SE telefoni bez "drivera" sa USB kablom?
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Symbian OS ● Symbian (UIQ) OS ● Windows OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Symbian OS ● Symbian (UIQ) OS ● Windows OS ●
- napalm death
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47
SE telefoni bez "drivera" sa USB kablom?
znali neko koi se Sony E. ponasaju kad su spojeni sa USB preko racunara kao "removablel disc" odnosno, da se ne treba koristit instalacioni driver
..mislim, ako hocu nesto prebacit sa tudjeg racunara da samo ponesem kabal a ne i driver i pokretat instalacije itd.
mislim ove aktuelne SE serie telefona kao: K750, w550, w900, w810, k800, w800, w830, w850... itd........
hvala
..mislim, ako hocu nesto prebacit sa tudjeg racunara da samo ponesem kabal a ne i driver i pokretat instalacije itd.
mislim ove aktuelne SE serie telefona kao: K750, w550, w900, w810, k800, w800, w830, w850... itd........
hvala
- kljaja
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pet, 30. Sep 2005. 21:43
- Kontakt:
napalm death, Kao prenosni usb disk prikljucuju se k750i,i svi ostali telefoni se(koji podrzavaju memorijske kartice) osim telefona iz walkman serije(njima su potrebni drajveri)....
rixxon, K750i se preko usb kabla prikljucuje kao eksterni disk.....
rixxon, K750i se preko usb kabla prikljucuje kao eksterni disk.....
SE P990i + 2gb Transcend Ulltra Speed bla bla...
N72 plus 128mb nije bas nesto al sluzi...
@Kljaja: Da, Windows ga vidi kao eksterni disk (K750i), ali se moraju instalirati drajveri. E sad, možda se nešto promenilo u novijim verzijama firmware-a (ja 'teram' još uvek stari dobri R1AA008).
A evo šta o tome kaže K750i - Kompletan Test (na OVOM sajtu):
"USB veza sa računarom nije idealna i u velikoj meri se razlikuje od one kod Motorola E398 telefona. Uvek je potrebno da instalirate drajvere ili kompjuter neće prepoznati telefon. Kada priključite telefon na kompjuter, moći ćete da koristite samo podatke sa memorijske kartice, podacima na samom telefonu nećete moći da pristupate. Ovo nije veliki nedostatak, pošto se isti podaci čuvaju i na memorijskoj kartici, pored programa, fotografija i ostalih podataka. Ovo omogućava da telefon koristite kao prenosni disk baziran na MS Duo memorijskim karticama.
Spojio:gameforce:Nema potrebe 2 posta u nizu! Koristi "izmeni"
A evo šta o tome kaže K750i - Kompletan Test (na OVOM sajtu):
"USB veza sa računarom nije idealna i u velikoj meri se razlikuje od one kod Motorola E398 telefona. Uvek je potrebno da instalirate drajvere ili kompjuter neće prepoznati telefon. Kada priključite telefon na kompjuter, moći ćete da koristite samo podatke sa memorijske kartice, podacima na samom telefonu nećete moći da pristupate. Ovo nije veliki nedostatak, pošto se isti podaci čuvaju i na memorijskoj kartici, pored programa, fotografija i ostalih podataka. Ovo omogućava da telefon koristite kao prenosni disk baziran na MS Duo memorijskim karticama.
Spojio:gameforce:Nema potrebe 2 posta u nizu! Koristi "izmeni"
K750+W950+K550 (W610 SW)+More...
- kljaja
- Mobil stručnjak
- Kontakt:
Da to sto si procitao pa napisao bilo je bikvalno za beta verziju softvera i za prastare modele k750 koji su izasli pre vise od godinu ipo dana....moze k750i kao eksterni disk i svi ostali koji nisu iz W serije...Provereno!!!!Kraj

mogu bre svi oni da se ponashaju kao eksterni diskovi ali za k750 treba drajver....kraj priche
(ne znam nikog ko ima k750 da mu se fon odmah pri prikljuchenju na komp pojavi my computeru)
kad sam kupio w810 kontao sam da je ista situacija i sa njim ali neje....chim ga prikachish otvore ti se dva nova eksterna diska...jedan za karticu i drugi za memoriju telefona!
kontam da isto ovo ide kod svih walkmana!

kad sam kupio w810 kontao sam da je ista situacija i sa njim ali neje....chim ga prikachish otvore ti se dva nova eksterna diska...jedan za karticu i drugi za memoriju telefona!
- napalm death
- Mobil manijak
koliko vidim, misljenja su podjeljena i kod nekih treba i kod nekih ne.. konkretno, procito sam da kod svih "W" verzija ne treba driver al desaje se da kod istih modele telefona, nekom treba disk a nekom ne pa mi to nije jasno il da se desaje da neki USB kablovi mogu da prenesu sve vrste podataka a neki recimo samo slike.. sto je po meni velika glupost
mislim, to je sve malo zamuceno i nejasno
hvala na odgovorima al jos nisam dobio odgovore koi konkretno modeli mogu sigurno radit kao "removablel disc"
mislim, to je sve malo zamuceno i nejasno
hvala na odgovorima al jos nisam dobio odgovore koi konkretno modeli mogu sigurno radit kao "removablel disc"
Dakle K750i (sa kojim god hoćeš softverom) definitivno NE MOŽE da se koristi kao eksterni disk BEZ DRAJVERA! PROVERENO!
A što se tiče W serije... ja ne bih brkao babe i žabe: W800 i W810 sa npr. razlikuju MNOOGO više nego W800 i K750! Tako na primer W800 zahteva drajvere za vezu sa USBom a W810 ne.
A što se tiče W serije... ja ne bih brkao babe i žabe: W800 i W810 sa npr. razlikuju MNOOGO više nego W800 i K750! Tako na primer W800 zahteva drajvere za vezu sa USBom a W810 ne.
K750+W950+K550 (W610 SW)+More...
- kljaja
- Mobil stručnjak
- Kontakt:
K750 se prijavljuje kao eksterni disk,mozda je bilo problema sa starijim verzijama fona(ja sam imao k750i i nisam imao disk i prebacivao sam sve podatke sa kartice),sad imam w800 i morao sam da instaliram drajvere,a w810 se prijavljuje kao eksterni disk samo su ti drajveri potrebni zbog mp3 muzike.....mixxx napisao:mogu bre svi oni da se ponashaju kao eksterni diskovi ali za k750 treba drajver....kraj priche(ne znam nikog ko ima k750 da mu se fon odmah pri prikljuchenju na komp pojavi my computeru)

- napalm death
- Mobil manijak
- kljaja
- Mobil stručnjak
- Kontakt:
napalm death, Mozes prebaciti muziku na fon,ali neces imati muziku u playeru poredjanu po izvodjacima albumima i sl...za to sluzi onaj program sto stize uz cd zove se disc2phone(samo za w seriju) i on ti ubacuje muziku na fon po izvodjac/album/godina/pesme tj pravi ti sm foldere unutar foldera sto je korisno(drugacije ne mozes da napravis novi folder npr mp3/xxx/xxx ako me razumes)aa naravno da mzoes bilo koji fajl da ubacis na fon..... 

- napalm death
- Mobil manijak
ma da skonto sam ono izvodjaci/izvodjac/albumi/i onda pjesme albuma.. al mi malo to poglupo jer kad prebaci pjesme sa recimo infra red s nekog mobitela on mi tako pravi playlist a da mi nepravi sa USB kablom, i kako sam ja tebe skonto nema sanse da recimo slusam pjesmu u player ako je prebacim kablom..
al u svakom slicaju fala kljaja,