K800i

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
Odgovori
MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Slobodan_NS, gde je izasao??
Nema na topsony... Ima ga samo na wotan i to jos pre jedno 10 dana... :|
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

rizmal
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 17. Feb 2008. 23:48

Post od rizmal »

trazio sam i nasao sam samo oranz i t mobile varijantu u mobicom +
a svi ce kao dobiti od ponedeljka k800 cs ali kolikoje to od pon ne znaju da kazu,samo daju karticu i kazu zovi

Malone
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 07. Avg 2006. 10:32

Post od Malone »

nestali u svim radnjama original[/quote]Kako mislis original?Zar to nisu svi isti tel samo su neki skidani sa mreze.Jedino do opreme?

rizmal
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od rizmal »

Oni skidani s mreze po meni nisu original,jer je njima brckano po software-u ;) a i necu d ami na telefonu pise vodafon,ili nesto slicno ,taj telefon sanjam od kad se pojavio ,jeste da je sada zastareo ali eto sada mogu da ga priustim i zelim da bude autentic...

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

rizmal, ako hoces da budes 100% autentican,onda je najbolje da ga pazaris u :
Com trade-u
Royalton-u
Tehnomobil-u
.....
Ali kod ovih radnji postoji manji problem(mozda za tebe to i nije problem),k800 kod njih kosta izmedju 250-300e!!!
U radnjama gde kosta 150-160e k800 je 100% skinut sa neke mreze (ne mora da ima obelezja te mreze),donet (da ne kazem prosveran) iz inostranstva itd i 100% mu je ceprkano po sw!!!
Sto bi znacilo da i obicnoj radnji uzmes k800 bez nekih obelezja mreze,skoro 100% je isti skinut sa neke od evropskih mreza i prefleshovan.....
D500&E71

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

U ovoj radnji gde je on kupio :) i gde sam ja kupio ide i original kutija, sva uputstva, full oprema, tako da ne verujem da su sami kupovali i kutije i sam ih flashovali i menjali maske...
Sad na koju foru je telefon jeftiniji, mozda zbog garancije koja je 6 meseci stoji navedeno da je iza hw i za sw ali ispod pise ne ulaze displej, kamera... :shock:
Ali moj drug je nosio svoj k750i koji mu je upao u more i oni su ga popravili sve za dz(bio je jos u garanciji) samo mu nije radio slot za mem.karticu...

rizmal
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od rizmal »

ne znam loki mozda si ti upravu ali u prodavnici gde sam uzeo 3xk750 i jutros k800 gde je i milance uzeo stvarno daju sve original tako da sto on kaze bili bi malo debili da sami kupuju kutije ,maske itd...

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

MilančeBGD, rizmal, ma najmanji je problem kutija,ali taj telefon je tamo negde skinut sa neke mreze,ali na samom aparatu nema oznake te neke mreze (kao sto nijedan nas operater ne stavlja oznaku) i cim se prodaje skoro upola jeftinije nego bilo gde u Evropi ne moze biti 100% original telefon....nego je taj aparat uzet na neki ugovor i donesen ovde....
D500&E71

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

loki13, ma znam da je najmanji, ali ko bi se toliko trudio kad moze ovako da prodaje telefon skinut sa mreze ;) Ovo je Srbija...
Znaci siguran sam da nije skidan sa mreze 100% ;) Ko bi se trudio da istampa i izlepi nalepnice sa IMEI na kutiju, da kupi novu masku da promeni, da ga flashuje.Pa ne prodaju oni samo jedan komad, i nije u pitanju samo k800i, mnogima sam preporucio tu radnju i svi su zadovoljni, naravno svi telefoni su bili u original kutiji kao sto sam rekao :roll:

nbp
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 21. Feb 2008. 16:52

Post od nbp »

Postovani Forumovci,
tek od nedavno koristim mobilni telefon SE K800i. Prethodno sam se, preko dve godine, sluzio modelom SE K750i kojim sam bio izuzetno zadovoljan.
Moje pitanje se tice kvaliteta kamere ova dva aparata.
Naime cini mi se da je na SE K800i, u maksimalnoj rezoluciji, digitalni foto-zapis nesto previse digitalizovan(citaj: kockast), da kamera previse "gresi" na konturama snimljenih objekata(krivi ih i daje belicaste konture cak i snimljenim tamnim objektima), te da su boje na rubovima snimljenih objektata nerealne(plavicasto-ljubicaste), a da istovremeno snimljenim objektima nedostaje ostrina tj.vernost.
Moje prethodno iskustvo sa kamerom K750i u maksimalnoj rezoluciji su izuzetno dobre, odlicne - zapisi su bili vernih boja, ostri i jasni.
E sad, molim Vas da mi, ukoliko imate, prenesete Vasa iskustva sa kamerom SE K800i (-trenutna verzija softvera mog aparata je CXC1250210 R1KG001 070418 sa verzijom softvera kamere SW 2.5), a povodom sledeceg (ili da me uputite na neku drugu adresu):
-da li se ovakve "promene" u digitalnom fotozapisu resavaju prostim azuriranjem softvera kamere, ili mozda
-snizavanjem rezolucije snimanja,
-ili je u pitanju mozda nekakva mana(kvar) komponenata kamere: sociva, autofokusa i sl.
Da li znate da li postoji nekakav test-softver kojim bi (amaterski, naravno) mogao da proverim kvalitet kamere...itd. Inace snimci nacinjeni kamerom SE K750i preseni na SE K800i, ili racunar, se prikazuju u identicnom kvalitetu kako na ekranu racunara tako i na ekranima oba mobilna telefona(cime iskljucujem eventualnu manu ekrana SE K800i !). Oprostite na opsirnosti, a unapred Vam se zahvaljujem na odgovoru.
Hvala.
nbp

rizmal
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od rizmal »

