SE Xperia mini i mini pro

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
Odgovori
valexa
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 07. Nov 2010. 13:39

Re: SE Xperia mini i mini pro

Post od valexa »

Pa primetio sam da su neke stvari unapredjene,da se ne pravim sad prepametan. Ono sto mi je bas super je to trajanje baterije. Nadam se da ce vremenom izbacivati ovi iz Sony-ja neke update-ove,u smislu isprav'janja nekih sitnica i zezalica,te da ce to vremenom leci na svoje mesto.

mtopic
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 08. Maj 2010. 13:39

Post od mtopic »

Ja sam bas danas kupio polovan Xperia mini preko limunda i imam ogroman problem. Kada uspem da otkljucam telefon stalno mi trokira levi touch button tj. stalo se sam ukljucuje i izlazi mi iz menija, aplikacija i svega sto bih hteo da koristim.
Probao sam i resetovanje na fabricke postavke ali nije uspelo.
Jel ima neko predstavu sta bi moglo biti sa telefonom?

bojannp
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 20. Mar 2010. 19:41

Post od bojannp »

Problem koji se obično javlja kada se telefon usled dužeg korišćenja zagreje.
Dolazi do pregrevanja tačskrin dugmića i usled toplote misle da im korisnik daje komandu pa se odazivaju, iako nisu pritisnuti.
Problem se rešava u servisu kalibracijom čipa tačskrina.
Isti problem se pojavio i kod mene, samo što mi dugmići ne podivljaju često pa me mrzi da ga nosim u servis. :oops:

mtopic
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 08. Maj 2010. 13:39

Post od mtopic »

Hvala puno na odgovoru. Vracam prodavcu mobilni, pa neka se on dalje igra sa servisima.

bojannp
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od bojannp »

Da li je uspeo neko da abdejtuje softver od korisnika koji su uzeli telefon preko MTS-a ?
Dal je moguće da su oni izbacili abdejt pre nedelju dana a PC Companion još uvek prijavljuje 2.3.4 kao najnoviju verziju softvera!? :angry:

Zeljkamp
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 20. Nov 2007. 07:27
:: HTC U11
Kontakt:

Post od Zeljkamp »

bojannp, imam isto pitanje kao i ti i nadam se pozitivnom odgovoru.

valexa
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 07. Nov 2010. 13:39

Post od valexa »

Evo jednog saveta,naxam se da ce pomoci... Mislio sam da vratim GB posla updatea na ICS,ali sam odradio sledece,i jako sam zadovoljan kako sad phone radi... Poslusao sam neke savete sa zvanicnog Sony foruma,i pre nego sto sam uradio update,tj repair iz PCC,uradio sam fabricki reset. Nakon toga sam pokrenuo reinstalaciju,tj repair,i sad mi phone radi kao nekad,mogu reci da sam ga "izlecio". Dakle,pre updatea na ICS,factory reset,pa pokretanje instalacije preko PCC,a za one koji su vec uradili update,takodje reset,pa repair iz PCC,i problemi ce nestati 'kao rukom' odneti . Za sve ima leka... :)

Nikola031
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 06. Okt 2008. 20:25
:: Lumia 640 Dual SIM
Kontakt:

Post od Nikola031 »

bojannp, Zeljkamp, ja sam uspeo pre jedno 5-6 dana, ali nisam nešto zadovoljan sa ICS, nisu ga lepo optimizovali pa tel secka.
Sony Ericsson prototypes: G702 (BeiBei), W707 (Alicia), 3x M610i (Lizzy)

pilauda
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 04. Mar 2007. 14:42

Post od pilauda »

Interesuje me da li postoji neko uputstvo na srpskom jeziku za rutovanje xperije mini st15i, hvala!

wucinac
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 09. Apr 2008. 22:03
:: Google Pixel 4XL
:: Google Pixel 2XL

Post od wucinac »

probaj ovde http://www.pcaxe.com/forum/showpost.php ... stcount=25

ja svaki put ovako radim :)
Google Nexus 6P~Google Pixel XL~Google Pixel 2XL~Google Pixel 3XL~Google Pixel 4XL

dacha_91
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 15. Sep 2011. 17:10

Post od dacha_91 »

Imam jedno pitanje. Nisam puno cackao podesavanja na ovom telefonu (tek planiram), ali mi jedna stvar smeta. Naime, kucao sam jednu duzu poruku drugu, i kad je otkucao trecu poruku (po kolicini karaktera 3*160 ako se ne varam), automatski mi je prebacio na mms poruku? Nisam ni aktivirao mms, ali me zanima da li moze nekako da se namesti u podesavanjima da ne prelazi na slanje mms kad se otkucaju 3 poruke? Da li je to samo do telefona, ili mreza tako shvata da je to mms?

