K800 sve pohvale

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Ja verujem dariju sve sto je rekao ali mozda ga je malo preterao,oko slika jer sam do sada na netu pogledao jedno 200slika koje pravi k800i i mogu reci da nisu nekog kvaliteta ono wauuuuu,ustvari zavisi od uslova i od toga ko slika i kako slika,neke su uzas a neke tako dobre :blinky: :) Ali slike jesu vrh ali ne da jedu malu decu :uhuh: :wink: Cekamo dario slike

edit: evo ovu sliku sam nasao na MR forumu i bas je onako dobra
http://img136.imageshack.us/my.php?imag ... 0200bb.jpg
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

EnricoAdams, matori varas se... sta ce ti 6630 ako imas digitalac? Uzmes neki n-gage i o5 prodjes povoljnije...
Ne znam sta da vam kazem ljudi... o ovome ne vredi raspravljati... cackao sam k800 i mislim da je prilicno lepa fenseraja od telefona i nece mu skoro pasti cena...
Dario, mozda bi bio pun pogodak pad cene na 250e e to bi vec bilo za raspravu i vredeo bi fon, kad pogledas k750 kosta nekih 190e tako da ta razlika od nekih 60e je sasvim ok.
JONES, se nije zezno sto je zamenio k800 za w900....w900 je bas bruka i jos je u beloj boji ma show....onako bas mocno izgleda u ruci 8) a razlika izmedju slika je primetna na velikom monitoru od 19 ili 21 inch sve se vidi....
5130+Koss the plug....

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

@masterokrata: to sto si rekao jones-u, ja sam isto tako mislio pre nego sto sam video k800. Razlika u slikama se vidi i na 14" monjitorima!!! Razlika nije mala, nego je OGROMNA!.
Pod dva: pazi, k800 nije bolji od k750 samo za 60evra! nego za mnooogo vishe. (ja sam isto ocekivao da je samo malo napredniji, ali nije!). Ne bi trebalo da k800 uopste padne ispod 300evra je i sada koliko kosta sasvim opravdava svoju cenu.

@lobachewsky: tako nesto...

@all: sacekajte malo, okacicu slike samo da se nadje malo vremena da dodje drug do mene :).
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

pogledajte ove dve slike i recite koja je bolja,ja sam izbrisao EXIF da ne bi neko rekao ova je bolja jer je k800i slikao ili tako nesto.Znaci postavicu 2 slike jedna je od k750i jedna od k800,ja sam ih smanjio u 800x600 rezoluciju.Vi pogledajte i recite
Slika--------->prva slika
Slika--------->druga slika
:wink:

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Ako je gornja slika od K750,a donja K800,sve ovo sto ste pricali o K800 pada u vodu,jer kako se meni cini prva je nekako ostrija,mada tamnija za nijansu...sta znam,bar ja imam takav utisak... :dry:

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Necu jos reci koja je koja,ajd da cujem jos malo komentara. :wink: pa cu onda da saopstim :roll: :P ;)

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Druga slika ima veselije i svetlije boje, (pitanje je samo koliko su realne), a prvom dominiraju ljubicaste nijanse i malo je tamnija... Rezolucija je ipak mnogo mala da bi moglo realno da se utvrdi koja je mutnija, a koja ostrija... i samim tim bolja slika.
K800 je prva slika, a k750 druga :)
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

mixxx
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 19. Dec 2005. 17:48

Post od mixxx »

prva k800 druga k750......prva mnogo prirodnije izgleda! i na prvoj koliko sam uspeo da vidim ima vishe detalja!

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

ne drugoj se gubi ostrina prema ivicama, a na prvoj je previse izrazena crvena ..... rekao bih da je prva k800..... a kao sto rece Lobachewsky, nije bas zgodno odredjivati na tako maloj slici koja je bolja .....

