Flashovanje Sony Ericsson telefona

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
Odgovori
206
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 12. Okt 2007. 00:51

Post od 206 »

Vladimire, Imam tel isti kao tvoj, takodje je skinut sa o2 mreze. Nemam nikakkvih problema, jedino sto mogu da pretpostavim da je problem je kvalitet mreze u tvom okruzenju. Kao sto si i rekao, mob ti radi dobro, pa sad ako hoces da mu nadjes neku manu:
k800i nije satelitski telefon nego je GSM radi upravo ono za sta je namenjen, ali sa unapredjenjem sw radice jos bolje. tako da ... uzivaj, ne zaboravi da je Ericsson zajedno sa Nokiom kao konkurenciom, stvorio mobilnu telefoniju kao sto je sada.

mcwelja
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 19. Maj 2007. 14:28

Post od mcwelja »

Ljudi pomazhite...flashovao sam telefon sa r8ba024 bez custom packa i neshto netje....pojavila mi se greshka:"configuration error. please contact your network operator or...."i tako dalje! shta sada. kako da spasim svoj telefon? inache pre sam imao r1kg001 firmware. I koji je to frimware gde je mogutje gledanje videa a da se ne puste vec se samo pokazhe na njih (onako dok su josh mali oni pochu)?

Dancsi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pon, 16. Jul 2007. 12:34
Kontakt:

Post od Dancsi »

mcwelja, uvek se flashuje sa custompackom -> flashuj ponovo, ali sa custompackom .
N82 black, v31 sw, hakovan i 4gb kartica u njemu =)

LebiSol
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 14. Dec 2007. 17:39

Post od LebiSol »

Flesovao sam telefon sa r8ba024 i sad mi javlja ubaci ispravnu sim karticu, ako neko sna kako da resim problem, neka pomogne.

ubeli
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 10. Okt 2007. 17:19

Post od ubeli »

LebiSol,

moras da mu ubacis cuctompack 8) 8)

Ima na 5-6 strani,to se i meni desilao ;) ;)

LebiSol
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 14. Dec 2007. 17:39

Post od LebiSol »

ubacio sam sustom evo primer

11:12:28| Uploading file tpa/preset/custom/SETT_WALLPAPER_HOOK_1.itm
11:12:28| Done uploading
11:12:28| Upload ./own_custpack/tpa/preset/custom/VIDEO_PLAYER_HOOK_1.itm to tpa/preset/custom/VIDEO_PLAYER_HOOK_1.itm
11:12:28| Creating directory tpa
11:12:28| Creating directory tpa/preset
11:12:28| Creating directory tpa/preset/custom
11:12:28| Deleting file tpa/preset/custom/VIDEO_PLAYER_HOOK_1.itm
11:12:28| Deleted...OK!
11:12:28| Uploading file tpa/preset/custom/VIDEO_PLAYER_HOOK_1.itm
11:12:28| Done uploading
ali i dalje javlja pogresna sim kartica

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Pa sad svi otkljucavaju telefone tako sto ubacuju PATCH i ti kad flasujesh telefon ti izbacis patch i tvoj telefon se sad zakljucao.Tvoj telefon je sa neke mreze i sad je zakljucan za tu mrezu, 40e kosta otkljucavanje 8)
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

206
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 12. Okt 2007. 00:51

Post od 206 »

Negde sam procitao da moze da se otkljuca sa setool2 lite, mada nisam nesto ni trazio. Pogledaj na esato forumu ili negde drugde.

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Ne moze ;) moze sa setool naravno koji se placa ;) i potreban ti je box i to se radi pomocu patcha koji se verovatno ubacuje putem interneta...

