Noise na slikama po dnevnom svetlu !?!?

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
zorancd
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 18:53

Noise na slikama po dnevnom svetlu !?!?

Post od zorancd »

Kakve su najbolje fotografije i koliko je potrebno da imate osvetljenje....Zanima me, kada slikate sa K750i u sobi, dnevno setlo je u pitanju, da li imate kao mali noise, ili zapravo malko snega kada se uvelica slika na kompu?? Mozete li da okacite neke slikice, da se vidi kako je stvar i kod Vas??? !!!

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Normalno je da ima shum, jer u sobama je relativno mracnije nego napolje... Ali kad pogledas, digitalce dobrim delom izvlaci i jak blic. Pozdrav :)
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Wanderer
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 28. Avg 2006. 20:38

Post od Wanderer »

ima noise kako bi ti rekao naravno...
ali zato napolju po dnevnom svetlu ili pak lepom suncu je slika perfektna

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

@zorancd: sve zavisi od toga koliko aparat proceni ISO vrednost. Sto veci ISO, veci shum i "svetlija slika". Ali zato kada slikash unutra (a mozesh i uvek) da drzish ukljucen Nightmode i time kazesh aparatu da slobodno stavi malo veci shutter speed pa ako nema svetla on nece da povecava ISO vrednost na neke preterane cifre ako nema potrebe.

Po danju ISO ti je uglavnom na minimum (to je ISO 100 valjda ili koliko vec) i necesh imati problema sa shumom.

Poz 8)
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

zorancd
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 18:53

Post od zorancd »

Hm, zanimljivo hvala svima!
Svaka cast malo me iznenadjuju pojedinacni odgovori ovde na forumu, ima i onih koji znaju nesto. Da znam, ja sve to, ali rekoh, da odam temu, zapravo, da je ipak SE sr... i to i bez najave i sa najavom. Takodje i Syber shoot...new, isprobao licno. Sheeet !!!!!!!!!!!! Isto sr..., malo bolje pakovanje...Ali veruj te mi... bacis niz sobu k750 nista, a bacis k800, mozes da se pozdravis s njim

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

zorancd, sta si ti ocekivao od mobilnih aparata sa integrisanom kasericom?svi su isti i mozda ce moci da se nose sa digitalcima ali za par godina jer sad trenutno ne moze da se uporedi ni jedan fontel i tako stvari stoje :wink:
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

Odgovori