Flashovanje Sony Ericsson telefona

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
Odgovori
MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Kao sto sam napisao gore, ko je i sta je uradio i to mi je zahvalnost sto nekom pozajmim svoj acc...ccc
Okacicu sutra linkove :wink:
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

snupi22
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 26. Apr 2008. 03:14

Post od snupi22 »

pa kako treba raditi update softvera a da se ne pokupi cid53 kolko sam shvatio ne treba raditi preko SEUS-a ............meni ortak oce da seruje neki softver ,kaze da je nov , koji je najnoviji ?????

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Update ne treba raditi... Jedino flashovanje :wink:

Linkovi za R8BF003 obnovljeni takodje ispravljeni custompackovi... Pregledacu sad jos neke linkove i popraviti sta je moguce :wink:

igorbad
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 06. Maj 2008. 05:04

Post od igorbad »

Ljudi jel zna neko da li neko uopste moze da resi problem sa tim CID53??? Ne mislim da ga ja resavam nego da li neko to radi pa da platim i da se resim muka???

bojanbb
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 20. Okt 2006. 09:03

Post od bojanbb »

Cisto da Vas obavestim...
Dugo vremena sam imao k800, i to vise komada, svi su radili odlicno i na sve sam ubacivao ikone, drajvere za zvuk, kameru, itd,(da napomenem koristim xs++ 2.0), citajuci uputstva ovde ostavljena(na SE forumu)i sve je perfektno radilo :D . Update fw-a sam radio preko SEUS-a i njihovog programa.

Pre par dana, uradim flash poslednjeg fw za k800, ovde okacenog(imao sam r1kg...), i sve bude super, ali kad uspostavljam kontakt, cuje se beep i ... - CIPHERING NOT PROVIDED BY OPERATER. INSECURE TRANSMISSION ! :chytry:

Ubacio sam i par drugih fw-a, tu ovde okacenih, i sa neta, stalno isto! Da, 3g iskljucen, ukljucen gsm i CS. Cak sam uradio update preko SEUS-a, i sve isto samo sam dobio CID 53.
Prodam k800, i kupim k810(r1kg...), opet flash sa poslednjim fw-om i opet CIPHERING NOT PROVIDED BY OPERATER. INSECURE TRANSMISSION !
Ubacim drugu karticu 064, isto.

Odem u telekom, zamenim moju 2g za 3g karticu, isto!!!
Prodam i k810, kupim k850...i opet ISTO!!!! A ima poslednji fw!!!
Btw, u sve gore pomenute telefone sam stavljao i 063 karticu, i nije bilo zvuka i poruke !?!?!?! :disgust:

Neko je vec pominjao ovaj problem, pa me interesuje da li neko zna resenje, posto na netu nisam nasao isto? I to, pre nego sto zveknem tel. o zid! :x :x

Da, kada je tel. na silent modu, ne cuje se beep, samo poruka - neko je napisao da ga nervira zvuk!

P.S. Odlican tutorial za flesovanje, a ovi sto traze tutoriale za elfove, neka malo potraze na netu, ima ih solidnih!

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Ja sam vec reako u cemu je problem ;) Eto vidis da sa 063 nije bilo problema, sto jednostavno nisi koristio tu karticu i kraj. Nego si potrosio tolike pare na telefone... :roll:

snupi22
Novajlija
Novajlija

Post od snupi22 »

zanima me sta se sve moze s*ebati flesovanjem (mislim na update softvera ,instalacije camdrive-a ,acoustic drivera) i koliko bi kostala popravka :Djer ocu da izvucem maximum iz fona ((ocu prvo da nabacim novi softver ,pa camdrive pa zvuk (jel ovo pravi redosled???))

tnx

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Update zaboravi...
Sa ubacivanjem camdriver/acoustic mozes zeznuti telefon ali to sve zavisi koliko si spretan.
Popravka zavisi od toga u koji servis nosis, i sta si zeznuo...

snupi22
Novajlija
Novajlija

Post od snupi22 »

ma probacu pa sta Bog da :D
kada sam rekao update mislio sam na stavljanje novog softvera ne cidove i cuda :S

