Sony Xperia Z2
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Symbian OS ● Symbian (UIQ) OS ● Windows OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Symbian OS ● Symbian (UIQ) OS ● Windows OS ●
- El Laki
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
- :: Xiaomi Redmi Note 4
Re: Sony Xperia Z2
Sad ga pretera. Z2 spada među najbolje kamere trenutno, a ti kažeš mogla je mnogo bolja da bude..
- bata bogdan
- Banned
- Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
- :: Huawei X2 7.0 LTE
- :: Huawei M2 10.1 LTE
Re: AW: Sony Xperia Z2
Obzirom da ima 20mpx a Samsung manje npr s5...koliko sam ja video od slika sa foruma, s5 pravi bolje slike...ali ajde, to je samo moje vidjenje...El Laki napisao:Sad ga pretera. Z2 spada među najbolje kamere trenutno, a ti kažeš mogla je mnogo bolja da bude..
Huawei
- kutijagreha
- Banned
- Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
- :: Telefon na pipanje
- Kontakt:
^ realno 20mpx kamera je trebala bolja da bude,nego sto se u praksi pokazala
- El Laki
- Prijatelj foruma
Bolje može uvek, ali kada neko kaže "mnogo bolje" onda se ispostavlja da je kamera kao na M8 npr, ili na G2 fabrički..
-
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 06. Feb 2013. 16:26
- :: Apple Iphone XS
- :: Apple Iphone 6s
Jedna stvar je pocela strasno da me nervira..kad zovem nekog ili kad me zove i kad se javim,otvori mi se ona traka gore sa podesavanjima ,kao da senzor kasnije reaguje pa ne ugasi ekran na vreme..
-
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
U 8 mpx modu Z2 ima jednu od najbolij kamera uz S5 to su i svi testovi na netu pokazali.E sad to sto svaki primerak ne slika isto to je druga stvar.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
- marko 0401
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 13. Sep 2006. 11:04
- :: Z2
Dal ti bese imas Z2 drug? Ili si ga samo koristio sat/dva?El Laki napisao:Bolje može uvek, ali kada neko kaže "mnogo bolje" onda se ispostavlja da je kamera kao na M8 npr, ili na G2 fabrički..
Kamera na Galaxy S III, flagship iz 2012-te, je bolja od ove na Z2!!
A broj megapixela koji kamera ima nema nikakve veze sa kvalitetom kamere.

Kamera na Z2 ionako po defaultu slika sa 8mgpx.
Sad mi pade na pamet, povecacu ovo na max bas da vidim da li ce se kvalitet snimaka povecati. Ali povecace se samo velicina slike u mb pretpostavljam...

Ako mi ne vjerujes ovo sa S3 vs Z2 kamera, 2 godine snimaka i fotografija vs snimci i fotos od zadnjih mjesec dana na mom hard disku mogu da ti dokazu moju tvrdnju.

Da ti nije folija preko ekrana, ako je imas, lose postavljena? Citao sam da ovo moze da bude jedan od razloga sto senzor lose radi.blackwhite napisao:Jedna stvar je pocela strasno da me nervira..kad zovem nekog ili kad me zove i kad se javim,otvori mi se ona traka gore sa podesavanjima ,kao da senzor kasnije reaguje pa ne ugasi ekran na vreme..
Ja imam problem da mi senzor cesto ne reaguje kad hocu da se javim stavljanjem telefona na uvo, ukljucen mi je taj motion. Nakon sto iskljucim pa opet ukljucim ovu opciju, sve radi kako treba. Pa nakon nekog vremena opet pocne da baguje.
Kada radim dijagnostiku, senzor uvjek radi kako treba.
Ovo je takodje jedan od najcescih problema sa Z2.
Vise o tome na:
http://www.digitaltrends.com/mobile/xperia-z2-problems/
Ja imam pod 2 i 9...

Ovo pod 2 je bas bilo cesto prvih 10 dana, sada se popravilo. Bukvalno svaki 2-3 poziv mi se prekidao uz ono biiip...
Isto tako ekran mi je ostajao ugasen nakon razgovora, ovo tek nervira!
- El Laki
- Prijatelj foruma
Nemam Z2, već S3 i znam kakve su slike. Ne mogu da priđu mom LG, koji je slabiji od Z2 po pitanju kamere. Dakle, mora i S3 biti slabiji. Mislim, imaš u temi na forumu slike sa mog fona i imaš sa nekoliko Z2, pa uporedi sam.
- marko 0401
- Mobil fan
Nisi me razumio izgleda Laki, imao sam S3 pune dvije godine, a evo sada i Z2 vec dva mjeseca, ne treba mi forum da uporedjujem slike ova 2 telefona.
S3 ima bolju kameru, ali jedino u tome sto bolje zoomira slike. Z2 po meni ima problem sa landscape slikama, zoomira jedan dio slike dok je ostatak slike mutan/zrnast. Kod S3 to nije slucaj.
Isto tako, video snimak kod S3 je extra! Bolji je nego kod Z2, boje su extra kod S3.
Mada se ne bih vracao na S3 naravno, nema tih para...

S3 ima bolju kameru, ali jedino u tome sto bolje zoomira slike. Z2 po meni ima problem sa landscape slikama, zoomira jedan dio slike dok je ostatak slike mutan/zrnast. Kod S3 to nije slucaj.
Isto tako, video snimak kod S3 je extra! Bolji je nego kod Z2, boje su extra kod S3.
Mada se ne bih vracao na S3 naravno, nema tih para...

