Sony Ericsson XPERIA Arc / Arc S

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
Odgovori
VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Re: Sony Ericsson XPERIA Arc / Arc S

Post od VeNoM »

E pa kada me krene... Ok hvala necu nista da diram...
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

e da doprinesem malo nekom generalnom utisku datog modela.sve pohvale za sam uredjaj.jedino maska što puca kod onog senzora ali nema veze.jedini nedostatak prednja kamera zbog skajpa.i to bi bilo to....dok ne počnete da koristite android kako treba.znači imate tviter imate fb imate tjunin i džimejl i to stavite kao vidžet.i ne uključite sihronizaciju nego ono po potrebi.i imate celih 50mb rama na raspolaganju koji kada padnu na 40 restartuju se pa sve što je bilo uključeno se resetuje i ponovo.prema tome jedan šit.znači ovo bi bio profi mob da ima napred kamerum bolju plastiku i naravno 1gb rama.e sa time bi opravdao svoju cenu ovako njegova funkcionalnost je ograničena.
ali ja ga volim... :oops: :oops: :oops:
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Evo da se i ja nadovezem...:-) Koristim ARC S vec 6-7 meseci i nakon root-ovanja i eksperimentisanjima sam raznim ROM-ovima i Kernelima jako sam zadovoljna...:-) Moj ARC S nema ni jednu ogrebotinu niti je maska pukla bilo gde...:-) Od pocetka koristim GelaSkins i foliju na ekranu...:-) Nedavno sam kupila i dodatnu bateriju mada mi se i to sredilo i bez problema izdrzi zahtevnije koriscenje i do 24h...:-) A ta nova baterija nije original al drzi cak i koji sat duze od originalne mada nije nista deblja od originalne vec čak na njoj pise da ima 1000mAh nasuprot 1500 koliko ima originalna. Sve u svemu ja sam potpuno zadovoljna i necu stavljati ni ICS vec ostajem na GB koji super radi a i lakši je za skinovanje i menjanje tema...:-) Ako nekog interesuje gde sam kupila bateriju nek se javi na PP...:-)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

Ninolina hejter :P :P :P :P
s ima dosta bolju masku i svaka im čast na tome.inače ovo što sam napisao važi za oficijalni rom.imam tu dosta stvari koje bi pobrisao a koje ne mogu šmrc.
evo sada sam isključio vidžete i memorija mi se vratila na 111mb jeah....
za te stvari koristiću transformera on barem ima malo više rama...

dejan87dex
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 12. Dec 2007. 01:41
:: Lumia

Post od dejan87dex »

Varate se ako mislite da Arc S ima bolju masku...I meni na S-u je maska napukla kod senzora, shvatite to je tako...Telefon je dizajnerski fantasticnog oblika-forme ali mu je konstrukcija-maska slaba (osetljiva) :cry:

Ali on je jedinstven u moru drugih manje vise istih androida (Samsung, HTC forme).

Sledeci cu najverovatnije uzeti XPERI-u GX (naslednik Arc-a) a do tada Arc S je nesto naj naj sa svim manama i prednostima. :oops:

Slika

mmm GX ;)
Nokia N9 Cyan, Lumia 800 Black, Lumia 720 Black

dejan87dex
Mobil fan
Mobil fan

Post od dejan87dex »

mmm 4.0.4 brzi, stabilnijii :-)

vredi updatovati, a i razumeti sto je ICS malo bagovit...setimo se Ginger-a.... sa silnim bagovima u verzijama 2.3.2, 2.3.3...dok se nije pojavio 2.3.4 - 2.3.7 B-)

Sa ovom verzijom, 4.0.4 stvari krecu ka boljem :-)

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

ljudi da li može da se apdejtuje bez ovog pisi kompaniona?ono live apdejt i tome slično?

dejan87dex
Mobil fan
Mobil fan

Post od dejan87dex »

Mislis na OTA (oVER The AIr)... pa trebalo bi sa 4.0.3 na 4.0.4 da radi ili bar da ti pusti poruku da ti je spreman update za tvoj region...
Ako je Bootloader otkljucan OTA ne radi ...nazalost.
Poslednja izmena od Miškoni u Sre, 06. Jun 2012. 17:45, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: uklonjen nepotreban citat

