SE Xperia mini i mini pro

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
Odgovori
marcoh
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:05

Post od marcoh »

sto se tice WCDMA only, bas sam pokusao i ostavio tako 1 dan skoro, pakao... :disgust:
ne znam kako i zasto ali u sred razgovora, samo odjednom tisina... :?
ipak sam ja vratio na GSM, inace sa zvezdare sam, trebalo bi da ima dobar prijem za taj wcdma, ali desavalo mi se isto u u drugim delovima grada, stvarno ne znam zasto je to tako.. rekao bih da m:ts ne valja, ali ako step89_la radi lepo, ne znam sta je u pitanju..
inace nije ni do uredjaja, imam sony ericsson stariji neki sa mts prepaid, isto mi radi kada stavim na wcdma, zato ga drzim na gsm..

step89_la
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 05:36
Kontakt:

Post od step89_la »

marcoh da li ti secka kad stavis gsm only? mada se po meni ovde sve svodi da mts ima ocajnu mrezu, sad me bas interesuje kakva su iskustva ljudi koji imaju vip ili telenor mrezu. mozda ce update-om koji treba da izadje ovog meseca to biti sredjeno. pozz

bojannp
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 20. Mar 2010. 19:41

Post od bojannp »

Ja baš i ne primećujem neku posebnu razliku sa promeniom APN-a.
Merio sam i rezultati su sledeći:
Na gprswap mi je download 99, upload 102
Na gprs internet je download 107, a upload 112.
Jeste malo brže, pa ću ga i ostaviti, ali ipak sam očekivao više... :)

step89_la
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 05:36
Kontakt:

Post od step89_la »

probaj da sa gprswap apn-om skinem neki veci program sa marketa skype ili tako nesto, mozda ces onda videti razliku...:)

Ananana
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 09. Okt 2011. 10:41

Post od Ananana »

imam problem sa ovim telefonom...kupljen je pre 2 dana. nemam iskustva sa androidima i zanima me zasto se iskljuci dok je na stand by...potpuno se iskljuci i sam se ukljucuje (sve sa uvodnom animacijom) na svakih par minuta. Dok je iskljucen, ne mogu da ga otkljucam, ne reaguje vec cekam da se ukljuci sam ili ga na dugme za paljenje. Dok je tako iskljucen, naravno, ne primam pozive, prijavljuje nedostupnog korisnika, kasnije mi stigne poruka da imam propusten poziv..ne mogu nigde da nadjem setting za to...kupljen je preko mts-a, sad vec imam u glavi da su mi prodali neku kopiju i tako...da li da ga reklamiram?

inace i imam u biranju jezika tastature posebno odvojene kineski i japanski...to je ok?

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Ananana, sto se tice tastature tako je i kod mene ali sam ih ja iskljucio... A ono paljenje i gasenje lici na problem sa softverom. Ako jedan fabricki reset ne pomogne onda nazad u mts sa njim (and off with their heads! XD ). Toliko ja mogu reci...

wucinac
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 09. Apr 2008. 22:03
:: Google Pixel 4XL
:: Google Pixel 2XL

Post od wucinac »

SVE STO RADITE, RADITE NA SVOJU ODGOVORNOST. AKO NEZNATE ILI NISTE SIGURNI U TO STO RADITE NEMOJTE RADITI.

Sve zasluge idu izuzetnim ljudima na XDA a posebno DoomLord koji je to omogućio!

NAPOMENA:

1. Ako odlučite proći kroz ove korake molim vas, imajte na umu da ćete izgubiti DRM * zauvek!

2. Vaša garancija vise nevazi posle otključavanje bootloadera.

3. Mozete zavrsiti sa brickovanim telefonom. Molimo budite oprezni!

4. A ako želite koristiti seus ažuriranja, pogledajte do (D)

5. Možete preskočiti deo A i B samo ako imate otključan bootloadera na telefonu i ako je vaš telefon je već na SE FW: 4.0.A.2.368.

* Nećete biti u mogućnosti koristiti TrackID i Facebook kao što neće raditi ni medije!

(A) Otključavanje Bootloader

Preuzimanje:

1. Fast boot package http://www.multiupload.com/BMJ24IL6XY

2. 32/64bit drivers http://www.multiupload.com/0XZV1LXRVA

Koraci:

1. Idi na: http://unlockbootloader.sonyericsson.com/instructions Na dnu kliknite na "Nastavi" i upišite IMEI (tip * # 06 # da saznate), ime i adresu e-pošte.

