MilančeBGD napisao:rixxon, a jel si probao rucno da ubacis custom??
Naravno. (Pomoću JDFlasher-a i ne može drugačije nego ručno )
Od jedno 50 pokušaja samo jednom sam uspeo da ga customizujem preko JDF-a i jednom preko XS++ (iz XS++ samo "automatski" - FSX nikako nisam uspeo da pokrenem).
Znači XS++/JDF/Setool ladno vide telefon, GDFS read/write radi OK (probao sam i da vratim ranije sačuvani GDFS). Flešovanje MAIN i FS ide glatko (iz XS++/JDF/Setool). Znači nije do kabla/drajvera/USB-porta (mada sam i tu probao da menjam kablove, portove... ).
Zaključujem da telefon iz nekog razloga odbija da aktivira FileSystem. A ona dva puta kad sam uspeo da odradim kompletnu proceduru flešovanja - telefon se normalno uključio, funkcionisao 3-4 minuta najnormalnije i onda se zakucao. Nakon vađenja baterije - mrtav.
pokusavo sam preko xs++ ocitamu sve i kad hocu da ga flesujem samo pise your phone is not suported... a trazi da ga otkacim... dali ce biti neki sv sa cid 53
Evo ljudi uploadovao sam full elfpack za k810,verujem da ce trebati nekom,znaci imate sve tu,i ini folder i zbin,njih samo ubacite u other i odatle pokrecete elfove,a ova dva vkp fajla jednostavno ubacite isto kao i patcheve...
Imam dosta iskustva u flesovanju Motorola telefona, pa me zanima da li i kod SE postoji mogucnost pravljenja kompletnog backup-a, ili makar Main-a, da ne bih morao sve da radim ispocetka kad mi neki patch zezne stvar (sto mi se jednom vec desilo)?
Pretpostavljam da pričamo o K800 (pošto je tema o njemu, a ti nisi naveo na koji model se odnosi pitanje). Kod K800 (i svih db2020 modela) može se očitati kompletan MAIN, FS kao i GDFS i napraviti back-up. Prvo je potrebno instalisati Quick Access patch. I naravno, bitno je da telefon bude CID 52 (ili manji, ali se tada radi upgrade na CID 52).
Da, radi se o K800 sa K810 R8BA024 softverom. QuickAccess patch sam vec instalirao, jeste CID 52. Da li se backup radi preko XS++, SETools ili mozda JDFlasher-a? I jos jedno pitanje: kako da editujem elf-ove? Konkretno mi se dopada onaj koji menja ime operatera, pa bih da ubacim svoj tekst umesto postojeceg. Pretpostavljam da postoji neki Elf Editor, ali nisam nigde naleteo na njega.
EDIT: Pronasao sam, treba samo editovati .ini fajlove ali sta raditi ako elf dodje bez .ini fajla? Ili ih mozda sam napravi kod prvog pokretanja?
Eto gore je stavljen far+jdflasher sve spremno za CID53...
Moguce je ceprkati samo po FS, znaci menjanje camdrivera/acoustic, flashovanje ali je potrebno naci CID53 softver.
XS++ je u razvoju, trebao je izaci krajem maja ali to se nije dogodilo, cekamo da vidimo kad ce se i to desiti.
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...
cao svima imam k800 skinut sa o2 mreze flesovo sam ga po upustvu sa prve strane sve je ispalo super samo sad kad nazovem nekog izadje ma chipset not provided by operator,pregledao sam sve poruke i nisam nasao odgovor !!!u cemu je problem
MilančeBGD, da li oni drajveri sto si ih postavio za k800 na pocetku topika vaze i za k810???
Hteo bih moj da flashujem,ali kako sam skinuo drajvere u folderu 4in1...nema nikakav fajl preko kojeg bi pokrenuo instalaciju....
Izvini ako smaram glupostima,ali bas bas sam nov u flashovanju
MilančeBGD, da li je sada postalo dostupno flashovanje cid53 telefona,posto moj ima bas tu oznaku ( ),a donet je iz SIngapura,pa ima samo english + one njihove kineske jezike,a to me mnogo nervira....
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.