EnricoAdams
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 02. Apr 2006. 17:04

Post od EnricoAdams »

Е па ово је стварно зајебанција, свако ко је погледао бар 10так слика са једног и другог, а да га је то иоле занимало, може и из thumb-ова да провали да је прва слика K800 а друга К750, већ се у рендерингу боја види разлика. Боља је прва слика, што због боја а што због оштрине, мада овде није толика разлика. Моје лично мишљење је да је на овој слици требао да се постави фокус на infinite, онда би се баш приметила разлика.

fain2daniel, Пази баш сам ти о томе причао, значи гледаш у неким просечним услови, а то је нека 17" CRT. И ја сам се изненадио колико су моје слике са K750 лошије на ортаковом 19" TFT-у :)
И слике увећавам на 100% само када хоћу да видим неки зајебан детаљ или када поредим који је од 2 апарата бољи. То је нека моја поента, јесте К800 гори од сваког дигиталца од 150е и више, али са друге стране К800 подмирује 95% потреба код 90% корисника тако да не видим што би га унапред одбацивали.

Dario, Е напокон неко ко може да упореди К750 и К800 на добар начин :) Не могу да опишем колико не нервирају они дебили на страним сајтовима када крену да праве слике са К800 у неким зајебаним ситуацијама, а сва подешавања им на Auto. Био бих ти веома захвалан када би направио неку серију упоредних фотографија између К750 и К800. Али пази користи подешавања које одговарају ситуацију, значи ако сликаш неку панораму ноћу користи Night Landscape, ако сликаш ноћу из близине онда користи Night Portrait...
Јел имаш можда MXE-60 за твој К750? Ако имаш могао би да направиш поређење између тог блица и оног што је уграђен у К800.
Помињао си и да је фокус на К800 много бржи, колико је нпр бржи у поређењу са К750? Мене је нпр у доста случајева време које је потребно К750 да фокусира омело у прављењу добре слике.

Лобачевски, Е лепо си рекао све то за дигиталце. И ја знам брдо људи који имају дигиталце од 200-300е а све слике праве на Auto, онда им покажеш пар фора нпр направиш неку ноћну слику са 2-3 сек експозицијом и тек тада људи укапирају шта држе у рукама :)

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

@milan91: hahahaha, okacicu ja jednu sliku u 640x480 sa mojim aparatom (canon A620) i jednu u isto u VGA rezoluciji sa nekim CANON EOS 20D npr. (profesionalni aparat) pa da mi vi nagadjate. :lol: :lol: . Naravno da ce slika biti maltene ista kada se smanji na VGA rezoluciju.
Da si dao u full rezoluciji videla bi se velika razlika kada se gleda 100%crop slike. Vidi se da je prva od k800 a druga od k750 (pogledajte te zbunove i blurovani brod na drugoj slici). Ajde okaci posle slike u full rezi pa cemo onda da vidimo PRAVU RAZLIKU.

Eto dve slike jedna k750 a druga Canon a620 (slikano na manual, pokusano da se izvede ista slika koristeci manual WB, manual fokus namerno unakazen malo... itd.. jer bi se inace razlika videla iz aviona). Nisam bash najbolje uspeo da kamufliram sliku od a620 da lici na k750 ali eto...
Evo:
Slika
Slika
Ovo nije bash ispalo najbolje jer ne mogu da nateram a620 da skoljcne kao k750 unutra (jer ne mogu da kontrolisem ISO vrednosti kod k750 kako ja hocu!). I jedna i druga slika vam se cini da je dobro ispala, vidi se da je slika od a620 bolje ali ne mnogo, zar ne? E pa u full rezoluciji apsolutno nema sta da se komentarishe!
----
Cist primer: http://www.mobile-review.com/review/son ... 3-en.shtml
Evo dve slike sa tog linka u VGA rezoluciji:
Slika
Slika
(ovde se konkretno moze uociti razlika ali nije velika, pa ce neko da pomisli da su kamere skoro iste). Evo pogledajte slike u full rezi:
http://www.mobile-review.com/review/ima ... 750-06.jpg
http://www.mobile-review.com/review/ima ... 800-06.jpg
How does it feels now ? :lol: :lol:

Uglavnom, tvoja komparacija je > :uhuh: , to se uopste ne radi tako, i plz okaci slike u full rezi pa cu ja da cropujem coskove i neke delove pa da uporedimo :lol: :lol: . :D. Skontaj ne moze tako da se gleda i ja npr. osecam veliku slabost sa kamerom od k750 (jer ne mogu da slikam sve sto hocu!) dok sa k800 to ne bi bio slucaj!

