Sony Xperia Z1
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Symbian OS ● Symbian (UIQ) OS ● Windows OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Symbian OS ● Symbian (UIQ) OS ● Windows OS ●
Re: Одг: Sony Xperia Z1
Ovde svi imaju samsung i lg....te dvije grupacije zive....htc i sony su manjina...jbg zalosno a istinito
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Re: Sony Xperia Z1
Nismo mi krivi, za to krivi htc i sony 

-
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
Kako kome,meni je Sony uvek ispred i Samsunga i Lg.Sony telefoni su bas po meni posebni i samo pravi ljubitelji te marke ih koriste u vecini,a ne kao sto je slucaj sa drugom vecinom koji su culi negde za S3 i S4 da su to dobri telefoni pa ih zato kupili. 

XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
- VeNoM
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
- :: Sony Xperia Z5P
- :: Sony Xperia Z
i šta kažu za mini
http://mobile.benchmark.rs/mobile_vesti ... 3._januara
http://mobile.benchmark.rs/mobile_vesti ... 3._januara
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
Amin. Sve rečenoSale_M napisao:Kako kome,meni je Sony uvek ispred i Samsunga i Lg.Sony telefoni su bas po meni posebni i samo pravi ljubitelji te marke ih koriste u vecini,a ne kao sto je slucaj sa drugom vecinom koji su culi negde za S3 i S4 da su to dobri telefoni pa ih zato kupili.

sale_m lepo kaze, ali evo gledao sam jednu Z1 veceras uzivo, isti onaj ekran plavicasto-ispran cim se maaalo nagne u stranu... jednostavno nije to to za 500eur... 

-
Ne znam koja jee to fora sa ekranima na Sonyiju.Video sam na youtube jedan ekran na Z i bile su bas isprane boje,mnogo losije je ekran izgledao od Xperie T,ali ocigledno da nisu svi primerci sa istim ekranima,ili jesu? 

- Bandicoot
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Sub, 29. Sep 2012. 12:21
- :: S6 edge plus
- :: S9 plus
Nisu, imaju nekoliko razlicitih vrsta ekrana.. ona najbolja verzija izgleda odlicno, uopste boje nisu isprane, dok sam imao z1 nesto kratko, poredio sam ekran sa galaxy s4 i ekran na z1 je bio bolji, mnogo realniji prikaz ima, posebno sa x-reality-om.
- d@r123
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 16. Feb 2012. 19:02
- :: Sony Xperia Z1
- :: HTC One X
Sto se tice ekrana poredio sam ga sa HTC One X koji sam koristio ~ 1god. i po meni ekran HTC a je daleko bolji no sada kad se stavi puno osvjetljenje i na Z1 je dosta dobro (ali rijetko kad koristim puno osvjetljenje) naravno ne kazem da je los ekran ali moglo je bolje
(bar sto se boje tice)

-
d@r123, nabavio si Z1,pa cestitam
Napisi neke utiske kad ga istestiras i postavi koju sliku sa kamere. 

- d@r123
- Redovni učesnik
Sale_M, Imam ga vec gotovo mjesec dana
, a nisam nesto dobar sa tim "recenzijama" no mogu pokusati..
Kamera.. sto se kamere tice slabo to koristim pa i ne mogu bas da ocjenim (postavit cu neke slike u narednim danima)..
Baterija je ok, vecinom uspije od 4~5h screen on, WiFi je gotovo uvijek ukljucen, par aplikacija i mozda nekad koja igrica (pokusao sam San andreas na default podesavanjima ide jako dobro, dok sve na max ima "laga"). Zagrijava se (vjerovatno kao i svaki mob.) puno pri igranju tih "jacih" igrica pod normalnim uslovima nisam primjetio zagrijavanje (mozda neko minimalno). Dizajn i kvalitet izrade- mogu reci da je dosta dobro kako dizajn tako i kvalitet (meni smeta staklo nazad, dosta ostaju otisci prstiju i da kazem lijepi se, stavio sam gel masku pa taj problem je nestao
(no novi problem je sto je sa gel maskom "glomazniji"
) )
E sada o podrsci - Posto je mob. dosta nov (ma da ima vec 5 mjeseci otkako je izasao to i nije nesto novo
) podrska je slaba (za razliku od HOX -a... ne mislim sad sto je on vec na trzistu 2 god. nego kad je hox izasao bila je bolja podrska (pod podrskom mislim na XDA (costum romovi i to)) no naravno HTC i Samsung su dosta poznati pa zbog toga i veca podrska). Jos jedan problem je bio kod otkljucavanja Boot Loadera na 4.2.2 verziji ( ukratko..ako otkljucate na spomenutoj verziji i ne uradite TA backup gubite DRM kljuceve..no to je ispravljeno sa verzijom 4.3 ali ima jos dosta tih problema kao i otkljucavanjem tog boot loadera gubi se garancija posto morate slati soniju IMEI da bi dobili kljuc za otkljucavanje (serijal) i tako vas stave na "crnu listu" (koga zanima detaljnije ima dosta o tome na XDA) )
Toliko "ukratko" ako nekoga nesto zanima, a nije spomenuto pisite

