mezzano, kolikoja na dozvoljen nacin ne moze,nazalost......
A sta da se radi,da gubis garanciju zbog nekog cackanja,mislim da ne vredi....
Jedino sto ti ostaje jeste da se naviknes na
nisam mislio nista da muvam, tipa promene softwarea ili neceg slicnog, ali sam mislio da, mozda, kao kod Nokie postoji opcija za promenu logoa operatora ili iskljucivanja smajlija, koju nisam uspeo da nadjem, ali sta sad. To mi je sto mi je. moracu da se naviknem na mt
@mezzano
Daj prijatelju ne mogu da verujem sta tebi smeta...
Nego hteo sam da vidim da li neko zna nesto o ovome...
Ubacio sam nov softver preko SE sajta R8BB001. Primetio sam da je reprodukovanje videa mnogo losije a tel je postao dosta brzi u svim operacijama... Medjutim ono sto mi mnogo smeta (jer ne znam o cemu se radi) je to da mi se pri prijemu poziva pojavljuje ikonica sa znakom uzvika (kao saob znak opasnost na putu ) uz poruku na displeju CIPHERING NOT PROVIDED BY NETWORK OPERATOR. INSECURE TRANSMISSION.
Zna li neko u cemu je stvar?
darinkosinko koristio sam recnik i moje znanje engleskog jezika, i dosao sam do sledeceg zakljucka:
Brojanje nije dostupno od strane operatera mreze, nesigurno prenosenje.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album
darinkosinko
nije nista strasno, ali moram da ti priznam da mi smeta.
Jos jedna stvar koja mi strasno smeta je glasnoca zvucnika, neke melodije rade ok, ali neke se uopste ne cuju (uglavnom midi koje su odlicno radile na 6070), dok trece probijaju (mp3)
...nema bas kvalitetan zvucnik...
Uglavnom hteo bih da savetujem sve vlasnike K530 da ne ubacuju novi softver gore naveden...
Da li postoji nacin da vratim stari softver... mislim da bih tako resio problem?!?
@ mezzano
mozes li da proveris koja je tvoja verzija softvera (ista je kao moja stara i ja sam uzeo telefon preko mts-a)
darinkosinko
hvala na savetu, nisam jos nameravao da menjam, mada sam planirao, da kroz neko vreme (5-6 meseci) probam da uradim nesto, prvenstveno da pojacam zvuk na zvucniku, ali sada sam skroz odustao od te varijante. Stavicu mu one melodije koje rade dobro, a ima takvih
@mezzano
Druze kazi mi oznaku pre te "prgCXC...", znaci iznad toga ti je verzija SW
E da, preneo bih ti samo da mi se cini da sa novim softverom ima dosta glasniji zvuk pri pustanju mp3 sa zvucnika, ALI mi se mozda samo cini... Ako zelis mozes da probas... A reprodukovanje videa je u svakom slucaju mnogo losije...
Kod mene u Podesavanje-opste-usluga azuriranja-verzija softvera, doslovce pise:
Trenutna verzija softvera
CXC1250912R6BC002070607
Sony Ericsson
Vise nista ne pise.
edit:
Pogledao sam u onom skrivenom meniju, evo sta pise, ako je to to:
R6BC002
Ne, ipak necu rizikovati.
Jesi li to skinuo sa zvanicnog sajta ili sa nekog drugog mesta, taj najnoviji softver, jer meni kad pritisnem azuriranje, kaze da je moja verzija softvera najnovija.
I ja sam ga uzeo ali imam jedn problemcic,nista strsno,ali opet iritirajuce....
Naime prilikom uspostave veze (nebitno da li su odlazni ili dolazni pozivi) na ekranu mi telefon izbaci sledecu poruku(uz jedna beep):
Chipering not provided by operator.inescure transimiton
I pojavi mi se ikonica sa znakom uzvicnika na vrhu (ona stoji sve vreme trajanja poziva)
Sta bi to moglo biti,probao sam i master reset,ali mrka kapa....
Hm, kod mene se to ne pojavljuje, ali mislim da sam video jos negde da je neko pomenuo taj problem, ne mogu se setiti da li na ovom forumu ili na nekom drugom, u svakom slucaju, ako se setim javicu ti.
Kad si ga uzeo? Ja sam u prvo vreme bio zadovoljan izradom, ali mi je posle samo 10-ad dana plastika od poklopca pocela da skripi, u delu koji pritiska deo sake izmedju kaziprsta i palca ( nadam se da si razumeo na sta mislim, desna strana kada se telefon gleda s preda)
mezzano, pa uzeo sam ga u petak (04.01.) i sve mi je super osim ovoga,a kao sto rekoh nije ni to neki veliki problem samo do sad sam imao i t610,k700,k750,w810,w850 kojima se to nikada nije pojavljivalo pa me samo nervira....
Sto se tice poklopca znam na sta mislis,to se obicno resava stavljanje parceta papira ili tako necega....
A videcu kako se ponasa kada ga budem viseo opteretio (do kraja januara imacu na njemu barem 20h razgovora)....
loki13, znaci to ti se javljalo i kod drugih SE modela (skripanje poklopca)? Znam da moze da se stavi papiric, ali sam se nadao da ce to samo od sebe prestati
dali se u ovom mobu moze smanjiti font slova kada se pise poruka?? u upustvima nista ne pise pa ako netko ovdje od pametnih glava zna bila bi mu jako zahvalna
Koju memorijsku karticu imate i kog kapaciteta je? Danas sam gledao cene, i razocarao sam se kad sam video da su M2 kartice duplo skuplje od MicroSD kartica istog kapaciteta. SanDisc-ove M2 od 1GB kostaju 1990, a Sony-jeve istog kapaciteta 2600, a od 2GB, SandDisc je 2990, a Sony 3300.
mezzano, pa to ne bi trebalo ama nimalo da te zacudjava,uvek su mem kartice koje idu u SE telefone(kako m2,tako i mem stick pro duo....) bile dosta skuplje od ostalih mam kartica...ali sta je tu je!!!
Jos je sad super situacija,pre mozda godinu dana 1gb m2 je kostao oko 40-50e,dok je 2gb bilo oko 80e...
loki13, nisam znao za to, mada mi je danas prodavac u jednoj prodavnici, na moje pitanje zasto je tolika razlika izmedju M2 i MicroSD, rekao : "pa to ti je za Sony, burazeru, za njega je sve skuplje". Jesu li, barem, bolje od drugih, ako su vec skuplje, ili su samo skuplje, tek onako?
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.