Sony Xperia Z2

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
Odgovori
m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Re: Sony Xperia Z2

Post od m@c|-|oR »

Čitao sam da se mnogo više podesivosti dobija na 8MP, dok veće rezolucije služe za patkometriju među proizvođačima.
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Pa 8mpx i sam Sony preporucuje za koriscenje,a i u 15 i 20 mpx nemas sva podesavanja omogucena koja imas do 8 mpx.
Ja sam zadovoljam kamerom posebno nakon apdejta na LP.Pogledjate neke od mojih slika na flickru sa Z2.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

Tyrael
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 02. Sep 2014. 00:21
:: Xperia Z2

Post od Tyrael »

Ok trenutno sam najozbiljnije zainteresovan za Z2,narednih dana cu procitati sve sto pise o poredjenju sa G3 jer mi se sve svelo na ta dva,nemam hrabrosti da probam one manje poznate kineske...
Moja pitanja su da li mislite da ce Z2 dobiti i naredni android (koji god bude bio posle lolipopa) i da li bih trebao cekati da se pojavi Z4 pa da ovom padne jos cena,a koliko uopste moze da padne...

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Sale_M »

Dobijace jos apdejta Z2 sigurno i mislim da je trenutno best buy medju amdroidima za cenu od oko 350 nov sa garancijom.Nemoj da cekas Z4,on ce pre da obori cenu Z3 a ne Z2.

blackwhite
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 06. Feb 2013. 16:26
:: Apple Iphone XS
:: Apple Iphone 6s

Post od blackwhite »

marko 0401 napisao:Ajde kad se vec daju ocjene, da dam i ja moju. :)

Jedina zamjerka, kamera. Iz nje moze da izvuce vise onaj ko se razumije vjerovatno, i ko ima vremena za podešavanja/zezanja, ali za obično škljocanje na auto, kamera bi trebala biti bolja.
Sto se kamere tice,ja mislim da su vam ovi pojedini sa foruma nabili koplekse ,koji znaju te cake oko podesavanja kad sta dodati,smanjiti obraditi,i okaciti ovde...Nemojte uopste da se oko toga opterecujete,kamera na z2 nista losija nije od kamere na S5,G2 IP5,6 ...

Jedino je razlika u ,,umetniku,,(onaj ko slika) ...evo drug kupio S5 ,covek ni ne cita ovaj forum,slika onako amaterski,a kemera ,da kazes katastrofa,ali ne,kamera je sasvim ok,nego on se decko ne trudi da ulepsa sliku,njega to ne zanima...kao i ja i vecina ovde...
Takodje i onaj lik sto je slikao Galaksi 6 ,sa Iohoneom 6,slika ispala katastrofa,ali to je poenta,decko izvadio slikao telefon,bez ikakvog namestanja ,hvatanja iz ugla od kog bije svetlo,itd ..

Tako da nemojte da se opterecujete sa slikama pojedinih clanova ovde,od kojih vecina nije realna ...

;)

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

blackwhite imena kolega, imena.
šalu na stranu nisam ljubitelj obrade i ne radim to. ono što mob uhvati to je to i šta da se radi.
inače koliko sam mogao da vidim kamera na z2 mi je mnogo bolje radila od kamere na z3.
dokaze imamo.
e sada možda je do sw koji je u z3. čekamo update pa da vidimo.
inače sa z2 sam bio najzadovoljniji.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

blackwhite
Mobil fan
Mobil fan

Post od blackwhite »

Pa zna se ko pravi najbolje slike ovde :) mislim na njih troje-cetvoro..kako uvek njihove najbolje?! A pritom pojedini ostali clanovi imaju iste telefone ... :roll:

Sto se Z2 tice,mene nervira sto mi ponekad ona trakica gore sa obavestenjima ,dok pricam otvori se ,ne znam zasto ,kao da je zakacim uhom,ali ne bi trebalo jer se tad ekran gasi ...

Inace meni update jos nije stigao

EDIT

I imam jedan predlog za sve nas slikare..posto je manje izvodljivo da se svi vidimo uzivo,i da uporedimo kamere te sjajne,onda bi mogli da svi od kuce slikamo isti objekat,i okacimo ovde ,tipa logo na laptopu,prekidac na zidu ,ili tako nesto ,pa da vidite da su sve kamere manje vise iste,a da je samo razlika od fotografa do fotografa :D :D

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

blackwhite i na z3 se to isto dešava tako da te to ne brine. proxy senzor ne radi baš kako treba.

a što se edita tiče dolazi lepo vreme pa može neki okup za vikend negde da se organizuje.pa da vidimo čiji je bolji...mob naravno...tj kamera...tj...
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

kutijagreha
Banned
Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
:: Telefon na pipanje
Kontakt:

Post od kutijagreha »

blackwhite, :lol: :lol: Ne moze ako se slika prekidac na zidu,ili ako se slika paklica cigareta da vidis kvalitet same kamere,ili da pravis test. Ajmo sada svi da slikamo jabuku. Nece kod svakog da ispadne ista kolicina svetlosti. Kod nekog ce ISO da bude 50,kod nekog 150. Samim tim ne moze tako da se radi test,jer nisu isti detalji kada je je razlika u ISO.Jedino uzivo da se uradi test,gde je isto mesto,isto vreme,pa udri.

