K750, diskusija, pitanja i odgovori

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
Odgovori
MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Tema SEUS, drugi post :roll:
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

igicoco
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 16. Jun 2006. 10:46

Post od igicoco »

R1AA008 - je moj softver -- koji je najnoviji i po cemu je bolji ....
na sony sajtu nisam nasao to sto me interesuje

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Da li treba da citiram svoj post iznad tvog :| :? :shock:

moonwalker80
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 29. Mar 2008. 00:07

Post od moonwalker80 »

Pozdrav narode :) Od skoro sam vlasnik telefona D750i. Na masci ima onaj T-mobile znak pa pretpostavljam da je to sa te mreze skinuto. Ja koliko sam ukapirao to je valjda isti telefon kao i K750i. Nisam laik sto se tice tehnike i kompjutera ali sa telefonima mnogo slabo stojim sto se tice informisanosti, pa rekoh da ovde postavim neka pitanja.
Kada udjem u "Software Info" ispise mi sledece:

R1N035
prgCXC 125952_EU_1_CL
R1035

LCD SW versions
Main display
Current: 0

Camera SW versions
Camera
Current: 4.5

ITP SW version
CXC 125 932 R1A038

Customization
CDA 102361/1 R28A
cxc 125953 R1N035
T_MOB_INT_A

Contetn version
PA19

E sad moje pitanje je: kakva je ova verzija softvera, jel ovde nesto menjano-skidano-budzeno, sta bih dobio a sta izgubio recimo nadogradnjom na neku noviju verziju...
Mozda je ovde bilo reci o tome ali ja citah do 7-8 strane pa me zamrzelo dalje da trazim :D

Inace sve ovde probleme da kazemo koje su ljudi opisivali sto se tice k750i ja na svom telefonu nisam primetio. Znaci i radio i mp3 se extra cuju ali extra, znaci ima i bas i sve ostalo, kamera zumira u svim modovima, jednom recju sve radi ko sat. Inace baterija je 1400mAh. Jedino ono dugme iznad dzoistika na kome stoji znak od T-mobile mi nema nikakvu funkciju kada ga pretisnem ali to mi i ne smeta mnogo. Ako znate kako i njega da stavim u funkciju, bilo bi lepo :)

Jedino sad skoro kada sam menjao neke teme ikonica "mobile jukebox" koja je prva pozicionirana na glavnom meniju sada iza sebe ima belu pozadinu, osim kada kursorom predjem preko nje, tada postaje normalna tj izgubi se bela pozadina iza ikonice, a to me malo iritira. Dali bi mozda "master reset" resio ovaj problem ili je nesto drugo u pitanju?

Izvinjavam se na dugackom postu i unapred hvala na odgovorima:)

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 18. Jun 2006. 11:24

Post od rixxon »

Dakle D750 je u stvari K750 rađen isključivo za T-mobile mrežu (znači svaki D750 ima T-mobile znak i ni jedan drugi! I naravno skinut je sa T-mobile mreže).
Idemo dalje: telefon je CID36. Verzija SW je R1N035, što znači JAKO matora.
Preporuka: Ubaci generički software za K750, verzija R1CA021. Ako preferiraš W modele, onda mu ubaci SW W800, R1BC002.
U oba slučaja će srednji taster vršiti svoju funkciju. Svakako ćeš imati noviji (brži, stabilniji SW) i oslobodićeš se T-mobile ikona, prečica i drugih gluposti. :wink:
K750+W950+K550 (W610 SW)+More...

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Bat. od 1400mAh :o

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od rixxon »

Evo da se nadovežem: MilančeBGD je o ELFovima pisao u jednoj drugoj temi, a ja ću ovde o ELFovima za K750. Uostalom, obećao sam na prethodnoj strani da ću nešto više napisati o malom satu u ćošku.

Slika

Ako bacite pogled na sliku, dva pitanja će vam se sama postaviti:
- SAT?
- ScreenShoot?

Opisani postupak i priloženi fajlovi odnose se na:

K750 R1CA021
W800 R1BD001
W700 R1CA021

W810 R4EA031
Z550 R6CA009

Sve što treba da uradite je sledeće:

Za K750/W800/W700 najpre u folderu OTHER kreirajte 3 nova podfoldera:
- Config
- Daemons
- ZBin

(ovo ćete najlakše uraditi priključivanjem telefona na PC pomoću kabla, pa zatim navedene foldere kreirate na kartici - telefon će se sam postarati da se isti ti folderi kreiraju i u memoriji telefona).

