K750i - slaba reprodukcija mp3 zvona

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
Lik
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 25. Jan 2006. 13:07

K750i - slaba reprodukcija mp3 zvona

Post od Lik »

Daklem ovako,

Igrom sluchaja pre par dana sam postao vlasnik novog K750i :D telefonom sam zadovoljan. Elem ono sto me zacudilo jeste slaba reprodukcija mp3 zvona. Cak i kad namestim na ringtone jachinu 7 zvuk je i dalje neubedljiv ispod proseka, narocito na ulici gde je buka lako moze da se propusti poziv.

Pitanje glasi> Da li se ovo nekako moze resiti i kako? Da li moram da skidam FAR managere i ostale zevzeke i da ubacujem nesto u telefon sta da radim? Vidim da se dosta ljudi nervira oko kamere ja sam recimo krajnje zadovoljan kvalitetom fotki ali me ovo za jachinu zvuka mnogo nervira.

Pomagajte, unapred hvala
  • ______________________________
    izmenio b_udder:: neprecizan naslov

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

mozda ti je suvise nizak bitrate mp3 koji ubacis u telefon,samim tim mp3 je losijeg kvaliteta! I ja imam k750,ali se kod mene odlicno cuje mp3 melodija
D500&E71

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Lik, to ne mozes resiti tako je,bas sam ja neki dan uporedjivao k750i od druga i 6630 i mogu reci da k750i se bas lose cuje.Sa FAR ne mozes resiti jer ti je telefon CID49 tako da na to zaboravis.Oko jacine zvuka zale se i korisnici k800i koji je noviji telefon ali to nije ispravljeno,ipak je k750i telefon bez mane,ali kao sto vidis ima manu :roll:
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

kljaja
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 30. Sep 2005. 21:43
Kontakt:

Post od kljaja »

Sto se zvona tice moze se staviti na maksimum i onda ce se cuti,ali pokusaj da updejtujes softver na noviji i trebalo bi da se jace cuje....
SE P990i + 2gb Transcend Ulltra Speed bla bla...
N72 plus 128mb nije bas nesto al sluzi...

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

Tako je,skini program za update-ovanje software-a sa SE sajta (SEUS),i onda mu nabaci zadnju verziju software-a,trebalo bi tad da se jako cuje! :roll: :wink:
Prvi put cujem da se neko zali na jacinu zvona kod K750,na mom starom K750 sam stavio negde oko 3/4 jacine jer se stvarno jako (ali bas bas jako culo) i to sa nekom starijom verzijom software-a,a i kod drugih ljudi koje poznajem a koji imaju K750,nikad se nisu zalili na to! :wink:
Znaci,update-uj ga,i tad bi trebalo da bude sve ok! :wink:

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 11. Avg 2006. 00:22

Post od pilgrim »

Ja imam prilicno novu verziju firmware-a(r1ca021),i mp3/mp4 se tako jako cuje da se ljudi oko mene uglavnom uplase kad mi zvoni fon(ponekad i ja sam),ako je na na najglasnijem profilu.Istina pesme su mi pojacane na 99 db,a bitrate je na 128 ili 192 kbps.
Nemojte mi slati PP - ne posecujem vise ovaj forum!

llulle
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 01. Sep 2006. 19:32

Post od llulle »

malo fali do granice bola,nikad nisam imao problema sa jacinom zvuka dok sam imao k750
uradi update pa ces cuti
  • ________________________________________
    b_udder:: nemoj citirati post odmah iznad tvog...
nokia c7

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 18. Jun 2006. 11:24

Post od rixxon »

LIK: Bit-rate utiče na kvalitet zvuka (naravno) ali ne i na glasnoću. Naravno, prilikom rekompresije možeš normalizovati melodiju, odnosno pojačati je ako ima potrebe (zavisno šta koristiš za obradu audio fajlova).

Koja ti je verzija softvera?
K750+W950+K550 (W610 SW)+More...

