Sony Xperia Z / ZL
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Symbian OS ● Symbian (UIQ) OS ● Windows OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Symbian OS ● Symbian (UIQ) OS ● Windows OS ●
- iKe
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
- :: S6 edge
- :: Nexus 7 2013
Re: Sony Xperia Z / ZL
ilex, kakvi su utisci posle nekoliko dana? Kako drži baterija, kakva je kamera?
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime
iKe, uglavnom pozitvni
svakim danom mi se sve vise dopada xZL baterija drzi dan ipo do dva dana, sve zavisi od nacina koriscenja ali sasvim solidan rezultat - evo i testa baterije na gsm areni http://cdn.gsmarena.com/pics/13/04/sony ... na_001.jpg
sto se tice fotke slike koje sam sliko preko kamere kad ih gledam preko tela su super e sad kad sam jednu fotku ubacio na fejs bila je nesto zrnasta i losije izgledala,.. moguce i zbog toga sto mi je rezolucija bila podesena na 9 mpx i bez hdr,.. tako da sam sad podesio kameru na 12 mpx sa ukljucenim hdr to bi trebalo da je to. ono sto mi malo smeta je to da je sa strane napravljen od stkla nesto kao lajsne msm lepo to izgleda stoji mu ali je to staklo lako izgrebati pojavile su mi se 2,3 male parnice koje se doduse vide samo kad staklo postavis pod svetlo a nikao da nabavim neku silikonsku futrolu jer nigde nema da se kupi
no sve pohvale i preporuke za ovaj tel ko zeli da ga uzme, ima sve sto jedan fon treba da ima, i za mene nema neke velike nedostatke uz to sto je za tel od 5 inca ima super dimenzije.

sto se tice fotke slike koje sam sliko preko kamere kad ih gledam preko tela su super e sad kad sam jednu fotku ubacio na fejs bila je nesto zrnasta i losije izgledala,.. moguce i zbog toga sto mi je rezolucija bila podesena na 9 mpx i bez hdr,.. tako da sam sad podesio kameru na 12 mpx sa ukljucenim hdr to bi trebalo da je to. ono sto mi malo smeta je to da je sa strane napravljen od stkla nesto kao lajsne msm lepo to izgleda stoji mu ali je to staklo lako izgrebati pojavile su mi se 2,3 male parnice koje se doduse vide samo kad staklo postavis pod svetlo a nikao da nabavim neku silikonsku futrolu jer nigde nema da se kupi

- VeNoM
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
- :: Sony Xperia Z5P
- :: Sony Xperia Z
stigao novi upda 10.1.a.1.434
posle 700h časova rada bez gašenja ide na update sistema.nemam pojma šta donosi ovaj update ali se nadam da ono sivo postane ono staro crno.naravno status bar i task bar i sl.
posle 700h časova rada bez gašenja ide na update sistema.nemam pojma šta donosi ovaj update ali se nadam da ono sivo postane ono staro crno.naravno status bar i task bar i sl.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
za ocekivati je da dobije i novi 4.3 
nece on pre google show-a krajem juna ali opet mislim da je logicno ako Sony ne izfuserise nesto...
@venom - kako si zadovoljan telefonom? ekranom, kad ga uporedis sa nekim boljim modelom?

nece on pre google show-a krajem juna ali opet mislim da je logicno ako Sony ne izfuserise nesto...

@venom - kako si zadovoljan telefonom? ekranom, kad ga uporedis sa nekim boljim modelom?

- iKe
- Mobil manijak
luca, nema bolji model od ovog
, VeNoM, vidi na XDA imaš mod da prebaciš status bar i softkeys da ti budu crni. Mnogo bolje izgleda.
Vidim da se može naći već od 400 do 450€, što je jako dobra cena za ovaj model. Verujem da će sledeći update da donese poboljšanje za kameru, bateriju, a možda i ekran. Tako obično Sony radi.
Uz sve probleme koje ima HTC, ovo mi ostaje favorit #1 za naredni telefon. Samo ne znam koliko su tačne tvrdnje za nove Sony modele Sony Honami & Togari i koliko ćemo morati da čekamo na njih.

Vidim da se može naći već od 400 do 450€, što je jako dobra cena za ovaj model. Verujem da će sledeći update da donese poboljšanje za kameru, bateriju, a možda i ekran. Tako obično Sony radi.
Uz sve probleme koje ima HTC, ovo mi ostaje favorit #1 za naredni telefon. Samo ne znam koliko su tačne tvrdnje za nove Sony modele Sony Honami & Togari i koliko ćemo morati da čekamo na njih.
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime
i meni je ovo favorit, prelep je, kockast, kamera 13mpx itd...
ali sam danas video i htc one scratch video i bas sam se iznenadio... postavicu u temi o htc-u

ali sam danas video i htc one scratch video i bas sam se iznenadio... postavicu u temi o htc-u

- iKe
- Mobil manijak
Znam video sam, ali vidiš koliko imaju problema sa One-om, teško se nalazi, i kvalitet izrade, i kamera ne oduševljava.
htc tek sad isporucuje na tajvanu prvu turu operatorima, kod nas ce tek kasnije... mozda do juna, jula bude kod svih... 
krivo mi je zbog xperia z ekrana, pored svih deluje isprano... a dobar je model
bice i najjeftiniji...

krivo mi je zbog xperia z ekrana, pored svih deluje isprano... a dobar je model

bice i najjeftiniji...

