SonyEricsson C905

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
Odgovori
McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

McLaren F1 napisao:snimace u VGA@30fps! :wink:
Nazalost, SE je odlucio da ipak povuce mogucnost VGA@30fps video snimanja kod C905 (kao sto su imali svi prototipovi do sada), i na kraju su odlucili da stave QVGA@30fps za serijsku proizvodnju! :smutny:
Ja se svima izvinjavam na ovoj greski, ali nije bila do mene!
Kao sto rekoh, prototipovi C905 su svi imali mogucnost VGA@30fps snimanja, ali je u poslednjem casu odluceno da se ipak stavi QVGA@30fps!

geza
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Uto, 01. Feb 2005. 11:24
:: Moto G5
Kontakt:

Post od geza »

http://mobilenet.cz/preview/clanek.php? ... rvni-dojmy
Utisci sa slikama, ako razumete ceski :roll:

Hektor
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 04. Feb 2007. 13:46

Post od Hektor »

Bolje da su povukli VGA nego GPS ili WiFi :wink: Iskreno znam da me snimci ne zanimaju nesto previse ... Zanima me samo Cooper Gold C905 .. Ili Xperia ... Ili neki novi iz P serije :lol:

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od McLaren F1 »

Iskreno, ni mene ne zanima kvalitet video snimka, jer ga nikad ni ne koristim! :wink:
Ne znam da li sam 10 puta u zivotu snimao nesto sa telefonom, tako da nema veze ni sto je QVGA! :roll:
Jedino mi je malo krivo sto je mogao (C905) da bude potpuno savrsen telefon, a ipak su ga malo unistili s ovim, al nema veze!
I to sto kazes, bolje da su mu to skinuli, nego npr. GPS ili WiFi! :wink:
Btw, Akki, cisto sumnjam da ce mi se zlatna verzija vise dopasti od crne, al videcemo, mozda i budes u pravu! ;)

Hektor
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Hektor »

Mozda sam dosadan ... Kako neki ljudi na nekim forumima kazu(informacija stara 15 minuta :D ) da ce finalna verzija C905ice ipak biti sa VGA snimkom ... E sada mislim da ipak dok ne sacekamo telefon necemo znati ...
HTC M8Q HTC 10

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Hektor napisao:na nekim forumima kazu(informacija stara 15 minuta :D ) da ce finalna verzija C905ice ipak biti sa VGA snimkom ...
Ipak ce biti QVGA 30fps 8)

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

QVGA 30fps... toliko je imao onaj sa kojim sam se ja igrao... :) Neko je pitao kako leži... pa odlično... malo je duži od n95 ali je uži... meni koji imam ogromnu ruku je odličan... al mislim da će onima sa manjom šakom biti malčice neudoban...
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Evo na engleskom: http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_c ... ew-258.php

Slike koje su napravljene sa njim su bzvz ali kazu da su lose zato sto je to beta verzija telefona!

Dancsi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pon, 16. Jul 2007. 12:34
Kontakt:

Post od Dancsi »

Ma nema veze: ko hoce nesto da snima, neka kupi kameru :D . Inace, sto vise citam o ovom telefon, to me vise odusevljava (a ne kao k850, koji je svakim tekestom postajao sve gori :shock: )
N82 black, v31 sw, hakovan i 4gb kartica u njemu =)

n1tr0
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 23. Jun 2008. 10:50

Post od n1tr0 »

IDzO napisao:Evo na engleskom: http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_c ... ew-258.php

Slike koje su napravljene sa njim su bzvz ali kazu da su lose zato sto je to beta verzija telefona!
Hehehe... Ma dzabe je to kada ce to biti software-sko resenje... Svako ko se iole razume u digitalnu fotografiju zna da je velicina senzora jako bitna stavka kod digitalnih fotoaparata i sada mobilnih telefona. Svi mobilni (noviji) imaju istu velicinu senzora, i razlike izmedju 5Mpix i 8Mpix ne postoje jer se javlja sum. Jedina razlika koja moze da se javi zavisi od kvaliteta optike gde opet SE pada u vodu...
Neko rece da je ovo model koji ce potuci N95 i N82??? Po kvalitetu slike - mozda, ali sumnjam, ali sta je bitno to doneo c905? Odgovor je nista - sve sto Nokia vec ima, a jos nisu naucili lekciju - fabricki OS - bye bye u startu za 50% trzista... Surovo, ali je tako... :D
Od SE su ok samo Symbian telefoni, ali vec zaostaju za Nokia-om. Jedini telefon, koji ce po mom misljenju biti najbolji telefon, je Xperia X1 - sa WM6, jakim procesorom, dosta RAM-a, i high resolution ekranom.
Tako - C905 - definitivno nista napredno - par dodatnih funkcija, ali jos daleko od konkurencije... :P

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od McLaren F1 »