Za Z550/W810 u folderu OTHER kreirajte ZBin, a onda unutar ZBin kreirajte Daemons i Config.

Sa priloženog linka skinite potrebne fajlove i raspakujte arhive

- DYN_CONST.BIN ubacite u folder Config (U MEMORIJI TELEFONA, NE NA KARTICI!)

- minute_ticker999.elf i StatusRowClock.elf ubacite u folder Daemons (NA KARTICI)

- ScreenShooter.elf ubacite u folder ZBin (Sve jedno je da li u memoriji telefona ili na kartici).

E sada treba još da ubacite dva peča u vaš telefon:

- ElfPack_v10.vkp
- k750_r1ca021.lib.vkp (ili drugi odgovarajući patch za vaš model telefona i verziju SW).

Ubacivanje pečeva je priča o kojoj je već bilo reči na više mesta u ovom forumu pa pretpostavljam da to neće predstavljati problem.

Sve potrebne fajlove možete naći na rixxon.4shared.com. Password = mobilnisvet

Kada uključite telefon sat će se pokrenuti sam (svi elfovi locirani NA KARTICI u folderu Daemons se pokreću automatski). MinuteTicker je neophodan za pravilno funkcionisanje sata.

ScreenShooter pokrećete ručno pritiskom na start (iz FileManagera). ScreenShooter omogučava kreiranje ScreenShootova pritiskom na MUSIC taster. Kratkim pritiskom na POWER se može isključiti. ScreenShoot-ovi se smeštaju u folder Pictures/SnapShots. Ne radi u VideoPlayer-u i ImageViewer-u!

moonwalker80
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od moonwalker80 »

rixxon: hvala na informacijama. Pronaso sam tvoj tutorijal za flesovanje pa cu ispratiti uputstva. samo jos jedno pitanje sto se tice menija. u prethodnom postu sam izneo ovaj problem: "Jedino sad skoro kada sam menjao neke teme, ikonica "mobile jukebox" koja je prva pozicionirana na glavnom meniju sada iza sebe ima belu pozadinu, osim kada kursorom predjem preko nje, tada postaje normalna tj izgubi se bela pozadina iza ikonice, a to me malo iritira" Znaci neznam kako to da resim, ikonica iza sebe ima non stop belu pozadinu dok su ostale ikonice normalne. Zna li neko kako to da resim a da ne fleshujem telefon? I mogu li recimo da promenim meni tj izgled ikona na telefonu nekim patchom a da ne menjam softver?

moonwalker80
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od moonwalker80 »

MilančeBGD napisao:Bat. od 1400mAh :o
Tako pise. 1400mAh Made in Japan finished in Sweden.

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od rixxon »

moonwalker80, izgled ikona u meniju, pa i čitavu strukturu menija možeš promeniti bez flešovanja telefona, a ne treba ni peč, dovoljno je malo kopati po FS sekciji telefona, a pošto je tvoj CID36, pomenuti tutorijal će sasvim lepo poslužiti. Konkretno, izgled menija definisan je fajlom menu.ml koji je lociran u tpa/preset/system/menu
Menu.ml je tekstualni fajl (možeš ga orvoriti u notepadu ili bilo kom drugom text editoru). On u sebi sadrži reference na sličice (ikone). Originalni menu.ml koristi ugrađene sistemske ikonice, ali izmenom menu.ml fajla može se postići da koristi i bilo koje druge (u tom slučaju je potrebno i same ikonice (.png fajlove) smestiti u isti folder, zajedno sa menu.ml).
Milan je pisao o ikonicama za K800. Prouči tu temu, iako se odnosi na K800, mnogo toga je zajedničko i za K(D)750.

EDIT:
Evo jedne zanimljive varijante menija (nema matrice 3x4, sve je u tabulatorima) - naravno, by Rixxon ;)

Slika

moonwalker80
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od moonwalker80 »

evo da postavim ja jos neka pitanja: kada stavim telefon na punjac on puni sve normalno i dodje do one zadnje crtice kada puni i tu se vrti beskonacno, znaci nikako da pokaze da je napunio bateriju do kraja, nego ona zadnja crtica se uvek puni i puni i puni, a inace baterija radi normalno, mislim drzi struju. sta bi to moglo da bude, sta mislite?
I moze li na telefon da se stavi vise od jednog menija, ili svaki put kada zelim drugaciji izgled menija ja moram da brisem stari pa da ubacujem drugi?