Dancsi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od Dancsi »

MilančeBGD, na topse ima ima unlock patch za neke modele. Čini mi se da on može normalno da se ubaci preko setool lite-a (ti si mi rekao da zaključanon telefonu možeš da radiš sve što i otključanom, sem da ubacuješ karticu drugog operatera)
Btw. Na iprotebe.cz ima da se skine setool full samo što meni radi download :-( :-( :-(

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Da da ;) ali ja opet ti kazem mora se imati BOX preko kojeg ces ubaciti ;)
Drugo kako neki obican korisnik moze ubaciti patch u svoj telefon?? Kad patchovanje za DB2020 jos nije krenulo :roll:
Taj patch radi jedino ako imas Box i full verziju Setool-a 8)

Naravno da ima za druge modele ;) k320 sa w200 sw, k750, w800, w810 i jos neki ;)

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

evo procitah celu ovu temu, i nesto sam ukapirao oko tog modovanja, i sinula meni ideja da prikacim moj p990 na xs++ i evo sta bude:
Slika
e sad kad stisnem na (ima oznaceno crvenom strelicom na drugoj slici),
pojavi mi se ovo:
Slika
da li to znaci da mi on nudi koji sw ja mogu da ubacim u moj telefon? ili je nesto drugo?
ja se izvinjavam sto sam ovo postavio u temu za flashovanje K800, al nema teme za flashovanje UIQ3 telefona (a glupo da otvaram zbog ove sitnice).

P.S. i pokusao sam nesto da cackam preko FSX, kolko sam ja razumeo preko njega mogu da cackam po sistemskim fajlovima u telefonu, i nesto je program iscitavao i odjednom se program (xs++) zatvorio i morao sam da upalim telefon, i sve je radilo normalno. izgleda da FSX jos uvek nije dostupan za UIQ3.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 18. Jun 2006. 11:24

Post od rixxon »

kljun, XS++ ti nudi samo promenu CDA u tvom telefonu. Posle toga odeš na SEUS i on ti na osnovu tog CDA isporuči najnoviji SW za tvoj model. Ja sam tako odradio svoj W950 (sa telenora, pa mi SEUS javljao da već imam najnoviji sw, što, naravno, nije bilo tačno). E sad stvarno nemam ideju šta će se desiti ako staviš CDA od nekog drugog modela, ali vrlo lako može da se desi da ti SEUS ubaci neupotrebljiv sw u telefon. Ja se s time ne bih igrao :wink:

Što se tiče FSX, i ja sam probao i :smutny:
Moraćemo još da pričekamo za FSX na UIQ
K750+W950+K550 (W610 SW)+More...

Dancsi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od Dancsi »

MilančeBGD, da li nekako mogu da proverim kako je telefon otkljucan (patch ili permanent). Konkretno mi treba za bratov k610 sa telenora, zato sto nameravam da mu ubacim w660 sw .

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

rixxon ok, znaci da nista ne cackam, ja sam menjao CDA preko SEUS-a, to jest preko foldera gde se nalazi CDA. 8)
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

Vtec
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 21. Sep 2005. 08:30
Kontakt:

Post od Vtec »

Juce sam kupio K800i pa imam nekoliko pitanja za sve vas ovde.
Imam softer R1ED001, EROM R3A016. Telefon po svemu sudeci nije skidan ni sa kakve mreze, nema srpski. Koliko sam razumeo FW koji ja imam je neki prastari i valjalo bi ga zameniti sa nekim novijim. Da li to uraditi preko update servisa samog telefona, preko SEUS-a ili nekim trecim putem??? I koliko je dobro ubaciti softver od K810i?

Hvala unapred!

Dancsi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od Dancsi »

Ja ti preporučujem da ga flashuješ preko xs++ i da mu ubaciš k810 sw. Flashovanje je jedino loše ako u sred svega izvučeš USB iz telefona ;)

Vtec
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od Vtec »

OK. Vidim da vecina ovde i radi preko xs++...nikada nisam radio flashovanje, ali probacu da ispratim uputstvo sa foruma. Takodje sam probao preko update servisa telefona i javlja da imam najnoviji FW :angry:

Koja je razlika izmedju softvera k810 i k800 ??

Dancsi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od Dancsi »

Prelistaj poslednje dve strane lepljivih tema: k800, ubacivanje ikona, i fleshovanje k800. Milance je bar 10 puta napisao. Ako te bas mrzi, sa k810 sw dobijaš photofix i TrackID® opcije

Vtec
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od Vtec »

Hehe..proveo sam pola noci citajuci postove, pogotovo Milancetove. Ne moze bas preko noci sve da se popamti. Hvala u svakom slucaju. Jos jedno pitanje, pa ako te ne mrzi napisi :) Koliko je pametno updatovati preko seusa?

Odgovori