K750i - slaba reprodukcija mp3 zvona

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

rixxon, ja ipak mislim da je upisano u telefon sa koje je mreze,evo kao na nokiji 6630(moja) sa TIM mreze kad sam uradio update sw dobio sam opet isti sw i opet TIM,ali kad promenis Product code za telefon i sw koji nije sa neke mreze ti zeznes u ovom primeru Nokia software updater i on misli da imas telefon koji nije za mreze,naravno taj product code je ukucan u memoriju telefona.Tako da mislim da ako Lik, proba da uradi vratice mu opet vodafone,ne znam lik ja ne bih pokusavao opet ces posle morati (mozda) da placas ubacivanje normalnog sw.Lik, pa neces dobiti nista PRIMETNO mozda malo brzi rad,malo bolje slike (ili gore) i nista vise,nije sad to neka velika razlika.
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 18. Jun 2006. 11:24

Post od rixxon »

Lik: nemoj da koljes svinju bre, nista ne dobijas! Vec verzija R1AA008 (stara oko 1 god) je potpuno stabilna, sve posle toga su neznatne promene, a poslednje dve verzije (a ti imas pretposlednju) cak uvode neka ogranicenja. Tako da .. Nahrani svinje i nista ne diraj ;-)
Sad sam na K750 pa me mrzi da kucam, poslacu ti kasnije znacenje podataka koje si mi dao (sw info). Pozdrav
K750+W950+K550 (W610 SW)+More...

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

kljaja, pa ajd kada se razumes sta bi mu moglo biti ,naravno po tebi? To i ja znam da tel bez os ne moze da dozivi pad istog ali... :angry:
D500&E71

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

loki13, sigurno je nesto bilo do sw,ali sta i cime je uzrokovano ne znam.Ja sam i rekao gore da to nema sanse da se desi,mozda ti je i bio u redu fon,nego su oni izmislili da ti je pao siste da bi ti uzeli pare.A to sto su rekli kad izvadis bateriju kad je fon ukljucen moze da se nesto malo poremeti ali sta kad ti se telefon "zamrzne" sta uradis izvadis bateriju i vratis i sve lepo radi,a to kad saljes velike fajlove preko bt to nema nikakve veze.

Lik
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 25. Jan 2006. 13:07

Post od Lik »

rixxon: ako mislis na ogranicenje tipa da nemam zoom u max rezoluciji to me ni najmanje ne tangira ionako je potpuno beskorisna stvar :disgust: . Kad ubace optiku onda mozemo da pricamo ovako se ljudi samo prze za dz 8)

inache nasao sam odgovarajuce mp3-ijeve i svira na vol.6 kao lud cuje se super

znachi SEUS SUX i nista ne diram...e da sad se setih, video sam neke gotivne teme na lasyk-u za T610 ali bas to sto mi se svidja nema za K750 jel mogu ikako da konvertujem na jednostavan nacin ili? Takodje sta da mu ubacim od browsera MiniOperu ili nesto drugo?

Svinju ne koljem do daljnjeg,moze eventualno neko pile sa plavom kosom... :lol:

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 11. Avg 2006. 00:22

Post od pilgrim »

Imas na lasyk-u kada odes na k750 teme poseban deo "original t610 themes".Sto se tice browser-a,preporucujem Opera mini russian mod 1.25,bices odusevljen mogucnostima u odnosu na obicnu :) .
Nemojte mi slati PP - ne posecujem vise ovaj forum!

Lik
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Lik »

Ne ne ne nije tema original T610 nego je jedna od milion tema custom made za T610, pa me zanima jel moze se konvertuje to nekako

kljaja
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 30. Sep 2005. 21:43
Kontakt:

Post od kljaja »

loki13 napisao:kljaja, pa ajd kada se razumes sta bi mu moglo biti ,naravno po tebi? To i ja znam da tel bez os ne moze da dozivi pad istog ali... :angry:
Pa kao sto je milan naveo kad telefon zakoci ti jednostavno izvadis bateriju i vratis i on ponovo radi sve normalno...a mozda je jednostavno prso softver ali to se ipak razlikuje od pada sistema(garantujem 200% da je problem mogao da se resi preko seusa bez palacnja serviseru...)ali nema potrebe da zalis za parama jer je problem resen i sigurno si zadovoljan...a to da je fon kao bio opterecen ida je zbog toga prso sistem nema nikakve logke(telefon je pod stalnim opterecenjem bilo da igras igrice dok slusas muziku)....
SE P990i + 2gb Transcend Ulltra Speed bla bla...
N72 plus 128mb nije bas nesto al sluzi...

