Sony Xperia Z2
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Symbian OS ● Symbian (UIQ) OS ● Windows OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Symbian OS ● Symbian (UIQ) OS ● Windows OS ●
-
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
Re: Sony Xperia Z2
marko 0401, provalio sam je nekako,mozda ne u potpunosti,ali za dobar deo landscape fotki deluje.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
- marko 0401
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 13. Sep 2006. 11:04
- :: Z2
Meni i po suncanom danu slike nisu bas nesto, nisu lose ali nisu ni odlicne.VeNoM napisao: ljudi tražite lepo osvetljenje za lepe slike.
Zrnaste su, i problem sa landscape modom ostaje (veci dio slike je mutan, kao da ne zna sta treba da zoomira)

Al dobro, bice bolje...

-
marko 0401, pogledaj ove dve fotke sto sam napravio u manual modu sa touch fokusom u levi ugao,to su mi jedne od najboljih fotki sa Z2 sto sam napravio,o tome sam ti pricao

- marko 0401
- Mobil fan
Pogledao sam sad preko telefona, ona prva nije losa ali ova druga je mutna po sredini cini mi se, ono drvo i zgrada u sredini su mutni i slabijeg kvaliteta.
Znaci Sale, odustajes od teorije da postoje Z2 modeli sa dobrom i losom kamerom, jel?
Primjetio sam da mi je baterija malo vise potrosena tokom noci, pogledao sam potrosnju, najvise je potrosio MEDIASERVER 37%, dok je ekran 34%.
Sta je ovaj mediaserver?! Bice mi na kartici neka muzika/slike zabagovali pa skenira sistem non stop...
Znaci Sale, odustajes od teorije da postoje Z2 modeli sa dobrom i losom kamerom, jel?
Primjetio sam da mi je baterija malo vise potrosena tokom noci, pogledao sam potrosnju, najvise je potrosio MEDIASERVER 37%, dok je ekran 34%.
Sta je ovaj mediaserver?! Bice mi na kartici neka muzika/slike zabagovali pa skenira sistem non stop...
-
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 06. Feb 2013. 16:26
- :: Apple Iphone XS
- :: Apple Iphone 6s
Sale napravio transfer u suparnicki tabor
koliko vidim . .Ja od ovog mog Z2 dobijam sve sto od njega ocekujem,bateriju kvalitet svega,pa i kamere,mene zadovoljava...a poredio sam s5 i moj z2,pa iskreno meni je z2 lepsi telefon,a cak sam i kamere poredio,i na s5 kamera nista bolja nije,za razliku opet kazem,od LG G3 gde je kamera dosta bolja nego na z2

- marko 0401
- Mobil fan
Hehe nije valjda izdao xperiu... Ne vjerujem ja u to... Bio je toliko opsjednut sa njom...
I ja sam zadovoljan nema sta, telefon je stvarno dobar, multitasking radi PERFEKTNO (telefon mi nije zakocio/lagovao ni jednom u ova 2 mjeseca), baterija extra, izgled/feel takodje extra, jos da nisam dosao na ovaj forum gdje me Sale istripovao za kameru bio bih prePREzadovoljan!
Kamera me stvarno neki put razocara, ali daleko od toga da je losa naravno. Svasta mi je padalo na pamet, i da se vracam na Samsung (S5) posto sam birao izmedju njega i Z2 kad sam uzimao novi tel, ali evo sad kad kazes da njegova kamera nije nista bolja, onda mi je lakse
, jer sam ga skoro uzimao u ruke i nije mi se svidio taj feel uopste (plastika + touchwizz kvare utisak potpuno)
Jedino si me zaintrigirao sa ovim G3 sada, imao sam i za njegu neku ponudu (htio jedan da se mjenja), ali ime LG mi nekako ne uliva povjerenje...
Mada je to rezonovanje bez ikakvih osnova naravno. Telefon je sigurno dobar.
EDIT:
Sad vidjeh na temi S5 da Sale_M stvarno jeste "izdao" soni i presao na Samsung!
NEVJEROVATNO!!
Treba mu pod hitno zabraniti pristup ovoj temi, jer sad kad krene sa poredjenjem kamera Z2 vs S5 ima da poludimo!

Jos je porucio neku kopiju case-a koji moze da mu izgrebe socivo kamere, ako mu se i to dogodi treba da predje na fixni telefon zauvjek!