2. Sada bi trebali dobiti jedinstveni ključ za otključavanje. Napomena ovo dole.

3. Ekstrakt fastboot_with_Android_USB_file.rar i otvorite fastboot folder iz Download 1.

4. Držite SHIFT i kliknite desnom tipkom miša na pozadinu foldera

5. Odaberite "Open command window here"

6. Spojite svoj telefon u S1 Fastboot načinu rada (uključivanje telefon, držite [volume up] i priključite USB kabel na PC.) Proverite da je plava LED dioda ukljucena!

7. Sada vas windows pita da instalirate drivere. Pronađite i instalirajte drivere iz Download 2.

8. Kod

Kod: Obeleži sve

fastboot.exe -i 0x0fce getvar version
u komandnom prozoru iz koraka 5 proverite da ste dobili odgovor (npr. "0,3"). To znači da je vaš telefon spojen.

9. Upišite se u

fastboot.exe -i 0x0fce oem unlock 0xKEY
i zamenite ključ s kljucem koji ste sacuvali u koraku 2 i sacekajte.

10. I voila! Sada bi trebao biti otključan bootloader!

(B) Flashing SE FW: 4.0.A.2.368

Preuzimanje:

1. Flash tool http://depositfiles.com/en/files/rgm0r89cp

2. SE Stock FW: 4.0.A.2.368 http://www.megaupload.com/?d=S97YHZ09

Koraci:

1. Instalirajte Flash tool iz Download 1 i idi na FlashTool_0.2.9.1 \ drivers \

2. Instalirajte ggsetup-2.2.0.10 koji će instalirati drivere za flash.

3. Sada kopirajte firmware iz download 2 i stavite ga u FlashTool_0.2.9.1 \ firmware \

4. Sada pokrenuti X10FlashTool.exe i kliknite na Flash dugme

5. Odaberite firmware i kliknite na OK i sada ce na on-screen uputstvo kako da povezete telefon.

6. Spojite svoj telefon u S1Boot Preuzimanje načinu rada (uključite telefon, držite [volume down] i priključite USB kabel na PC.). Uverite se da je zelena LED dioda uključena!

7. Prije nego što unesete S1Boot Download Mode uverite se da je unknown sources and usb debugging ukljucen.

8. A sada čekajte, idite na pivo ili nešto slicno. Kada se instaliranje zavrsi, izvucite USB i uključite telefon.

9. A sada ste uspješno instalirali SE Stock FW: 4.0.A.2.368 na telefonu.

(C) ROOT:

Preuzimanje:

1. SuperOneClickv1.7 http://www.mediafire.com/?616nx110b34nt7v

2. Kernel Custom http://api.viglink.com/api/click?format ... 3857174692

Koraci:

1. Isključiti telefon.

2. Izvršite korake 3-6 iz (A) Otključavanje Bootloader.

3. Kopiraj boot.img iz Download 1 i stavi ga u isti folder kao fastboot.exe

4. Sada u command prompt upišite

fastboot Flash boot boot.img
5. Proverite da li ste dobili [OK] na kraju flasha

6. Izvucite USB kabel

7. Ukljucite telefon

8. Kad se OS upali proverite da su "Unknown sources" & "USB Debugging" upaljeni

9. Spojite uređaj preko USB kabela na PC

10. Pokrenite SuperOneClick app na PC-u iz Download 1, kliknite na ROOT.

11. To je to, trenutak istine!! Sada ste uspešno ROOT-ovali telefon ...

(D) Relocking:

Preuzimanje:

1. Xperia Relock bootloader.ftf http://www.mediafire.com/?g1b5j712ajx4yjd

2. Koristite flashtool iz (B) Flashing SE FW: 4.0.A.2.368

Koraci:

1. Ponovite korake (B) Flashing SE FW: 4.0.A.2.368 i flash firmware na telefonu.

2. Sada isključite telefon i upalite u S1Download način rada (Vidi (B) za detalje).

3.Sada flashuj Xperia Relock bootloader.ftf na telefon koristeći Flash alat kao što si učinio u (B).

4. Da bi ste proverili da li je bootloader otključan ili ne, kao ažurirano jtdc

-> Udjite u Service mode. Birajte * # * # 7378423 # * # *
-> Kliknite Service info
-> Kliknite na konfiguraciju
-> Proverite rooting status.

Ako je bootloader UNLOCKED, pise

Bootloader unlocked: Yes

Ako je bootloader JOŠ UVIJEK zaključan, kaže

Bootloader unlock allowed: Yes

5. Viola bootloder telefona je relocked i možete koristiti SEUS

These steps are followed from blagus. Thanks to him now you can relock the bootloader

Note: All the credit goes to awesome people on XDA and especially DoomLord who made this possible!
Google Nexus 6P~Google Pixel XL~Google Pixel 2XL~Google Pixel 3XL~Google Pixel 4XL

Motoman
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 11. Jan 2009. 05:46

Post od Motoman »

Ljudi jel stigao vama 2.3.4 update na xperia mini? wucinac, jesi probao neki cm7 rom? Neki utisci? Bas mi je cudno sto jos nisu napravili temu na xda forumu za mini...

wucinac
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od wucinac »

Motoman, 2.3.4 zadnji update mozes naci na xda i instalirati pomocu flashtool-a.

Koristim zadnji koji je izasao FXP043 i za sada imam zamerku na jako losu bateriju, jedva 12 sati na 3g.

http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=1239
Ovde imas sve za mini.
Google Nexus 6P~Google Pixel XL~Google Pixel 2XL~Google Pixel 3XL~Google Pixel 4XL

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

pitanje za vlasnike običnog minija.da li ima neki indikator propuštenih poziva i slično?rej ima onaj centralni taster a arc ima lampicu na bočnoj strani.kako je stanje kod minija?
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

wucinac
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od wucinac »

VeNoM, ima led diodu na gornjem delu tele fona pored dugmeta on/off. Treperi zeleno zeleno za propustene pozive.

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

wucinac ok hvala.išao sam na komplet test i video to .
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

luchiato
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 19. Sep 2011. 22:26

Post od luchiato »

ljudi, imam neki problem sa tastaturom. Naime, izgleda mi nekako drugacije nego ranije, iznad slova imam u levom gornjem uglu neke dva trouglica koji su kao napred nazad a u desnom gornjem uglu mi je neka mala ikona kao tastatura... i ne mogu da biram izmedju srpske i engleske tastature vec samo izmedju engleske i kineske. Takodje gde je taster za smajlije nemam vise one specijalne karaktere, tacka, zares, kose crte, zagrade... Pretpostavljam da sam neku opciju slucajno ukljucio ili iskljucio... ako je neko imao slican problem i resio neka javi....

sredio sam, bilo mi je prebaceno na kinesku tastaturu... prilicno iritirajuce :shock:

pozzz

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

luchiato kako te sluša dati model?da li baterija malo duže traje?ima li mana?kako je prilikom razgovora?čisto da uporedim...

wucinac
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od wucinac »

Da li neko zna gde moze da se kupi folija za ekran? Na jednom mestu sam ogrebao ekran pa bi hteo da stavim foliju ali je nisam nasao u Subotici. Ako neko ima moze da je posalje Aks-om, adresu saljem na pp. Hvala.

droganche
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 03. Feb 2010. 18:30
Kontakt:

Post od droganche »

Citao sam u komentarima ispod specifikacije da postoji neko pucketanje prilikom snimanja video ili kad vec, jeli imao neko od Vas takav problem? Juce sam video da je stigao u VIP pa se JAKO razmisljam da posaljem Tattoo u penziju i uzmem ovo malo cudo! :)

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

droganche ja sam probao i nikakvo pucketanje nisam primetio.e sada možda je to čuo neki apsolutni sluhista ali mislim da ni moj sluh nije loš.-

droganche
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 03. Feb 2010. 18:30
Kontakt:

Post od droganche »

Eto i mene u drustvu ovog malog cuda! Dobio sam u paketu sa njim i zastitnu foliju i jos jedan zadnji poklopac u drugoj boji! :D
E sad imam jedno pitanje odmah u startu. Mogu li se kontakti svlaciti sa gmail naloga, posto nikako da uspem?

Uspelo mi je posle nekoliko pokusaja! :)

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

droganche koju boju imaš rezervne maskice?ja sam dobio neku gej plavo.sa tom maskom ja sam ultra gejčina.

luchiato
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 19. Sep 2011. 22:26

Post od luchiato »

VeNoM-e, znas kako... Baterija mi uglavnom izdrzi jedan dan, tipa od ujutru kad ga skinem sa punjaca pa sve dok ne odem na spavanjac.. tad bude oko 15%, medjutim, kada ne koristim mnogo interntet, raznorazne aplikacije i tako to moze da izdrzi do sutradan uvece.

E sad, ono sto me jako nervira je razgovor uz ukljucen 3g... ja sam telefon uzeo preko mts, i uz paket moram da placam i 3g, elem, kada mi je podesen internet na 3g dolazi mi do seckanja prilikom razgovora, tipa prvih 30sekundi je dobro a posle toga mi se ljudi zale kako me nista ne cuju, tj cuju svaku desetu rec... resenje je da se iskljuci 3g, tj da internet bude podesen samo na gsm, ali tada je internet dosta sporiji nego na 3g... ne moz i jare i pare... kontam da je to do mts-a problem, verovatno oni ne podrzavaju u potpunosti taj 3g...

Sto se ostalog tice, telefon je sasvim korektan, procesor je brz, pisanje poruka jednostavno samo se treba navici... mozda su mogli malkice veci ekran da naprave ali i ovako je odlican...

Odgovori