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od rixxon »

Lik: Piletina moze uvek :D
Temu možeš konvertovati pomoću ThemesCreatora. Otvoriš ThemesCreator, izabereš model K750i i onda File/Open... otvoriš tu temu za T610. On će ti reći da verzija teme ne odgovara tvom modelu i pitaće te Convert (Yes/No). Ti kažeš Yes i poale Save As i to je to. E sad, T610 ima nižu rezoliciju (128x160) od K750 (176x220) tako da tema možda neće baš savršeno izgledati. Takođe T610 nema TABulatore (Activity Menu, Calls, Settings, Edit Contact), tako da će ti ti ekrani šugavo izgledati :smutny:
U pravu si za digitalni zoom, skoro ga nikad ne koristim, optika je prava stvar, al opet mislim da nije ok da ga SE tek tako ukine. Mislim, ako može moj R1AA008, zašto ne bi mogao R1CA021. Takođe sam čuo da kod R1DB002 nema MegaBass. Takođe nije mnogo bitno. Operu Mini obavezno stavi. Original je trenutno aktuelna verzija 3.0 a ruska-nabudžena 1.25 i svaka od njih je mnoooogo bolja od NetFront-a (ugrađenog browsera).

Što se tiče sw info koje si naveo, mogu ti reći da ti je CDA broj potpuno nevažeći - CDA1022.... odgovara K700! Znači, majstori su ga flešovali tako da ga SEUS ne prepozna! (verovatno da bi za svaki update morao ponovo da ga nosiš kod njih :shock: )
cxc125953 nemam pojma šta znači, al je isto kao kod mene :D
R1CA021 ti označava verziju softvera (i to je pretposlednja)
EMEA_2 (Europe & Mid-East Asia)_2: Trebalo bi da imaš engleski, srpski, hrvatski i valjda češki i slovački (sad ne znam napamet)

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od rixxon »

milan91 napisao:rixxon, ja ipak mislim da je upisano u telefon sa koje je mreze,evo kao na nokiji 6630(moja) sa TIM mreze kad sam uradio update sw dobio sam opet isti sw i opet TIM,ali kad promenis Product code za telefon i sw koji nije sa neke mreze ti zeznes u ovom primeru Nokia software updater i on misli da imas telefon koji nije za mreze,naravno taj product code je ukucan u memoriju telefona.Tako da mislim da ako Lik, proba da uradi vratice mu opet vodafone...
Zato i rekoh ako je POTPUNO OČIŠĆEN. Naime, kod SE telefona ključna stvar je CDA oznaka. Ona sadrži informaciju o modelu telefona, jezičkoj grupi i operateru. Na osnovu te oznake SEUS identifikuje tel. i vrši update (ako postoji novija verzija za taj model/jezik/op.). E sad CDA je definisan u FS/TPA/PRESET/CUSTOM/Customize.xml i može se promeniti i pomoću FAR/SEFP (ako je CID36). Znači CDA nije upisan u OTP EPROM, tako da se može promeniti. E sad, jako je važno da prilikom flešovanja serviser ubaci normalan, važeći CDA za GENERIC telefon i odgovarajuću jezičku grupu. Ako ubaci nevažeći broj, SEUS uopšte ne prepoznaje telefon. Ako ostavi broj koji odgovara VODAFONE onda će i SEUS ponovo ubaciti VODAFONE software.

Ljudi su čak uspevali da prevare SEUS (promenom CDA) tako da im K750 prepozna kao W800 i na taj način izvršili konverziju K750->W800.

Lik
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Lik »

Nista rixxi sta je tu je,mega bass ima btw ovo ostalo sve kao sto si i naveo u pravu si majstori su ga lepo sredili samo kud ne ubacise w800 CDA unutra pa da barem profitiram ovako mi ne gine cimanje ako budem hteo da radim update...mada ne vidim poentu u neko blize vreme slazes se?

kad vec pomenu w800 software posto ne moze nista putem SEUSA jel bi moglo nekom prechicom? I opet jel se dobija nesto PRIMETNO i vredno cimanja?

Kazes da se CDA moze menjati ako je CID36 ovde je menjan to smo zakljucili, ali opet telefon je iz novije serije gde je CID49 na koju foru onda...?

