Sony Ericsson XPERIA X10

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
Odgovori
Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

gargamel4, Pa ako hoces moze se i tako reci.Kao sto rekoh to je relativno.Za nekoga je 100 evra skupo, a za nekoga je i 1000 evra sica.
Green, Da,to si u pravu za SE.Ne znam za vas ali meni u poslednje vreme je bas nesto nezamislivo odvojti vecu sumu novca za telefon, koliko god oni bili napredni,novi,ekskluzivni sa dobrim dizajnom itd,oni su ipak samo telefoni i cini mi se da bi taj novac mnogo bio potrebniji i vise pristajao nekoj drugoj svrsi.Ali dobro,to sam samo ja. :wink:
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Apsolutno podržavam stav. Nije da ne bih mogao da odvojim, ali ne dam za to. Za šminku i dizajn. A opet s druge strane kad vidim da retko šta više mogu da stavim na TyTN mlao mi se :cry: Tako da je rešenje čekati da "Desire"d :P model prestane da bude tolika ekskluziva, i spusti se u narod i onda ga pazariti....... ali ovo je vrlo opšte mesto i nema veze s temom.

Moj lični ustisak je da SE nikad nije pravio harverski napucane telefone nego da su išli na velike i dobre ekrane, i maksimalnu optimizovanost sistema (slično kao Apple), ali to u praksi nikad nije tako dobro radilo kao što je zamišljeno. Ovaj model se malo odvojio od te tradicije, ali oni preliminarni snimci sa youtube-a izgledaju katastrofalno sporo. Videćemo vrlo uskoro koliko su ga za poslednjih nekoliko meseci upeglali.
I koliko mi se sviđa Snapdragon, toliko zameram to što se još niko nije setio da stavi odvojeni procesor za grafiku (kao na 3GS-u).
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Takodje mi ne pada na pamet davati tolike sume novca za ganc nove uredjaje, pa i da imam odvojeno za dva takva komada. Realno je ocekivati visu pocetnu cenu za bilo koji model vise ili visoke klase, pa ni X10 nije izuzetak. Razlog naveden...

Ono sto me je razocaralo kod X10 je saznanje da ipak nece imati multi-touch podrsku (izvor: gsmarena blog) cak i sa softverskim update-om, jer, kako kazu, problem je hardverske prirode. Meni se bas dopada, recimo, pinch-to-zoom opcija, tako da me nepostojanje toga dosta odvraca od X10 :smutny:
Za utehu, iz SE-a obecavaju neku vrstu zoom in-zoom out pomocu jednog prsta, kao sto je odradjeno na X10 Mini.

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Evo ga test Xperia-e 10 :
http://www.telefonino.net/Sony-Ericsson ... a-X10.html

Iskreno mislio sam da je telefon manji i tanji,tako mi se cinilo al' izgleda nije,ali zato ekran je fantazija,kako mocno izgledaju oni fudbalski klipovi na njemu.Jos mocnije bi izgledali NBA delovi utakmica. :)
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

cgmiki
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 28. Nov 2004. 19:24
:: Galaxy S6 64GB

Post od cgmiki »

Izgleda da je izašao i novi FW za telefon, ali uglavnom ne znaju šta je tačno poboljšano sa njim.

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Telefon i nije nešto lep, plus tolike pare a plastičan za razliku od ( Desire-a, Nexusa, Droida pa čak i Legenda). Ali najveća zamerka je u tom SE UI koji mi se uopšte ne sviđa.
Takođe treba sačekati pa videti kakva će biti situacija sa ROM- ovima i sa podrškom od strane SE.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
:: HTC One [m8]

Post od Pera Detlic »

mislim da se SE vise trudio da UI izgleda futuristicki nego da bude koristan i da tel. bude dobre zavrsne obrade... za razliku od HTC-a koji zna da radi svoj posao.... :D
Samo nek se rolaju....sarme.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

SE se sa ovim modelom zaista potrudio, ja recimo to cenim, imajuci u vidu koliko je pao i sa prodajom a pogotovo sa razvojem novih konkurentnih modela.

Verovatno da nisu imali dovoljno vremena da u X10 "uvale" Android 2.0 ili 2.1, jer bi im to odugovlacenje samo naskodilo, a sve bi rezultiralo preteranim kasnjenjem na trziste, a posebno jos vecom cenom. Da ne pominjemo ponovno razocarenje kod fanova SE telefona.

UI izgleda fantasticno, kazem izgleda, jer ce proci jos vremena dok se ne vidi da li je zaista i praktican. Rekao bih da mozda i jeste, jer su na gsmareni manje vise odusevljeni prvim utiscima.