- El Laki
- Prijatelj foruma
Pa onda je jedini zaključak da i moj LG ima bolju kameru od Z2, jer što ti kažeš S3 imam i poredim slike. No, nebitno, da ne dužimo..
-
Ima S3 dobru kameru,ali taman posla da ima bolju od Z2.Marko ja ti kazem da ima primeraka Z2 koji slikaju skroz ostre slike u landscape modu,tako da S3 nije bolji uopste.
- marko 0401
- Mobil fan
http://lowdown.carphonewarehouse.com/ti ... 4UizvldXSg
Samsung uglavnom ima najbolje boje. Oni u samsungu su to jos odavno provalili izgleda.
To je ono sto govorim da je bolje kod Samsunga...
Samsung uglavnom ima najbolje boje. Oni u samsungu su to jos odavno provalili izgleda.

-
Ti si govorio o S3.
S5 ima mozda malo bolju kameru u nekim uslovimaa od Z2,ali u dnevnim uslovima napolju slike su egal.Ukucaj na flickru Xperia Z2 da vidis kakve su fotke ljudi napravili s njim,perfektne.
Evo moje slike sa Z2 u 8 mpx,eto udaljena je suma od mesta gde sam slikao dovoljno pa je slika lepo ispala.

S5 ima mozda malo bolju kameru u nekim uslovimaa od Z2,ali u dnevnim uslovima napolju slike su egal.Ukucaj na flickru Xperia Z2 da vidis kakve su fotke ljudi napravili s njim,perfektne.
Evo moje slike sa Z2 u 8 mpx,eto udaljena je suma od mesta gde sam slikao dovoljno pa je slika lepo ispala.

- VeNoM
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
- :: Sony Xperia Z5P
- :: Sony Xperia Z
Sale_M menjaj mob, kamera ti je loša. da je dobra ona ne bi uhvatila kese, plastične flaše i čarapu koja visi ili već šta 

Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
-
- Mobil fan
marko 0401
Jeste,imam foliju,ali lepo je zalepljena...ne znam sto mi se to desava ponekad,samo cujem nesto ispod uha ,,tak,tak,tak,, kad pomerim telefon ,vidim on spustio onu statusnu traku i uhom pritiskam podesavanja:D
Jeste,imam foliju,ali lepo je zalepljena...ne znam sto mi se to desava ponekad,samo cujem nesto ispod uha ,,tak,tak,tak,, kad pomerim telefon ,vidim on spustio onu statusnu traku i uhom pritiskam podesavanja:D
- marko 0401
- Mobil fan
Ne bih ja previse gubio vrijeme na to kakvih sve ima slika sa Z2 po netu, odakle znas sta su ljudi radili sa tim slikama da bi dobili sto bolji rezultat i bili glavni na forumu...Sale_M napisao:Ukucaj na flickru Xperia Z2 da vidis kakve su fotke ljudi napravili s njim,perfektne.

Bas sinoc sam gledao neku temu na xda gdje covjek kaze da mu Z2 pravi bolje slike nego njegov Nikon dslr, i slike koje je postavio su nevjerovatne!
E odakle ja znam da ih nije provukao kroz 3 photoshopa

Kao sto ti sad tvrdis da ima 2 vrste kamere na Z2, dobra i losa, mislim da si previse gledao slike po netu...

Nego vidim da se sada i hvalis sa nekom svojom slikom i kazes da je dobra, jesi ti to mjenjao svoj Z2 za model sa dobrom kamerom?

P. S
Ja sam jutros po prvi put isprobavao manual mod slikanja, postavio na 15mpx, i rezultat je mnogo bolji nego na auto kad je podeseno. Slika je svetlija, boje su mnogo bolje. Jedino sto su slike po 6-7mb...

Izgleda da je tu tajna dobre fotografije sa Z2...
P.P.S
Cesto nadjem poklopac od konektora za punjenje/sim kartice na pola otvoren zadnjih dana, kao da je poceo sam da ispada. Ovo nije dobro, poslije samo mjesec i po dana. Da li se jos nekome ovo dogadja?
-
- Mobil fan
- marko 0401
- Mobil fan
[img]http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/11 ... 5d5e75.jpg[/img]
Da vidim sto ce od ovog da ispadne...
dal ce da uploaduje sliku uopste...
EDIT:
Evo uplodovao extra, bez ikakvih flikera/klikera/itd...
Samo ako mi je administracija ne skloni, ne znam da nije prevelika ovako...
Da vidim sto ce od ovog da ispadne...

EDIT:
Evo uplodovao extra, bez ikakvih flikera/klikera/itd...

Samo ako mi je administracija ne skloni, ne znam da nije prevelika ovako...

-
- marko 0401
- Mobil fan
Aha, vidi stvarno, ne vidi se preko kompa. A jel je vidis preko fona?
Mada moze i preko kompa da se vidi slika, samo kopiraj link bez onog [img] i otvori u novom prozoru i eto slike...
Sale, ova slika ti nije nista posebno, ove background defocus svima ispadaju dobro, sta god da slikas...

Mada moze i preko kompa da se vidi slika, samo kopiraj link bez onog [img] i otvori u novom prozoru i eto slike...

Sale, ova slika ti nije nista posebno, ove background defocus svima ispadaju dobro, sta god da slikas...