liverpool_hooligans
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 10. Sep 2011. 15:47
:: Nexus 5

Post od liverpool_hooligans »

Interesuje me da li postoji neka zastitna silikonska futrola za mini pro? kontam da je problem da se ubaci u futrolu zbog slajda. dakle, mislim na futrole iz kojih se telefon ne vadi, da moze da se korsite sve funkcije tel. hvala
SE K800i, LG GT540, Motorola Pro, HTC 7 Pro, BB Bold 9780, Samsung Galaxy Ace S5830i,
Apple iPhone 5, BB Q10

Nikola031
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 06. Okt 2008. 20:25
:: Lumia 640 Dual SIM
Kontakt:

Post od Nikola031 »

liverpool_hooligans, ja sam ih viđao po radnjama, jedino što ih nisam baš zagledao.
Sony Ericsson prototypes: G702 (BeiBei), W707 (Alicia), 3x M610i (Lizzy)

bojannp
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od bojannp »

Kako se skida maska na ovom telefonu ? Zavukla mi se neka prašina ispod ekrana pa bih hteo da očistim to.

rotkod
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 22. Jan 2010. 20:45
:: Lumia 920
:: Asus NX90

Post od rotkod »

Dali se posle "servisa" kalibracije ekrana, problem ponavljao... Simptom pregrejavanja telefona, pa ne da aktiviranje app, već stalno vraća...?!

milos11
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 10. Nov 2012. 23:17
:: xperia P - LT22

Post od milos11 »

Danas sam ga uzeo preko oglasa (full paket iz mts jos godinu garancija) najvise zbog video zapisa. Uporedio sam slike i video sa mojom nokijom n79. Ako je to to, onda je to KATASTROFA, ni slike ni video nemogu da pridju ni na kilometar nokiji. Da li je moguce da su slike i video toliko losi? Kakva crna rezolucija hd od 720. Ko je ovde lud? Moze li mi neko reci o cemu se radi? Moze li kamera biti tako neispravna. Napominjem da ako ne bi uporedjivao sa nokijom, vecina bi rekla da je to ok. Moze li se u servisu prekontrolisati kamera,da se vidi odgovara li specifikaciji? Uzeo sam ga misleci da ce biti boji VIDEO zapis od nokije ali djavola. HELP!!! :o :x

rotkod
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 22. Jan 2010. 20:45
:: Lumia 920
:: Asus NX90

Post od rotkod »

Hmmm... Ne znam na šta misliš pod neispravan zapis, imaš li kakve smetenje, seckanje... Ili sve radi kako treba, a ti nisi zadovoljan video zapisom, koji je u odnosu na nokiu n79... Njen video zapis je VGA, a ovde pored VGA imaš HD... kao i FWVGA, koji je zapravo "široki" VGA. U slučaju da sve radi kako treba, trebao bi biti bolji zapis (mada to nije neko čudo), pogotovo ako koristiš HD, a opet, želiš li kvalitetan HD... kupi kameru... Bez optike nema HQ HD...

milos11
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od milos11 »

Mislim "nekvalitetan".Jednostavno sam hteo da predjem sa OS simbian na android,i da mi pri tom foto i video zapis ne budu losiji nego kod vec postojece nokije n79.(ne trazim mnogo?)Imam kuci i tv i kameru full hd i znam sta je i kako izgleda hd zapis.
Ovo sto je u ovom aparatu nema blage veze sa nikakvim kvalitetom (rezolucija nikakva) sto se tice foto i video zapisa.Sad sam u dilemi,dali je kod svakog ovakvog aparata to isto ili mom nesto fali?Jedino sto mi pada na pamet je MUTNO socivo kamere,jel tako i izgledaju zapisi.Moze li servis (comtrade), izvrsiti dijagnostiku (proveru) dali kamera zadovoljava specifikaciju proizvodjaca u pogledu rezolucije.Jos je godinu dana u garanciji.Inace ostalo sve je extra,ali sta vrdi kad meni ovo drugo treba za moje potrebe.Hvala svima koji mogu dati neki savet...

Bandicoot
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sub, 29. Sep 2012. 12:21
:: S6 edge plus
:: S9 plus

Post od Bandicoot »

Na kojoj ti je verziji androida? Cuo sam da je na ICS-u kamera losija nego na GB-u.

milos11
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od milos11 »

Verzija 2.3.4.Steta sto me zeza ovo,inace malisa je extra telefon,brz precizan...

Odgovori