Sony Xperia Z / ZL
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Symbian OS ● Symbian (UIQ) OS ● Windows OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Symbian OS ● Symbian (UIQ) OS ● Windows OS ●
-
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
Re: Sony Xperia Z / ZL
Mozda ima na kupujemprodajem,ukucaj tamo u pretragu pa pogledaj.Ja sam svojevremeno nabavio tamo bateriju originalnu ya XT.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
-
- Novajlija
- Pridružio se: Pon, 10. Feb 2014. 21:55
- :: Sony Xperia Z
- :: Sony Xperia L
Pisao sam Sony help centru u vezi mog problema (opisan na prethodnoj stranici) i evo odgovora:
We are sorry to hear of the issues you are having with the battery draining since updating the software on your Sony Xperia Z.
Since we sent you the previous email we can now advise that there is an issue with Google Play Services which is effecting handsets that were recently updated. A fix is set to be released via a new update to Google Play Services but in the mean time you will be able to resolve your issues by following the below steps.
In order to resolve your issue we would advise uninstalling the latest update within the Google Play Service application, please find instructions below;
1. Go into your settings menu
2. Scroll down and select "Apps"
3. Scroll down and select "Google Play Services"
4. Select "Uninstall Updates" and "Okay"
If the "Uninstall Updates" option is greyed out we would advise following the process below;
2. Scroll down and select "Google (Below Accounts)"
3. Select Ads and un-tick the box stating "Opt out of interest-based ads"
4. Next you will need to go to the Back up and Restore option within settings
5. Now you will need to un-tick the box stating "Back up my Data"
This should resolve your issue, we hope this information helps.
Kod mene nije pomoglo, ali ko zna možda nekom hoće. Sada čekam neku zakrpu
We are sorry to hear of the issues you are having with the battery draining since updating the software on your Sony Xperia Z.
Since we sent you the previous email we can now advise that there is an issue with Google Play Services which is effecting handsets that were recently updated. A fix is set to be released via a new update to Google Play Services but in the mean time you will be able to resolve your issues by following the below steps.
In order to resolve your issue we would advise uninstalling the latest update within the Google Play Service application, please find instructions below;
2. Scroll down and select "Apps"
3. Scroll down and select "Google Play Services"
4. Select "Uninstall Updates" and "Okay"
If the "Uninstall Updates" option is greyed out we would advise following the process below;
2. Scroll down and select "Google (Below Accounts)"
3. Select Ads and un-tick the box stating "Opt out of interest-based ads"
4. Next you will need to go to the Back up and Restore option within settings
5. Now you will need to un-tick the box stating "Back up my Data"
This should resolve your issue, we hope this information helps.
pogledao sam ali nema samo za xperiu z :/ danas sam pisao soniju i dali su mi broj servisa u bg pa cu da vidim.. uh bre nemoz nigde naci baterijuSale_M napisao:Mozda ima na kupujemprodajem,ukucaj tamo u pretragu pa pogledaj.Ja sam svojevremeno nabavio tamo bateriju originalnu ya XT.

-
Ako ti vec toliko slabo drzi baterija sto ne skines sa xda foruma firmver verziju pre te na kojoj bolje drzi baterija i flesujes sa flashtoolom i resis problem.Downgrade je lak na Sony telefonima.1+1=3 napisao:Pisao sam Sony help centru u vezi mog problema (opisan na prethodnoj stranici) i evo odgovora:
-
- Novajlija
Sale_M, nisam dovoljnon "potkovan" da bi znao kako to da uradim. Da li negde ima uputstvo korak po korak ?
Juče sam preko programa Sony PC Companion instalirao istu verziju Android-a 4.4.2 i sve je bilo savršeno dok nisam tokom noći stavio telefon na punjač... ujutru me je dočekao ponovo aktiviran "Google Play Services" koji je na 72% trošenja baterije.
Juče sam preko programa Sony PC Companion instalirao istu verziju Android-a 4.4.2 i sve je bilo savršeno dok nisam tokom noći stavio telefon na punjač... ujutru me je dočekao ponovo aktiviran "Google Play Services" koji je na 72% trošenja baterije.
Vrlo je jednostavno. Instaliras poslednji flashtool, u folderu su i drajveri, skines odgovarajuci ftf fajl (to je ceo softver telefona), pokrenes opciju flashmode i pratis uputstva. Lako je, nekoliko klikova, pogledaj na netu uputstvo korak po korak.
-
- Novajlija
Coni, gde mogu da nađem ftf fajl ? Skinuo sam i po uputstvu instalirao flashtool, pa sada gledam, ali ne vidim gde da nađem spomenuti fajl....
Hvala
Hvala
Sad vidim ovo. Sta tacno pise? Mislim da to znaci da nije rutovan ili da je zakljucan bootloader.
Evo ovde imas uputstvo i ftf fajl za 4.3, ako vec nisi nasao. Mada bih ja ubacio neki kitkat custom rom.
Evo ovde imas uputstvo i ftf fajl za 4.3, ako vec nisi nasao. Mada bih ja ubacio neki kitkat custom rom.
strasno ljudi,. da ja nmg nigde da nadjem bateriju za xperiu zl ni u oglasima pa ni cak da je nema u sonijevom servisu

