K500i ili CX70

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
popste
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 12. Dec 2003. 09:48

Post od popste »

stefank napisao:
Ne znam, Siemens ima jako spor software... Ja nisam naisao na spor software na SE-u... :roll:[/quote]

Hmmm. Pa ti onda definitivno nisi koristio s700. 8) . Inace, ipak milim da SE ima brzi software...

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Post od stefank »

Pa nisam koristio S700 ali... Ovi sto sam koristio su dosta brzi... Mada sam uglavnom cackao T seriju... :roll: Ali, Siemens je uzasno spor... :roll: Osim SL45(i)... :) A, koji (piiiip) toliko hvalite S700 ako je spor? :mrgreen:

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

Hehe, to sam ja napisao u prethodnom postu 8) :mrgreen:
Ne znam... jeste se igrali sa k500? jako mi je spor... najsporiji SE posle t610 naravno :roll: :mrgreen:
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Ufffff....610 je mnogo spor...a ni k500 nije mnogo bolji....
A siemens je poznat po tome da ima neshto sporiji software.... :mrgreen:

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od stefank »

Ja imam T610 i nije nesto spor... :roll: Inace, ne branim obicno SE ali kad je u pitanju Siemens stvarno... :roll: :mrgreen:

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

Kako bre t610 nije spor... to je puz medju telefonima... jako, jako spor... najsporiji tel koji sam ja imao... pali se tri dana... :roll: :mrgreen:

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od stefank »

Onda je moj unikat... :mrgreen: Mozda je cak i malo brzi, recimo u cuvanju slike kad slika, od nekih Nokia koje ja smatram njegovim konkurentima... (7250(i), 6610i itd.)

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Ma sam ulazak u meni je spor a kamoli ostalo... :D
Mozda si ti malo usporen pa nisi primetio da ti i fon sporo radi... :mrgreen: :mrgreen:

Wobby
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 12. Dec 2004. 23:02

Post od Wobby »

Da u pravu je Dexter imaju jako spor software mada kao telefoni po izgledu i funkcijama ne zaostaju puno....... :wink:
Ovaj post je pisan iskljucivo radi povecanja ukupnog broja postova u mom profilu i ni u kom slucaju ne odrazava moje stvarno misljenje o doticnoj temi.

balansero
Banned
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 13:00

Post od balansero »

Mislio sam da je poenta teme pomoci coveku da shvati da ne treba da uzima Siemens 8) a ne kako je t610 spor.

popste
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 12. Dec 2003. 09:48

Post od popste »

@balansero

To je tvoje misljenje, ne mozes ti da kazes da je poenta da ne treba da uzme siemens :x . Po meni je siemens bolje resenje, i to je moje misljenje, svoje si izneo, ali nemoj da ubedjujes coveka... SE IMA bolji ekran, ali je po meni siemens bolji izbor, tako da...

U principu su to dva veoma slicna telefona, ali je na tebi koji ces da izaberes...

balansero
Banned
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 13:00

Post od balansero »

@popste

Pa neces mi ti reci sta mogu da kazem a sta ne, vec onaj koji je napravio sajt i forum. To je jedno, a drugo - ne ubedjujem nikoga, odnosno ubedjujem koliko i drugi. Trece, vidim da nemas smisla za humor koji nisam primetio da je zabranjen, a recenica o poenti teme je - sala. Cetvrto, ne postoji u ovom trenutku nista zbog cega bi Siemens bio bolja kupovina od SE (ako se poprave svaka cast).

Radoslav
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 19. Okt 2004. 20:06

Post od Radoslav »

salle,kao sto vidis ovo se pretvorilo u utakmicu Sim i SE.Predlazem da odes u radnju i tamo isprobas oba telefona a tako vidis sam koji ti vise odgovara,nisi naveo da li ti je vaznija kamera,dizajn,zvono,memorija,baterija ili ... pa ces se i sam odluciti. Do 150e razmisli o Ngage QD(nema kameru ali je mali PC) Pozdrav svim navijacima i posetiocima mobilnogsveta

salle
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 23. Feb 2005. 03:13

Post od salle »

pa...
u principu mi je bitno da slike liche na neshto na displeju a i kad se prebace na komp.ne mora da to bude to neko ludilo ali bar da su pristojne slike i da ima mogucnost snimanja video klipova.Bat 2-3 dana uz normalno koriscenje.dizajn nebitan.Ako moze da se ubaci neka melodija,mada i ne mora.
U principu,kamera i klipovi obavezni.

miljex
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 23. Sep 2004. 09:50

Post od miljex »

U osnovi ne tražiš puno od telefona, sa siemensom ćeš biti zadovoljan, ali mu je izrada zaista loša, prodajem telefone i ljudi mi ih dosta vraćaju, uglavnom zbog softvera. Ako želiš dobar siemens onda uzmi m65 izvrstan telefon, a i ima sve što si pomenuo. Manipulacija slikom u smislu zumiranja na m65 je izvrsno urađena. :D

SE je provjeren telefon, bilo k ili f 500 tako da nećeš se pokajati, izrada mu je daleko bolja, ali meni je isuviše ružan. Primjetio sam da ga kupuju ljudi koji nemaju ukusa, naravno bez uvrede, to je čisto subjektivno. :wink:

Ako možeš da skupiš neku kintu uzmi k700 to je zaista dobar telefon. :wink:

Ponavljam od siemensa samo m65, koristio, isprobao :wink:

Vlacke
Banned
Pridružio se: Pon, 29. Nov 2004. 17:48

Post od Vlacke »

Znaci nadam se da se salis ja imam siemens i znam da i ako ga dobijem na nagradnoj igri necu koristiti. Siemens su KRSH, svi do jednog sem SX1 jer njega nisam koristio.