Sale, nadam se da ces naci srecu konacno sa Samsungom
, svakako ces biti kompetentan da nam uporedis kamere ova dva telefona, pa mozda i mene navedes da se vratim na Samsung... 

I ja sam zadovoljan nema sta, telefon je stvarno dobar, multitasking radi PERFEKTNO (telefon mi nije zakocio/lagovao ni jednom u ova 2 mjeseca), baterija extra, izgled/feel takodje extra, jos da nisam dosao na ovaj forum gdje me Sale istripovao za kameru bio bih prePREzadovoljan!

Kamera me stvarno neki put razocara, ali daleko od toga da je losa naravno. Svasta mi je padalo na pamet, i da se vracam na Samsung (S5) posto sam birao izmedju njega i Z2 kad sam uzimao novi tel, ali evo sad kad kazes da njegova kamera nije nista bolja, onda mi je lakse

Jedino si me zaintrigirao sa ovim G3 sada, imao sam i za njegu neku ponudu (htio jedan da se mjenja), ali ime LG mi nekako ne uliva povjerenje...

Mada je to rezonovanje bez ikakvih osnova naravno. Telefon je sigurno dobar.
EDIT:
Sad vidjeh na temi S5 da Sale_M stvarno jeste "izdao" soni i presao na Samsung!
NEVJEROVATNO!!

Treba mu pod hitno zabraniti pristup ovoj temi, jer sad kad krene sa poredjenjem kamera Z2 vs S5 ima da poludimo!

Jos je porucio neku kopiju case-a koji moze da mu izgrebe socivo kamere, ako mu se i to dogodi treba da predje na fixni telefon zauvjek!

Sale, nadam se da ces naci srecu konacno sa Samsungom

- Baraba
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
blackwhite, aj postavi par fotki na flickr sa tvoje Z2, postavi u odgovarajucoj temi u kaficu, ja cu sa S5, mada imas vec mojih okacenih, pa da ostali uporede koja je bolja kamera, ok? I okini neku panoramu.
- marko 0401
- Mobil fan
Baraba, odmah da ti kazem da (mislim da) je bolja na S5. Da se ne mucimo...
S5 nisam ni imao ni probao, ali sam imao S3 pune dvije godine, i znajuci da je S5 sigurno mnogo bolji telefon od S3 mogu da kazem, pa cak i da tvrdim, da S5 ima bolju kameru od Z2.
Ako nista, sigurno pravi bolje snimke pri AUTO slikanju/snimanju.

S5 nisam ni imao ni probao, ali sam imao S3 pune dvije godine, i znajuci da je S5 sigurno mnogo bolji telefon od S3 mogu da kazem, pa cak i da tvrdim, da S5 ima bolju kameru od Z2.

Ako nista, sigurno pravi bolje snimke pri AUTO slikanju/snimanju.
-
- Mobil fan
baraba,jakoliki sam umetnik za fotografije,moggu ti reci i time sto ja ne znam da okacim fotku na flckr..Moj drug ima S5 i poredili smo kamere,apsolutno nema razlike u kvalitetu,ili bar meni nisu vidljive..
A sad,kako ja to poredim,pa tako sto ja mislim da je najrelevantnije kad postavis telefon pored telefona i onda slikas isti objekat,slikas istu stvar,tipa put ,nebo itd...e po tome kad smo to uradili,s5 nista bolji nije ..e sad,razlika je utome sto si ti dobar slikar a ja nisam...
Dok recimo sa G3 kad to uradim,kamera je osetno,tj vidljivo bolja,svetlija,ostrija ...
A sad,kako ja to poredim,pa tako sto ja mislim da je najrelevantnije kad postavis telefon pored telefona i onda slikas isti objekat,slikas istu stvar,tipa put ,nebo itd...e po tome kad smo to uradili,s5 nista bolji nije ..e sad,razlika je utome sto si ti dobar slikar a ja nisam...
Dok recimo sa G3 kad to uradim,kamera je osetno,tj vidljivo bolja,svetlija,ostrija ...
- Zile995
- Expert
- Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
- :: Xiaomi Redmi Note 4X
- :: HTC M8 | Galaxy SII
Ne moze tako da se poredi. Displej je tu presudan... Na kompu(istom ekranu) poredite te slike sto ste slikali.
Bolje reci, uporedili smo kvalitet ekrana, nista vise...
Bolje reci, uporedili smo kvalitet ekrana, nista vise...
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0
Kernek: Stock 3.4.0
- Baraba
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Kamera G3 po meni nije bolja od S5.
-
- Mobil fan
Ne znnam,mozda ste upravu,ali ja kao amater u fotografiji mogu da kazem da ne primecujem razliku,i da sam zadovoljan postojecom kamerom na z2 ..u dalju polemiku ne bih isao 

- marko 0401
- Mobil fan
Blackwhite, ukoliko ti fotografije gledas jedino na svom telefonu, u tom slucaju Z2 ima extra kameru!
Ali kada ih pogledas na kompjuteru, onda stvari izgledaju drugacije...