- VeNoM
- V.I.P. MobilniSvet.com
luca mobom sam veoma zadovoljan samo što je malo veći ali meni ne smeta.e sada možda je zl baš za ruku ali dok ne vidim ništa ne pričam.problem sa poredjenjem je u tome što sam ja jedina budala koja baca pare za ove šitove tako da su bolji u mojoj okolini oni koju su bili kod mene i koji su prodati tako da nemam sa čime da poredim a dok dodje neki s4 ili one ili lumnia 920 ili ip5 ima da prodje dosta vremena.jedino što mogu da ga poredim sa s3 koji po meni ima fantazija ekran ali kućište mi je dosta bolje an z.mada ekran od z nije za bacanje da se razumemo.ja koristim tamne pozadine a s3 koji sam čačkao je imao svetliju tako da ne može lepo da se oceni ali mi se mnogo svidja.
iKe čekam da izadje prerada od strane sony mada navikao sam se već...
iKe čekam da izadje prerada od strane sony mada navikao sam se već...
Imam jedno pitanje za sve korisnike Xperie Z. Hteo bih da znam koja je nedelja proizvodnje telefona i kako ste zadovljni sa ekranom. Citao sam na xda forumu da xperie koje su proizvedene sve do kraja februara imaju loš ekran, a kao ovi od marta pa nadalje imaju mnogo kvalitetniji.
- VeNoM
- V.I.P. MobilniSvet.com
ja sam zadovoljan ekranom a kupio sam ga pre mesec dana ako se ne varam.e sada nemam sa kim da uporedim kvalitet ekrana.
- bata bogdan
- Banned
- Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
- :: Huawei X2 7.0 LTE
- :: Huawei M2 10.1 LTE
Venom...reci mi...zadnji deo telefona...to staklo,plastika iza...jeli osetljivo na te male ogrebotine tako da kazem....bas me to zanima....
Huawei
Meni se na nexus 4 to zadnje ogrebalo, imao sam par onih finih ogrebotinica, a cuvao sam k'o dete... mislim da je isto i sa xperia z 

- VeNoM
- V.I.P. MobilniSvet.com
ovako stoje stvari
na zadnjem staklu ili već čemu je folija naravno i koliko mogu da vidim možda ima ali samo možda neka ogrebotiniccccaaaaa i ništa više.
da se razumemo nemam futrolu obično stoji na glatkim površinama a ne na jastucima krevetu i slično.znači pretežno stolovi.
na zadnjem staklu ili već čemu je folija naravno i koliko mogu da vidim možda ima ali samo možda neka ogrebotiniccccaaaaa i ništa više.
da se razumemo nemam futrolu obično stoji na glatkim površinama a ne na jastucima krevetu i slično.znači pretežno stolovi.
Pa to je to. Nece se guliti ali ce ostajati te fine ogrebotinice od prasine, zrnca secera po stolovima itd... Treba imati foliju jer je greota staviti xperiji z silikon i potpuno ga zatvoriti 

- VeNoM
- V.I.P. MobilniSvet.com
z je po meni odmah posle arca najleši sony model .znači pokazuj!
- iKe
- Mobil manijak
Jeste, samo što je za razliku od arc-a mnogo kvalitetnije napravljen.
Inače kao što VeNoM kaže i napred i nazad su folije, tako da se one grebu a ne staklo. Čak je napred i Sony logo na foliji, a ne na staklu. Mnogi ljudi skidaju folije i kažu da se onda mnogo manje vide tragovi i da se manje masti i ostaje prašina, a da i ekran bolje izgleda bez folije.
VeNoM, je l' si probao kako radi pod vodom?
Inače kao što VeNoM kaže i napred i nazad su folije, tako da se one grebu a ne staklo. Čak je napred i Sony logo na foliji, a ne na staklu. Mnogi ljudi skidaju folije i kažu da se onda mnogo manje vide tragovi i da se manje masti i ostaje prašina, a da i ekran bolje izgleda bez folije.
VeNoM, je l' si probao kako radi pod vodom?
- VeNoM
- V.I.P. MobilniSvet.com
probao sam ga po kiši i radi kao na suvom.pod vodom još nisam naučio da pričam
mislim da ovaj model čašu flašu lavor kadu i sl neće da vidi...

mislim da ovaj model čašu flašu lavor kadu i sl neće da vidi...
- Layne_Staley
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
- :: iPhone 6 64gb SG
- Kontakt:
Stoo? Ja sam citao da je vodootporan do 1 metar ili 30 minuta.. Cak sam gledao na yt klipove kako ljudi snimaju po bazenu..
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --
hhahaa, pa ti probaj telefon u novinama
ne bih se ja zezao sa tim potapanjem... inace, ozbiljno razmisljam o ovom modelu

ne bih se ja zezao sa tim potapanjem... inace, ozbiljno razmisljam o ovom modelu