Drugi tip thema na w550i il drugim "W" modelima

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
Odgovori
rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 18. Jun 2006. 11:24

Post od rixxon »

Dmihalj: super. Aj samo mi reci u kom direktorijumu se po default-u smestaju SWF fajlovi kada ih prebacis BT-om? (Images? Other? Gde tacno?)
A sto se tice tvrdnje da niko nista ne zna o flash-temama i da na forumima nista ne pise: to apsolutno ne stoji. U jednom od prethodnih postova dao sam link do detaljnog uputstva.. Pa ko je pazljivo citao..
K750+W950+K550 (W610 SW)+More...

dmihalj
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 25. Sep 2006. 14:58

Post od dmihalj »

Meni su bile u Images,ali nisam ih prebacivao BT-om vec preko usb-a,i mogao sam da biram gde cu da ih smestim.
p.s. to su bili odvojeni od tema *.swf fajlovi, iamo sam od orbita,equalizer i jos neke, tako da mislim da bilo koji fajl *.swf moze da se ovori u telefonu koji podrzava flash probacu negde da nadjem cak i neke flash igrice pa da ih stavim i da vidim kao ce se ponasati(mada mislim da bi one trebale biti pravljene bas sa fon zbog komandi(koje se na kompu unose preko tastature i misa- sto nema na fonu :smutny: ) ali probacemo sa dzojstikom :wink: pa cemo videti kako se ponasa)

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

rixxon, a jesil ti napravio flash temu ?? nisi..
nisi me dobro svatio, svi smo mi skontali u cemu je rec, neko manje neko vise, al ko je napravio flash temu, ja do sad nisam ni video ni cuo ni na jednoj SE stranici ni na jednom forumu. i ako se ubaci flash fajl, ne moza taj fajl da bude samo kao gif animacija nego i manuelno koristan. slicno se radi sa izradom web stranice kad se ubacuju flash fajlovi pa to vam je ono kad odete na neki natpis kursorom a on izbaci sta se nalazi ispod

dmihalj
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od dmihalj »

mislim da shavatm sta misli rixxon i da je mozda i stvarno moguce to uraditi,jer to sa linkom ispod neke gif ili flash animacije u webu se ovde moze verovatno implementirati preko tog xml fajla u okviru thm fajla-pakovanja.
p.s.budno pratim razvoj situacije i rado cu pomoci ako mogu.Srecno rixxon!

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 18. Jun 2006. 11:24

Post od rixxon »

Napalm Death: U pravu si, niko je nije napravio (koliko je meni poznato). Čini mi se, međutim, da je u ovom trenutku veći problem UBACITI TEMU U TELEFON nego NAPRAVITI TEMU. Shvataš šta hoću da kažem - džaba ih pravimo, ako ne možemo da ih ubacimo u telefone :(
Nije problem ubaciti THM fajl, naravno. Problem je ubaciti njemu odgovarajući SWF fajl! A to što na internetu uglavnom nalazimo nekompletne flash-theme (samo THM bez SWF) posledica je toga što ljudi uglavnom i ne znaju da SWF postoji, a i da znaju - ne mogu lako da ga iščitaju iz telefona. Originalno, svi SWF fajlovi su smešteni u FS/TPA/PRESET/SYSTEM/DESKTOP/FLASH/ (ko se igrao sa FARom zna o čemu pričam). Kod CID49 telefona (a svi koji podržavaju flash teme jesu CID49 osim W800 koji je podržavao flash theme samo u nekim ranim nestabilnim verzijama softvera) nemamo način ni da iščitamo a kamo li da upišemo nešto.

