Flashovanje Sony Ericsson telefona

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
Odgovori
Nikola031
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 06. Okt 2008. 20:25
:: Lumia 640 Dual SIM
Kontakt:

Post od Nikola031 »

PetarGudzic, flashovanje CID53 telefona se radi preko FAR mangera sa JDFlasher pluginom. :wink:
Sony Ericsson prototypes: G702 (BeiBei), W707 (Alicia), 3x M610i (Lizzy)

PetarGudzic
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 31. Avg 2009. 18:53

Post od PetarGudzic »

Nikola031, jel moze neko sire obajsnjenje za flashovanje FAR managerom.....??? :o :o

Nikola031
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Nikola031 »

PetarGudzic, pogledaj ovde:
http://www.topsony.com/forum/far-manage ... 11605.html

Umesto softvera od k810 koristiš sw od k800i.

CedaCar
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 01. Sep 2009. 17:41

Post od CedaCar »

Ovako imam jedno pitanje:

Pre odprilike 1 god sam uzeo k800 sa vodafon softwerom par dana nakon toga sam probao da promenim softwer xs++ i video da je telefon cid53 red nakon toga sam jdflasherom zamenio softwer na original SE nakon cega se telefon zakljucao.Tada i ako sam trazio na netu nije bilo reshenja za otkljucavanje cid53(mozda nisam znao da potrazim).
Odneo sam ga u servis i vracen mi je telefon par dana kasnije otkljucan za sve mreze.
Moje pitanje je sad:
Ako bih ja sad ponovo reinstall ceo softwer (po ovom linku kao sto je dao nikola031 jer sam i ja tad slican pratio) da li bi mi se zakljucao telefon?
I josh jedno pitanje :) :
Ako se to desi da li sada postoje reshenja za njegovo otkljucavanje?

Ako na ovom forumu postoje odgovori na moja pitanja unapred se izvinjavam i molim za link
Ne mrzi me nista da procitam (engleski , srpski)

Hvala

Nikola031
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Nikola031 »

CedaCar, koliko znam još uvek nije besplatno moguće otključati CID53, jedini način je da imaš karticu operatera na kojeg je telefona zaključan.
Verovatno ti je serviser otključao telefon patchem, ali proveri na sledeći način:
Poveži telefon na setool2lite i ako ti log ispiše u stilu "OPERATOR: 234-10" onda ti je otključan patchem, ako piše "OPERATOR: 000-00" onda je otključan potpuno. :wink:

CedaCar
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od CedaCar »

ovo te nisam razumeo za karticu operatera.

btw hvala odo da nadjem setool2lite i da vidim sta ce da ispishe pa javljam.

Edit:
ok sa teme koje je meklaren postavio skinuo sam rar setool2lite 1.10 i otpakovao nisam nista instalirao jer on direktno ima exe file koji pokrece program.

E sad obelezio sam gore k800 i kliknuo na identify i nasho je telefon.
Pri dnu ispishe
Network : locked
Operator : 234-15

znaci otkljucali su patchem - ok

Ok znaci ja kad prodjem onaj gore tutorijal sto si ti dao opet ce da mi bude zakljucan telefon e sad kako se instalira taj patch (neki tutorijal kao onaj gore ako moze :) ) da bi ja ponovo otkljucao telefon?

Da sam bio pametan kad sam uzimao telefon da ne uzmem cid53 :)

Nikola031
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Nikola031 »

CedaCar, što se tiče otključavanja preko kartice operatera, ubaci se kartica operatera na kojeg je zaključan telefon i uradi se klasično patchovanje.
Nemoj flashovati telefon jer će ti se ponovo zaključati, a nećeš moći da ga otključaš za dž. :wink:
Što se tiče patchovanja CID53 imaš moju temu o tome. :)

CedaCar
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od CedaCar »

uh ovako meni treba malo vece objashnjenje sta je ustvari razlika izmedju flashovanja i patchovanja?
Znaci ako ti nije frka da mi razjasnish razliku izmedju patchovanja klasicno (sa karticom operatera) , patchovanje onako kao u tvojoj temi i klasicnog flashovanja.

Ono sto ja pokushavam da postignem (red je da kazem :) ) je da ubacim novi softwer sa srpskim jezikom i da mi telefon bude otkljucan za sve mreze ( kapiram da to mora nekim patchom ).

