Sony Ericsson XPERIA X1

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
Odgovori
Day
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 19. Maj 2009. 05:16

Post od Day »

bambi, hvala ti puno na pomoci u vezi cuvanja trazio sam resenje i izgleda da sam kod SpbMobileShell 3.0 imao neku nepotpunu verziju skinuo sam novu koja je veca za 0,07 mb i radi za sad savrseno ocigledno nesto nije sa predhodnim bilo dobro prvobitna verzija je iznosila 6,96 mb a sadasnja 7,03 mb mozda je u tome pojenta :unsure: ponavljam za sad radi savrseno i svakodnevno ga cimam i testiramm nadam se da nece ni jednom da zablokira :roll:

voleo bi da mi ako mozes malo pomognes u vezi 6.5wm ako zanimam me dali je bolji u odnosu na 6.1 i sta je sve potrebno da uradim da ga izmenim :?

lovd
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 30. Sep 2004. 19:33
Kontakt:

Post od lovd »

ja danas prodao HTC Daimond u nadi da uzmem ovaj mob , ali sve vise sto citam o njemu na stranim forumima sve mi se cini da ga necu uzeti ... ALI :))) :D
1. masovno se zale za contakte , kao treaaaaab ti "vreme" da dodjes do liste i pozoves :blinky: :o
2. malo ove panele ne razumem , to je kao meni . precice ?!?! ima dosta bagovitih :shock: .... ?! ne vidim na zvanisnom saju da ih ima , sve po ovim divljacima , kuvani
3.da li je neko ovde presao sa HTC na X1 , kakvi su utisci ?
fala vi na odgovoru

Nikola031
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 06. Okt 2008. 20:25
:: Lumia 640 Dual SIM
Kontakt:

Post od Nikola031 »

lovd, što se tiče drugog pitanja nisi u pravu jer na SE sajtu imaju da se skinu besplatno neki paneli u sekciji fun&downloads.
Sony Ericsson prototypes: G702 (BeiBei), W707 (Alicia), 3x M610i (Lizzy)

luckyyy
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 23. Jan 2008. 19:32

Post od luckyyy »

lovd: nista od navedenog nije tacno. Uzmi telefon i uzivaj. A i by the way: HTC je proizvodjac Xperie....
Poz.
:)
Old Nokia ::: Asus Zenfone Max Leather Black

bambi
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 24. Jan 2007. 13:05

Post od bambi »

Day, lovd, što se tiče brzine, kod WM6.1 jeste malo problem i jeste malo sporiji. Ja trenutno koristim WM6.5 BareBone verziju i verujte mi da radi brze od "dumb" telefona. Videcu u toku nedelje da snimim kako radi WM6.5
Sto se tice panela, kao sto ti je Nikola rekao, ima ih na sve strane i dobra je stvar.

Ja nisam presao sa HTC ali kolega koji je sa mnom u kancu ima HTC i veruj mi da je zazalio sto ga je uzeo. DOduse, ti mozes na X1 da imas HTC interfejs. Idi na sajt XDA developera i skini Touch-It rom i eto ti HTC na xperii

Day, Day, WM6.5 je trenutno u beta fazi, ali su xda-dev skinuli kod i optimizovali ga tako da sljaka bez problema. Da bi ubacio wm6.5 treba bi (prvi put) max pola sata. Veoma je jednostavno. Idi na forum xda developera, nadji subforum xperia, pa onda rom development i malo istrazuj. Ukoliko ti treba nekako dodatno objasnjenje stojim ti na raspolaganju
| E72 | Vivaz Silver | SE c902 |

djurkash
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 26. Avg 2007. 19:04

Post od djurkash »

He, he, ja sam pravi primerak za proučavanje, prešao sa HTC Touch HD na Nokiu 5800, pa na BlackBerry8900, zatim Tmobile G1, a sada sam na Xperii. Šalu na stranu, sve su to dobri telefoni, i svaki ima svoje dobre i loše strane, a posebno mnogo očekujem od androida koji me je zaista oduševio, još da preleži dečje bolesti...

Vratio sam se na winmob uređaj zbog posla, dakle sloboda u radu sa kontaktima, kalendarom i emailom, i na kraju sinhronizacija sa laptopom. Dakle lovd opušteno ga možeš uzeti, nećeš zažaliti, a posebno ako voliš da čačkaš po winmobilu kao bambi i moja malenkost. U tom slučaju XDA ti je biblija...
djurkash

Tatala
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 07. Avg 2009. 18:18

Post od Tatala »

Cao imam xperiu i desava mi se da kada zovem ili mene zovu da ne radi zvucnik ni mikrofon! Cim ugasim i upalim tel ponovo onda radi normalno. Ako neko zna u cemu je problem neka napise. Hval unapred

Nikola031
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 06. Okt 2008. 20:25
:: Lumia 640 Dual SIM
Kontakt:

Post od Nikola031 »

Tatala, mislim da je do softvera, tj. do ROM-a. Flashuj neki drugi ROM i mislim da će to rešti problem. :wink:
Sony Ericsson prototypes: G702 (BeiBei), W707 (Alicia), 3x M610i (Lizzy)

djurkash
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od djurkash »

Slažem se sa Nikolom31,

uradi HardSPL i ubaci drugi ROM, ako ne želiš, ne moraš čak ni "skuvani" već bilo koji od novih GENERIC romova...Sve imaš na XDA...
djurkash

LimunBG
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 19. Sep 2007. 16:11

Post od LimunBG »

Ozbiljno sam blizu odluke da pazarim ovaj tel, ali me jedino plasi velicina slova posto nosim naocare, tj. nemam bas najbolji vid.
:smutny:
Cuo sam da je prilicno sitan font. Da li je to istina?
Hvala unapred na odgovoru

djurkash
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od djurkash »

LimunBG, preporuka za Xperiu, nemoj se mnogo dvoumiti oko kupovine...

Što se tiče veličine slova, nikakav problem, imaš opciju Start/Setings/System/Screen/Text Size , ovde slajder prebaci na Largest, i imaćeš veća slova u većini aplikacija. E sad, nekih panela ćeš se morati odreći, ali u suštini, možeš ubaciti Touch Flo 3D, ili neki drugi custmozovani ROM koji će ti omogućiti velika slova.

Pozdrav...
djurkash

LimunBG
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 19. Sep 2007. 16:11

Post od LimunBG »

djurkash, hvala na brzom odgovoru
Milsim da cu ga ipak kupiti posle duzeg vremena koje mi je bilo potrebno da skupim novac, nadam se da vredi :roll:
Jos samo da se odlucim za boju, ne znam koja je osetljivija na guljenje koje se pominje...

Pozdrav

djurkash
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od djurkash »

Nema na čemu Limun-e. pto se pitanja tiče, mislim da tu nema mnogo razlike, obe boje su osetljive, ali zato ima rešenje:
http://blog.whitesites.com/Sony-Xperia- ... 9_blog.htm
Ja još nisam probao, čekam da još malo izgrebem svoj uređaj :D ...
djurkash

Tatala
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 07. Avg 2009. 18:18

Post od Tatala »

Hvala na odgovoru. Da li neko moze da mi objasni kako da flesujem na drugi ROM posto to nikad nisam radio? :oops: A da boja sa poklopca baterije se skida da li postoji neko resenje? HVALA :lol:

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

Tatala odes na xda-forum i nadjes pri dnu SE Xperiu X1 proveris koji je trenutno ROM najnoviji dostupan ili izaberes neki cooked.Imas tamo detaljno uputstvo kako i sta se radi.Pitaj ako ti bas nesto nije jasno.... 8)
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

Day
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 19. Maj 2009. 05:16

Post od Day »

djurkash, e ovo sa poliranjem ne izgleda lose cak mi se i svidja jos samo da skontam gde da nabavim pastu ijako mi nije tel izguljen ovo bi rado uradio :D

bambi
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 24. Jan 2007. 13:05

Post od bambi »

Tatala,
u suštini, da bi ubacio custom ROM treba prvo da uradiš sledeće:
1. Da prebacis X1 na hard spl - o ovome detaljno vidi na XDA forumu - 5 min posla
2. Da iskopiras Kosovsky.nbh na root MEMORI KARTICE - Da bi ovo uradio moras prvo da izaberes koji custom rom ti se svidja, dl ga i nadjes taj fajl (ja bi ti preporucio da nadjes custom rom WM6.5 koji je postavio korisnik gtrab)
3. Startujes X1 u tricolor modu i ... to je to :)

Znaci, mnogo je lako ubaciti custom sw u ovaj telefon ...
| E72 | Vivaz Silver | SE c902 |

PrincIP
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 01. Sep 2009. 16:12
Kontakt:

Post od PrincIP »

Koristim ovaj telefon relativno kratko vreme i prezadovoljan sam. Imam samo jedno pitanje ako neko od korisnika istog moze da mi pomogne! Problem je u tome sto sms poruke ne primam pojedinacno (kao kod starijih telefona) vec ih primam od svakog posiljaoca stalno u jedno te istu u vidu konverzacije i ne nadjem opciju kako to da promenim! Ako neko moze da mi pomogne, bio bih mu zanhvalan!
HTC DESIRE HD

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

Princip tose zove SMS threaded mod...Odes na xda sajt i skines Splash Changer(program je fenomenalan i nudi neke veoma interesantne stvari za tvoj telefon) i u njegovim opcijama imas SMS misc i tu lepo ukljucis >Disable SMS threded mode.....I tako ubijes 3 muve 1 udarcem(zasto bas 3 videces kad skines program i procackas po njegovim opcijama) 8)
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

PrincIP
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 01. Sep 2009. 16:12
Kontakt:

Post od PrincIP »

E HVALA TI KAO BRATU RODJNOM! Sve sam odradio i ok je! Ako bude jos nekih nedoumica javljam se! :oops:
HTC DESIRE HD

Odgovori