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

Pa nema sta Bog da ti da! :roll:
Ako update-ujes sw preko SEUS-a,postoje velike sanse da dobijes CID53,i sa modovanjem telefona mozes da se oprostis na par meseci!
A ako fleshujes telefon (npr. preko XS++) neces dobiti CID53,nego ces samo dobiti novi fw naravno CID52! :wink:

snupi22
Novajlija
Novajlija

Post od snupi22 »

to cu i da uradim da flesujem ne da updateujem preko SEUS-a
koji softver da stavim na mob ,trenutni mi je R1GB001 i dal imam potrebe da menjam ........
tnx

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od McLaren F1 »

Dal treba da menjas,to ti najbolje znas! :roll:
Ako ti nesto fali,baguje ti telefon,hoces da ubacujes patcheve,onda menjaj! :wink:
Moja preporuka ti je da ga fleshujes sa K810 fw (R8BA024) jer dobijas 2 nove funkcije (TrackID i PhotoFix),a i najveci broj patcheva je napravljen upravo za ovaj fw! :wink:
R8BA024 mozes skinuti >>OVDE<<
:wink:

snupi22
Novajlija
Novajlija

Post od snupi22 »

ne moze main da se skine tj skinem ga ja (skine mi 53bajta iako je fajl velik 15mb) i kaze mi da je arhiva ostecena .......
jel mozes ponovo da okacis (samo nemoj na rapidsher ne mogu da skidam sa njega ) ili bacis neki link
koji radi :D

tnx & zzz

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od McLaren F1 »

Of course! :wink:
Pogledaj >>OVDE<<
Nalaze ti se okaceni pri dnu strane! :wink:

Komse
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 12. Maj 2008. 23:46

Post od Komse »

Problem je sledeci: Telefon (k800i) se poceo slogirati, blokirati tj. pojavljuje se beli ekran i ne moze se otkloniti sve dok se ne izvadi baterija.

Videvsi na ovom forumu da su neki svoje probleme resili fleshovanjem, onda sam i ja pristupio tome i stavio sam novi softver, pa kasnije i softwer od k810i ali i dalje nista, problem je i dalje neresiv.

Probao sam i da popravim EROM, misleci da je ostecen, uradio sam to preko programa XS++ i setool2 prema upustvu sa foruma ali i problem se i dalje nastavlja.

Ako neko ima ili je imao slican problem i naravno resenje nek se javi !!!

Vtec
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 21. Sep 2005. 08:30
Kontakt:

Post od Vtec »

Identican problem i kod mene. Kupio sam k800 pre par meseci, odmah ga fleshovao na novi softver i sve je radilo super. Ubachene nove ikone, novi camdriver, driver za zvuk i sve je do pre par dana radilo kako treba. Odjedanput je telefon poceo da se restartuje prilikom snimanja video klipa, a ubrzo posle toga i sam od sebe. Nakon toga mu uradim master reset i onda je skroz pobrljavio. Isporemetio se skroz. Poceo da pali beli ekran, led diodu...

Probam sa sa fleshovanjem, koje je stalno blokiralo, probao da popravim EROM, nece ni to. Danas treba da ga preuzmem sa popravke, pa Vam pisem sta se dalje izdesavalo.

Hvala Milanchetu na pomoci prilikom pokusavanja opravke u samostalnoj reziji :)

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Ne znam sta je to ovih dana, evo meni je juce bio jedan k800i koji sam flashovao i sve je bilo ok... Samo mi se jednom restartovao, a inace sam ga dobio da sredim zbog toga sto se restartovao...I danas dam drugu i od kako ga je on uzeo na svaka 2min. se restartuje :?
Ja nemam takvih problema, jedino sto moze biti jeste da se nesto zeznulu prilikom pada telefona.

Vtec
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od Vtec »

Moj je ispao jednom ili dvaput i to nikad na tvrdu podlogu...
Jos nisam uzeo telefon, zivo me zanima sta mu je bilo...

Komse
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 12. Maj 2008. 23:46

Post od Komse »

sta su ti rekli u servisu? ovaj moj se i dalje slogira i pojavljuje se beli ekran cak je poceo i da se gasi...ne znam vise sta da mu radim :cry:

Vtec
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od Vtec »

Nisam ga jos uzeo iz servisam pitacu ih sta je bilo pa cu da ti napisem ovde. Moraces ga nositi na popravku u svakom slucaju... :(

Odgovori