Sony Ericsson XPERIA X1

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
Odgovori
voodoons
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 09. Maj 2005. 10:04
Kontakt:

Post od voodoons »

bambi napisao:Tatala,
1. Da prebacis X1 na hard spl - o ovome detaljno vidi na XDA forumu - 5 min posla
Jel ovo podrazumeva da se pokrene X1_HardSPL.exe i isprate instrukcije na ekranu? Ne treba nijedan dodatni fajl, neki .nbh ili tako nesto?
Pošto sam ja skinuo sa XDA sajta tu arhivu ali unutra je samo taj .exe a ne znam jel on sam zavrsava posao ili mi treba jos nesto..

pozz

Galence
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 05. Sep 2009. 17:58

Post od Galence »

Kada ubacujem nove kontakte u telefon stavljam i datume rodjenja ali se oni kasnije ne pojavljuju u kalendaru tj. ne potsecaju me na rodjendane. Može li mi neko pomoći? Takodje sam skinuo neke teme ali kada ih postavim za pozadinu one izadju u više slika, a ne jedna preko celog ekrana i to onda izgleda skroz bezveze. Kako da to podesim?

nikoola
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Jun 2005. 02:06

Post od nikoola »

Razmisljam se i ja o Xperiji.. Citam ove strane ali mi i dalje ostaje nedoumica oko tog grebanja.
To je bas rak rana ili?

Grrr.. mrzim da mi telefon bude izgreban. Pogotovu tako dobar i skup.
iPhone 3G[s] 16GB

PrincIP
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 01. Sep 2009. 16:12
Kontakt:

Post od PrincIP »

Nikola, iskren da budem meni se fino skida boja a ruku na srce i nemaran sam oko ispadanja i drugih gluposti! Ne znam tacno ko je postavio ovo ali ja sam sledio uputstva iz ranijeg posta koja su bila sledeca: http://blog.whitesites.com/Sony-Xperia- ... 9_blog.htm i sada nemam problema!

POZ
HTC DESIRE HD

nikoola
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nikoola »

PrincIP, odradio si to? Ispolirao ga? Zezas?
I? Kako sad izgleda?

Guli li se jos nesto ili samo taj poklopac?
iPhone 3G[s] 16GB

Hektor
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 04. Feb 2007. 13:46

Post od Hektor »

Kakva je situacija kod sive Xperie ? Da li se ona sporije grebe ? Ima li pucanja plastike ili je to samo bilo kod prvih verzija ?
HTC M8Q HTC 10

nikoola
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nikoola »

Eh da, dobro pitanje za sivu.
Sta je sa slidom? Kakav je on..

Hm.. ne bi bilo lose da padne neki komentar posto treba da uzmem ovih dana.

Hvala
iPhone 3G[s] 16GB

PrincIP
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od PrincIP »

Ja sam u prethodnom post-u napisao da sam sve to odradio a to je bilo vezano za moj problem sa sms porukama. Ali ovih dana sam u guzvi sa ispitima i nemam ni vremana da ga izsmirglam i izpoliram ali 100% cu odraditi jer mi ovo ide na... Oglasicu se cim odradim, OBECAVAM!

EDIT:
E ovako, uFatio sam danas smalo slobodnog vremena i odradio sam skidanje crne boje sa zadnjeg poklopca. Razlike u odnosu na objasnjenje koje sam postova ranije bile su da sam koristio smirgle 400 i 800 a ne 240 i 1000 kao sto je tamo. I umesto kreme za poliranje (za koju ne verujem da moze onako da izpolira kao na onim slikama) odneo sam telefon kod zlatara da mi to doradi i jako sam zadovoljan!