@nbp-he ja imam isti sw i telefona i kamere a takodje sam imao i k750(imam ga jos) i mogu ti reci d ati def nesto nije u redu s telefonom jer moj k800 pravi slike ko digitalni fotoaparat,10x bolje od onih koje pravi k750,mozda je neki bug ili slicno vidi sta ce milance da ti kaze jer je on dosta upuceniji od mene ali eto reko da ti odgovorim jer ipak imamo isti sw a i isto smo rpesli s k750 na k800,tako da mogu ti reci samo da ti def nesto niej ok s telefonom e sad sw ili kamera ili samo drajver ne znam,ali po opisu tvom imamo isti fon,sw,drajver ali meni slike za razliku od tebe ispadaju ko da su s digitalnog fotoaparata 8)

PS-naravno govorimo o max rezoluciji slikanja

nbp
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od nbp »

@rizmal
i sta sad, da se slikam?
Ok, hvala, znaci da cekam Milanceta...dooobrooo!

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

nbp, pa naravno da ce biti kockast kad se video od 176x144 prikazuje u full screenu na 320x240... Po meni video zapis je odlican...
Pa slusaj ako ti treba video onda lepo kupi neku nokiju i kraj... :disgust:
Mozes probati neki drajvere koji ce povecati fps na 20-40 pa vidi da li ti onda odgovara, ako ne procitaj recenicu iznad ove ;)
rizmal, ja mislim da on prica o video zapisu, ne o slikama ;)

btw. ta verzija softvera je odlicna, nju sam i ja imao kad sam kupio telefon i nisam imao nikakvih problema...

rizmal
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od rizmal »

@milanche,moguce ali celo vreme prica o slikanju pa ....e sad jos 1 pitanje za tebe,moze li se menjati zvuk delivvery reporta za poruku na k800 posto mi je ovaj nekakoo iritirajuc,jer ja opciju za to nisam nasao???

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

rizmal, pa ja koliko znam kod slika se ne vide kockice :lol: :lol: :lol:
Znaci da ipak prica o video zapisu ;)
Moze da se promeni :) ali malo je teze, moraces da otvoris XS++ i udjes u FSX, i tamo nadjes gde je taj zvuk za report i onda da ga izbrises i ubacis novi, naravno sa istim imenom i verovatno istom ekstenzijom...

nbp
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od nbp »

@milance&rizmal
-sto se tice mog pitanja rec je o digitalnom foto-zapisu kamere, a ne o video-zapisu...
-anomalije na dig.fotozapisu se primete vec pri malom uvecanju nacinjenog snimka, a najgore od svega je to sto sumnjam da mu je autofokus otisao u aut, a ne znam kako to da proverim.
Sa k750i nisam nikada imao takve probleme...a sa k800i od samog starta.
Znaci...servis, nema mogucnost da se testira putem nekog amaterskog programa?
A sta ce da mu rade u servisu...pa naravno, zamenu nefunkcionalnog dela, zar ne?
I eto opet lutrije...

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Ja stvarno ne razumem o cemu ti pricas :?
Jel ti nas zezas ili sta?? :?
Jel pricas o fotografijama ili o video snimku?? Kakav digitalni foto zapis...

rizmal
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od rizmal »

prica o fotografijama samo zanemari digitalni i usvoji foto zapis ->slikanje
ipak sam ja bio u pravu ;)

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

:shock:
Pa prica o kockicama i o zapisu... Kad se prica o fotografiji kaze se digitalna fotografija, ili slika...
Ne razumem sta si ti nbp, ocekivao :? Da na 100% na 3mpx fotografiji vidis detalje ko da je sa dslr :wacko:
Pa proveri da li je otisao, ako uvek zeleni kvadrat pozeleni znaci da je sve ok... A to nosenje u servis, ako si ga kupio ovde za 150e mozes da se pozdravis i ako je nesto crklo.Niko nece da ti promeni kameru i da stavi novu, ili da mozda salju u SE fabriku na zamenu...
Postavi neke slike pa da vidimo u cemu je problem :roll:

206
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 12. Okt 2007. 00:51

Post od 206 »

Milance, nemoj da si na kraj srca, citas li da su coveku slike sa k800 "malo nakrivo" ili "malo na kockasto"? :P :lol: :P nego salu na stranu,
nbp, ajde preobaj sa nekim driverom za kameru, imas ih puno u threadu Ubacivanje ikona i accoustic drivera bla, bla... ili ajde okaci koju "malo nakrivo" sliku? pa da vidimo sta se desava.

Odgovori