XPERIA X8

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

XPERIA X8

Post od Deksi »

http://img.gsmarena.com/vv/pics/sonyeri ... a-x8-1.jpg
Lep i nebi trebao biti skup android za taj novac ali zasto android v1.6 ?
Tako je bilo i ranije dok je S.E. predstavljao mode sa OS symbian uvek se je u njima nalazila starija verzija softvera,po meni jedino objasnjenje je usteda u ceni.I ova 1.6 verzija ce sigurno odlicno obavljati poso u ovom modelu.

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
:: HTC One [m8]

Post od Pera Detlic »

mene ovaj X8 podseca na one prve sony ericsson modele sa touch-om... cini mi se P-serije... tako nesto.....
Samo nek se rolaju....sarme.

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

deksicom, navodno Se je vec obecao da ce da izbaci zvanicni update za X8 na 2.1 Sto se tice samog modela sad su pogodili velicinu ekrana i telefona ali su oblik promasili(barem za moj ukus).Zasto nisu mogli da ostave ostre ivice kao kod X10 i X10 mini nego su morali da ga zaoble?
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

dimi89 napisao:Zasto nisu mogli da ostave ostre ivice kao kod X10 i X10 mini nego su morali da ga zaoble?
Mozda da se X8 ipak malkice razlikuje od ostalih Android X-ova, da dizajnom privuku i neku zensku osobu... 8)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Odlican! Barem koliko se moze suditi po ovoj fotki. Jos da ga bude i u muzevnijim bojama, i super! Samo napred SE, nadam se da ce ponovo zapoceti citavu seriju dobro prodavanih i kvalitetnih uredjaja, kao nekad.

tata87
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 27. Maj 2010. 18:37

Post od tata87 »

@deksicom: ovde se ne moze pricati o ustedi u ceni sa starijom verzijom sw, jer je android besplatan... Meni sve mirise da im je sw deo kompanije malo trom :)

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

tata87, pa nece google bas tako tek da im isporuci nove verzije programa.Trebaj uda se dogovore oko toga.To sto ti mislis da je google Android OS besplatan i sto se ne naplacuje ugradnja u svaki uredjaj (kao kod WM-a) to ne znaci da Google nista ne zaradjuje na njemu.
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

tata87
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od tata87 »

@dimi89: souce verziju androida 2.1 imas da preuzmes od pocetka godine, a 2.2 od pre nedelju dana i to moze svako da preuzme (a firme dobijaju source sigurno pre nas obicnih ljudi)...http://source.android.com ...

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

samo sto je ovaj model verovatno u izradi jos poodavno. SE razvlaci sa procesom pripreme i testiranja uredjaja, pa zato izlazi sa starijim verzijama. Ista stvar i sa X10.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Ovde ste napisali da su kompenijama koje proizvide mob.telefone softveri besplatni ??? :unsure:
Sve je moguce ali zasto je Nokia kupovala symbian ako su softveri besplatni.Ono jeste nadogradnja besplatna ali da bi se i ona uradila potrebno je da za tu vrst produkt coda postoji mogucnost za noviji softver ili konkretno za odredjeni model tel.To vlasnici Androida znaju dali je moguca nadogradnja softvera uvek kada se pojavi nova.
Ja mislim da ipak S.E. na ovaj nacin vrsi ustedu,secam se da je ranije uvek i sa symbianom kasnilo u verzijama soft.

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Android je besplatan za sve. Google je hteo tako da uđe na tržište mobilnih telefona i mobilnih usluga. Oni zarađuju od reklama u aplikacijama. Nokia je bila jedan od vlasnika Symbiana i morala je da isplati ostale firme da bi postala jedini vlasnik Symbiana.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

tata87
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od tata87 »

Android je open source projekat i ceo OS je besplatam za sve koji ga zele :) distribuira se pod Apache licencom koja dozvoljava proizvodjacima da dodaju svoj zatvoren kod... Googlanje :) nikom ne skodi, inace Android ne razvija (ne finansira) samo Google, vec postoji Open Handset Alliance,koja podrzava Android i koja ukljucuje 65 firmi od kojih su najzvucnije: Dell, Google, HTC, Intel, Motorola, Qualcomm, Texas Instruments, Samsung, LG, T-Mobile, Nvidia i Wind River Systems...

makibiki
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 09. Sep 2008. 05:43

Post od makibiki »

bravo tata lepo si nam objasnio,svaka cast.dobro si se informisao na googlu :) poz :wink: :wink: a sto se tice ovog modela nije los fino izgleda...

tata87
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od tata87 »

kao sto rekoh Googlanje-nikom ne skodi :) inace izaso i review za X8 http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_x ... ew-488.php Na prvi pogled super fonce, ali ne znam da li ovo ima128MB Ram-a samo :smutny: ili je u pitanju Rom, a Ram kriju :) ako je tacno da ce cena biti 200eur original cool, mada sam malo ne raspolozen zbog malo memorije

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

fruit23
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 11. Dec 2010. 15:37

Post od fruit23 »

evo da prebacim ovde pitanje da bi osvezio ovu temu
Lomim se da uzmem ovaj mob preko telenora nije losa ponuda, ali ga ovaj test na mobilnom svetu nije bas nahvalio, nisam ni ocekaivao da ce biti neki super telefon ali sto se tice android platforme po testu kazu da je bas zaostao i da nema previse mogucnosti nadogradnje, pa me zanima vase misljenje posto sam nov u tome:)
:)

svemirac50
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 10. Jun 2009. 03:39

Post od svemirac50 »

Kupio sam X8 prije nekih sedam dana i imam uglavnom samo rijeci hvale. Sve ide glatko bez kocenja, mada sam mislio da nece biti tako zbog malo ram memorije. Izasao je i update androida na 2.1. Na marketu ima bas mnogo aplikacija i sve rade ekstra svoj posao... Jedino imam zamjerku oko kvaliteta kucišta telefona, pogotovo zadnje maske koja se uvija i škripi. Ukratko nisam se pokajao sto sam ga kupio... :wink:

svemirac50
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od svemirac50 »

Svakim danom sam sve zadovoljniji sto sam kupio x8... Citajuci komentare o njemu mislio sam da i nije nesto, pa sam ga kupio samo zato sto ima android os i zato sto nije skup... Vremenom sam se uvjerio da telefon nije uopste los i da je veoma fleksibilan. Evo par fotografija kako sam ga prilagodio svojim potrebama...

Slika Slika Slika Slika Slika

Darko_NS
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 02. Sep 2005. 15:41

Post od Darko_NS »

i mene jako zanima da predjem na ovaj telefon.. imam dva pitanja:

kod kucanja sms poruka da se mora koristiti iskljucivo qwerty tastatura
ili moze da se prebaci i na onu klasicnu???

i da li se moze menjati i prednja maska (za zadnji znam da moze)??

hvala unapred :)

svemirac50
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od svemirac50 »

Darko_NS,

qwerty tastaturu mozes zamjeniti samo ako instaliras neku drugu, licno to nisam probao jer mi ova njegova odgovara, ali sam po forumima vidio da moze.

Vjerovatno se moze mijenjati i prednja maska ali nije tako lako ko zadnju jer je pricvrscena sa cetiri šarafa.

Odgovori