Po meni prvo treba da se provali kako da sve postojeće SE teme ubacimo u sve modele i primerke telefona. Ako to uspemo, THM može da se pravi pomoću ThemesCreatora i doradi iz TotalCommandera. SWF (MacromediaFlash) - ok... nikad se nisam bavio grafikom i web dizajnom, al naći ćemo nekog ko zna :wink:

Znači, skoncentrišimo se na problem!
Ono što za sada znamo i imamo:
W310 (128x160) podržava DISCONIGHT
W550 (176x220) podržava BREAKBEAT i CLUBPULSE
W710 (176x220) podržava ACTIVEDESKTOP, FEMALELINE_DESKTOP710 i LAVADESKTOP
W800 (176x220) podržava TECHNO
W810 (176x220) podržava EMERGE, EQUALIZER i ORBIT
W850 (240x320) podržava FEMALELINE_DESKTOP850, GROUPED_DESKTOP i ORANGE_BUBBLES_DESKTOP

Za sve navedene teme osim DISCONIGHT imam SWF fajlove (kome treba nek ostavi email na PM)

E, sad: šta treba (po meni) probati:
1. jedan očigledan način koji možda upali je pakovanje SWFa unutar THM. Prpremiću nekoliko takvih, pa ko je voljan da isproba (ja nemam na čemu) - nek se javi! Ovo smo probali - ne radi!

2. drugi način - trivijalan, al možda baš zato niko nije ni probao! Znate šta su HID fajlovi? Vezani su za BT remote control. Kad ga prebacite preko BTa oni završe baš tamo gde treba: u FS/TPA/SYSTEM/LOCONN/REMOTE/ARCHIVE - bez FARa i bilo kakvog hakovanja. Inače na tu putanju nikad nećete dospeti iz ugrađenog FileManagera na telefonu. Zato se DMIHALJ moje pitanje odnosilo baš na prebacivanje SWF preko BT-a! Isto važi i za još neke tipove fajlova: (TPL, VCF, VCS). Prebačeni preko BTa završavaju na pravom mestu. Prebačeni kablom u bilo koji folder vidljiv iz file-managera postaju neupotrebljivi. Naravno, ovi se fajlovi mogu preneti i kablom ali samo pomoću PC programa koje je SE predvideo za tu namenu.

3. treći način: da tako modifikujemo THM da ukazuje na SWF smešten npr u Others na telefonu (NE NA KARTICI!).

4. dok isprobamo sve ove mogućnosti (i verovatno ništa ne uradimo!), možda Darkmen, Hendix, Mikhan, 'Fredrick i društvo provale CID49 :D U tom slučaju niko nam ne može prebaciti da nismo pokušali :wink:

5. na kraju - uvek ostaje DaVinci :cry:
Poslednja izmena od rixxon u Sub, 09. Dec 2006. 13:52, izmenjeno 2 puta ukupno.
K750+W950+K550 (W610 SW)+More...

n3mke@
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 24. Avg 2006. 10:42

Post od n3mke@ »

E ovako, mislim da sam provalio nacin da se ubace odvojeno flash file i tema i da se u temi zada da otvara taj file ali nisam siguran. Jel zna neko gde da skinem flash fajlove neke? nalazio sam pre ali nikako mi ne ide reisntalirao sam windows... :|
5800 XM

dmihalj
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od dmihalj »

E n3mke@ obrati se milanu91,meni je jednom prilikom slao bas te swf fajlove sa menu-jem,ali ih ja nemam vise tako da je najbolje da trazis od njega preko pp-a
rixxon, ne znam za to jer nisam tako radio,tako da...

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

n3mke@, baci mi na pp email i stizu teme, imao sam tvoj mail ali sam radio format C: pa sve otislo :) :wink:
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

n3mke@
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od n3mke@ »

E ovako, poslao sam mail svima koji su se ponudili i hvala unapred. E sad za one koji ne znaju, navescu kako mozete, ako imate w810 staviti equalizer, orbit, ili emerge meni.
.swf fajlovi su ubaceni zajedno sa operativnim sistemom telefona tako da je mogucje ubaciti nove jedino ako imate CID 36 telefon, CID 49 telefoni josh nisu crackovani ali i to ce se uskoro desiti tako da ne ocajavajte, a sad se vracjam na temu. Da bi otvorili .thm file potrebno je prvo da mu promenite ekstenziju u .zip, nakon toga ga unzipujte i unutra cete naci dosta fajlova, otvorite .xml file. U njemu pronadjite nesto ovako