@enrioco: e, to cu bash da uradim i okacicu slike u full rezi. Cim budem imao vremena cu da idem do druga da se igramo sa time :) (mozda sutra, ali ne obecavam nista!)

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

EnricoAdams, da li mozda mozes da malo pises tvoj tekst a da ne pravis razmak jer ko da pises sastav a i mnogo me nervira cela strana tvoj tekst :uhuh: Jeste neki su bili u pravu skoro svi jeste tako,ja sam hteo da okacim u punoj rezoluciji ali bi onda svi provalili i rekli ovaj je k750i ovaj k800i,jer se vidi rezolucija.Evo okacio sam,cek dario ti kazes da ja nisam lepo smanjio slike jeste trebao sam da ih obradim u photoshop-u i da onda stavim.
Lobachewsky napisao:Druga slika ima veselije i svetlije boje, (pitanje je samo koliko su realne), a prvom dominiraju ljubicaste nijanse i malo je tamnija... Rezolucija je ipak mnogo mala da bi moglo realno da se utvrdi koja je mutnija, a koja ostrija... i samim tim bolja slika.
K800 je prva slika, a k750 druga :)
i ja ovako mislim,i nekako mi je ova slika od k800 nekako tamna i nisu nekako realne boje.

Slika------> k800i
Slika------>k750i

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

@milan91: to je pitanje WB-a. Pomerish telefon malo levo-desno, skljocnesh ponovo i dobijesh "druge boje". A zasto se ovo desilo? Zato sto taj lik koji je ovo skljocnuo nije bio dovoljno pametan da stavi i na jednom i drugom telefonu custom WB na DayLight!. Boje bi bile iste (jer verujem da je isto definisan daylight WB, posebno zato sto su oba telefona SE).

Nisam rekao da nisi dobro resize-ovao slike nego da nisi trebao da resizujesh. Ako si bash hteo resize mogao si bar obe slike da bacish na 2mpix!.

Inace, sto se tice kamere, u odlicnim uslovima (kada se ima svetla, kao sto je na slici) primecuje se da k800 'vadi malo vishe detalja na daljinu (iako to nije zgodno ni jednom ni drugom!). Ovde razlika ocigledno da nije toliko velika, ali u drugim (tezim) uslovima razlika je mnogo veca. Otvoricu ja novu temu i okacicu slike pa cete videti sta govorim (da ne pricam u prazno).
Do tada: http://www.mobile-review.com/review/son ... 3-en.shtml !

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Masterokrata »

Dario, digitalac i kraj price.....pgledaj samo tu sliku....nije savrsenstvo zar ne? A cena k800 ne da ce da padne ispod 300e nego daj boze da ne padne ispod 250e....na kraju ce cena biti 20e razlike kao kod 6600 i 6630.
5130+Koss the plug....

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

@masterokrata: molicu lepo sta 'fali toj slici i da li bi bilo koji digitalac do 150evra (pa cak i vishe) u rukama toatlih amatera napravilo bolju sliku?
Evo ti link: http://www.itsvet.com/cena-Digitalna-ka ... criteria-4
Do 150evra ni jedan digitalac nije bolji od k800 (osim canon A**) !!!

I treba da padne, da ljudi kupe pravu stvar (jer je cena prvo sto se gleda kada se kupuje bilo sta, bar kod nas u srbiji!).
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

Jones
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 05. Maj 2006. 22:18
Kontakt:

Post od Jones »

ok ljudi pa zar smo mi profesionalni fotografi....zar si ti silni mpx,kontrasti,boje,ekspozicije i kojesta malo ne zamara...pa priznajte....bitno je prepoznati nesto na slici i imati koliko toliki kvalitet....ako hocete pravi kvalitet eno profesionalnih minolte,fujia,pa cak i sony...kostaju nekih 1000 evra....al ako hocete savrsenstvo...

pozdrav za masterokrata...slazem se...uzmi ngage i glupi canon a520 ili kako se vec zove...onaj od 100evra i udri mala....

ja sam sa svojm w900 prezadovoljan....imao sam k800 i drago mi je da sam ga se resio...zasto pitate se....e pa ovako

dzaba njegova cybershot tehnologija kad ne moze da obavi f-je telefona...tj ne cuje se kad zvoni dok se setas nedo bog da ti je u dzepu....a i zvucnik kad pricas s nekim....nadam se da imate dobre usi...posto ja nista ne cujem....

