ma da , nokia je n91 trebala izdati prije 3 mjeseca , opet nista ....a kad vec izadju svi iz n serie , pravi konkurent w900 ce biti n91 jer su oba "music" telefoni .....
mitar napisao:BOJIM SE DA CE OVAJ MODEL PROPASTI
POSTO SE SPREMa NOKIJIN N TALAS POCETKOM OVE GODINE!!!!!!!!!!!
PA POGLEDAJTE SAMO N70 KOLIKO JE NADMOCNIJI U ODNOSU NA OVAJ FON
Vratio sam se iz Dubaija,tamo je bila neka promocija sa w900,koristio sam ga,i mogu vam reci da je telefon exxtra...Cena je manja od 600e,prodaje se vec neko vreme,ali ga NIKO nije kupio,nemam pojma zasto.
Nokija tamo sve razbija,6630 ima svaki treci covek,ne zezam se,stvarno je tako,jer se nudi u jako povoljnim paketama....
P.S. ovo sam citirao jer moram da naglasim da sam video 20-ak ljudi koji koriste n70 i nesto manje njih koji koriste n90.....Nokia je n serijom napravila pravi potez.....
Ne znam zasto uporedjivati N seriju sa serijom Walkman, kad je to cista glupost. Prvo sto, smart telefone ne treba uporedjivati sa dumb telefonima. Drugo, SE sa W900 cilja na drugaciji profil kupaca (najvise na muzikante), dok nokijina N serija je pre svega namenjena poslovnim korisnicima. Realno bi bilo uporedjivati P seriju sa N serijom telefona.
Ja sam to odavno rekao,al' nema ko da slusha ali morash priznati da se baterije ipak mogu uporedjivati(autonomija telefona iste ili slicne klase) i nemoj molim te o Sony Ericsson Walkman seriji "dumb"
Тренутно вршим дужност председника. Мада имам запажене улоге и у другим комедијама.
Nerealno je i uporedjivati N seriju sa P serijom jer tu N serija nema sta da trazi, pogotovo kada izadje P990! N serija nikako nije namenjena pre svega poslovnim korisnicima, to je E serija!
I sto vreme vise prolazi to se smanjuje gap izmedju tzv "pametnih" telefona i onih koji to nisu, do kraja godine ili mozda ranije razlike tje biti mizerne u pogledu mogutjnosti jer tje se skoro sve sto se moze odraditi sa "pametnim" motji odraditi i sa ovima koji to kao nisu!
Da SE w900 cilja na muzikante onda bi broj potencijalnih qpaca bio jako jako mali, mada verujem da si se pogresno izrazio!
I SE w900 uopste nije model koji je planiran kao bestseller ili flagman vetj vise kao model koji na neki nacin testira potrebe korisnika i trziste!
Po cemu mislis da je bolje ako nije ni izasla!? Moze biti da je samo marketinski nahvaljena,nista narocito,Nokia!?
Bas me zanima kako ce Nokia da napaja HDD u telefonu kad i ovako telefoni drze bateriju po par dana (sa izuzetkom 6270 koja izgleda nemoze ni toliko) a treba i stalno da se slusa muzika pa ce i"audio out"stalno da crpi struju... morace mnoooogo da se potrude!
Pozdrav
to stoji , baterije su najslabije tacke kod boljih nokia ali sto se tice funkcija ona na papiru izgledaju zaista sjajno a kakav ce biti u stvarnosti da vidimo moracemo da sacekamo neko vrijeme
pa prije svega mi ne uporedjujemo generalno n seriju sa walkman serijom nego samo n91 sa w900 ( jer je on kao music telefon ) , a ti alien dobivas bolji telefon , pa ko tu gleda na dimenzije , meni je licno bolje kada mob ima veci ekran i sl.... a to za n91 sa baterijom , nokia je najavila da ce u n91 ugradjivati jace baterije radi slusanja muzike
Da,radi slusanja muzike malo duze nego sto bi to radio sa,recimo 6630,ce ubaciti 10% bolju bateriju a sta sa HDD?Jos ne shvatate da nije dovoljno da pojacaju bateriju malo da bi mogao da slusas muziku 12 sati ako recimo sa 6630 mozes 10,vec treba i napajati HDD koji ce,iako mali,verovatno da trosi struje kao da telefon ima jos jedan ekran a to nece da valja sem ako baterija ne bude snage kao kod LG 8xxx serije,znaci jedno 1400-1500 mAh!To i bilo jako lepo i korisno za nas korisnike!
Pozdrav
poenta svega je u tome da n91 ima hard disk koji maltene nonstop shljaka dok se slusha mjuza,i chak ni 1400 mah u bateriji mu nebi mnogo pomoglo.eno pogledajte test samsunga i300 ili kako se vec zove,ima 3gb hard i baterija mu jedva skrpi 1 dan,a kad se slusha muzika umre posle sat-dva!neznam shto potenciraju te hard diskove,mislim da je sa strane potroshnje standardna memorija mnogo bolje reshenje,ali je pitanje do kojih kapaciteta idu memorijski chipovi???pa chak i da ga prodaju sa karticom od 2-3 giga,ili sta vec(ovo je samo teoretski,znam da nema mmc od 2-3gb),opet bi bilo ok a baterija bi vishe drzala!!!???shta znam,nokia je dobra ali suvishe izvikana,pasvi ochekuju neka chuda od nje!a i SE je preterao sa ovim walkman fonovima,uhvatili se toga ko pijan plota....mislim super je w800 i sve to,ali sad ce da nakrkaju 100 vrsta walkmana i nijedan se nece neshto prodavati....da se kladimo da ce i kad svi ti novi walkmani i kojeshtarije izadju k750 i w800 i dalje biti najprodavaniji!!!!
Pa i W800 je Walkman pa se lepo prodaje iako onoliko kosta?A stvarno je glupo stavljati HDD u telefon,pa zar sad kad stavljaju 4GB fles memorije u iPod Nano (jao sto nemam sad kes da ga uzmem odmah,kakvi walkmani) oni hoce da strpaju HDD u stvarcicu koja se stalno trese,drma a tek ako padne... cao,cao Nokia... a sa njom i silne pare!
Pozdrav
lomnica,to sam ja i rekao!w800 ce biti prodavaniji od svih tih w900 i ostalih gluposti zajedno,kad sve izadju,zato shto je sasvim dobar sa onim shto nudi,i nema sad tu neke potrebe za 150 razlichitih walkman fonova!pa i diskmen obichan kad kupujesh,ima ih sto vrsta,a sve se svodi na dve stvari;svi su okrugli i svi pushtaju muziku!
po meni SE treba da se orjentishe na druge stvari i da malo ohladi sa tim walkman brandiranjem,dobro im proshao w800 pa ce sad na svaki fon da lepe walkman znak!chudo ga nisu nakarikali i na p990??ipak i on moze da pushta muziku,pa shto i on nebi io walkman,shta ima veze????
Ljudi,ne shvatate koncepciju samih proizvodjaca,sve je to stvar marketinga i ispitivanja trzista,a na nama korisnicima je da li ce sve to sto izbace biti i prihvaceno oberucke.W800 je napravio bum na trzistu(sreca ili ne,nije ni bitno),sad SE hoce da zgrne jos malo kinte sa Walkman brendom,zasto da ne.Ko zna,mozda i Nokia napravi slicno ili bolje s pojavom N91 i sa tim HDD.
Pa pogledajte samo,recimo, mp3 player-e,svaka marka ima more razlicitih modela.Sad slicno dolazi i sa muzickim telefonima...
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.