K800i

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
Odgovori
Bull Terrier
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 17. Jul 2006. 15:27

Post od Bull Terrier »

Ok, hvala ljudi.....najverovatnije cu ga poneti u servis neki da mi to odrade posto necu sam da ga rasklapam :wink:
Ako ga ne mozes pobediti....gadjaj ga telefonom !

schonne
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 31. Jan 2006. 14:39

Post od schonne »

da li neko zna da li moze da se iskljuci datum sa displeja?

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

Ovako fabricki ne moze!
E sad,da imas telefon koji ima CID36 ili CID49 verovatno bi moglo jer bi u tom slucaju preko programa na kompu usao u sistem telefona i obrisao taj fajl,al posto najverovatnije imas CID51 ili CID52 mislim da jos ne moze na njima tako nesto da se radi! :wink:

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Moze se sa ci51/52 raditi, upravo sam naleteo da moze, skidam najnoviji xs++ i da probam sa mojim k800i 8)
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Aj i ja u kratkim crtama da ga predstavim :) Necu ulaziti u neke dalje komentare, jer pola ima u testu telefona ;)

-Telefon sam uzeo u full pakovanju(original), pakovanje i oprema su stvarno na visokom nivou, nekom ce mozda smetati nedostatak neke kartice ali tako je.Meni je bas dobro doslo jer sam odmah uzeo 1GB karticu, ali opet tu je interna memorija koja je oko 70MB.
-Sva oprema je slicna kao kod k750i, slusalice su malkice napredovale i dobile su drugu oznaku i boju(HPM62 u crnoj boji), na punjac se mogu staviti i sluske, tako da kad punite telefon mozete u isto vreme i da slusate muziku/radio.Uz telefon ide i vezica za nosenje oko ruke, koja je odlicno odradjena, od prave koze je i ima utisnut natpis SE.

SlikaSlikaSlikaSlika
SlikaSlikaSlika
SlikaSlika

-Telefon je odradnje od odlicnog materijala, nema nikakvog skripanja i kvrckanja telefona, osim sto meni smeta poklopac baterije, kao da ima lufta i kad se sticne ono kvrcka.
-Poklopac kamere ima kao neki luft sa jedne strane tako da moze da seta jedno 1mm sa te strane gore dole, inace poklopac je odlican otvorio sam ga vise od 100 puta i za sad se nije olabavio.
-Kad se maska dodirne sa mokrim rukama ili mozda masnim :shock: tragovi su vidljivi i sa prednje i sa zadnje strane i pomalo to nervira.
-Sa ekrana jos nisam skinuo zastitnu foliju koja je tu 14 dana i odlicno stoji :) ali kad sam skinuo i dodirnuo ekran otisci prstiju se bas lepo vide, sto mene jako jako nervira, tako da kad bude zavrsila karijeru ova folija moracu da kupim neku kvalitetnu krpicu za brisanje 8)
-Tastatura je veoma slicna tastaturi na k750i, takodje i dzojstik koji je malcice tvrdji i treba malkice jace da se pomera jer na neko lakse pomeranje nekad nece da reaguje.
-Tasteri +/- su na drugacijem mestu i drugaciji su nego na k750i/w810i, tako da je meni trebalo da se naviknem na njih :) i nisu iz jednog dela vec su odvojeni...
-Dva tastera koja se nalaze pored zvucnika vrse odlicnu funkciju i tokom slikanja i kad nisu za to namenjeni(veoma veliki plus)
-3G kamera mi i nije toliko potrebna ali koliko sam video radi :) slike se sa nje ne mogu uhvatiti...
-Ceo softver telefona je promenjen i dosta je napredovao, neke funkcije koje su se meni svidele:
-Pomeren je sat na istu stranu kao i datum, moguce povecanje sata sto odlicno izgleda
-RSS reader
-slanje slika na blog
-mogucnost postavljanja 5 alarma
-novi browser koji je sasvim odlican
-Video player koji je smesten u delu entertainment
-Flight mode

