SonyEricsson C905
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Symbian OS ● Symbian (UIQ) OS ● Windows OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Symbian OS ● Symbian (UIQ) OS ● Windows OS ●
pastika je, po meni znatno bolja nego nego kod N96 i 5800.....sa njima mogu da ti poredim pošto sam ja imao n96, a sin ima 5800..ne krcka, slajder posle 2 meseca upotrebe nema lufta....jednostavno neuporedivo bolji nego n96....telefon nije veliki ali je malo teži, što meni ne smeta...wlan radi dobro....mada ne znam kako bih to testirao.....na mojoj kućnoj mreži radi bez problema....displej...znatno kvalitetniji materijal nego kod n96 a na njemu čitam bez naočara (koje sam skoro počeo da nosim) što mi je kod n96 teže polazilo za rukom. video mod nisam upotrebljavao a i ne bih mogao da ga upoređujem sa innov8, jer ovaj nikada nisam imao u rukama...
-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 15. Jan 2009. 01:58
- gajic_ivan
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 04. Avg 2004. 01:22
- :: iPhone 7 Plus
- Kontakt:
-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 15. Jan 2009. 01:58
- gajic_ivan
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 04. Avg 2004. 01:22
- :: iPhone 7 Plus
- Kontakt:
kao sto sam ranije pisao imao sam prototip verziju C905-ice sa softverom R1BA042
Da li je to do softa, odnosno camera driver-a (kao sto vidite telefon je proizveden dosta davno), jer je ovaj pre njega sa istim softom pravio dobre slike. Lik u servisu mi je rekao da je flesovao 4 takva prorotipa, sa 3 je uspio a 1 je ubio, i da mi je bolje da nista ne diram. Ako bi se to popravilo flesovanjem, da li se mozda updateom preko SEUS-a mogao bezbedno nadograditi softver i resiti stvar?
Telefon je radio dobro ali navigacioni taster je bio preterano tvrd, ali stvar je u sledecem, taj telefon je pravio dobre slike, ali posto sam dobio drugi C905 zbog nav. tastera, (isto prototip, ista verzija softvera, proizveden u 19-oj sedmici 2008) koji ok radi ali prilikom fotografisanja pola sekunde-sekund nakon slikanja, dok je u fazi cuvanja slike (dok jos uvek preko te slike pise saving) slika izgleda dobo, i bojama i ostrinom, ali nakon te pola sekunde-sekund, slika jednostavno dobije neki sum, i to se vidi golim okom, a i boje su bledje i imaju neku plavkastu nijansu, pa na racunaru moram popravljati kontrast i boju.PHONE STATE: "DEVELOPER"
FLASH CID: 0049
OTP LOCKED:1 CID:49 PAF:0 IMEI:00440107230243 CERT:BROWN
MClaren F1 Kao sto sam i mislio, imas test verziju telefona (prototip), odnosno BROWN telefon!
Neces moci nista da radis sa njime preko obicnog kabla koji si dobio uz telefon, jer sa BROWN telefonima moze da se radi samo preko servisnog kabla koji imaju serviseri, tako da ti je jedino resenje da odes u neki bolji servis
Da li je to do softa, odnosno camera driver-a (kao sto vidite telefon je proizveden dosta davno), jer je ovaj pre njega sa istim softom pravio dobre slike. Lik u servisu mi je rekao da je flesovao 4 takva prorotipa, sa 3 je uspio a 1 je ubio, i da mi je bolje da nista ne diram. Ako bi se to popravilo flesovanjem, da li se mozda updateom preko SEUS-a mogao bezbedno nadograditi softver i resiti stvar?
pigy, za update-ovanje takvog telefona ti treba SEUSPro ili neki veci stepen "ovlascenja" u EMMA3 sistemu (obican SEUS updateuje samo RED telefone). Tako nesto probaj da nadjes u nekom boljem servisu, kao sto ti je ranije receno
...Eventualno probaj da promenis camdriver, ali je to na tvoju odgovornost 

N82 black, v31 sw, hakovan i 4gb kartica u njemu =)
- jerkann
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
- :: Samsung Galaxy S4
- :: Nokia 808
Ok da malo osvezimo temu. danas tacnije malopre sam postao ponosni vlasnik ovog telefona.
Prvio utisak
telefon je prelep, brz, kamera extra, kompaktan i veoma kvalitetno odradjen.
sada me jedno interesuje , posto sam nov u SE svetu, nasao sam negde na netu neke kamera drajvere. E kad bi mi neko objasnio kako to da odradim bio bih mu veoma zahvalan. moze i na PP
Prvio utisak

telefon je prelep, brz, kamera extra, kompaktan i veoma kvalitetno odradjen.
sada me jedno interesuje , posto sam nov u SE svetu, nasao sam negde na netu neke kamera drajvere. E kad bi mi neko objasnio kako to da odradim bio bih mu veoma zahvalan. moze i na PP
- Nikola031
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 06. Okt 2008. 20:25
- :: Lumia 640 Dual SIM
- Kontakt:
jerkann, čestitam, sve najbolje sa novim fonom.
Camera drivere ubacuješ na sledeći način:
Skineš program A2 uploader.
Instaliraš drajvere koji dolaze uz njega.
Uđeš u A2 uploader i klikneš na Filesystem tool. Ugasi telefon, izvadi pa vrati bateriju, pritisni dugme C i dok ga držiš ubodi USB u telefon.
Kad ti A2 uploader prepozna fon, pojaviće ti se 4 ili 5 direktorijuma. Ideš na putanju ifs/settings/camera i tu ubaciš camera driver (drag n drop).
Kada završi klikni na shutdown FS manager i otkači telefon sa USB kabla.
I to je to

