Ubacivanje acoustic drajvera i ikona
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Symbian OS ● Symbian (UIQ) OS ● Windows OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Symbian OS ● Symbian (UIQ) OS ● Windows OS ●
- hristijan90
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Pon, 31. Dec 2007. 19:43
- Kontakt:
- MilančeBGD
- Expert
- Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
- :: Sony Xperia U
- :: SE K800i
- hristijan90
- Neredovni učesnik
- Kontakt:
- MilančeBGD
- Expert
Ubacio sam kopritis 2.7, ultimate 1.1, genus 5.4 i genus 6.0
Ja sam pre koristio kopritisa, tj. kad je krenulo modovanje
imao sam sve od 2.5 pa do 3.7 koji mu je valdja bio zadnji.
Evo ovako sto se tice testa ovih gore navedenih camdriver-a:
Za nocne slike sa vrlo malo svetla- prvo mesto dele genus 5.4 i genus 6.0 jer poseduju super nocni mod, sa kojim nema suma, slika je odlicna, ali samo treba imati mirnu ruku za tako nesto, jer je ekspozicija mnogo dugacka.Kopritis i ultimate dele 2 mesto sa slikama koje su pune suma i jedva se nesto vidi.
Za slike sa vestackim osvetljenjem(unutra) bez blica- pobedjuje genus 6.0(slike sa dosta manje suma, i vrlo prirodno izgledaju), drugo mesto dele kopritis 2.7 i genus 5.4(malo vise suma u odnosu na genus 6.0)
Dok je ultimate na poslednjem mestu sa slikom za koju mogu reci da je uzas.
Za slike sa vestackim osvetljenjem(unutra)sa blicem- prvo mesto dele genus 5.4 i 6.0, veoma slicne slike, malo suma i prirodna boja.Drugo mesto dele ultimate i kopritis, oni su tu negde sa sumom ali je boja na slici sa kopritis 2.7 nekako "bleda"
I konacno moj omiljeni mod to je document mode sa blicem-prvo mesto dele kopritis i genus 6.0, slika veoma ostra, skoro da nema suma, boja kao da gledam svojim ocima.Drugo mesto zauzima 5.4 sve je isto kao i kod genus 6.0 i kopritis-a osim sto je slika malo zamucena.I trece mesto pripada ultimate 1.1 jer je slika malo zamucena, a boja je dosta "bleda" i "hladna"
Jos je ostalo da probam i slike po danu
ali stvarno ne mogu da kacim sve slike jer bi to bas potrajalo, a i slikao sam gluposti
Po meni ubedljivi pobednik je 6.0, number1 2.95 nisam ni hteo da ubacim jer ima bug u document mode, a iskreno da kazem nije mi se nesto svideo.
Mozda sutra napravim jedan test sa nekim zanimljivim slikama pa cu onda postaviti i slike

Ja sam pre koristio kopritisa, tj. kad je krenulo modovanje

Evo ovako sto se tice testa ovih gore navedenih camdriver-a:
Za nocne slike sa vrlo malo svetla- prvo mesto dele genus 5.4 i genus 6.0 jer poseduju super nocni mod, sa kojim nema suma, slika je odlicna, ali samo treba imati mirnu ruku za tako nesto, jer je ekspozicija mnogo dugacka.Kopritis i ultimate dele 2 mesto sa slikama koje su pune suma i jedva se nesto vidi.
Za slike sa vestackim osvetljenjem(unutra) bez blica- pobedjuje genus 6.0(slike sa dosta manje suma, i vrlo prirodno izgledaju), drugo mesto dele kopritis 2.7 i genus 5.4(malo vise suma u odnosu na genus 6.0)
Dok je ultimate na poslednjem mestu sa slikom za koju mogu reci da je uzas.
Za slike sa vestackim osvetljenjem(unutra)sa blicem- prvo mesto dele genus 5.4 i 6.0, veoma slicne slike, malo suma i prirodna boja.Drugo mesto dele ultimate i kopritis, oni su tu negde sa sumom ali je boja na slici sa kopritis 2.7 nekako "bleda"
I konacno moj omiljeni mod to je document mode sa blicem-prvo mesto dele kopritis i genus 6.0, slika veoma ostra, skoro da nema suma, boja kao da gledam svojim ocima.Drugo mesto zauzima 5.4 sve je isto kao i kod genus 6.0 i kopritis-a osim sto je slika malo zamucena.I trece mesto pripada ultimate 1.1 jer je slika malo zamucena, a boja je dosta "bleda" i "hladna"
Jos je ostalo da probam i slike po danu