Kod: Obeleži sve

- <Sony_Ericsson_theme version="4.1">
  <Desktop_style Type="File" Source="emerge.swf" /> 
  <Background Color="0xaaaaaa" /> 
  <Background_image Source="Navigation-Background.png" /> 
  <Calendar_weekview_markings Color="0xff4400" /> 
  <Desktop Color="0x52524c" /> 
vidite gore gde pise "file" source="emerge.swf", to zadaje temi da kao meni uzme flash file koji se zove emerge.swf... on mora da se nalazi u tpa folderu telefona. ali ako znate koje swf fajlove imate na telefonu mozete samo promeniti na bilo kojoj temi ovo i postaviti da uzme flash file npr orbit.swf, meni ce biti orbit a ostalo sve od te teme koju ste promenili. Na kraju samo vratite ekstenziju na .thm i radice :D ... malo je opsirno ali razumecete nadam se... sad idem da se zamlacjujem dalje

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

sve to super zvuci al mislim da brkamo kod jedne stvari a to je prvo treba napravit flash fajl pa onda ga smjestit. koliko sam cuo flash fajl je lako smestit sa file m. al treba ga prvo napravit. znate i sami da ima dosta flash fsjlova razlicitih funkcija, ja imam par igara, nekih demo prikaza i onoh za web dizajn. sada treba napravit flash fajl komapatibilnim sa SE telefonima il tacnije, kad napravimo flash temu (al kad dodje do toga) za koji smo telefon napravili ???? vidite i sami da su teme razlicite od modela do modela mob. svaki mobitel ima svoju temu, tu je jos jedan problem, sami proces pravljenja flash fajla treba se bazirat samo na jedan model, pa ako Bog da da se nekad uspije napravit flash fajl, onda treba ganjat ubacivanje flash fajla u themu..i ono sto mene naj vise zivcira a to je da se ti flash fajlovi sami od sebe gube prilikom raspakivanja teme u nekom od programa, recimo theme creator-u
ako neko hoce ubacivat flash fajlove ja imam par flash fajlova za neke SE flash teme

klikni flash

PS: preimenuj te temu u .rar pa tamo otvorite, nece uvek u zip

n3mke@
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od n3mke@ »

to nije tacno da se gube jer ti flash fajlovi uopste se ne nalaze u temi, oni su ubaceni u telefon, u sistemski folder koji mozes da otvoris samo preko far managera.. ovo je 100% tacno i samo taj xml dokument govori temi odakle da pokrene flash file... razmisli
5800 XM

dmihalj
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od dmihalj »

napalm death jeste problem ali verovatno ce se naci neki tutorial vezano za to na nety ne verujem da je nesto mnogo komplikovanije od standardnih flasheva.Mislim da je poenta provaliti samo za jedan tip telefona w serije koji u sustini imaju istu funkcionalnost menija(sto je i problem ovde) pa skoro i rezoluciju(176*220) i eto ga.A telefoni imaju svaki svoju temu zato sto nemaju ucitane bas te swf fajlove u tej deo memorije,zanci kada bi uspeli ucitati te fajlove u taj deo memorije radila bi svaka tema na svakom modelu.Ali to je i problem jer nije provaljen taj cid49,i mi pokusavamo na bilo koji drugi nacin da dodjemo do tog skrivenog dela memorije.Kada bi dosli do njega mogli bi i da ubacimo druge swf fajlove drugih tema pa bi radile i te druge teme u potpunosti