Kamera.. sto se kamere tice slabo to koristim pa i ne mogu bas da ocjenim (postavit cu neke slike u narednim danima)..
Baterija je ok, vecinom uspije od 4~5h screen on, WiFi je gotovo uvijek ukljucen, par aplikacija i mozda nekad koja igrica (pokusao sam San andreas na default podesavanjima ide jako dobro, dok sve na max ima "laga"). Zagrijava se (vjerovatno kao i svaki mob.) puno pri igranju tih "jacih" igrica pod normalnim uslovima nisam primjetio zagrijavanje (mozda neko minimalno). Dizajn i kvalitet izrade- mogu reci da je dosta dobro kako dizajn tako i kvalitet (meni smeta staklo nazad, dosta ostaju otisci prstiju i da kazem lijepi se, stavio sam gel masku pa taj problem je nestao

E sada o podrsci - Posto je mob. dosta nov (ma da ima vec 5 mjeseci otkako je izasao to i nije nesto novo

Toliko "ukratko" ako nekoga nesto zanima, a nije spomenuto pisite

-
Meni je bitno da jos malo poprave tu kameru,na 100 % crop nisu bas skroz ciste fotke.
Jesi ga rutovao?Moze li root sa zakljucanim bootloaderom?
Jesi probao muziku na sluskama,kakav je zvuk?
I jos nesto,kako si zadovoljan ekranom?
Jesi ga rutovao?Moze li root sa zakljucanim bootloaderom?
Jesi probao muziku na sluskama,kakav je zvuk?
I jos nesto,kako si zadovoljan ekranom?

- d@r123
- Redovni učesnik
Sale_M, Oko kamere ti ne mogu puno reci no za 20MP sigurno je trabalo bolje.
Da rutovao sam ga (moze sa zakljucanim bootloaderom) i otkljucao boot loader.
Iskreno slusalice sam jako slabo koristio ali tih par puta sto sam koristio cinilo se dosta dobro.
Ekran- evo upravo ga gledam na hox i z1 pa vako ekran na Z1 daleko da je los ono sto mislim je da HOX ima nesto bolji sto se boje tice boje i nezz sam pogled no osvjetljenje na max je puno jace na Z1 (sto bi trebalo znaciti da ce se i u suncu bolje vidjeti) uglavnom ekran je dosta dobar
Da rutovao sam ga (moze sa zakljucanim bootloaderom) i otkljucao boot loader.
Iskreno slusalice sam jako slabo koristio ali tih par puta sto sam koristio cinilo se dosta dobro.
Ekran- evo upravo ga gledam na hox i z1 pa vako ekran na Z1 daleko da je los ono sto mislim je da HOX ima nesto bolji sto se boje tice boje i nezz sam pogled no osvjetljenje na max je puno jace na Z1 (sto bi trebalo znaciti da ce se i u suncu bolje vidjeti) uglavnom ekran je dosta dobar

Baci neku sliku da vidimo tu kameru. 

- Dukka
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Pet, 14. Feb 2014. 17:11
- :: Nokia 3110
- :: Nokia c6
Pozdrav ljudi, imam Z1, pise da je vodootporan, ali nikako ne smem da ga stavim u vodu...
Ima li neko iskustva? Neki savet?

Ima li neko iskustva? Neki savet?

- Baraba
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Ako bas moras da staviš u vodu ta testiras ti stavi. Ja ne bih osim ako bas moram. Mogao bi da nam kažeš nešto više o telefonu?
-
Ja moju V nikad ne bi testirao dok jedan dan nisam prosuo solju kafe na njega pa sam lepo pustio cesmu i oprao ga lepo celog
jedno 3/4 minuta je bio pod mlazom vode.Onda sam ga obrisao,osusio i upalio i radi kao sat
savet je sto kaze baraba da ne radis to ako ne moras 

Trebalo bi da moze.Vidjam bas dosta ljudi da kaci slike slikane pod vodom. 

- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
E tako sam i ja kupio pre pae godina Olympus aparat, piše otporan na udarce, prašinu i vodu. Odem na more, stavim ga u džep i pravac u vodu. Pa nek ide život 
Šalu na stranu, nisu male pare pa ono...al ako drugi kažu da jeste vodootporan onda im veruj, al nemoj proveravati osim ako baš ne moraš

Šalu na stranu, nisu male pare pa ono...al ako drugi kažu da jeste vodootporan onda im veruj, al nemoj proveravati osim ako baš ne moraš

Moja zena ima Z1, sasvim je zadovoljna, fluidan je, brz, kamera super za njene potrebe. Ali ima mjesec dana kako joj nova verzija FB ne radi,samo ona stock. Nije ona jedina, i mnogima se to desava. Ali po komentarima koliko vidim, najvise na Sony mobitelima. Jel neko to uspio rjesiti?