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

nikad nisam imao slichan problem!drzim jachinu zvona na 5 i chuje mi se jache nego p910 pojachan na maximum.ako stavim na glasnije od toga,kolege u kancelariji pochnu da skachu od shoka kad telefon zazvoni. :lol:

kljaja
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od kljaja »

Pokusaj da updejtujes softver,to ce sigurno resiti problem(i kod mene se telefon bukvalno draokad zvoni)...ako ni to ne resi onda ti je verovatno riknuo zvucnik sto se moze desiti ako si ga slucajno polio vodom....

loki13
Expert
Expert

Post od loki13 »

ljudi,pomagajte,da li je moguce da na se k750 padne sistem,meni se to danas desilo(barem mi tako kazu u servisu)hitno!?
D500&E71

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od rixxon »

Loki13: a kako se manifestuje taj 'pad sistema'? Opisi kako je to izgledalo, ovako je prilicno nejasno sta se ustvari desilo?!

loki13
Expert
Expert

Post od loki13 »

pa nista ja ga koristio skroz normalno.onda sam ga ugasio,izvadio bateriju da vidim datum proizvodnje,vratio bateriju i kada sam krenuo da ga upalim,ekran mi pobeli(kao sto treba) i onda se samo ugasi,ja sam mislio da su kontakti prljavi ili nesto,probao sam sa burazovom baterijom ali opet isto! Nemam pojma koji mu je :x
D500&E71

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

loki13, hehe pao sistem daj da ga podignem :lol: K750i nema operativni sistem tako da nema sta da padne,ali kako moze iz cista mira to da ti se to dogodi,nesto je pre toga bilo,probaj da ga prikacis na USB i da update-ujes sw,ako uopste komp vidi mob

Lik
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Lik »

rixxon napisao:LIK: Bit-rate utiče na kvalitet zvuka (naravno) ali ne i na glasnoću. Naravno, prilikom rekompresije možeš normalizovati melodiju, odnosno pojačati je ako ima potrebe (zavisno šta koristiš za obradu audio fajlova).

Koja ti je verzija softvera?
Verzija R1CA021

danas malo menjao pesme i neke se odlicno cuju tako da sam se smirio

E sad pitanje vezano za SEUS...posto je fon skinut sa VODAFONA ali totalno ischiscen da li kacenjem na SEUS moze da mi se desi da mi vrati u fon neke vodafon gluposti ili nema sansi?

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Lik, vratice ti sve vodafone gluposti tako da izgleda moraces o5 u servis ako hoces najnoviju verziju

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od rixxon »

LIK: Ako je STVARNO TOTALNO očišćen od VODAFONA, SEUS nema načina da provali da je telefon nekad bio VODAFON, pa će ti odraditi normalan update, bez vodafon gluposti. Pre nego što pokušaš bilo šta sa SEUS-om proveri CDA (u servisnom meniju). Treba da stoji nešto kao CDA 102337/10. Pročitaj i napiši tačno koji ti je taj broj. Ako je CDA 000000/00 (a viđao sam takve skidane sa vodafona) nemoj ni da pokušavaš sa SEUS-om!

loki13
Expert
Expert

Post od loki13 »

milan91, pa tako su mi rekli u servisu,prikljuciva sam ga na kom,na punjac ali nije nista reagovao,nemam pojma sta mu je! Pokupio sam ga iz servisa(uzeli su mi 1000 din),stavljen mi je najnoviji softver i sada je sve ok,kada sam pitao zbog cega se to desava rekli su mi ako izvadim bateriju a tel jeupaljen,ako jako veliki fajl prebacujem preko bt,ako mu je puna ram memorija itd,itd! :x Ako se bude ponavljalo.......... :angry:
D500&E71

kljaja
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od kljaja »

loki13, daj bre koje su ti sve gluposti napricali...pa ni komp ne crkne kad mu je opterecen procesor i ram memorija(kad nestane struja) a kamoli fon....ajde barem ti se vratio softver(tu je bio problem,mogao si sam da ga fleshujem).... :lol:

Lik
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Lik »

rixxon napisao:LIK: Ako je STVARNO TOTALNO očišćen od VODAFONA, SEUS nema načina da provali da je telefon nekad bio VODAFON, pa će ti odraditi normalan update, bez vodafon gluposti. Pre nego što pokušaš bilo šta sa SEUS-om proveri CDA (u servisnom meniju). Treba da stoji nešto kao CDA 102337/10. Pročitaj i napiši tačno koji ti je taj broj. Ako je CDA 000000/00 (a viđao sam takve skidane sa vodafona) nemoj ni da pokušavaš sa SEUS-om!
Customization
CDA102295/7 R2A
cxc 125953 R 1CA021
1EOW
EMEA_2

E sad mi reci jel realno dobijam nesto PRIMETNO ako se prikacim na SEUS nemoj bezveze da koljem svinju zbog kilo mesa ;)

Odgovori