Evo ovako. Sto se ROM-ova tice koristio sam Valkyrie_v3.4 FireStorm i EnergyROM 'Genesis', dva mozda i najpopularnija roma, i nisam zadovoljan ni sa jednim. Svakome nesto fali, Valkyrie se sam zakuca kad ga stavis na punjac pa moras recimo ujutru kad se probudis da vadis bateriju ('sleep of death') a EnergyROM se takodje sam zakuca u slicnoj situaciji, kad mu namestis alarm i stavis ga na punjac preko noci. Naravno, nema govora o pouzdanosti sto se budjenja za posao/skolu/zabaviste/vrtic tice (gorko iskustvo, prijatelji moji, gorko...). E sad, pametne glave na xda-developers mudro savetuju kako da se ovi problemi rese, i onda to nekome radi, nekome ne... Ja spadam pod 'nekome ne', i zato sam izuzetno isfrustriran ovim telefonom. Stabilnost mu je nula, brina duplo bolja. Mali savet: ako vec reis da kupis ovu simpaticnu ciglicu - BEZI OD MANILE (to ti je onaj lepi TF3D)! Ako to jos kazem i da baterija prosto curi (uz neku normalnu upotrebu izgura jedan dan) onda ti je sve jasno... Sto se maske tice, zanimljivo je to da je ovo jedan od najboljih SE modela a ubedljivo najgora maska, gora od Nokie 3210 (eh, stara dobra vremena kad su alarmi na mobilnim telefonima radili), prosto je zanimljivo kako se farba lako skida, kod oba modela, kao deca na tehnickom da su ga pravila. O2 prestao da ga isporucuje sa ugovorom, SE vec duze vreme ne izbacuje stock romove za njega, uveliko se najavljuje X2... Sve vise mi to lici na pricu o N95 i N95 8GB. O'sh da ti ga prodam?
P.S. Danas izbacili EnergyROM 'Genesis' (23016) Built Sep 12, navodno resen je problem zakucavanja alarma, ali dok ne vidim ne verujem.