Spojio:gameforce:Zabranjeno uzastopno postovanje.Koristi opciju "Izmeni" Sledeci put brisanje bez upozorenja!

voodoons
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 09. Maj 2005. 10:04
Kontakt:

Post od voodoons »

Nemojte zasad instalirati Touch-IT Xperience 14.1, bagovit je al' jest' brz i dosta stabilan...
Ja ga probao danas i odmah ga uklonio

nikoola
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nikoola »

Ljudi, mogli bi ste malo da napisete koje romove koristite..
Stabilnost? Rad? Brzina?
iPhone 3G[s] 16GB

PrincIP
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od PrincIP »

Jel moze neko da mi obkasni kako da mi u imeniku stoje samo kontakti sa fon-a (tj bez onih sa sim kartice)? Citao sam o tome ali nije mi bas najjasnije!
HTC DESIRE HD

nikoola
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nikoola »

Moras da skenis neki tweak za to ;)
iPhone 3G[s] 16GB

markoko
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 13. Sep 2009. 10:29

Post od markoko »

Evo ovako. Sto se ROM-ova tice koristio sam Valkyrie_v3.4 FireStorm i EnergyROM 'Genesis', dva mozda i najpopularnija roma, i nisam zadovoljan ni sa jednim. Svakome nesto fali, Valkyrie se sam zakuca kad ga stavis na punjac pa moras recimo ujutru kad se probudis da vadis bateriju ('sleep of death') a EnergyROM se takodje sam zakuca u slicnoj situaciji, kad mu namestis alarm i stavis ga na punjac preko noci. Naravno, nema govora o pouzdanosti sto se budjenja za posao/skolu/zabaviste/vrtic tice (gorko iskustvo, prijatelji moji, gorko...). E sad, pametne glave na xda-developers mudro savetuju kako da se ovi problemi rese, i onda to nekome radi, nekome ne... Ja spadam pod 'nekome ne', i zato sam izuzetno isfrustriran ovim telefonom. Stabilnost mu je nula, brina duplo bolja. Mali savet: ako vec reis da kupis ovu simpaticnu ciglicu - BEZI OD MANILE (to ti je onaj lepi TF3D)! Ako to jos kazem i da baterija prosto curi (uz neku normalnu upotrebu izgura jedan dan) onda ti je sve jasno... Sto se maske tice, zanimljivo je to da je ovo jedan od najboljih SE modela a ubedljivo najgora maska, gora od Nokie 3210 (eh, stara dobra vremena kad su alarmi na mobilnim telefonima radili), prosto je zanimljivo kako se farba lako skida, kod oba modela, kao deca na tehnickom da su ga pravila. O2 prestao da ga isporucuje sa ugovorom, SE vec duze vreme ne izbacuje stock romove za njega, uveliko se najavljuje X2... Sve vise mi to lici na pricu o N95 i N95 8GB. O'sh da ti ga prodam? 8)

P.S. Danas izbacili EnergyROM 'Genesis' (23016) Built Sep 12, navodno resen je problem zakucavanja alarma, ali dok ne vidim ne verujem.

PrincIP
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od PrincIP »

@ Nikola
Jel moze malo vise detalja!?

@ Markoko
Ovu tvoju tecenicu da baterija prosto iscuri sa TF3D potvrdjujem u celosti! Prosto sam kidao kosu ZASTO i ZASTO? I jednostavno sam se vratio na neki od starih panela i sada je ok.
HTC DESIRE HD

nikoola
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nikoola »

PrincIP, programcic se zove Advanced_Configuration_Tool_v3.3 i u opciji Phone imas da podesis milion stvari izmedju ostalog i to ;)
iPhone 3G[s] 16GB

PrincIP
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od PrincIP »

Hvala nikoola, skinuo sam je a sada mi trazi novu verziju Microsoft NET Compact Framework. Da li moze neki savet oko toga?
HTC DESIRE HD

nikoola
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nikoola »

Pa pronadji i skini. Nisam upucen oko detalja u vezi toga. U mom romu ima ubacen.
iPhone 3G[s] 16GB

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

PrincipIP ne bi ti skodilo malo da koristis google .... Otkucas sta ti treba udaris enter i voila! http://www.microsoft.com/downloads/deta ... laylang=en 8)
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

PrincIP
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od PrincIP »

dimi89, Jbga, u pravu si ali upravo sam to i uradio ali mi iskace da je taj netacan link po 500 ti put i sada me to jako nervira! :x
HTC DESIRE HD

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

Princip koj link je netacan ? Ovaj gore sto sam postavio je 100% dobar....Mada mislim da ima jos novija verzija .net frameworka ( ustvari ne mislim znam) 8)
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

Odgovori