Sony Xperia Z Ultra
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Symbian OS ● Symbian (UIQ) OS ● Windows OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Symbian OS ● Symbian (UIQ) OS ● Windows OS ●
- andriod
- Entuzijasta
- Pridružio se: Sub, 31. Avg 2013. 11:36
- :: i9300
- :: P970 Optimus black
Re: Sony Xperia Z Ultra
Iskreno pored svih da kazem mana nisam pomislio ni jednom da downgradujem na KKandriod napisao:Pa sama mogucnost koriscenja raznih “olovaka” je meni prakticnija,a mozda sam se pogresno izrazio za problem rezima rada-malo je spetljan rezim bez zvuka i vibracije
Najbitnija stavka je stabilnost,odmah zatim baterija estetika je stvar licnih afiniteta
Kamera na xzu je dovoljno losa i na kk[emoji1] [emoji1] [emoji1]da te ne zbunjujem po tom pitanju ja je jako slabo koristim gotovo nikako,obicno u dnevnim uslovima i auto mod jer su joj mogucnosti dosta skromne.
Poslednja izmena od andriod u Pon, 27. Apr 2015. 19:21, izmenjeno 1 put ukupno.
Operator
- kvaka33
- Expert
- Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
- :: Samsung S6 Edge Plus
Mene zanima sta ti imas da kazes po pitanju tih problema,da li zaista postoje ili je to kod pojedinih korisnika
Imas lizalicu pa mozes pogledati ima li ih
Imas lizalicu pa mozes pogledati ima li ih
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba
- andriod
- Entuzijasta
Nisam bas pratio pretjerano recenzije jer sam instalirao prvi dan po objavi,negdje sam primjetio mislim na xda da se pojedinci bas zale na bateriju,kod mene je obratno da ne kazem i suprotno za kameru ti nisam kompetentan,i ne znam na sta se jos prigovara jer nista nisam zapazio sem pomenutog
Evo ti i ss. dijagnostike mada ne znam koliko ti to znaci,sto je Sale M. meni rekao i ja cu tebi,uvjek mozes da se vratis na 4.4.4

Incident s aplikacijom je do same aplikacije,es file manager 1x i jedna info apk 3x
Evo ti i ss. dijagnostike mada ne znam koliko ti to znaci,sto je Sale M. meni rekao i ja cu tebi,uvjek mozes da se vratis na 4.4.4

Incident s aplikacijom je do same aplikacije,es file manager 1x i jedna info apk 3x
Operator
- kvaka33
- Expert
Ok hvala
Widzget za vreme nema opciju vremena rifresa,totalno bez veze
Opera ne radi na lizalici,opera mini radi ili bar kod mene je tako,telefon je tisi
Ne provalih kako se stisava notifikacija a da se ne stisa i zvuk poziva,zna li neko ?
Gde je sada SaleM da pomogne
Opera ne radi na lizalici,opera mini radi ili bar kod mene je tako,telefon je tisi
Ne provalih kako se stisava notifikacija a da se ne stisa i zvuk poziva,zna li neko ?

- andriod
- Entuzijasta

Misliš na ovo?I da,zaboravio sam još jednu manu 5.0.2 nema opcije da u tasku zatvoriš sve aktivne aplikacije odjednom...
Operator
- kvaka33
- Expert
Aha to jento znaci,nema opcija da se smanji vec samo iskljuci
- andriod
- Entuzijasta
Ne znam kako ti se čini prelaz s 4.4.4,meni je bitno da je stabilan sistem
a iskreno ja ne mogu da nađem alternativu ovom uređaju pa se nadam da Z4Ultra nije samo priča u prazno
a iskreno ja ne mogu da nađem alternativu ovom uređaju pa se nadam da Z4Ultra nije samo priča u prazno
Operator
- kvaka33
- Expert
Prelaz je ok, samo ima bagova i ne rade neke app,ali ok nije strasno
Malo me te opcije nerviraju, previse su zakomplokovali
Z4 nije konkurentan jer ce kao i svi sony modeli biti preskup
Malo me te opcije nerviraju, previse su zakomplokovali
Z4 nije konkurentan jer ce kao i svi sony modeli biti preskup
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Šta si to uradio? Ultra? Auuu. Čestitam. Aj, pratiću oglase da vidim za koliko će da ode [emoji14]
- kvaka33
- Expert
Ahahaha
Stvarno sam odusevljen telefomom
Sad me po kuci jure i vicu zvoni ti prozor
Danas inace sredih problem sa lte mrezom,dali mi karticu odavno ali nisu odradili neka podesavanja kod njih
Tako da tek danas mi covek resio problem u poslovnici ugao Resavske i Kralja Milana
Ovi ostali me ubedjivali da je sve ok i da je do telefona,znaci veze sa vezom nemaju ali generacija to sredila oma
Stvarno sam odusevljen telefomom
Sad me po kuci jure i vicu zvoni ti prozor

