S700

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

S700

Post od stefank »

Evo, posto se ja i akki dosta raspricasmo o ovom (sjajnom) mobu na temi "Memorija" i odosmo MNOGO u off, rekoh da otvorim novu temu... :lol:
Za pocetak, je li kamera od 1.3 mpix nesto kao softverski malo nabudzena, cini mi se da sam to vidio nedje, ili za K700i, nisam siguran... :?: :roll:

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

DA, ja nikako da otvorim temu o ovom digitalnom foto aparatu, pardon telefonu! Nije, kamera ja prava, nije budzena softverski, tj nema interpolacije slike! To je za k700i! Kamera na s700 je nesto ne vidjeno i ne moze da se poredi sa slikama ostalih megapikselnih kamera, ni siemens s 65 koji isto ima 1.3 mega mu nije ni blizu! Kljuc je u tome sto je telefon razvijan u saradnji sa sony-evim odeljenjem za digitalne kamere, pa tel ima sve funkcije digitalne kamere, npr, efekte, osvetljenje i sto je najbitnije tzv spot photometry, ne znam kako bih preveo lepo! Ako vas zanima mogu da napravim kratki review tela? Posto ne verujem da ima mnogo ovih telefona, a verujem da bi mnoge zanimalo, naravno ako se slazu admini?
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od stefank »

Haha, fotoaparatu, lol. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Pa SE bi i trebao da ugradjuje najbolje kamere u telefone (sto mislim i cini, mada smatram da moze jos bolje :mrgreen: ) jer je Sony vodeci u kamerama/fotoaparatima iovako. :mrgreen: Ja inace Siemens i ne smatram za neku klasu, pa makar imao i 3 mpix a ovaj 1.3. :mrgreen: Sto ti dodje photometry? Mene zanima taj review, ali ono cisto korisnicki, ne kao sajtovi sto daju pa nesto i pofale malo vise nego sto treba i tako. :mrgreen: Nadam se da ce da dozvole to admini... :roll:

TheDunc
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 13. Maj 2004. 22:08

Post od TheDunc »

stefank napisao:...jer je Sony vodeci u kamerama/fotoaparatima iovako
vodeci je sharp.... ne mogu sad da nadem reviju ali na testu je izmedu vecine telefona sa fotoaparatom na prvom mestu sharp gx20... ok, 1mgpx foto sigurno je bolji, ali verujem da kad sharp izbaci 1mgpx bice puno bolji od ostalih...
napisacu spisak testiranih telefona cim nadem...
...don't happy, be worry...

TheDunc
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od TheDunc »

ewo ovako...

1.sharp gx20
2.se p900
3.nokia 6670

a za sledece nisam siguran dali su u tom redu na lestvici, ali ti su bili testirani...

dragon 1928
motorola a835
motorola v535
motorola v620
nokia 6260
nokia 6630
nokia 7260
nokia 7610
philips855
sagem my x-7
sagem my x-8
samsung sgh-e300
samsung sgh-e700
siemens cx65
siemens m65
siemens sl65
siemens st60
se f500i
se k700i
se p910i
se z1010

a da... test je raden u sloveniji, u reviji 'mobinet'

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

@ TheDunc Alo batice tu nema s700 a s700 ima 1.3 mpx! I ne moze da se poredi sa ovim telefonima! u odnosu na P900 je ala a postoji i sharp gx30!:D

@ stefank to ti je merenje osvetljenja date tacke i pravljenje balansa svetla pomocu tih proracuna, uskladjivanje sa ostatkom slike, imas krstic na sredini displeja i to ti je ta tacka! To ti je jednostavno objasnjenje, moze i komplikovanije samo reci! :D

TheDunc
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od TheDunc »

akki napisao:@ TheDunc Alo batice tu nema s700 a s700 ima 1.3 mpx! I ne moze da se poredi sa ovim telefonima! u odnosu na P900 je ala a postoji i sharp gx30!:D
mozda (ili ako zelis 100%) je s700 bolji, ali SE kao firma nije vodeci u kamerama...