n1tr0, ne bi se slozio s tobom u vecini stvari! :roll:
n1tr0 napisao:Svako ko se iole razume u digitalnu fotografiju zna da je velicina senzora jako bitna stavka kod digitalnih fotoaparata i sada mobilnih telefona. Svi mobilni (noviji) imaju istu velicinu senzora, i razlike izmedju 5Mpix i 8Mpix ne postoje jer se javlja sum.
Slazem se da velicina i kavlitet senzora igra glavnu ulogu u kvalitetu forografije, al C905 ce imati veci i kvalitetniji senzor od K850, i to 5.91 mm, naspram 5.18 mm kakav ima K850, tako da bi trebalo da pravi barem duplo bolje fotografije u odnosu na K850 , kako se inace tvrdi!
n1tr0 napisao:Jedina razlika koja moze da se javi zavisi od kvaliteta optike gde opet SE pada u vodu...
Sa ovim se uopste ne bih slozio jer SE ima poprilicno kvalitetnu optiku preuzetu direktno od Sony-a! :roll:
Primer za to ti je iMobile 902, jedan od najboljih (ako ne i najbolji) "foto"-telefon, koji pravi neverovatno dobre fotografije,a koristi Sony-jev senzor, doduse CCD!
n1tr0 napisao:ali sta je bitno to doneo c905? Odgovor je nista - sve sto Nokia vec ima
C905 (Cyber-Shot), je namenjen iskljucivo za fotografisanje, kao sto verovatno vec znas, a u tom segmentu trenutno ne postoji telefon koji ima tako napredne funkcije za fotografisanje:
8.1 megapixel camera, Xenon flash, Auto focus, Face detection, Smart contrast, Image stabilizer, Red-eye reduction, BestPic™, Digital zoom – up to 16x, Photo fix, Photo flash, Photo light, Picture blogging, Geo-tagging, Photo feeds, PictBridge printing, Album art...
n1tr0 napisao:Tako - C905 - definitivno nista napredno - par dodatnih funkcija, ali jos daleko od konkurencije... :P
C905 ce biti jedan od najkompletnijih ne Symbijan ("dumb") telefona, koji pored odlicnih funkcija za fotografisanje, ima i druge napredne funkcije koje ima vecina high-end telefona, i sve to spakovano u lepo i dobro dizajnirano "kuciste", poprilicno malih dimenzija (za ovakav telefon)!
:roll: :wink:

miki69
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 02. Dec 2004. 10:28

Post od miki69 »

McLaren F1, sve si ti to lepo rekao ali ostaje malo nejasno zasto SE vec godinama "kuburi" sa video zapisom? Po meni, fotografija i video treba da idu zajedno. Ako vec ima dobru kameru (sto se svi nadamo) zasto je onda zapostavljen segment video zapisa? Jedino sto mi pada na pamet je da je SE to namerno uradio kako bi pogurao prodaju svojih smart telefona (nesto slicno kao kod Nokije gde se najbolja optika stavlja u Nseries a u obicne ide "mainstream" optika). Ipak smatram da je za 2009. (posto dolazi krajem ove godine) godinu qvga video zapis premalo ako uzmemo u obzir da Nokia odavno ima VGA zapis u mnogo jeftinijim modelima (doduse 15fps).

Pozdrav,
Miki

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od McLaren F1 »

miki69, evo nasao sam nesto i o tome! :wink:
Evo kako je jedan urednik stranog sajta sumirao jedan deo intervjua sa jednim od predstavnika SE-a! :wink:
As you can see the phone has no lack of features, but when reading the last line, probably something else will shock most of you: QVGA resolution video at a camera with an 8 megapixel image sensor - this is rather weak, to say the least. At the end of the presentation many have asked when does the manufacturer want to introduce a higher resolution. The answer was stunning: they are not planning to introduce VGA resolution video recording, as the main profile of the Cyber-Shot series is photography.
Znaci, receno je konkretno za C905 da nije ubaceno VGA snimanje jer je serija Cyber-Shot napravljena iskljucivo za fotografisanje, mada mislim da mu je malo bezvezni odgovor, al ajde... :roll:
Znam da je SE u proslosti planirao da izbaci novu seriju (Handy-Cam) koja bi se iskljucivo bavila video snimcima, ali je nazalost otkazana! :smutny:
E sad, da li ponovo nesto planiraju cim su rekli da Cyber-Shot sluzi iskljucivo za fotografisanje, i da zato nisu ubacili bolji video snimak, stvarno ne znam... :roll:
Mislim da je SE ipak trebao da ubaci VGA snimanje, ali posto ga ja ne koristim gotovo nikad, nije mi to tako tesko palo, a i QVGA@30fps mi je sasvim dovoljan! :roll: :wink:

Hektor
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Hektor »

Izgleda da ce se ovo pretvoriti u jos jednu SE vs Nokia, Dumb vs Smart temu ... Koliko ja znam tu nema pobjednika, svako bira fon po potrebama ...
HTC M8Q HTC 10

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

n1tr0, moze da se napravi jedan vid blackliste,gde ces ukljuciti opciju accept calls i u njoj definisati 10 kontakata sa po 5 razlicitih brojeva za koje si dostupan,a za sve ostale telefon daje signal zauzeca...
A samo mi reci za koga je kljucna stvar sta ljudi zele???
Ja zelim telefon sa kojim cu telefonirati,pisati poruke,poslusati poneku pesmu,malo slikati i to je to,meni symbian apsolutno nije potreban..jedina falinka na SE telefonima sto ne ubacuju po default-u pdf,word i excel view-ere (pa i samung to ima u svojim java telefonima,vec 2 god....)
D500&E71

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od McLaren F1 »

Evo jos jednog preview-a C905, naravno prototipa! :wink:
>>OVDE<<

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Gledao sam fotke sa prototipa C905 i odusevljen sam.Cak je i socivo kamere pristojne velicine.Nema neke velike razlike izmedju fotke sa C905 i nekog solidnog digitalca sa 8 mpix,svaka cast za Sonyericsson.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od McLaren F1 »

Sale_M, sa gotovim (finalnim) sw ce praviti jos bolje slike, s obzirom na to da su ove slike slikane sa beta verzijom sw! :wink:
Kakve li ce slike tek tad praviti? :roll: :wink:

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Pravice takve da nece biti potrebe za modovanjem! :) :wink:

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Po mogucnostima C905 je po meni ubedljivo najbolji ne symbian telefon.Steta zbog sony-eve politike sto nisu stavili jos 3.5mm audio/video dzek.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

Odgovori