Danas inace sredih problem sa lte mrezom,dali mi karticu odavno ali nisu odradili neka podesavanja kod njih
Tako da tek danas mi covek resio problem u poslovnici ugao Resavske i Kralja Milana
Ovi ostali me ubedjivali da je sve ok i da je do telefona,znaci veze sa vezom nemaju ali generacija to sredila oma
-
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
Odgovorio sam ti na benchukvaka33 napisao:Ok hvala

XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
- kvaka33
- Expert
Aha,ti li si to:-)
Evo par utisaka posle par dana
Ekran je dobar,nije vrhunski ali je dobar
Zvuk na zvucniku tih,mogli su tu malo da se potrude
Kamera mnogo bolja nego sto sam ocekivao upotrebljiva u svakom slucaju
Izrada odlicna, stvarno kada ga uzmes u ruku vidis da je premium model,ogroman premium model
Sa wi fi i mobilnim signalom, internetom,nemam ama bas nikakav problem,jako brzo prebacuje na H ili LTE
Skrolovanje po telefonu bez ikakvih problema,dosta brz, ako smem reci u rangu sa danasnjim premium modelima,narocito na lizalici
Baterija dobra,standard,sa ovolikim ekranom cak i odlicna
Ja drzim osvetljenje negde na 60%, tako mi najvise odgovara,na suncu nije bas super ali ni mnogi danasnji modeli nisu nista posebno,u svakom slucaju vidi se dobro
Slusalice jos nisam probao
Ima radio sto mi se izuzetno dopada, odviknuh se od njega zadnjih par godina
Gledanje klipova,filmova, setnja po netu, milina,brzo i pregledno
Pri pokretanju vise aplikacija ne laguje, igranje igrica sjajno
Cujnost sagovornika odlicna i obrnuto
Tastatura odlicna pregledna sa dosta tema i mogucnostima podesavanja
Izuzetno tanak, sa premium izgledom
Lose strane
Opera ne radi, samo mini verzija,nemogucnost da pri koriscenju odredjenih aplikacija udjes u poruku odgovoris ili ako imas notifikaciju sa recimo tapatalka udjes direktno i pogledas,vec moras zatvoriti to sto radis pa tek onda odradis to,sto je totalna budalastina
Spustis prozor sa osvetljenjem i opcijama i nista ne mozes sem da ga gledas,dok ne zatvoris app u kojoj si nema podesavanja osvetljenja i slicno, kao i kad si u landscape modu cak i u sistemskim aolikacijama, ili cak i na pocetnom ekranu budalastina totalna
Da li je to moglo na kit katu ne znam, na lizalici ne moze,tj moze ali samo kod sistemskih aplikacija
Otvor za slusalicu previse pomeren ka vrhu,tako da se desava ako imas neku zastitu i promasis otvor slabo cujes, dok ne nabodes pravo mesto
Problem sa senzorom kao i kod LG Pro 2,pri prici se pali,gasi,ako ne pogodis pravi ugao, moze se desiti da nesto iskljucis ili upalis slucajno,mada za to postoji manja mogucnost nego kod lg pro 2 zbog polozaja status bara tj ikonica na njemu
Nemogucnost smanjenja zvuka samo kod notifikacija,vec sa time smanjujes i zvuk zvonjave
Tako da moras otici u podesavanja i staviti notifikacije bez zvuka ili prebaciti sve na vibraciju,budalastina
Ovo su uglavnom stvari softverske prirode i sigurno se mogu srediti,nadam se da i hoce s obzirom da je google play edition z ultra vec dobila lizalicu 5.1,ili ubaciti neki custom rom
Prevelik, javljanje ok,sve ostalo se mora raditi sa obe ruke
Nema blic
Generalni utisak
Odlican phablet za malo novaca,fluidan,sa dobrim ekranom preglednim, solidnom kamerom,dobrom baterijom,zastita od vode i prasine,premium izgledom,dobrim ali tisim zvukom na zvucnicima,dosta dobrom vibracijomradio,cujnost pri razgovoru,brzo kacenje na net i wi fi
Mana,velicina i par softverskih propusta
Za oko 250 evra, nema bolje
Ili recimo jezikom nekih nasih clanova
Baraba bi rekao, sta ce ti ovoliko cudo
BataBogdan bi rekao, ala su izskrtarili na velicini ekrana
Evo par utisaka posle par dana
Ekran je dobar,nije vrhunski ali je dobar
Zvuk na zvucniku tih,mogli su tu malo da se potrude
Kamera mnogo bolja nego sto sam ocekivao upotrebljiva u svakom slucaju
Izrada odlicna, stvarno kada ga uzmes u ruku vidis da je premium model,ogroman premium model