blackwhite
Mobil fan
Mobil fan

Post od blackwhite »

:lol: pa sta znam lupio sam ,mogli smo da probamo :D

SaleM hvala na odg. za senzor,malo me to i nervira iskren da budem..ali sad mi lakse,jer sam mislio da je na mom mob. neka greska :)

marko 0401
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 13. Sep 2006. 11:04
:: Z2

Sony Xperia Z2

Post od marko 0401 »

blackwhite napisao: Sto se kamere tice,ja mislim da su vam ovi pojedini sa foruma nabili koplekse ,koji znaju te cake oko podesavanja kad sta dodati,smanjiti obraditi,i okaciti ovde...
Ne, to kod mene nije slučaj. Na forumu zaista ima par likova koji se bas "opterecuju" slikanjem, imaju čak i dodatna sociva/pomagala kojim dodatno nabijaju komplekse ostalim članovima, pa su neki čak i razvili razne teorije o primercima Z2 telefona sa dobrim i lošim kamerama (pozdrav Sale ;) ), ali nisu oni kod mene krivi za ovo sto sam rekao.

Ja (cesto) nisam zadovoljan kako ispadne slika, ne zbog foruma već zbog same slike, često je slika mutna ili presvijetla, kamera ima problem sa landscape slikama rekao bih, kao da ne zna koji dio da zoomira i veći dio slike ispadne mutan. Našao sam bio negdje na netu review kamere koji ova dva problema upravo ističe kao najveće, i potpuno se slaže sa mojim review-om... :)

P.S.
Što se tiče proximity senzora, neka te to ne brine, to je standardna problematika kod Z2. To i još par problema, postovao sam ranije bio link sa najčešćim problemima koji se prijavljuju kod Z2:
-proximity senzor
-prekidanje veze uz biip zvuk
-knock "budjenje" ne radi dobro (rešenje, mora da se klikne na potpuno isto mjesto oba puta da bi ovo radilo bolje)
-slab(iji) zvuk

To je nešto na šta su se ljudi najčešće žalili. Ima jos nesto cini mi se... Ne mogu da se setim sad...

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Sale_M »

Bilo je teze napravti dobru landscape fotku sa 4.4.2,sad je kamera bolja sa peticom,ali evo cak i sa 4.4.2 slika koja je slikana bas kao landscape scena u podesavanjima :)

Slika

marko 0401
Mobil fan
Mobil fan

Post od marko 0401 »

Sale, nije losa ova fotografija, mada i na njoj ima dosta mutnog (ono drveće u pozadini je komplet zamuceno)

Ali i pored toga, bilo bi ok kada bi svaka fotografija bila ovakva, kada ne bi morao da ističeš ovu fotografiju. Ali kada je svaka 5-10 ovakva i kada moras da se namučis da bi dobio ovo, onda to nije to.

Nego da ne smaramo sa kamerom ;), telefon je odličan, kamera može da prodje...

marko 0401
Mobil fan
Mobil fan

Post od marko 0401 »

Ljudi, koja vam je temperatura na stand by? Znaci konektovan na mobilni net i viber, 7 accounta aktivno na auto-sync (face, gmail 2 maila, dropbox, viber, google, whatsapp...)

Resetovao sam tel juce, sve pobrisao i ponovo se instaliralo sve osim par apps koje sam uklonio, imam 25 aplikacija instaliranih.

Meni je temp 46-47C, kada nista ne radim znaci, cini mi se da je tel topliji nego inace. Koja je vama temperatura??

m@c|-|oR
Expert
Expert

Post od m@c|-|oR »

Tu nešto dobrano nije u redu.
Vidi sa WLD ili GSAM ili BBS šta ti radi u pozadini.
Meni je posle Antutu testiranja bilo oko 40, ali je odmah nakon toga palo na 25-30.
Kineska Poslovica

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Sale_M »

I meni je oko 30c u mirovanju.
@machor jesi se bacio na citanje teme ovde ili na xda? :D

m@c|-|oR
Expert
Expert

Post od m@c|-|oR »

Sale_M, zasad samo pratim nove poruke.
:)
Posle prvog pražnjenja baterije (preko tri dana ?!?!?) dozvolio sam instalaciju 5.0.2, sad uživam u njemu malo.
8)
Kineska Poslovica

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Sale_M »

Samo uzivaj,a za bateriju je dokazano da je jedna od najjacih. 8)

m@c|-|oR
Expert
Expert

Post od m@c|-|oR »

Čuo sam da je dobra, ali ovo stvarno nisam očekivao...
Ja nisam neki "power user", ali sam stvarno prijatno iznenađen.
Kineska Poslovica

marko 0401
Mobil fan
Mobil fan

Post od marko 0401 »

m@c|-|oR napisao:Tu nešto dobrano nije u redu.
Vidi sa WLD ili GSAM ili BBS šta ti radi u pozadini.
Meni je posle Antutu testiranja bilo oko 40, ali je odmah nakon toga palo na 25-30.
Meni ispod 37-38C° ne pada.
Instalirao sam GSM Battery Monitor, jesi na taj app mislio? Ove druge dve sto si pomenuo ne mogu da nadjem na play-u...

Odgovori