Camera drivere ubacuješ na sledeći način:
Skineš program A2 uploader.
Instaliraš drajvere koji dolaze uz njega.
Uđeš u A2 uploader i klikneš na Filesystem tool. Ugasi telefon, izvadi pa vrati bateriju, pritisni dugme C i dok ga držiš ubodi USB u telefon.
Kad ti A2 uploader prepozna fon, pojaviće ti se 4 ili 5 direktorijuma. Ideš na putanju ifs/settings/camera i tu ubaciš camera driver (drag n drop).
Kada završi klikni na shutdown FS manager i otkači telefon sa USB kabla.
I to je to

Sony Ericsson prototypes: G702 (BeiBei), W707 (Alicia), 3x M610i (Lizzy)
- jerkann
- Mobil manijak
Nikola031, hvala Nikola puno.
Sad sam to odradio. e gledaj ja sam u tu gde si mi rekao imao samo 2 fajla, koja sam izbrisao, a ubacio nekih 5. Medjutim sad ne mogu da koristim kameru. Cim otvorim poklopac kamera krene sa startom i odmah se ugasi. Verovatno sam nesto lose odradio.
Pomagaj
Sale_M, bice, bice
Sad sam to odradio. e gledaj ja sam u tu gde si mi rekao imao samo 2 fajla, koja sam izbrisao, a ubacio nekih 5. Medjutim sad ne mogu da koristim kameru. Cim otvorim poklopac kamera krene sa startom i odmah se ugasi. Verovatno sam nesto lose odradio.
Pomagaj
Sale_M, bice, bice
- Nikola031
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 06. Okt 2008. 20:25
- :: Lumia 640 Dual SIM
- Kontakt:
jerkann, malo si pogrešio
Camera driver za prednju kameru ima naziv camdriver0.dat, a za 3G kameru je camdriver1.dat. Kod ubacivanja drivera za kameru samo ubacuješ novi camdriver0.dat, ostalo ništa ne menjaš.
Evo sad ću za koji minut okačiti original camera drivere za C905.

Camera driver za prednju kameru ima naziv camdriver0.dat, a za 3G kameru je camdriver1.dat. Kod ubacivanja drivera za kameru samo ubacuješ novi camdriver0.dat, ostalo ništa ne menjaš.
Evo sad ću za koji minut okačiti original camera drivere za C905.

Sony Ericsson prototypes: G702 (BeiBei), W707 (Alicia), 3x M610i (Lizzy)
- jerkann
- Mobil manijak
Pre neki dan sam uzeo ovaj telefon i posle samo 2 dana se razocarao toliko da ne mogu da vam opisem.
1. Kamera je 0. ubacivao sam neke drajvere koji su poboljsali sliku, ali opet je to mnogo slabo
6220c ga je pokidao (pogotovu blic)
2. Flat mi se pokvario (u servisu mi rekli da im stize svaki dan telefon sa losim flatom)
3. Ekran je "go" tj. nema plastiku preko njega
4. O softveru necu da pricam na to sam bio spreman
5. Ne moze da koristi mikro SD kartice kao k850, a M2 su skupe
Iz ovih i mnogo drugih razloga promenio sam ovaj telefon i uzeo lepo n82. Pozdrav svima
Nikola izvini na maltretiranju
1. Kamera je 0. ubacivao sam neke drajvere koji su poboljsali sliku, ali opet je to mnogo slabo
6220c ga je pokidao (pogotovu blic)
2. Flat mi se pokvario (u servisu mi rekli da im stize svaki dan telefon sa losim flatom)
3. Ekran je "go" tj. nema plastiku preko njega
4. O softveru necu da pricam na to sam bio spreman
5. Ne moze da koristi mikro SD kartice kao k850, a M2 su skupe
Iz ovih i mnogo drugih razloga promenio sam ovaj telefon i uzeo lepo n82. Pozdrav svima
Nikola izvini na maltretiranju
Kamera ti prvi dan valjala, poslije dva dana 0
Ekran nema plastike, gradjen je od minerala i ne grebe se. Soft? U rangu dumb telefona ne znam da ima neki da ponudi vise opcija. Sto se memorije tice, vecina SE telefona koristi ovaj M2 format kartice, cak ako K850 nije jedini koji moze sd.
Posto vidim da je Sale pitao za zvuk u slusalicama, meni je jako dobar. Vjeruj meni se cini kvalitetnijim nego na ipodu

Ekran nema plastike, gradjen je od minerala i ne grebe se. Soft? U rangu dumb telefona ne znam da ima neki da ponudi vise opcija. Sto se memorije tice, vecina SE telefona koristi ovaj M2 format kartice, cak ako K850 nije jedini koji moze sd.
Posto vidim da je Sale pitao za zvuk u slusalicama, meni je jako dobar. Vjeruj meni se cini kvalitetnijim nego na ipodu

- jerkann
- Mobil manijak
novak, kamera je bila extra sve dok slike nisam prebacio na komp i poceo da slikam sa blicem. Preovladava mnogo zuto kada se slika unutra i nijedan driver to nije mogao da ispravi. uporedjivao sa slike sa 6220c unutra cime sam potvrdio mit o pixelima.
Misam rekao da se ekran grebe nego da nema preko plastiku. Sta ako se desi da padne i polomi se ekran koliko bi kostala popravka.
Na ovaj izlet sa SE sam potrosio mnogo novca tako da od sada panadalje za primarni telefon samo NOKIA.
Misam rekao da se ekran grebe nego da nema preko plastiku. Sta ako se desi da padne i polomi se ekran koliko bi kostala popravka.
Na ovaj izlet sa SE sam potrosio mnogo novca tako da od sada panadalje za primarni telefon samo NOKIA.