Sony Xperia Z / ZL
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Symbian OS ● Symbian (UIQ) OS ● Windows OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Symbian OS ● Symbian (UIQ) OS ● Windows OS ●
Re: Sony Xperia Z / ZL
Mozda sam ja lud ali nisam primetio toliku razliku izmedju onog izlozenog samostalno i onog medju ostalim telefonima. Oba su mi izgledali isprano. Telefon izgleda odlicno,kvalitet izrade necu ni komentarisati ali oba su lagovala kao djavo,pri osnovnim operacijama. Oba tel sam restartovao,pogasio procese a lag je bio i kod kretanja po app meniju...smesno i za ne poverovati! Po meni je to nedopustivo za bilo koji moderni tel a pogotovu za ono od 500+ evra,o tim stvarima ne treba ni pricati
12 godina na forumu!
Pretezak je sony ui, ili jednostavno nije optimizovan kako treba. Jos malo pa veci bloat od sense ui kod HTCa, ali da je lep jeste. Verujem da bi telefon leteo sa bilo kojim drugim launcherom.
Sony Xperia Z nije vodeci uredjaj klasi novih aparata sa 5-o incnim full hd ekranima... on ima, 'ajde da kazemo, stari procesor krait S4 pro koji je ipak iza novih procesora koje je qualcomm uradio a to su 200, 400, 600 i 800...
Lag kod aplikacija ne bi smeo da se javlja ni kod slabijih procesora tipa S3 (htc sensation, xperia S itd) a kamoli kod zadnjeg S4 krait pro...
jednostavno android guse proizvodjaci dodajuci im svoj UI - sense, touch wiz, itd
ja licno nisam mogao da verujem kako radi Nexus I9250 pored svih ''porazavajucih'' testova koje sam gledao pre kupovine...
Lag kod aplikacija ne bi smeo da se javlja ni kod slabijih procesora tipa S3 (htc sensation, xperia S itd) a kamoli kod zadnjeg S4 krait pro...
jednostavno android guse proizvodjaci dodajuci im svoj UI - sense, touch wiz, itd

ja licno nisam mogao da verujem kako radi Nexus I9250 pored svih ''porazavajucih'' testova koje sam gledao pre kupovine...

- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Sony Xperia Z / ZL
Kako radi?
Mislis bio si pozitivno iznenadjen?
meni je nexus glavni pik. Ne znam, nisam se setio kako da nadjem, i da li postoji uopste opcija, da ubijem launcher i da vidim kakva bi situacija bila. Verovatno to nije toliko strasno drugima, ja jednostavno ne mogu da predjem preko toga, lag kada skrolujem stranice na home screen-u, ulazim u dialer... A kvalitet izrade je
prelepo, ogomna glatka plocica koju mozes da ispustis u bazen 

12 godina na forumu!
- Kamencic
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Uto, 26. Feb 2013. 16:32
- :: Nokia 5800
Na review-ima nisam primetio lag uopste, sve radi lepo, mozda je ta izlozena takva jer je izdrndana
Jedino u GTA VC sam video, ali sam posle procitao da je to do rockstara.

Jedino u GTA VC sam video, ali sam posle procitao da je to do rockstara.
pa nexus je ogoljen android isto kao sto ce biti i na alcatelu ako se ne varam... nexus prosto leti, ja sam bio stvarno bas pozitivno iznenadjen skoro kao Iphone radi... ili windows wp8...
trenutno ih nema novih, retko se nadje po neki za 300eur... mada je to sad bas puno
trenutno ih nema novih, retko se nadje po neki za 300eur... mada je to sad bas puno

Ma da, ja to sve na ebay-u gledam, tamo ej oko 200e polovni sa garancijom jos godinu, godinu ipo tako da to jurim. Takav nekakav utisak sam i ja ocekivao sa XZ ali eto, bas sam bio razocaran, i ekranom i ponasanjem u radu. Jbg, ko ce ga znati, mozda sa nekim novim apdejtom ce da ispeglaju stvari ili ja preterujem i nema mi pomoci 

12 godina na forumu!
Moze li neko kome nije neki problem da svrati do Vip-a u Knez Mihajlovoj i da pita da li oni isporucuju XZ sa Sharp-ovim ekranom posto ga imaju izlozenog, jer u korisnickom servisu ne znaju da mi kazu a kazu da nemaju broj poslovnice da bih ja zvao a nisam iz Bg-a, pa mi se ne isplati da bijem 100 km da bih samo to pitao
- Bandicoot
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Sub, 29. Sep 2012. 12:21
- :: S6 edge plus
- :: S9 plus
Da li neko moze da mi kaze koja je trenutna cena xperie ZL ? 

Sony Xperia Z - 570eur a Sony Xperia ZL - 550eur...

- VeNoM
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
- :: Sony Xperia Z5P
- :: Sony Xperia Z
Pojavio se i u mtsu.,,cena...prava sitnica...
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
http://www.mts.telekom.rs/index.php/sony-xperia-z.html
uz mix net L od 2000din mesecno - 54000!
dzabe im ponuda kad su lopovi
uz mix net L od 2000din mesecno - 54000!

dzabe im ponuda kad su lopovi

Malopre ja u vipu i devojka koja vrsi promociju uredjaja mi daje kao da pogledam uredjaj uzmem u ruke ono cudo lepo deluje display dobar i sada tu izlozen primerak koji se prodaje i ja uzmem da uporedim ta dva i taj koji se prodaje je tolko ocajan sto se tice display-a da je to strasno, i pitam da li su svi ovakvi sto se prodaju i kao da da kao svi su takvi...
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
O tome sam ja i pričao, promotivni primerak ima odličan Sharp-ov ekran, a oni što se prodaju imaju očajan ekran.Takođe sam danas bio u VIP-u kada je bio postavljen taj promo štand ili kako god da se zove, ponovo sam uporedio promtivni primerak i model za prodaju, razlika je ogromna, jednostavno ekran je lošiji, uglovi gledanja su očajni u odnosu na model sa Sharp-ovim ekranom.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
Ja stvarno ne znam sta su zeleli da postignu sa tim ekranima???
Ajde da je ovaj jeftiniji sa ocajnim ekranom,vec cena mu je ista kao i ovaj sa "Sharp" ekranom..
Stvarno ne znam sta su oni pomislili da ce postici time..
Ajde da je ovaj jeftiniji sa ocajnim ekranom,vec cena mu je ista kao i ovaj sa "Sharp" ekranom..
Stvarno ne znam sta su oni pomislili da ce postici time..

- Kamencic
- Redovni učesnik
Navodno Sharp nije mogao da im isporuci toliki broj ekrana (?) za taj telefon pa su uzimali i od JDC, i eto sta su napravili. Ne bi me cudilo da su prebrali pa nama dali samo JDC i Sharp da se izlozi
Telefon je vrh ali ako se ovo ne resi kupice ga samo onaj koji ne zna za ovo.

Telefon je vrh ali ako se ovo ne resi kupice ga samo onaj koji ne zna za ovo.
Kamencic, aha znaci takva prica se procula..Pa moze da bude..
Pa iskreno da ti kazem,u to se razumeju mnogo mali broj ljudi,a ovi sto ce ga uzeti 98% nece znati za tu problematiku,i onako njima nije bitno to,njima je bitno da su culi da je taj "telefon dobar" i da ga treba uzeti.Kao sto vidjas ljude po gradu,nose S3(i takve High telefone,tada..) a nisu promenili ni pozadinu,a on necem drugom necu ni da pricam..Tako da ko bude uzimao od "nas" telefon,znace cega treba da se pazi..
Pa iskreno da ti kazem,u to se razumeju mnogo mali broj ljudi,a ovi sto ce ga uzeti 98% nece znati za tu problematiku,i onako njima nije bitno to,njima je bitno da su culi da je taj "telefon dobar" i da ga treba uzeti.Kao sto vidjas ljude po gradu,nose S3(i takve High telefone,tada..) a nisu promenili ni pozadinu,a on necem drugom necu ni da pricam..Tako da ko bude uzimao od "nas" telefon,znace cega treba da se pazi..
- Kamencic
- Redovni učesnik
acamatic, Nazalost potpuno si u pravu, i telefon ce se dobro prodavati jer ga uglavnom uzimaju da bi ih videli u kaficu, blah blah blah....kao i iphone sto uzimaju a ne mogu da iskoriste ni 20% onoga za sta je napravljen, jer nije za nas standard, ali je vazno da imaju ajfonnnnn.... Aj da ne spamujem dalje, svi znaju o cemu pricam...
Ovaj telefon definitivno ne treba kupiti, barem dok se ne otklone "problemi" sa ekranom, a bogami ni zvuk eksternog zvucnika nije nesto. Pogledajte ovaj snimak pa procenite sami:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... lhXpHULwys
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... lhXpHULwys