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

počeo sam ovaj update preko kompanjole.baš me zanima kako će sendvič da izgleda uživo

Edit @Pet, 01. Jun 2012. 11:40
uradio sam ovaj update i stavio ICS.i kao sve radi malo je drugačije ali...
prvo pitanje je da li može da se isključi negde onaj background service pošto nisam uspeo da ga nadjem?
drugo da li ikonice u sys trayu mogu biti veće tipa pisamce neki batt widget i tome slično?
treće i najvažnije da li može da na lockscreenu kada dobije sms piše da sam dobio sms a ne da gledam u gornjem delu ekrana da li ima pisamce.na prošloj verziji to je bilo ovde izbacili pa mi malo nije jasno.

ics je doneo dosta toga korisnog.ono što se meni posebno svidja je opcija disable kojom mogu odredjena čuda da se isključe.naravno ovde mislim na instalirane stvari.samo šteta je što ne mogu svi programi da odu pod tu opciju.za bateriju i njeno trajanje txt tek stiže znači testriranje je u toku.
ubačen je speeddial koji dosta olakšava traženje ljudi.za sada toliko za posle će da vidimo.
a da još nešto...galerija mnogooooooo se sporo učitava.

markonato
Banned
Pridružio se: Sre, 09. Jun 2010. 07:05

Post od markonato »

Ja još čekam update... Valjda će brzo pustiti :smutny:.....
Nokia Lumia 820

dejan87dex
Mobil fan
Mobil fan

Post od dejan87dex »

VeNoM,

1. BACKGROUND SERVICE (ali cega?)
* Ako mislis na Google sinhronizaciju (gmail, contacts, picasa ...) onda odes u Settings/Accounts & sync pa onaj taster na OFF.
* Ako mislis na Aplikacije (tj optimizaciju Ram memorije) o tome sam vec pisao vezano za 4.0.3..
Settings/Developer options pa na kraju imas opcije vezane za Aplikacije

2. Ikonice su takve jer Sony nije bas sve uskladio da bude u NXP fazonu...i meni je bilo cudno u pocetku pa sam se navikao :) kada su manje - vise ih stane u trayu :)

3. Da izbacili su te notifikacije sa ekrana za propustene pozive, poruke, kalendar...
Neznam tako su odlucili, ubacili su music player controls (jako dobra stvar) sa malim album artom :D
Dosta stvari je neubaceno zbog poznatog nedostatka ~512MB~ RAM.

Sto se tice Galerije (imas dve) Standardnu ICS i Xperia-Preradjenu 2.3.4 za ICS...Ti ili imas puno slika tipa 2000...ili ti je spora micro sd...tipa class 2...
Ja koristim ICS standardnu galeriju i koristim 32gb class4 i sve je ok, dovoljno brzo.

Da podsetim ARC JE 1GHZ a ARC S 1.4GHZ...znaci 40% je brzi od Arc-a :) to ipak znaci...
Samo overclockingom Arc moze parirati S-u.

Ja sam iskreno zadovoljan, sta je Sony odradio za nase SonyEricsson-e :)
Poslednja izmena od Miškoni u Sre, 06. Jun 2012. 17:49, izmenjeno 1 put ukupno.

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

Background service je ono cudo sto se na gb isključi kada neces da koristiš google play i manje troši bateriju i tome slicno. Inace vidi se nedostatak 400mhz. A slika imam oko 300 i koristim staru galeriju koja je na gb radila veoma brzo.

kneza80
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 04. Maj 2012. 21:52
:: Arc S

Post od kneza80 »

Molim za preporuku koju sd card da kupim, misli na koju klasu, marku.....? :oops:
Mislio sam od 32gb da uzmem.

dejan87dex
Mobil fan
Mobil fan

Post od dejan87dex »

VeNoM, Settings/Accounts & sync pa onaj taster na OFF.

kneza80,
Ja sam za Transcend od 32gb dao 2300din class4 i to mi je ok (read ~20mb / write ~5mb) to i nije nesto u odnosu na class 10 ali na Arcu je dovoljno...skroman sam :D

Ako imas na raspolaganju vecu kintu tipa 40e imas extra brze Samsung,Sandisk,Transcend microsd class10 32gb.