-Kameru ste videli o tome ne treba pricati :) takodje i video :) evo i jedan mali video: klik
-Ekran ne mogu da opisem, treba ga pogledati
-Sve igre i aplikacije namenjene za ovaj model odlicno rade
-Player veoma slican onom na k750i samo je malcice napredovao, i nema Mega Bass, ali po preporuci ljudi koji koriste k800i i posebna podesavanja EQ, i ja sam tako namestio i sasvim sam zadovoljan kvalitetom i jacinom reprodukcije(k800i ima odlicnu jacinu u odnosu na w810i koji je bio dosta tih, verovatno zbog novije verzije koju sam imao na w810i)
Slika
-Moj k800i poseduje poslednju verziju softvera R1KG001, i CDA 102568/2 koji je namenjen za Cent. Evropu.
-Neke mane koje su meni zasmetale:
-Vadjenje SIM kartice(treba dosta da se naviknete)
-Ubacivanje mem.kartice(prvi put kad sam krenuo da ubacim karticu ona je zastala i zaglavila se, jedva sam izvadio i probao na drugu stranu ali nije htela da udje :) Ipak sam je ugurao na dobru stranu ali izgleda nije htela lepo da udje, sada nema problema.

PS. slike su pre neki minut uhvacene, bez dodatnih podesavanja :roll:

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od McLaren F1 »

milan91,mislim da preko xs++ ne mozes da brises sistematske fajlove,s to bi trebalo da se uradi ako hoce da mu nestane datum sa display-a!
Btw srecno s telefonom,nek te dugo i lepo sluzi! :wink:

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Ok to, ali kazem da modovanje cid51/52 je moguce :wink: Hvala na zeljama...
Nego ovako ja sam probao nesto da uradim sa mojim k800i ali ne mogu da se maknem od pocetka.Znaci skinuo sam najnoviji xs++ pokrenuo i nabacio k800i iskljucenog sa C,i prikacio i onda je izaslo ono da je win nasao novi hardver i setio sam se da su za k750i trebali oni USB flash drajveri, nadjem na davinci i za k800i ponudim ja winu i on odbaci nece da primi :cry: probam ja bez toga i nece, nece uopste da prepozna telefon :cry: Sad vise i ne prijavljuje da je nasao novi hardver i ne trazi drajvere, i xs++ me samo odbije... Sta mi je sad ciniti??

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

ja sam na k750 instalirao drajvere desni taster pa install tako je barem meni bilo,ako ne budeod pomoci reinstall sistema
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Pa reinstal win sam radio pre 15 dana, tako da nema sanse da opet uradim :) :roll:

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od McLaren F1 »

milan91 modovanje je moguce ali u vrlo malim kolicinama jer ne postoji puno patceva jos za K800 i uopste za DB2020,al kao sto si rekao moguce je!
E sad sto se tice K800 probaj da preko "add new hardware" preko "Control Panela",tamo nadji svoj hardware i idi kao da ga ponovo insatliras,naravno internet konekcija treba da ti bude ukljucena!
Ako ni to ne pomogne ti reci pa cemo videti nesto drugo! :wink:

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Ma znam da je moguce i da ima malo patcheva, hteo sam ubaciti sound driver i to je to ;)
Dobro tamo da idem, ali sta da izaberem, ja kad sam prvi put stavio k800i, i ubacio sam CD koji sam dobio i instalirao sve drajvere koje je win trazio za njega i zavrsio ;)

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od McLaren F1 »

Pazi ja kad sam imao K800 (a isto ni je bilo sa svim SE) i kad sam ga ubacio u komp automatsi mi je prijavio da mi nisu instalirani drajveri i pitao me je da li zaeli mda ih automatski skinema sa neta,tu sam kliknuo OK ili next i komp mi je prepoznao da je instaliran nov hardware!
Negde sam cuo (nisam siguran da li je tacno) da kad jednom instaliras drajvere u jednom USB portu na kompu,uvek treba kabl da ubacujes u taj port tako da i to proveri!
A sto se tice "new hardware" pogledaj >>OVDE<<,pod PS-om!
Ako ti ni to ne uspe probacemo ponovo nesto drugo i tako sve dok ti ne proradi! :D :wink:
Naravno ovo moze da bude korisno i drugim clanovima tako da ne mora (valjda) ovo preko PP-a! :roll:

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Pa problem je sto ja kad odem tamo nemam nista slicno :) a i nema zute ikonice. :roll:

Sad sam probao nesto :) Prebacio sam USB na drugi port i prikacio telefon iskljucen sa C, i zatrazio mi je opet drajvere i ja sam stavio ali on nece jednostavno da prihvati :disgust:

::::::::::::
edit:

Pomogao mi je decko koji ima k800i takodje dao mi je drajvere da skinem i sad sve lepo radi :)
Evo link za drajvere:
http://rapidshare.com/files/49812268/drivers.zip.html
Ja sam instalirao prvo one USB(sve se radi iz foldera) pa onda ove 4in1, pa onda prikacio telefon i on je opet nasao novi hardver i onda sam samo odredio putanju do 4in1 i sve je zavrseno ;)
Moj k800i je CID52 i to RED :) Sad cu da probam da ubacim drivere od w880i 8)

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

milan91, puno hvala na infu i linku za novi XS++

Moj k800i je isto CID52 RED(ali vodafone) i uspesno sam zapoceo modovanje zahvaljujuci tebi.
Za sada jedino sto sam uradio je instaliranje "signed" aplikacija uz pomoc EQHalmer-a i stvarno radi SAVRSENO, nijedan program mi vise ne trazi potvrdu za citanje ili pisanje po fajl-sistemu!!!

E sad, naravno da hocu da nastavim sa modovanjem pa ako mozes jos da mi pomognes please do :D
Prvo mi trebaju originalne ikonice od k800i da bi se resio ovih nakaradnih vodafonovih.
Takodje ako znas kako da izbrisem linkove iz foldera puno bi mi znacilo.
Onda bi mi trebala pomoc oko ubacivanja srpskog jezika i srpskog t9 ako ih imas...

Za sada samo to bi da uradim a kasnije ce doci na red zamjena audio i camera drajvera...

Pozz

EDIT:
Evo jos malo sam se igrao i jedino sto mogu da kazem je milane sto prije stavi audio drajvere od w880i!!! OGROMNA je razlika u zvuku!

Stavio sam i druge ikone(phone_toon) i mnooogo su dobre, vise mi se svidjaju od originalnih(koje i dalje trazim)...

Samo jos kad bi mogao da ubacim srpski bio bi prezadovoljan :D :D

Spojio:gameforce

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Ne znam da li imaju negde da se uopste skinu original ikonice, nisam vidjao, verovatno bi morao da nekako cupas iz nekog nebrendovanog softvera za k800i.Ostavi te, meni se svidjaju one PSP ikone mnogo dobro izgledaju ;)
Stavio sam w880i acoustic, i stvarno mogu reci da je zvuk na zvucniku, a i na slusalicama dosta dosta jaci i kvalitetniji.
E za srpski i t9 to ne znam da li jos ima, verovatno da ima samo treba naci ;) Aj ja cu da probam da nadjem pa ti javljam ;)

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 18. Jun 2006. 11:24

Post od rixxon »

Sensei, imam original ikone od K800 :)

Stavljam OVDE, password=mobilnisvet
K750+W950+K550 (W610 SW)+More...

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

e odlicno taman cu da se igram malo na caletovom k800,ajd milan91 vidi ako mozes da nadjes srpski bicu ti zahvalan mnogo ne fleshuje mi se telefon.A Sensei najbolje da prefleshujes telefon,vratis na original i sve ispocetka
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Pa sve sajtove sto sam imao sa stvarcicama sam pogubio :( verovatno da sve to ima na topsony, koji sad ne radi...

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 18. Jun 2006. 11:24

Post od rixxon »

milan91, kad ne radi TopSony dobar je i LINK. :D :wink:
K750+W950+K550 (W610 SW)+More...

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Da, taj sam juce nasao :) ali tu nema za k800i :( Jako malo stvari ima za k800i za sad :) Nekoliko fontova, nekoliko menija, 1-2 cam drivera, nekoliko acoustic...

Odgovori