Po meni ubedljivi pobednik je 6.0, number1 2.95 nisam ni hteo da ubacim jer ima bug u document mode, a iskreno da kazem nije mi se nesto svideo.
Mozda sutra napravim jedan test sa nekim zanimljivim slikama pa cu onda postaviti i slike

Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...
- hristijan90
- Neredovni učesnik
- Kontakt:
Ultimate ima u osnovi Kopritisa jel da?
Za nocne slike sa vrlo malo svetla koristis blic ili?
A sto se tice nocnih slika i nocnog moda...jel mora uvek nocu da se slika sa Twilight za bolji kvalitet? I sa kojim modom si slikao ove slike sa vestackim osvetljenjem?
A za sta koristis document mode?
p.s.jel ti genus 6.0 sa sharpness06?
Za nocne slike sa vrlo malo svetla koristis blic ili?
A sto se tice nocnih slika i nocnog moda...jel mora uvek nocu da se slika sa Twilight za bolji kvalitet? I sa kojim modom si slikao ove slike sa vestackim osvetljenjem?
A za sta koristis document mode?
p.s.jel ti genus 6.0 sa sharpness06?
- MilančeBGD
- Expert
Jeste ima u osnovi kopritis 2.7...
Za nocne slike sa vrlo malo svetla ne koristim blic jer slikam u twilight landscape u kome blic nije omoguce(slikao sam ulicu)
Ja sam slikao na auto
mislim da je ipak bolji rezultat sa auto nego sa twilight portrait.
Sa vestackim su bile na auto, sa wb incadescent, dok document mode koristim za makro slike, mnogo je bolji od auto+makro... Jer daje bolju ostrinu, ISO sa blicem je manji.
Jeste genus 6.0 je sa sharpness 06
Za nocne slike sa vrlo malo svetla ne koristim blic jer slikam u twilight landscape u kome blic nije omoguce(slikao sam ulicu)

Ja sam slikao na auto

Sa vestackim su bile na auto, sa wb incadescent, dok document mode koristim za makro slike, mnogo je bolji od auto+makro... Jer daje bolju ostrinu, ISO sa blicem je manji.
Jeste genus 6.0 je sa sharpness 06

MilančeBGD, pa ko mi obrisa slike,sinos sam okacio i jedna od n95 u dokument modu jako su lose ispale slike!dosta,dosta tamne,dok je nokia dala zadovoljavajucu sliku.okacio bi,ali me mrzi
ja zasad ostajem na genusu 6.0

note n7100 note 9005 honor 8x asus zx551ml zoom honor 8x note9 nikond7200
https://www.flickr.com/photos/30207060@ ... nelayout=1
- Slobodan_NS
- Entuzijasta
- Pridružio se: Ned, 07. Okt 2007. 20:48
- MilančeBGD
- Expert
- Slobodan_NS
- Entuzijasta
- MilančeBGD
- Expert
Aj za pocetak mozes ovako da uradis:
odes u applikacije, nadjes aplikaciju photomate i tu skines sta je potrebno(posto da bi procitali nesto drugo morate skinuti sa interneta) tamo je ono najosnovnije napisano i dovoljno za pocetak
odes u applikacije, nadjes aplikaciju photomate i tu skines sta je potrebno(posto da bi procitali nesto drugo morate skinuti sa interneta) tamo je ono najosnovnije napisano i dovoljno za pocetak

- Slobodan_NS
- Entuzijasta
- hristijan90
- Neredovni učesnik
- Kontakt:
- MilančeBGD
- Expert
- hristijan90
- Neredovni učesnik
- Kontakt:
- MilančeBGD
- Expert
- Slobodan_NS
- Entuzijasta
MilančeBGD, evo sam opet testirao genus 6.0 dokument i makro.u dokumentu pravi realnu sliku,a kao fotomodel mi bio w660i 

note n7100 note 9005 honor 8x asus zx551ml zoom honor 8x note9 nikond7200
- hristijan90
- Neredovni učesnik
- Kontakt: