Kljaja & Red_Devil:
Znam da su K750/W800/D750 hardverski identični. Promenio sam 3 softvera do sada:
- K750i R1AA008
- W800i R1BC002
- K750i R1CA021
Sve preko FAR-a, ništa preko SEUS-a! (CID 36 pa mi se može da menjam SW svaki dan ako hoću

)
E sad, problem sa zoom-om (nemogućnost zumiranja u max. rezoluciji) imaju telefoni koji su kupljeni sa fabričkim R1CA021 ili R1DB001, (znači noviji, CID49). Takođe imaju i stariji ako su update-ovani preko SEUS-a na R1CA../R1DB... Telefoni u koje je ubačen R1CA021 sa DaVinci-ja (a to je verzija koja se vrti na TopSony, mobilefree.ru i još nekim serverima) i dalje imaju zoom pri 1632x1224

(kao na primer moj sada).
Sam
camdriver (fajl
camdriver0.dat, lociran u
ifs/settings/camera) je samo konfiguracioni fajl, ne izvršni (analogija sa windowsom: nije .exe/.dll već je .ini ili tako nešto), tako da se njegovom promenom ne može uticati na funkcionalnost kamere u smislu da ima ili nema zoom - to je stvar MAIN firmware-a, ali se mogu promeniti parametri (stepen JPEG kompresije, WB itd...) i može se primetno poboljšati kvalitet slika. E sad, camdriver-a ima gomilu po internetu i treba isprobati više njih pa odlučiti koji ti najviše odgovara. Ja sam lično uglavnom ubacivao V7.8 i V30.1
(ako nekom treba, imam kolekciju od 70-tak drajvera, mogu poslati eMailom).
Red_Devil: Tebi definitivno nešto nije u redu sa MAIN firmware-om. Flešuj ga!
Što se tiče zvuka kamere, ima telefona kod kojih se ne isključuje zvuk u SILENT modu (u nekim zemljama pravna regulativa to zabranjuje). Taj zvuk se može ukloniti ili promeniti, ali samo direktnom promenom sistemskih fajlova u telefonu - pomoću FAR/XS++. Isto važi i za zvuk podsetnika (
stevan).