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od stefank »

SE i Sharp su vodeci u kamerama, mada ni Samsung nije los u tome. Ali sve su to firme koje proizvode kamere/digitalne fotoaparate, pa i treba da budu vodeci barem u tom polju ako ne u cemu drugom kod mobilnih telefona :!: :mrgreen:

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

E to je vec za jaku diskusiju ali o tome necu da pricam jer bi potrajalo, a i nemam sve podatke! Nego sta bi administratori za moj mali review????? :?: :?:

kalinicm
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pon, 01. Sep 2003. 23:35

Post od kalinicm »

Sve što bi trebalo da se kaže po pitanju S700 i njegove kamere je da ima CCD čip koji se koristi na klasičnim digitalcima i to je jedan od razloga zašto su slike daleko kvalitetnije. Moram reći da je S700 i gabaritniji od ostalih modela sa takvom kamerom tako da optika ima više mesta da bi pravila bolje i oštrije slike. Trebalo bi da pravi slike kao jeftiniji 2MP aparati, znači sve super izgleda ali daleko od perfekcije. Inače što se tiče kvaliteta kamere, redosled (po mom ubeđenju) je: SonyEricsson S700, Sharp GX30, Nokia 6670, Nokia 7610, Nokia 6600... Ne znam za kameru Nokia 6260 kakva je tačno ali verovatno u rangu 6670. Napominjem da nemam preciznu informaciju o ostalim modelima pa ne mogu da pričam, sortirao sam Vam samo modele za koje znam kakvu kameru imaju tačno.
Milan Kalinic
admin - mobilnisvet.com

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

da lepo je napisao kalinicm, tako i ja mislim za kamere, a o s700 ima mnogo toga da se kaze! O kameri je bitno da je i softver odradjen kao na digitacima!

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od stefank »

Sto se tice softvera, da primijetio sam da je izuzetan. Ali, meni je najbitnije da nije softverski nabudzena kamera, jer kad bi bila to pogorsava kvalitet koliko-toliko. :mrgreen:

milosfbi
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 09. Nov 2004. 22:47
Kontakt:

Post od milosfbi »

Danas sam u radnji gde sam kupio SE K700i imao priliku da probam i S700. telefon je cudo. Slika je fantasticna, kamera ne moze da se poredi sa drugim modelima. Sve u svemu telefon je ekstra.

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

A gde si kupio? Kolika mu je cena? Da bi provalio kameru, odnosno dobio prave, kvalitetne slike treba da imas tel minimum 2 nedelje! Tek ces onda moci da napravis preve slike! :D

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od stefank »

Pa o cemu pricas akki, pa nije neka filozofija slikati valjda. :mrgreen: Ali, kad je prvi put kad je vidio telefon stekao takav utisak, shta mislish poslije 2 nedjelje? :mrgreen:

Pera_bg
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 25. Okt 2004. 12:32

Post od Pera_bg »

Sony nije vodeci u digitalnim fotoaparatima niti ce to ikada biti... oko toga nema rasprave :!: ...................

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

Veruj mi da uopste nije jednostavno slikati dobre slike sa ovim telefonom! Mislim kvalitet je super i ovako, ali da bi parirao digitalnim fota aparatima, sto mozes, treba ti malo vremena da udjes u stos! Pa pogledaj koliko samo opcija ima! Ovo su ozbiljne kamere vec, ne one koje ima npr. t610 pa gde je svaka slika relativno mutna! Ja sada pravim takve slike, za koje sam mislio da ovaj telefon nije moguce da uslika, znaci treba praksa! ako uzmes tel videces! :D a sony nije mozda vodeci ali pravi odlicne! :D

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od stefank »

Hah, ajd kad kazes. :lol: Ne, ne planiram da uzimam, radije bih uzeo Sony-ev digitalni fotoaparat od 5.2 mpix + Nokiju 7610 za te pare. :lol: Sony je jedan od vodecih sigurno, i pravi odlicne aparate :!: Najvise volim Sony, sto se tice digitalnih aparata i kamera, a i mnogo cega drugog. :lol:

mristicm
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 27. Avg 2004. 13:22
Kontakt:

Post od mristicm »

da li ovaj fon ima dugme sa kojim se rotira (ugradjen motorcic) ili mora rucno da se okrene ekran ? :?:

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

Mora rucno da se okrece ali to nije veliki problem, mozes jednom rukom opusteno uz malo vezbe! Pozzzzzz :D

Odgovori