Ja se izvinjavam, ali baš sam bio u škripcu sa vremenom.
Telefon koristim 4 dana i prvi utisci su sledeći:
Prvo što me je oduševilo je sam dizajn telefona. Telefon izgleda jako elegantno, dobro leži u ruci zbog zakrivljenja koje ima, kao i zbog ćinjenice da teži 139g. Neko bi rekao da je 139g mnogo, ali se zapravo ne oseća ta težina jer je dobro rasprostranjena. Npr. ćaletov iPhone 4S se čini dosta težim, a težak je 140g.

Telefon je dovoljno tanak, tako da se gotovo i ne oseća u farmerkama.
Što se tiče brzine rada i fluidnosti, za sada nemam nikakvih zamerki. Telefon izvršava sve zadatke brzo i bez problema, ćak i ako mu u pozadini radi dosta aplikacija. Mooožda se ponekad vidi nedostatak Jelly Bean-a ("butter effect"), tj. poneka tranzicija nije toliko glatka, ali to se gotovo i ne primećuje, a i Jelly Bean za ovaj model bi trebalo da stigne u februaru. Takođe, mislim da je Sony odradio odličan posao sa svojim "Time Scape-om". Veoma jednostavno korišćenje, fluidan rad i vrlo dopadljiv za oko.
Što se tiče zvuka, zvuk na zvučniku se čuje dosta jako (pogotovo sa ukljucenom Xloud opcijom) i čisto, bez ikakve distorzije. Zvuk na slušalicama još nisam toliko proveravao, ali prvi utisak je da je zvuk dovoljno glasan, čak i za zahtevnije korisnike poput mene, sa dovoljno bass-a.
4.55" HD display je po mom mišljenju izvanredan. Oštrina slike je odlična dok su boje veoma realne, što mi se pogotovo sviđa. Nisam veliki fan Super Amoled+ ekrana, iako su boje na njima lepše za oko.
Iskreno govoreći, ne bih da ispadne da svako hvali svoga konja, ali zaista trenutno nemam ni jednu zamerku na telefon.

Ako bih morao da navedem stvar koja mi smeta, rekao bih da mi malo smeta to što otisci prstiju lako ostaju na ekranu, dok sa zadnje strane telefona to nije slučaj (gumirana plastika).
Na kraju, što se tiče kamere, to ću ostaviti na Vama da procenite. Ja lično nisam previše zahtevan, tako da se meni čini dosta dobrom u svakom slucaju.
Evo i par primera slika sa Auto podešavanjima (10 Mpx):