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od rixxon »

LIK: Sve može da se menja i kod CID49 ali ne "Kod kuće" i ne besplatno!. Za CID36 postoje programski alati koji ti mogućavaju da BESPLATNO i pomoću kabla DCU-60 (koji si dobio uz telefon) menjaš neke stvari na telefonu, flešuješ ga, otključaš, skineš s mreže, primeniš pečeve, pretvoriš K750 u W800 itd itd. Naravno, alat ne čini majstora. Znači nije prosto klik i gotovo, moraš mnogo toga da znaš. (Ja sam još uvek početnik u celoj toj priči!).
CID49 telefoni se mogu flešovati itd za sada samo pomoću programa i koji se baziraju na internet servisima (DaVinci, WotanServer) ČIJE SE USLUGE PLAĆAJU. Neke akcije takođe zahtevaju vrlo specifične kablove ili hardver koji se mogu nabaviti, ali su SKUPI, tko da ti se nikako ne isplati osim ako nisi serviser!
Što se tiče updatea, verzija koju imaš je stabilna. Ništa tu više nema da se bitno dorađuje, a s obzirom da K750 polako ide u istoriju (dolaze novi modeli) teško da će SE nešto značajno menjati u softveru. Tako da mislim da možeš da teraš R1CA021 dokle god ne odlučiš da promeniš telefon.
Što se tiče softvera od W800, možeš ga staviti u servisu (s obzirom da ti je tel CID49). Dobijaš FlightMode i bolji MediaPlayer (Walkman), a gubiš ActivityMenu - pa sad sam proceni da li je (za tebe) vredno cimanja.

Usput, malo sam kopao po nekim forumima, pa moram da se ispravim: CDA je definisan onako kako sam naveo u prethodnom postu, ali postoji i kopija CDA u memorijskoj oblasti zvanoj GDFS, a koju nije nimalo lako izmeniti... Čak iako je u pitanju CID36. Radi se o kontrolnim čeksumima i drugim security elementima... Bilo kako bilo, DaVinci Team tvrdi da pomoću njihovog flashera može da se uradi unbranding tako da SEUS posle radi normalno (kao da tel nikad nije bio branded).

Što se tiče K750 -> W800 stoji da su ljudi uspevali da prevare SEUS ali je postupak malo složeniji od puke promene CDA... Rekoh ja da sam početnik u ovome (samo jedanput sam ubio svoj telefon i oživeo ga).

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

kljaja, problem je od kada su mi stavili noviji software tel mi je usporio,ne jako ali se ipak oseti,teze mi otvara folder sa slikama,muzikom itd. Sta bi to moglo biti? Kartica mi nije puna,ne telefonu imam jos 20mb slobodno,a na kartici(256 sandisc) isto nekih 20 mb
D500&E71

Lik
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Lik »

Ok rixx to je onda to ostavicu ga ovako kako je sad...steta je sto malisha ide u penziju odlican je fon zaista,cena mu je relativno mala s obzirom sta sve nudi u paketu. :wink:

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od rixxon »

Lik: da, bas steta.. I nece mi biti lako da se odvojim od njega :-l
(Iz istog razloga jos cuvam stari T610 - u rezervi) :-)
Uzgred, ova tema je otisla totalno u off-topic :D

Lik
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Lik »

e kad smo vec u off-u slikao sam veceras neke fotke imaju skroz zuto-narandzastu nijansu pri vestackom svetlu vidim da su se neki vec zalili, jel moze to ikako da se sredi posto je CID49 da se updejtuje samo cam driver?

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Lik, odgovor je NE, ne mozes da ubacis drugi cam drajver.

Master Of The Air
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 08. Dec 2006. 19:47

Post od Master Of The Air »

E ljudi ne zezajteme :blinky: :blinky: Ja hocu da napisem Deda Mrazu pismo da mi donese K750i a vi tako.Jer ustvari dobar ovaj fon. il da trazim neki drugi!!!

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od rixxon »

@Lik: kao sto Milan91 rece - nista od promene camdriver-a na CID49 (bar za sad). U medjuvremenu, pokusaj kad slikas pri vestackom svetlu da podesis WhiteBalance na Incadescent umesto na Auto :-)

A kad vec Dedamraz nudi, tel je odlican svakako, a pogotovo za te pare!

Lik
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Lik »

Slazem se i pored sitnih bugova telefon je extra samo da ti ga donese zgodna Deda Mrazica ne Deda Mraz :oops: aj probacu da odradim to podesavanje na Incadescent i da nakrivim kapu

Odgovori