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

moonwalker80, ja mislim da je to do te baterije... Da ne pise jos da je mozda to SE bat. ?? :roll:
Mozes da stavis vise od jednog menija, ali moras ubaciti patch koji pomera putanja za menjanje menija, negde na karticu ili mem.telefona pa onda bez racunara mozes menjati menije...

moonwalker80
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od moonwalker80 »

MilanceBGD, evo slika baterije

Slika

A jel to toliko cudno sto je bat od 1400mAh :), meni ne izgleda ko da je falsh, mada sta ja znam...

i jos jedno pitanje: za koje sve telefone se "pasuje" kabli DCU-60?

djape48
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 05. Jun 2007. 13:19

Post od djape48 »

Kazes da ti poslednju crtu puni beskonacno, a koliko sati si najvise cekao da se puni telefon (ugasen)? I gde nadje tu bateriju :blinky:
w810 + 8GB

Dancsi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pon, 16. Jul 2007. 12:34
Kontakt:

Post od Dancsi »

djape48, moonwalker80, MilančeBGD, prava bst-37 baterija izgleda valjda ovako
Slika
N82 black, v31 sw, hakovan i 4gb kartica u njemu =)

moonwalker80
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od moonwalker80 »

pa nikako da stignem ugasenog da ga punim, ali probacu veceras mozda ce da se napuni do kraja :)
a bateriju sam kupio zajedno sa telefonom :)

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od rixxon »

moonwalker80, DCU-60 pasuje za sve novije SE telefone. Znači stari konektor je korišćen od T68i pa zaključno sa K700/K500/K300. Od K750 svi koriste FastPort ili ti "A1 system connector".
Samo se kratko pojavila prelazna varijanta (K600/K608/V600) koji su imali stari konektor dole + miniUSB sa strane.

Baterija od 1400mAh je zaista neobična, ali, s obzirom na poreklo (ako nije prevara) ne iznenađuje me da je neki nezavisni proizvođač ponudio tržištu svog monstruma u BST-37 pakovanju.

Što se tiče punjenja baterije, standardna se napuni za 1.5 do 2h. Znači ovoj treba sigurno 3h ako ne i više. Ostavi ga preko noći pa ćeš videti. Ako i dalje neće, postoji (koliko se sećam) neki battery bug (i patch koji to rešava) - fora da se baterija kod nekih verzija SW puni do 97% i neće dalje!

Što se tiče višestrukih menija, fora je sledeća:

1. Primeni se peč (kao što Milanče reče) tako da se meni nalazi u OTHERS/MENU umesto u tpa/preset/system/menu

2. U others napraviš koliko želiš foldera MENU1, MENU2 ... MENUxx i u njih ubaciš odgovarajuće menu.ml i ikonice

3. Jedan i samo jedan od tih foldera preimenuješ u MENU.

4. Kada koćeš da promeniš meni, vratiš MENU u na primer, MENU3, a MENU5 preimenuješ u MENU. Zatim ugasiš i upališ telefon.

Pošto telefon iščitava folder MENU samo prilikom prvog prikazivanja menija (nakon paljenja telefona), nema nikakvih problema da sa svojim MENUxx folderima radiš šta god hoćeš dok je telefon u radu (RENAME/COPY/MOVE...). Bitno je samo da ne ugasiš telefon ako nemaš važeći folder MENU, jer pri sledećem paljenju nećeš imati uopšte meni na telefonu, što ga čini prilično neupotrebljivim. ;)

rexD
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 05. Nov 2007. 03:51

Post od rexD »

Da li je neko mozda na neki nacin uspeo da u K750i ubaci minutni ton (minute beep, minute minder, zovite ga kako god)? Vrlo korisna stvarcica posebno posle ovih razbojnickih promena u tarifiranju. Precesljao sam ceo telefon i nigde nema te opcije (moj Siemens A55 pre 5 godina je imao). Bezveze da covek u toku razgovora gleda na displej, i jos vise bezveze da im pokloni svaku sekundu ispod minuta.
Koliko sam uspeo da precesljam, nisam naisao da je ovde o tome bilo reci, ali ako sam propustio negde ne zamerite.
:wink:

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od rixxon »

rexD, da, interesantno, tu opciju su imali i stari SE modeli (T610 koliko se sećam). A noviji je nemaju. Takođe je čudno da nikome nije palo na pamet da napravi PATCH ili ELF za tako nešto (bar ja nisam našao).

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

moonwalker80, Pa fino koristi mob naj normalnije, malo slika, klipova, slusanja muzike, na 100% osvetljenje i ako ti bude trajalo oko 3 dana, max 4 onda je to kao i kod mene 900mAh

Odgovori