Sa wi fi i mobilnim signalom, internetom,nemam ama bas nikakav problem,jako brzo prebacuje na H ili LTE
Skrolovanje po telefonu bez ikakvih problema,dosta brz, ako smem reci u rangu sa danasnjim premium modelima,narocito na lizalici
Baterija dobra,standard,sa ovolikim ekranom cak i odlicna
Ja drzim osvetljenje negde na 60%, tako mi najvise odgovara,na suncu nije bas super ali ni mnogi danasnji modeli nisu nista posebno,u svakom slucaju vidi se dobro
Slusalice jos nisam probao
Ima radio sto mi se izuzetno dopada, odviknuh se od njega zadnjih par godina

Gledanje klipova,filmova, setnja po netu, milina,brzo i pregledno
Pri pokretanju vise aplikacija ne laguje, igranje igrica sjajno
Cujnost sagovornika odlicna i obrnuto
Tastatura odlicna pregledna sa dosta tema i mogucnostima podesavanja
Izuzetno tanak, sa premium izgledom
Lose strane
Opera ne radi, samo mini verzija,nemogucnost da pri koriscenju odredjenih aplikacija udjes u poruku odgovoris ili ako imas notifikaciju sa recimo tapatalka udjes direktno i pogledas,vec moras zatvoriti to sto radis pa tek onda odradis to,sto je totalna budalastina
Spustis prozor sa osvetljenjem i opcijama i nista ne mozes sem da ga gledas,dok ne zatvoris app u kojoj si nema podesavanja osvetljenja i slicno, kao i kad si u landscape modu cak i u sistemskim aolikacijama, ili cak i na pocetnom ekranu budalastina totalna
Da li je to moglo na kit katu ne znam, na lizalici ne moze,tj moze ali samo kod sistemskih aplikacija
Otvor za slusalicu previse pomeren ka vrhu,tako da se desava ako imas neku zastitu i promasis otvor slabo cujes, dok ne nabodes pravo mesto
Problem sa senzorom kao i kod LG Pro 2,pri prici se pali,gasi,ako ne pogodis pravi ugao, moze se desiti da nesto iskljucis ili upalis slucajno,mada za to postoji manja mogucnost nego kod lg pro 2 zbog polozaja status bara tj ikonica na njemu
Nemogucnost smanjenja zvuka samo kod notifikacija,vec sa time smanjujes i zvuk zvonjave
Tako da moras otici u podesavanja i staviti notifikacije bez zvuka ili prebaciti sve na vibraciju,budalastina
Ovo su uglavnom stvari softverske prirode i sigurno se mogu srediti,nadam se da i hoce s obzirom da je google play edition z ultra vec dobila lizalicu 5.1,ili ubaciti neki custom rom
Prevelik, javljanje ok,sve ostalo se mora raditi sa obe ruke
Nema blic
Generalni utisak
Odlican phablet za malo novaca,fluidan,sa dobrim ekranom preglednim, solidnom kamerom,dobrom baterijom,zastita od vode i prasine,premium izgledom,dobrim ali tisim zvukom na zvucnicima,dosta dobrom vibracijomradio,cujnost pri razgovoru,brzo kacenje na net i wi fi
Mana,velicina i par softverskih propusta
Za oko 250 evra, nema bolje
Ili recimo jezikom nekih nasih clanova
Baraba bi rekao, sta ce ti ovoliko cudo

BataBogdan bi rekao, ala su izskrtarili na velicini ekrana

- andriod
- Entuzijasta
Hej:))))
Vrlo malo prednosti si naglasio,po meni baterija,finalna obrada,podrška i sama situacija da je već duži period hardwerski premium
Ok,minusi su blic i ram:-D ,ne znam koja je treća stavka?
Vrlo malo prednosti si naglasio,po meni baterija,finalna obrada,podrška i sama situacija da je već duži period hardwerski premium
Ok,minusi su blic i ram:-D ,ne znam koja je treća stavka?
Operator
- kvaka33
- Expert
Nisi ti dobro procitao 
Instalirao sam app camera fv5 poslednja verzija,definitivno je bolja varijanata za slikanje os stock aplikacije

Instalirao sam app camera fv5 poslednja verzija,definitivno je bolja varijanata za slikanje os stock aplikacije
Poslednja izmena od kvaka33 u Sre, 29. Apr 2015. 18:45, izmenjeno 1 put ukupno.
- Baraba
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Drago mi je da si zadovoljan prozorom 

- kvaka33
- Expert
Danas ga izvadih na ulici, okrenulo se njih 15 da vidi jel sekirce u ruci ili nesto drugo 
Nego, dajte predlog za neku zastitu ekrana da se ne prlja ovoliko a da ne gubim na kvalitetu prikaza ekrana,znam da se to desava kod anti glare folija,ima li neka da je to sredjeno ili mozda neko kaljeno staklo?
Konacno uzivam u muzici sa slusalica ,stvarno je zvuk no comment
Posle apdejta svih sonijevih aplikacija, neverovatno da se sve pojavilo u isto vreme,kliknuo sam na jednu notifikaciju,telefon se restartovao,odradio neki apgrejd i od tada baratanje sa notifikacionim barom je omoguceno na svim aplikacijama i u landscape modu
Znaci to su sredili, sjajna stvar

Nego, dajte predlog za neku zastitu ekrana da se ne prlja ovoliko a da ne gubim na kvalitetu prikaza ekrana,znam da se to desava kod anti glare folija,ima li neka da je to sredjeno ili mozda neko kaljeno staklo?
Konacno uzivam u muzici sa slusalica ,stvarno je zvuk no comment
Posle apdejta svih sonijevih aplikacija, neverovatno da se sve pojavilo u isto vreme,kliknuo sam na jednu notifikaciju,telefon se restartovao,odradio neki apgrejd i od tada baratanje sa notifikacionim barom je omoguceno na svim aplikacijama i u landscape modu
Znaci to su sredili, sjajna stvar
- andriod
- Entuzijasta
Ja tek prekjuce odradio hard reset,prvi posle instalacije i tek sad baterija dosla do izrazaja.U mom slucaju oko 20% bolja nego sa KK,i za ovih 15tak dana samo 1 restart vise nego zadovoljan
Operator
- kvaka33
- Expert
Od juce ga nosim bez zastitne maske
Kupio sam glare folije za ledja i ekran, totalno drugaciji osecaj pri koriscenju i sam izgled telefona
Napisah vec gore, stvarno ima dobar zvuk preko slusalica,bolji os S5, LG g pro 2 ili Note 3,jedino je malo tisi spoljni zvucnik
Kamera jeste losija od gore navedenih modela, ali daleko od toga da ne moze da napravi odlicne i upotrebljive fotografije
Sad eksperimentisem sa modovima i opcijama,tako da.cu uskoro postaviti slike,nisam neki ekspert pa to malo duze traje,generalno mi kamera na telefonu nije primarna stvar
Na interfejs se jos uvek navikavam,malo mi jeste konfuzan, ali ok,tako je bilo i kada sam sa Samsunga prelazio na LG
Ekran je dobar, ali nije dobar kao na pro 2,tamniji je malo i kada je jace svetlo moras ga staviti bar na 65 do 70 posto
Boje su za nijansu bledje u odnosu na pro2,ali ok ovo je i stariji model,uglovi gledanja su dobri tu nemam zamerke
Baterija je dobra obzirom na ovoliki ekran preko 4h sa dosta igrica,wi fi, surfovanja po netu(vise i ne sedam na komp),viber,line,skype,blic,benchmark,b92 i dosta slusanja muzike, preko slusalica
Fluidan je u radu nema seckanja,ponekada se desava da.sekund dva traje vracanje widgeta.za vreme na ekran,ali to je problem lizalice,na kk toga nije bilo,vidim da nisam jedini koji se na to zali,nekima cak i ikonice cekaju po sekund,dva
Moj neki zakljucak
Ako vam treba dobar phablet sa odlicnom izradom i velicina vam nije problem,nemate sta mnogo da razmisljate za 250 -260 evra ne postoji nista bolje
Kupio sam glare folije za ledja i ekran, totalno drugaciji osecaj pri koriscenju i sam izgled telefona
Napisah vec gore, stvarno ima dobar zvuk preko slusalica,bolji os S5, LG g pro 2 ili Note 3,jedino je malo tisi spoljni zvucnik
Kamera jeste losija od gore navedenih modela, ali daleko od toga da ne moze da napravi odlicne i upotrebljive fotografije
Sad eksperimentisem sa modovima i opcijama,tako da.cu uskoro postaviti slike,nisam neki ekspert pa to malo duze traje,generalno mi kamera na telefonu nije primarna stvar
Na interfejs se jos uvek navikavam,malo mi jeste konfuzan, ali ok,tako je bilo i kada sam sa Samsunga prelazio na LG
Ekran je dobar, ali nije dobar kao na pro 2,tamniji je malo i kada je jace svetlo moras ga staviti bar na 65 do 70 posto
Boje su za nijansu bledje u odnosu na pro2,ali ok ovo je i stariji model,uglovi gledanja su dobri tu nemam zamerke
Baterija je dobra obzirom na ovoliki ekran preko 4h sa dosta igrica,wi fi, surfovanja po netu(vise i ne sedam na komp),viber,line,skype,blic,benchmark,b92 i dosta slusanja muzike, preko slusalica
Fluidan je u radu nema seckanja,ponekada se desava da.sekund dva traje vracanje widgeta.za vreme na ekran,ali to je problem lizalice,na kk toga nije bilo,vidim da nisam jedini koji se na to zali,nekima cak i ikonice cekaju po sekund,dva
Moj neki zakljucak
Ako vam treba dobar phablet sa odlicnom izradom i velicina vam nije problem,nemate sta mnogo da razmisljate za 250 -260 evra ne postoji nista bolje
- VeNoM
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
- :: Sony Xperia Z5P
- :: Sony Xperia Z
kvaka33 bio sam zadovoljan tim mobom ali mi je jednom ispao iz dzepa na svu sreću nije mu ništa bilo. prodao sam ga posle nekog vremena baš zbog toga što može ponovo da mi ispadne.
veoma sam bio zadovoljan njime.
sve je bilo super osim kamere koja je bila isprana.
i za kraj poslastica.,
sadašnja vlasnica ga barem jednom nedeljno ispusti i to onako malo jače
mob je malo učukan ali i dalje radi kako treba.
veoma sam bio zadovoljan njime.
sve je bilo super osim kamere koja je bila isprana.
i za kraj poslastica.,
sadašnja vlasnica ga barem jednom nedeljno ispusti i to onako malo jače
mob je malo učukan ali i dalje radi kako treba.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!