Kao najvecu manu spominju Android 1.6, odsustvo pinch-to-zoom opcije i "restrikcije" prikaza na samo 65000 boja na ekranu, mada ovo poslednje i nije neki ogromni propust.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Ako me oči ne varaju, eno telefona na Vip sajtu, u ponudi modela :blinky: :o

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

oči te ne varaju dobro vidiš.samo da sakupim pare i odo da kupim ono kod vipa 8)
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

cgmiki
Mobil fan
Mobil fan

Post od cgmiki »

Bio sam na VIP štandu u Delti i imaju telefon. Malo sam se igrao sa njim i stvarno je fenomenalan. Koliko mi je rekla prodavačica imaju ga u svim svojim objektima.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Minus mi je sto je izasao sa Android 1.6. Ali, kako se vice naokolo po netu, update na 2.1 je odmah tu iza coska :wink:

xerosoft
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 09. Dec 2009. 17:41
:: Iphone 4s
:: Iphone 3gs
Kontakt:

Post od xerosoft »

ma oni to kazu za sve modele pa posle cekaj kao lud da izbace podrsku neka hvala ja cekam 2.1 moze ovaj ili nexus model nista drugo vise ne dolazi u obzir :wink:
Iphone 4s white clear install

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

Najveci minus kod X10 je taj sto se nece moci imati pinch-to-zoom opcija, po meni je to nedopustivo za telefon takvog potencijala. Razlog je, vec spomenut, hardverske prirode, dzaba i update na Android 2.1.

cgmiki
Mobil fan
Mobil fan

Post od cgmiki »

Šta će 2.1 doneti novo, to izgleda ni ljudi iz SE ne znaju. Ono što je sigurno, to je da će biti 16 miliona boja ekran, a sve ostalo je nepoznanica. Pa za višestruki dodir ekrana su rekli da ne može hardver, pa su sada skoro rekli da su pogrešili i da nije hardver već softver. Pa i novi FW je poboljšao kvalitet zvuka i slike.

http://www.engadget.com/2010/04/16/sony ... t-android/

Što se tiče Nexus One, s obzirom da je Desire takođe prisutan, on bi mi imao prednost.

Čekam da vidim I9000 Galaxy, pa da se odlučim između Samsunga I9000, SE X10 ili HTC Desire.

pigy
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 12:29

Post od pigy »

O ukusima ne vredi raspravljati, licno meni telefon je jako lijep, a ostao sam bez teksta kad sam vidio diplay, da sada najjaci ekran koji sam vidio na telefonu, odusevio me po svemu, jednostavno predivan...

cgmiki
Mobil fan
Mobil fan

Post od cgmiki »

xerosoft
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 09. Dec 2009. 17:41
:: Iphone 4s
:: Iphone 3gs
Kontakt:

Post od xerosoft »

cgmiki, ali ima dosta da se nacekamo do ovoga kvartal 4 u godini moze da bude Nova godina kad izadje update videt ceo kakve budu cene tada pomenutog modela
Iphone 4s white clear install

Zligor
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 24. Apr 2009. 17:52
:: LG Nexus 5X

Post od Zligor »

Sony Ericsson XPERIA X10 is big in Japan, becomes the NTT DoCoMo best-selling smartphone ever

The Sony Ericsson XPERIA X10 is big. Yeap, it measures 119 x 63 x 13 mm. But it’s also is big in Japan. The company’s first Android-powered smartphone landed in Japan only a few weeks ago, but it has already become NTT DoCoMo’s best-selling smartphone. Ever.

The XPERIA X10 has quite a lot of potential and as it seems that NTT DoCoMo have made best use of that. Reportedly, around 120 000 XPERIAs were sold within the first three weeks after its Japan launch. For comparison, 80 000 HTC Android units sold in 10 months, while BlackBerry Bold and the Toshiba Windows Mobile did even worse.

The sales of Toshiba’s smartphone reached 60 000 units in 10 months while the BlackBerry needed four more months to get to that number. On top of that, the Sony Ericsson XPERIA X10 is also said to have outsold Apple’s iPhone 3GS 32GB.
http://blog.gsmarena.com/sony-ericsson- ... hone-ever/

konacno dobre vesti iz SE

vanjuska
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 31. Avg 2009. 00:45

Post od vanjuska »

Drzao sam ovaj fon u rukama, znaci ekran je perverzija, stvarno je bomba uradjen fon, kamera 8mpx, bukvalno fotoaparat, znaci svaka pohvaal SE!
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!

Odgovori