Ali kada ih pogledas na kompjuteru, onda stvari izgledaju drugacije...

- El Laki
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
- :: Xiaomi Redmi Note 4
Većina uporednih testova govori suprotno. Baš velika većina. Ne mogu i sam da kažem jer nisam video, ali mislim da je ova dva modela jako teško porediti kamere. Imaju jako različit pristup fotografiji i onome šta od nje žele. G3 ima oštrije i detaljnije slike na cropu ali Samsung ima lepšu sliku. Jednostavno daje malo prenaglašene boje, jake boje i onda to većini prosečnih korisnika stvara lepši utisak slike. Pogotovo je to izraženo na zelenoj boji ili jarko crvenoj. Zato kažem, mislim da je teško porediti i presuditi a da budeš objektivan. Jer koliko god S5 imao više šuma na slici, ne može se reći da na prvi pogled i na pogled u prirodnoj veličini, njegove slike ne izgledaju lepše. LG daje dosta prirodnije boje, koje pored ovih sa S5 deluju isprano iako to nije slučaj.Baraba napisao:Kamera G3 po meni nije bolja od S5.
- marko 0401
- Mobil fan
Tema je zamrla otkad je Sale presao na S5/Z3... 
Jel neko ima iskustva sa otvaranjem ovog telefona/mjenjanjem baterije. Gledao sam klip na yt, grije se zadnja strana fenom pa se onda otvara i pristupa se bateriji.
Svaka baterija ima odredjeni broj punjenja/praznjenja, bice problema kad ove nase napune godinu+...
Vjerovatno jos niko sa foruma ovo nije radio jer je telefon relativno "mlad'...

Jel neko ima iskustva sa otvaranjem ovog telefona/mjenjanjem baterije. Gledao sam klip na yt, grije se zadnja strana fenom pa se onda otvara i pristupa se bateriji.
Svaka baterija ima odredjeni broj punjenja/praznjenja, bice problema kad ove nase napune godinu+...
Vjerovatno jos niko sa foruma ovo nije radio jer je telefon relativno "mlad'...
-
Marko trenutno imam i Z3 i Z2 kod sebe
To za bateriju ce biti problem da se promeni i u servisu,zbog konstrukcije samog aparata.

To za bateriju ce biti problem da se promeni i u servisu,zbog konstrukcije samog aparata.
-
-
- Mobil fan
Z2 pravi realne slike ,u skladu sa godisnjim dobom..sad je ziima,pa takve slike i pravi,tmurne,manje zivopisne ,leti po suncu pravi zivopisnije i ostrije slike
Z2 Masina!
(Naravno salim se malo u vezi slika,ali meni su dobre)
EDIT: Sale,ajd zamolio bih te da namestis sve na AUTO i a Z2 i Z3 i da slikas sa iste udaljenosti isti objekat,i okacis ovde,bas da vidim razliku u kameri..dkle stavis jedan telefon pored drugog i opalis dve tri iste slike?

Z2 Masina!
(Naravno salim se malo u vezi slika,ali meni su dobre)
EDIT: Sale,ajd zamolio bih te da namestis sve na AUTO i a Z2 i Z3 i da slikas sa iste udaljenosti isti objekat,i okacis ovde,bas da vidim razliku u kameri..dkle stavis jedan telefon pored drugog i opalis dve tri iste slike?
-
- marko 0401
- Mobil fan
Da, to bi bilo interesantno. Sale, ako te ne mrzi, prikljucujem se peticiji.
Mada dovoljan je i mikro_milimetarski pokret ruke i slika nece biti ista vjerovatno. Ali opet, vidjece se neki rezultat...

Mada dovoljan je i mikro_milimetarski pokret ruke i slika nece biti ista vjerovatno. Ali opet, vidjece se neki rezultat...