-
- Novajlija
Coni, pošalji mi molim te linkove na pp, jer ih u tvom odgovoru ne vidim.
EDIT I:
Otvorio sam flashtool, spojio telefon po uputstvu i dobio informaciju: "This phone is locked"
Šta sada ?
EDIT II:
Ilex, za bateriju... imaš kod kineza... poslao sam ti link na pp
EDIT I:
Otvorio sam flashtool, spojio telefon po uputstvu i dobio informaciju: "This phone is locked"
Šta sada ?
EDIT II:
Ilex, za bateriju... imaš kod kineza... poslao sam ti link na pp
Sad ih ni ja ne vidim. Saljem ti cim dodjem kuci.
-
1+1=3, evo ti link http://forum.xda-developers.com/xperia- ... 1-t2647468
skini odatle sa linka firmver ftf fajl(ovo ti je 4.3 verzija) i ubaci ga u folder flashtool-firmwares.
Instaliraj drajvere za Sony Z iz Flashtoola.
Ugasi telefon i pokreni fesovanje,nek ti stoje stiklirane one tri opcije-wipe cache,data i apps logs i stikliraj No Final Verification i pokreni fesovanje i program ce d ti izbaci pop up prozor nakon nekog vremena.
Kad ti izbaci taj prozor pritisni i zadrzi volume down taster i prikljuci telefon na usb i flesovanje ce krenuti i zavrsiti se bez problema.
To je cela procedura,lako je,smo dok udjes u stos.
skini odatle sa linka firmver ftf fajl(ovo ti je 4.3 verzija) i ubaci ga u folder flashtool-firmwares.
Instaliraj drajvere za Sony Z iz Flashtoola.
Ugasi telefon i pokreni fesovanje,nek ti stoje stiklirane one tri opcije-wipe cache,data i apps logs i stikliraj No Final Verification i pokreni fesovanje i program ce d ti izbaci pop up prozor nakon nekog vremena.
Kad ti izbaci taj prozor pritisni i zadrzi volume down taster i prikljuci telefon na usb i flesovanje ce krenuti i zavrsiti se bez problema.
To je cela procedura,lako je,smo dok udjes u stos.

Evo pretekao me je. Ma da, videces, bas je lako.
hvala za pomoc,. trazio sam nemaju ni oni1+1=3 napisao:Ilex, za bateriju... imaš kod kineza... poslao sam ti link na pp

- bata bogdan
- Banned
- Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
- :: Huawei X2 7.0 LTE
- :: Huawei M2 10.1 LTE
Hahaha tek sad mi stigao update za xz KK… sad cu da ga updejtujem pa bas da vidim da li ima ikakve razlike uopste… mada ga i ne koristim… skuplja prasinu…
Huawei
-
Kazu da baterija krace traje na KitKatu,osim ako nije izasao neki fix od prve verzije s kojim je to sredjeno.Pogledaj na xperiablog.net sta kazu komentari.
-
- Novajlija
Izašao je baš juče update za Google play services, ali ništa nije popravio... i dalje jede bateriju. Taman sam juče hteo da konačno uradim downgrade kada sam video update... radio je ok do prvog stavljanja na punjač, posle ista priča. Pogledao sam komentare na Play store za Google play services... stotine i stotine komentara u poslednjih par nedelja tj od kada je izašao Kit Kat, svi su nezadovoljni, ili im se kao i meni za 7-8 sati bez korišćenja isprazni baterija ili im se memorija zauzme do maksimuma.
-
- Novajlija
Google Play services je juče izbacio još jedan update koji nije ništa rešio... čitam stotine komentara onih koji su podigli sistem na Kit Kat, očajni su i pozivaju Google da popravi program. Sony pere ruke i kaže da nije do njih, što je sramota da se tako odnose prema kupcima premium telefona. Evo dela komentara korisnika Xperia Z

http://i60.tinypic.com/20jqvyq.jpg
http://i60.tinypic.com/2afxun8.jpg

http://i60.tinypic.com/20jqvyq.jpg
http://i60.tinypic.com/2afxun8.jpg
-
Evo novog google play servisa,da li je s njim reseno trajanje baterije na XZ...
http://www.xperiablog.net/2014/07/03/go ... more-26585
http://www.xperiablog.net/2014/07/03/go ... more-26585
-
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 06. Feb 2013. 16:26
- :: Apple Iphone XS
- :: Apple Iphone 6s
Pozz ..planiram da uzmem xperiu Z ..pa me zanima isplatili se SAD uzeti ovaj telefon,i ako imate neki bolji predlog u toj klasi ..
Hvala
Hvala