesto nije u redu sa hardware-om?Jer meni pre nije uopste mogao da zumira pri 1632*1224 sa 5.3 softverom pa sam ga zato vratio na stari softver 4.5....e sad da te pitam ja ti kad zumiras pri max rezoluciji da li kada pritisnes dugme za slikanje slika ono sto vidis zumirano na ekranu ili ti vrati kao da je slikao bez zuma?(ako je tako to moze da bude greska do softvera ili sto je vrlo verovatnije harware je nesto pokvaren...)
Posto vidim da si menjao cam drivere mozda je i on nesto pokvario....da li ima nekog ko zna u cemu je problem...da pomognemo coveku da resi... :smutny:

red_devil
Novajlija
Novajlija

Post od red_devil »

@kljaja , kada škljocne vidi se zumirana ali je snimi nezumiranu.

Možda bih mogao da probam taj tvoj camera software.

kljaja
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od kljaja »

red_devil, meni to nije camera software vec standardni softver updejtovan preko seusa...R1AA008...gde u podmeniju pise camera v4.5....to ti je veoma star softver ali jedini gde moze da se zumira i gde je zvuk bez distorzija i slicno...ima i novijih ali nisam probao nista novije niti gledao dalje od v5.3...

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 18. Jun 2006. 11:24

Post od rixxon »

Kljaja & Red_Devil:
Znam da su K750/W800/D750 hardverski identični. Promenio sam 3 softvera do sada:
- K750i R1AA008
- W800i R1BC002
- K750i R1CA021
Sve preko FAR-a, ništa preko SEUS-a! (CID 36 pa mi se može da menjam SW svaki dan ako hoću :D )

E sad, problem sa zoom-om (nemogućnost zumiranja u max. rezoluciji) imaju telefoni koji su kupljeni sa fabričkim R1CA021 ili R1DB001, (znači noviji, CID49). Takođe imaju i stariji ako su update-ovani preko SEUS-a na R1CA../R1DB... Telefoni u koje je ubačen R1CA021 sa DaVinci-ja (a to je verzija koja se vrti na TopSony, mobilefree.ru i još nekim serverima) i dalje imaju zoom pri 1632x1224 :D (kao na primer moj sada).

Sam camdriver (fajl camdriver0.dat, lociran u ifs/settings/camera) je samo konfiguracioni fajl, ne izvršni (analogija sa windowsom: nije .exe/.dll već je .ini ili tako nešto), tako da se njegovom promenom ne može uticati na funkcionalnost kamere u smislu da ima ili nema zoom - to je stvar MAIN firmware-a, ali se mogu promeniti parametri (stepen JPEG kompresije, WB itd...) i može se primetno poboljšati kvalitet slika. E sad, camdriver-a ima gomilu po internetu i treba isprobati više njih pa odlučiti koji ti najviše odgovara. Ja sam lično uglavnom ubacivao V7.8 i V30.1
(ako nekom treba, imam kolekciju od 70-tak drajvera, mogu poslati eMailom).

Red_Devil: Tebi definitivno nešto nije u redu sa MAIN firmware-om. Flešuj ga!

Što se tiče zvuka kamere, ima telefona kod kojih se ne isključuje zvuk u SILENT modu (u nekim zemljama pravna regulativa to zabranjuje). Taj zvuk se može ukloniti ili promeniti, ali samo direktnom promenom sistemskih fajlova u telefonu - pomoću FAR/XS++. Isto važi i za zvuk podsetnika (stevan).
K750+W950+K550 (W610 SW)+More...

red_devil
Novajlija
Novajlija

Post od red_devil »

Znači mora Flash, htedoh da izbegnem to jer nisam do sada radio ali nema mi druge.

Hvala svima na pomoći.

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od rixxon »

PITANJE: Da li vam na K750/W800 funkcioniše ALARM kad radi MP3 player?
Jutros sam zakasnio na posao zato što sam sinoć uključio player, zaboravio da isključim LOOP i kad je došlo vreme za buđenje - ništa. Posle sam probao i zaključio da u stvari ispusti neki zvuk koji je toliko tih i kratak da nebi ni mačku probudio. Naravno, kad plejer ne radi, alarm normalno svira odabranu MP3 melodiju.
E, sad, pošto sam SW menjao pre nekoliko dana, a ovo ranije nisam zapazio, interesuje me da li se to i drugima dešava, i na kojim verzijama SW?

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

ma nije samo kad svira player nego i kad si u oplajeru a ne svira, onda za budjenje bude ona debilna sony ericsson melodija.. stvarno iritirajuce al et..

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od rixxon »

Eeeeeee, a ja obrisao tu melodiju :o ... zato mi se čuje samo ono bip-blip-blop :unsure:

:dry: :uhuh: :chytry: :disgust: :ohmy: :blinky: :o :shock:

EDIT:
Da, sad sam proverio, u pravu si Napalm Death, čim uđeš u player - alarm ode dođavola.

Ovde ni FAR ne pomaže :shock:

EDIT #2:
Pomaže, pomaže... Napravio patch, patchovao i ubacio MP3 fajl (omiljeni i dovoljno glasan da probudi mrtvaca :D )...
Sad mogu mirno da zaspim uz muziku sa telefona - buđenje zagarantovano :roll: :D :)
Poslednja izmena od rixxon u Sub, 30. Jun 2007. 01:31, izmenjeno 2 puta ukupno.

92banda
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 26. Jun 2007. 22:33

Post od 92banda »

Samo jedno pitanje kada postavim Sifru kako da jemaknem jer kada budem prodavao mob necu da mi prodavac naplacuje jos flesovanje telefona...
...W800i and N73...

kljaja
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od kljaja »

92banda, mislim da postoji opcija u far menadzeru da pre nego sto bilo sta uradis na fonu bekapujes normalni fajl ui posle ga samo prekopiras preko far menadzera na isto mesto...

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

92banda,ako mislis na phone lock code,odes na isto mesto gde si je i stavio i tamo je iskljucis! :roll:
Znaci Settings>>Locks>>Phone lock>>Protection i tu onda ides na off,tu ce ti traziti da ukucas sadasnji phone lock code i onda ti je iskljucen (ovako je sa SE Z200 jer nemam pri ruci ni jedan drugi SE al u principu je svuda jako slicno)!
Valjda si to pitao! :? :wink:

SE
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od SE »

http://www.youtube.com/watch?v=Lf-VF6fM7ks
Evo vidite sta sam ja uspeo na w800, moze isto i na K750i.

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Jos da si ti to uradio, i jos da su to flash theme, i jos da je to tvoj video... :dry:
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

SE
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od SE »

Auuuu...
Sto mrzim takve ljude sto nista neveruju.
To nisu klasicne flesh teme, negde sam napisao, da si cito...
Ove teme se ubacuju preko Far Manager tako sto promenis ikonice i meni kako ce da stoji dali vodoravno ili horizontalno idt.
Sada me mrzi da pisem posto me milan91 iznerviro.

Odgovori