The Riddler
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 20. Dec 2004. 21:51

Post od The Riddler »

Slazem se da je najbolje da odes u prodavnicu i na licu mesta uporedis oba modela...tako ces sam doci do zakljucka kome da das prednost
Poslednja izmena od The Riddler u Čet, 03. Mar 2005. 13:16, izmenjeno 1 put ukupno.

The Riddler
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 20. Dec 2004. 21:51

Post od The Riddler »

salle napisao:pa...
u principu mi je bitno da slike liche na neshto na displeju a i kad se prebace na komp.ne mora da to bude to neko ludilo ali bar da su pristojne slike i da ima mogucnost snimanja video klipova.
Na zahteve koji su ti bitni korektnije ce ti odgovoriti k500!

Efes
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 17. Feb 2005. 03:49

Post od Efes »

Ovo mu dodje kao pravi mali rat izmedju Siemensa i SE,sve je stvar sta ti treba i kako ces koristiti mob,u globalu sednes kuci i razmislis,"od telefona trazim to,to i to",mislim da je apsolutna glupost kupovati telefon po ceni i kriterijuma ko je najbolji do 150 evrica,jasno i glasno,NEMA NAJBOLJEG TELEFONA,sve je relativno.Sto se tice ova dva aparata,oni jesu slicni ali isto i toliko razliciti,Siemens ima malo veci ekran od SE,31 × 39 mm kod SE,31 × 42 mm kod Siemensa,rezolucija je takodje malo bolja kod Siemensa 132 × 176,dok je kod SE 128 × 160,Siemens je duzi za 6mm i tezi za 10 grama,baterija kod Siemensa je 750 mAh,a kod SE 700 mAh,mada u globalu duze drzi SE,sto se tice zdravlja i zracenja,mnogo vise zraci Siemens,za 1/3 vise,kamera ti je ista 640 × 480 (0,31 Mpx),ali se kod SE bolje vide slike na telefonu dok su kod prebacivanja na PC takoreci iste slike,melodije su uste 40-to tonske ali SE ima i dodatak pustanja mp3 melodija za dolazne pozive,sama memorija telefona je nesto veca kod SE za oko 2MB,sto se tice softvera,to je malo diskutabilno.SE ima brzi softver i brze radi kad nije "nabudzena" memorija,sto se tice Siemensa oni stalno izbacuju nove verzije softvera koje lako mozes da zamenis ako imas data kablic,sto je po meni prednost jer mozes imati najnoviju verziju softvera u kome su ispravljene odredjene greske,kao sto je slucaj i sa svim softverskim paketima, bili za PC ili PDA ili mobilni telefon.U nasoj zemlji je godinama vec popularan trend da Siemens-u brzo pada cena,sto zbog toga sto je izradjen od malo losije plastike ili je lose sklopljen ili sta je vec u pitanju neznam.Moja je preporuka da odes do radje vidis koji fon ti bolje lezi u ruci i koji ti se vise svidja,sto se tice karakteristika i performansi aparata,one su tu negde i ne bi trebalo da pogresis kupovinom SE ili Siemensa.Glavna caka je u tome da se Siemens mnogo vise nalazi na nasim prostorima od SE,jasno je i zasto,jer je druzenje Sony-a i Ericsson-a skoro pocelo,tako da ces mnogo vise imati informacija o tome koliko je Siemens los ili dobar,nego za telefone SE.Kao sto rekoh sve je relativno,ali ono sto zelim dodati jeste ono sto sam nasao po stranim forumima,na engleskom forumu sam video da od oko 70-tak komentara sto se tice SE nije bilo ni jedan koji je dao ocenu jedan,veciniom su ljudi komentarisali o tome kako je dobar i davali ocene od 4 do 5,sto mu dodje kao odlicno,sto se tice S CX 70 od oko 50-tak komentara bilo je recimo 10-tak koji su napisali da su izuzetno nezadovoljni,i davali mu slabije osene,ono sto sam takodje video je i to da se je na ranijim modelima Siemens-a lomio navigacioni taster ,mislim na CX65,sto je ispravljeno na modeli CX 70 i CXV 70.
Ja licno imam Siemens ME45 vec 2 godine,i mogi ti reci da sam prezadovoljan,i upravo zato ga i ne menjam jer me sluzi kao pijanca motka,ispadao mi je milion puta i opet radi,iako sam veliki miljenik Siemens telefona i cele firme,koja "trosi" samo 2,5% cele kompanije za izradu mobilnih telefona,mogu ti reci da bi se i ja dvoumio oko ova dva aparata i neznam koji bih uzeo.Pozdrav.
Manje price,manje gluposti.

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

U potpisu ti pise manje price a ti se raspisa... :mrgreen:
SE u principu mnogi ne vole ali ga ne mrze u globalu...( primer, Karim sa mr, koji je kudio SE telefone do besvesti i koji je zakleti nokievac, planira da uzme k750 :mrgreen: ) dok ima mnogo ljudi koji mrze siemens... od tuda mnogo takvih losih ocena... :wink:

Odgovori