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

ma ne mislim u tom smislu, jesil ikad probao da otvoris flash themu u theme creator-u pa da samo promjenis neku boju, i da nista vise ne diras, i prebacis na mob i nema vise flash fajla
ja sam prebacio neku temu u .rar i kopirao sam xml fajl sa neke flash theme cinimi se ClubPuls i taj xml fajl sam prebacijo u tu neku temu koja nije bila flash, evo sad sam prebacio temu na mob i nema mi ni jedne jedine slike sem menija kosto treba da bude, dakle, flash fajl treba da bude upoznat sa svim slikama na temi, znaci, ako se recimo na temi pocetna slika zove "picture" swf treba da zna kako se zove ta slika jer prilikom promjene te slike kao sto sam spomenuo, .swf fajl nece da radi...
dakle dosao sam do zakljucka:
uzmite neku flash temu, pretvorite je u .rar ili .zip, pogledajte spisak kako se zovu sve slike i napisi te, onda vratite temu u thm, otvorite je u theme creator i promjenite slike teme osim menija al tako da te sve slike imaju naziv kao predhodne.. po meni bi tada tema radila
nisam probao al po meni je jedino to logicno rjesenje sa postojecim flash temama da ih mjenjamo a da nam ostane flash meni

i da.. moje pitanje je zasto kad se otvori theme .xml svake teme da pise izmedju ostalog:
<Sony_Ericsson_theme version="4.1">
<Author_organisation value="bruket" />
<Background Color="0xd0dbdd" />
zar nije tema verzije 3.0 a ne 4.1
Poslednja izmena od napalm death u Sub, 09. Dec 2006. 00:52, izmenjeno 1 put ukupno.

n3mke@
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od n3mke@ »

brate ne mozes da kopiras samo xml, zato sto u thm fajlu se nalaze i slike, a u .xml su upisane destinacije tih slika da ih telefon nadje, sve sto treba u xml-u da promenis ti je ono sto sam naveo gore da bi imao flash meni... probaj garant radi, samo ako imas taj flash file, znaci mozes da upises emerge.sfw, orbit.swf i equalizer.swf
5800 XM

dmihalj
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od dmihalj »

a jel menu standardan sa standardnim ikonicama,i nisam te razumeo bas o kojim slikam pricas.
p.s.na kom telefonu probas sve to
XML=eXtensible Markup Language je jezik za opisivanje i u sebi ne sadrzi nikakve fajlove vec samo opisuje

n3mke@
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od n3mke@ »

sve isprobano na w810
covece, pusti slike, znaci rekao sam samo treba u xml fajlu da namestish ono gore, tj da stavish da kao meni koristi neki swf file eno gore objasnjeno sve, posle sacuvas taj xml u temi i kraj 100% radi... zavisi koji fon imash tako da postoje u drugacijim telefonima drugaciji .swf fajlovi

p.s. pa ne sadrzi xml fajlove u sebi ali on sadrzi destinacije fajlova, npr on kaze telefonu da kao background uzme sliku ----.jpg, a ta slika nalazi se u temi...
Poslednja izmena od n3mke@ u Sub, 09. Dec 2006. 00:56, izmenjeno 1 put ukupno.

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

kao sto sam spomenuo, ubacio sam xml od flash teme u neku koja nije flash i prebacio na mob i nema ni jedne slike od te teme osim menoja koji radi i koji je flash, mislim, meni je kao kod ClubPuls, dakle samo sam prebacio theme.xml od clubpuls u neku apple i sad je ta apple thema flash al nema ostalih slika jer je na xml fajlu spisak destinacija
znaci da je taj flash swf fajl u xml fajlu

probavam sa w550

n3mke@
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od n3mke@ »

brate napalm kako ne razumesh, ne mozes kopirati ceo .xml, on je drugaciji kod svake teme i naravno da ti nista ne radi... citaj goooooreeeeee
5800 XM

dmihalj
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od dmihalj »

nema sanse da xml sadrzi neki fajl :uhuh: verovatno ima samo destinaciju na fajl koji se tebi vec nalazi u onom "delu" telefona

n3mke@
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od n3mke@ »

.swf fajl nalazi se u telefonu, i u .xml fajlu ti zadajes destinaciju tog fajla da bi ga telefon otvorio, ne verujem da moze da se ubaci flash file u temu, tesko....
5800 XM

Odgovori