Video capture...ha ha ha ha ha ha ha ha ha....steta sto imam dial up sad pi nakacio moje snimke....recimo da cu ici na sajam automobila u ns ali necu slikati nego snimati....

Iako sam krenuo ovu temu sa pohvalom k800 to se odnosilo ocigledno samo za fotografiju....ali mojih 5-6 fotki nedeljno....pa bas mi nesto i ne treba...

poz ljudi malo smaram ali ke sad
Ja moram definitivno na lecenje u ustanovu za odvikavanje od mobilnih telefona

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Masterokrata »

JONES, matori u pravu si.....k800 ima jako los zvucnik i slabo se cuje kako dok reprodukuje mp3 preko njega tako i 3gp.
w900 onaj lepi beli je bas perverzija...malo je skup za kupovinu novog telefona ali tako mocno izgledai takodje ima preteran ekran kao i k800....mislim bar na oko.
JONES, trebao si reci i da su slike u mraku sa k800 izvrsne, tako da ko zeli da slika u losim uslovima evo preporuke, ali po meni ne vredi tih 300e. A jos cene kartica kad dodate na to.....
Mislim ko ima para na bacanje da uzme telefon od 300e i jos 50e da da za m2 od 512mb, nema problema neka kupi i bice srecan kao kuce u liftu.
5130+Koss the plug....

Jones
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 05. Maj 2006. 22:18
Kontakt:

Post od Jones »

resenje za mrak za druge se telefone...mx 60 blic....to mi je sledece...

A da k800 mrak respect.....ali ako je objekat udaljen do 2 metra d tebe ja testirao....al za diskoteku odliicno..poz meisteru
Ja moram definitivno na lecenje u ustanovu za odvikavanje od mobilnih telefona

EnricoAdams
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 02. Apr 2006. 17:04

Post od EnricoAdams »

milan91 napisao:EnricoAdams, da li mozda mozes da malo pises tvoj tekst a da ne pravis razmak jer ko da pises sastav a i mnogo me nervira cela strana tvoj tekst :uhuh:
Не разумем те баш најбоље на које размаке мислиш? Ја користим размаке само када одвајам логичке целине, нпр један део са се обраћао теби а онда лупим Ентер и обраћам се другима.

@Dario Још пар напомена да ти дам пре тог твог теста. Немој да ти акценат буде на ситуацијама где су идеални услови нпр. леп и сунчан дан, неки макро снимци са цветовима и сл. Ту се и К750 веома добро сналази тако да не верујем да су на К800 могли претерано да побољшају. Пошто ти имаш К750 пробај да са К800 правиш слике у условима у којима К750 не би давао добре резултате. Обавезно тестирај онај стабилизатор, пробај да сликаш нпр неку ноћну панораму. Стабилизатор укључујеш тако што изабереш неки од Night или Beach модова, а онда у менију укључиш стабилизатор.
Е и обавезно упореди то што се тиче јачине звучника...
A da k800 mrak respect.....ali ako je objekat udaljen do 2 metra d tebe ja testirao....al za diskoteku odliicno..poz meisteru
Значи ок ради у условима типа дискотека, све се лепо види и не добијеш замућене слике?
Poslednja izmena od EnricoAdams u Ned, 22. Okt 2006. 00:07, izmenjeno 1 put ukupno.

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

Ne znam stvarno sta pojedinci ocekuju od ovog TELEFONA,ne moze da pravi cuda,al je zato za sve ostalo odlican,po meni trenutno najbolji ne Symbian fon na trzistu,naravno da ima i mana,al ih ima najmanje u odnosu na druge!
Kamera mu je dovoljno dobra (da ne kazem odlicna) za pravljenje pravih slika (10x15),kao sto mozes i sa digitalcem,i kad bi gledao tako gotove slike ne bi video neku razliku jedino ako nisi profesionalac za fotografisanje,tako da ne znam sto toliku polemiku vodite oko toga,jos bi samo trebali da ga poredite sa profesionalnim fotoaparatima od 3000e! :lol: :uhuh: :wink:

Odgovori