Meni je kapacitet bitan, sa 32gb sam miran :) i 16 nije los izbor :)
Poslednja izmena od Miškoni u Sre, 06. Jun 2012. 17:50, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: uklonjeno nepotrebno citiranje

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

Dex ne mislim na to. Videcu da okačim neku sliku da nadjem gb verziju fona.

milos_NK
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 30. Dec 2011. 00:39

Post od milos_NK »

Pozdrav narode,

dosad sam dolazio na ovaj forum samo kad mi treba nesto :oops: a sad planiram da budem malo cesci. Imam arc s evo vise od pola godine i totalno sam zaljubljen u njega :)
Redovno kupim ove zvanicne update i sad sam na 4.0.4. Prvi ICS me je malo razocarao, posto mi je mob cesto zamrzavao izmedju aplikacija na po nekoliko sekundi, ali sad je to vec dosta bolje. Ocekivao sam da ce moci da se zatvaraju pokrenute aplikacije preko dugog pritiska na HOME, ali kao sto je neko napisao to je samo obicna sminka.. Browser mi uvijek otvara stranicu na kojoj je ranije bio, to mi je bzvz, pokusao sam da to ispravim ali mi nije uspjelo, ko ga jb..
Pozitivna strane, kamera je puno bolja, brza, kucanje poruka mi se cini takodje brze. Meni nije situacija kao sto kaze VeNoM, cak mi je puno brze ocitavanje slika nego ranije, a i jos je bolje na ovom novom update-u.
I za kraj ovog posta da vam preporucim nekoliko aplikacija koje najvise koristim:

https://play.google.com/store/apps/deta ... rch_result

https://play.google.com/store/apps/deta ... FjbG9jayJd

https://play.google.com/store/apps/deta ... rch_result

https://play.google.com/store/apps/deta ... LmJsaWsiXQ..

Korstim i Google Navigaciju, neku Beta verziju, ali evo ne mogu da nadjem koja je..

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

dejan87dex evo na ovo sam mislio znači što je štiklirano.
Slika
e toga nema u ovom icsu.ili ga ima ali ja nisam našao.

dejan87dex
Mobil fan
Mobil fan

Post od dejan87dex »

VeNoM,
Settings/Accounts & sync
pa onaj taster na OFF (Jednostavno dve opcije na GB su na ICS-U jedna)
Ovo je i dalje moj odgovor posto te opcije nema na ICS-u ona je uskladjena sa on/off tasterom.

Da pojasnim ako je taster na ON sve aplikacije Google ili koje koriste Google account radice u pozadini tj vrsice sinhronizaciju (u pozadini)...

Ako je taster na OFF onda se servisi nece automatski sinhronizovati, tipa Contacts, Gmail, Picasa Albumi, Google Plus, Notes, Calendar ...itd (moraces u Settings/Accounts & sync pa rucno da odradis tj zahtevas da odredjena aplikacija sinhronizuje podatke...

Meni je sinhronizacija na OFF ... tako mi bolje, mada neke aplikacije traze da je ukljuceno. :P

More mnogo si ti navikao na Ginger opcije :lol: navikni na I.C.S. :shock:

A ako zelis da ogranicis WIFI I GPRS potrosnju megabajta...mada veca je logika da ogranicis Mobile Data (GPRS, 3G) onda odes u Setting/Data usage i poigras se sa opcijama :) sve lepo radi, isprobao sam jos na 4.0.3...
Cak prati i koje su aplikacije koliko MB,GB pozdrale :lol:
Poslednja izmena od Miškoni u Sre, 06. Jun 2012. 17:51, izmenjeno 1 put ukupno.

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

ma meni mb nisu problem imam ih i previše.ali znam da backgroud service kada je uključena u+ GB je trošila više baterije.meni je sihronizacija isključena bila u GB a i sada je na ICS jer nemam potrebu za njome.samo sam tražio gde je sada taj background a nisam ni slutio da je integrisan u ono sa sihronizacijom.mada PLAY nije hteo da radi ako je background isključen.
inače gde mogu naći onaj GB ringtone standard koji je bio na arcu? na mini pro ga nemam a sa ICS sam ga izgubio.mislim da i neki samsung android ima isti taj ton a može da s edesi da većina androida imaju taj ton za zvono...

Odgovori