Koliko traje baterija i cemu sluzi...

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
remus
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 06. Okt 2006. 18:11

Koliko traje baterija i cemu sluzi...

Post od remus »

Imam SE W700i pa me interesuje koliko traje baterija,ako se ide na GPRS i slusa muzika??? I cemu sluzi onaj mali adapter koji sam dobio uz telefon?

E i jos nesto imam Li-Polymer bateriju kako se ona formira jel isto kao i ostali???

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Traje oko 4-5dana,koji adapter za mem.karticu je taj.Li-poly imaju svi SE telefoni ona se ne formira iako neki prodavci preporucuju 2 puta po 12h formiranje.Znaci li-poly baterije se ne formiraju. :wink:
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

altas
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 19. Jan 2006. 15:39

Post od altas »

baterija ako aktivno slusas muziku i koristis net izdrzi 1 dan, ovako 1.5 - 2 dana. Taj mali adapter sluzi da pretvoris MS Duo Pro karticu u MS Pro koji se koristi u Sonyjevim digitalcima, ili za card reader na primer. Baterija se ne formira po onom sistemu 12h*3x, nego je prvi put ispraznis do kraja i punis je sve dok ti indikator kaze da je napunjena. Posle je punis po potrebi i ne mora da vodis brigu da li do pola ili cela napunjena

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

altas, meni je na k750i ovako bila oko 4 dana kad posaljem 3 poruke i pustim 2 pesme, a kad bas ga upotrebljavam izdrzi 1-2 dana.
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

beše li-poli ima ograničen broj punjenja ili se pak to meni čini? ja sam imao one prve koje su izašle za t28 i više ne može da se pokrene...crkla je kao ništa
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

I li-ion i li-poly imaju ogranicen broj punjenja,samo sto li-poly imaju veci broj ciklusa/punjenja do kraja zivota i lakse se oblikuju od li-ion baterija.Uglavnom NE formiraju se ni jedne ni druge!!
Pozdrav 8)

altas
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 19. Jan 2006. 15:39

Post od altas »

Pa, otprilike ogranicen broj punjenja u toku jedne godine, a posle sam mozes utvrditi razliku koliko baterija traje u odnosu na prethodne mesece. Obicno posle jedne godine (mozda i duze, zavisi od tipa baterije) smanjuje se vreme trajanja baterije

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

NE!!Nego da ima zivotni vek odredjen brojem punjenja i za li-ion pouzdano znam da je od 300-500 punjenja (zavisi,nije standardno) a za li-poly nisam siguran ali mislim da ide negde oko 500-800 punjenja i posle elektronika"ubije"bateriju (odjednom pocne da traje sasvim malo)!!
Zato su bolje od li-ion,a i ne"roluju se"pa mogu biti dosta tanje,lakse i manje se greju a najvaznije je da NISU zapaljive (ukucajte Sony li-ion bateries u Google da vidite sta se desava sa njihovim baterijama u laptopovima)!
Pozdrav 8)

kljaja
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 30. Sep 2005. 21:43
Kontakt:

Post od kljaja »

Baterija traje u zavisnosti koliko koristis telefon za slusanje muzike.Ja imam k750 + 512mb karticu i na ekskurziji je jedva izdrzao slusanje muzike po ceo dan i radio nekih sat dva-znaci jedan dan maksimalno!!!A ovako normalno izdrzi 3 dana bez problema....
SE P990i + 2gb Transcend Ulltra Speed bla bla...
N72 plus 128mb nije bas nesto al sluzi...

Odgovori