Nikola031
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Nikola031 »

CedaCar,
1. Patchovanje je menjanje određenih blokova MAIN firmware-a, a flashovanje je zamena softvera.
2. Razlike između klasičnog patchovanja i patchovanja gde ti je ubačena kartica operatera na kojeg je telefon zaključan nema, nego se kod patchovanja CID53 telefona koristi executor, njega moraš da pokreneš iz igrica, to posle flashovanja telefona skidanih sa mreže ne možeš (možeš samo sa karticom operatera na koji ti je zaključan (u protivnom će da piše "insert correct SIM"))
3. Nije moguće na CID53 telefonima koji su skidani sa mreže, tj. nije moguće besplatno (osim ako imaš setool box :) )
:wink:

CedaCar
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od CedaCar »

ok prvo hvala a sad polako da vidim da li sam razumeo:)

Nakon mog fleshovanja telefona pisalo je "insert correct SIM" (i tada ja mislim telefon nije radio ni na jednom od operatera mts,vip,telenor) i takvog sam ga odneo u servis.

E sad ono bitno sto me zanima : znaci oni su sad u servisu odradili patcheve za svaku karticu operatera (sva 3) posto trenutno mogu da koristim kartice za sva 3 operatera?

Nikola031
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Nikola031 »

CedaCar, ubacuje se jedan unlock patch koji omogućuje rad na svim mrežama. Možeš sad da koristiš karticu bilo kog operatera (bilo domaćeg, bilo stranog) ali ako ga flashujes taj patch će se obrisati i ponovo će telefon biti zaključan na Vodafone, a nećeš moći da ga otključaš. :wink:

CedaCar
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od CedaCar »

ok razumeo sam te sa flashovanjem telefona ode i patch i ponovo ce telefon biti zakljucan .
Znaci moracu opet da ubacim taj patch (koji ce da mi otkljuca ponovo sve operatere)
Sto znaci dolazimo do mog glavnog pitanja kako se to radi ? :)

Nikola031
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Nikola031 »

CedaCar, već sam ti rekao da posle flashovanja telefona skidanog sa mreže jedina varijanta je nošenje u servis na otključavanje ili kupovina kartice operatera na koga je telefon zaključan. Što se tiče patchovanja pogledaj temu "Patchovanje DB2020/CID53 telefona preko JDFlashera". :)

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

CedaCar, onda ćeš opet morati da ga nosiš u servis, jer taj Patch nećeš moći sam da ubaciš.. :) zar to nisi shvatio iz prethodnih postova? :?
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

CedaCar
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od CedaCar »

ok sad si me zbunio ( izvini sto te cimam ocigledno je da si ti upucen dosta u ovu pricu dok ja nisam tako da ponovo izvini )
e sad:

kad kazes nosi u servis na otkljucavanje ( sta ce oni tamo tacno da urade)
i na sta tacno mislish kad kazes kupovina kartice operatera (kakva je to kartica )

e sad i ono najglavnije :
Ako bi ja fleshovao telefon bez nekog dodatnog placanja ja nemogu da dobijem telefon koji radi na svim mrezama?
Takodje meni nije problem da dam tih 800 - 1000 din za flesh u servisu nego se trudim da naucim sto mi izgleda ne ide :)

edit : ok nisam procitao ninolinin post ok :)
al i dalje me zanimaju odgovori na prva 2 :)

Nikola031
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Nikola031 »

CedaCar, evo ovako: :)

1. U servisu će u telefon da ubace unlock patch preko SEtool ili nekog drugog box-a
2. Mislim na kupovinu obične prepaid kartice (u tvom slučaju Vodafone UK) koju bi iskoristio da bi pristupio executoru posle flashovanja, tj. da bi mogao da ubaciš unlock patch. :wink:

CedaCar
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od CedaCar »

ok znaci od mog pohoda nema nista :)

e sad me josh jedna stvar zanima na koju sam skoro naleteo na netu:

Procitao sam da moze da se vrati cid53 na cid52 isto preko nekog programa ( da li to moze da odradi neki od nashih servisa )

mozda i nadjem nekog da mi kupi vodafone uk karticu :)

Nikola031
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Nikola031 »

CedaCar, moguće je uz pomoć D-Ultimate Unlocker-a, cena je 15 evra čini mi se. U našim servisima ne znam da li rade, ja sam pitao u jednom servisu u Užicu i rekli su da ne rade. :wink:
Poslednja izmena od Nikola031 u Uto, 01. Sep 2009. 22:55, izmenjeno 1 put ukupno.

CedaCar
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od CedaCar »

sta i ti imash cid53 ? :)

To bi mi bilo odlicno da mi srede mogao bih posle do besvesti da se igram sa telefonom ne razmishljajuci da mogu nesto da zajebem:)

Nikola031
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Nikola031 »

CedaCar, dok sam imao K800i imao sam CID53 i telefon mi je bio skidan sa mreže. :D

Odgovori