K800 sve pohvale

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

ma cinjenica je jedna da kod telefona nebitno koi se radio imas i aparat i kameru i telefon a u principu nemas nista.. ili samo telefon sa mp3 playerom.... pa uzmi recimo digitalni samsung aparat od 200 evra koi ima recimo 6.5 mega p. ima 3 incni displej (a da ne govorim stabiliz. slike, fokus, makro mod, i video klip 640x480 30 b.rate) i ubaci obicni software za telefon od nekih 30 evra i taj savrseni "telefon" nebi prelazio 250 evra a vako.. ispadne monopol trzista i to je sve, sa ovim se ide u dubiozu mobitela prema tome ...stvarno ne treba dalje raspravljat :chytry:

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

napalm death, u pravu si za telefone ali svejedno tako stvari stoje i nikada nece ni jedna kompanija izbaciti savrsen telefon koji bi dugo drzao paznju vlasniku da ga ovaj ne bi menjao za bolji i savrseniji to su sve gluposti i trka sa tehnikom u kojoj naravno onaj ko nema dovoljno novca zaostaje....ali kome sve to treba? 8)
5130+Koss the plug....

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

@lobachewsky: ce da vidish ti boga svoga kada budesh video cenu :P :P :P :P
Masterokrata napisao:kupiti k800 da bi rekao kako imas fon sa 3.2mpx kamerom je stvarno glupo.
Nije ti ovo nokija da je samo cifra u pitanju! Ovde nije 3.2mpix samo reklama nego je i na delu. Skroz opravdano!

@all: ne bih ja dao k800 ni bez kartice za w900! Jer dobijam samo bolji video a gubim bukvalno SVE!. A sto se tice zvucnika na k800, toliko ste ga nagrdili kao da ga je SLOBODA CACAK pravio, a kada je bilo pitanje kakav je zvucnik od 6630 kao "super je, ja sam zadovoljan!". Ja nisam nesto mnogo cuo zvucnik od k800, ali rekao mi je drug da mu se svidja zvucnik i da je glasniji nego kod k750 ali kada pojacash do kraja onda se gubi na kvalitetu (sto je normalno! i sto je karakteristika zvucnika kod svih telefona).

Toliko od mene i recite vi sta hocete ali K800 >>>> W900 i uvek ce biti tako.
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

Dario, e kad se neko ne razume pa odvali to je strasno... znaci kao sto sam vec i rekao k800 ima SAMO kameru bolju i tu je kraj... w900 je u ostalim karakteristikama za mene zakon... dzojstik je izbacen sto je glavno.
I nemoj da diras Nokia-u :uhuh:
Nisu Nokia telefoni dzabe na ceni i glasu. 8)
5130+Koss the plug....

EnricoAdams
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 02. Apr 2006. 17:04

Post od EnricoAdams »

@napalm death

Е да је све тако као што ти кажеш...
Не може у таквој варијанти све да се угура у неку нормалну величину, да ради како треба и да има нормалну батерију. Ево погледај само Nokiu N93, видиш колико се телефон повећао само због тог оптичког зума. Није баш да намерно неће да избаце идеалан уређај, ево нпр К750 је био нешто најближе идеалном телефону у његово време...

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Polako ajde sad ce te vi da upropastite temu krenuliste da pretvarate ovu temu u SE vs Nokia.Nema svadje vracamo se na temu o k800i :wink: :) 8)
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Evo, dok cekamo da se okace slike, na GSMAreni (ko nije video) su vec poredili K800 kameru, sa drugim modelima:

K800 vs N73 vs D900
K800 vs K750 vs N80
K800 vs N93
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

ma moja poenta nije bila da se ubace desetine megapiksela u kamere ili neki 4-5 incni displeju, moje misljenje je da ostanu mobiteli kakvi jesu al samo ono naj vaznije.. ????? sta je to onda toliko skupo ???? u poredjenju sa ostalo tehnikom (dig. aparata, kamera, mp3 player... i sotalo) al nebitno ..nije to tema ovoga nego..

..st ose tice poredjenja malo sam iznenadjen.. razocarao me je d900, moram priznat da je jako solidan ako ne i odlican makro mod kod k800 al po meni sudeci, naj zivlje slike i boje na slikama ima n73 u toj klasi poredjenja, al opcenito na testu pobjedjuje n93.. jos uvjek sony e. ima problem sa tim zrnastim slikama a to je slabiji CCD cip

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

N95 rules :D a poredjenja tipa W900 & K800 :uhuh: :uhuh: mislim stvarno...
:wink:
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

EnricoAdams
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od EnricoAdams »

@napalm death

Е има једна фора код те N73 која ме изузетно нервира. Наиме тај телефон природне боје са слике коју прими сензор намерно чини доста топлијим и живљим. На крају добијамо неприродну слику која на први поглед делује пријатније. Мени је то баш ниска и циганска фора и није нешто што очекујем од фирме као што је Nokia. Што се укупног утиска тиче N73 је одличан телефо, али му та "ниска" фора и недостатак правог блица у мојим очима поприлично смањује вредност овог телефона у области фотографије. И није ми баш јасно на које зрнасте слике код К800 мислиш? На оном поређењу при 200% увећању Nokia је та која има доста зрнастог шума. K750 је имао сличних проблема али је на К800 све то исправљено. Иначе К800 има доста оштрије и природније слике од N93, а сваки од упоређених апарата има CMOS а не CCD чип.

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

EnricoAdams, mislim da se tema zove k800i ajde da pricamo o njegovim slikama jer ova tema nije o n73,ima nekog ko brani nokiju i n73 a neko ko brani k800i i SE.Tako da ovim komentarima mozes da dovedes do svadje.Neko misli da su slike na n73 bolje nego na k800i,neko misli da su bolje k800i slike nego na n73.Ja nisam cuo za izraz za fotografiju da je ciganska fora :? N73 i nije telefon koji je pravljen za slike,mislim da nokija vise ide da napravi telefon koji ce biti vise za sve funkcije od kojih je najglavnija symbian.Tako da mislim da ostavimo sa strane nokiju pricamo o SE k800i :wink: 8)
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Ovde se samo prica o kameri na telefonu kao da je to najvaznije.Kao da niste videli koliko su sada jeftini digitalni fotoaparati.Kamera sluzi da zabelezi neki iznenadni trenutak kada se ne nosi digitalac ili za zavitlanciju a za to je dovoljno i 1,3-2 mp.Naravno da cu na more,izlet,svecanosti,putovanja nositi digitalac a ne samo mobilni jer nijedan mobilni telefon NE MOZE zameniti fotoaparat.Mislim da je bolji k-800(ako vam ne smeta onaj odvratni dzoistik i ocajni video) nego W-900 ali nijedan ne vredi kupiti po ovim cenama.(p.s.Dario,sta fali Slobodi-Čačak?)
LG G2 Black,16GB

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

milan91 napisao:Neko misli da su slike na n73 bolje nego na k800i,neko misli da su bolje k800i slike nego na n73.
Nema tu sta neko da misli, tu se tacno zna sta je bolje! samo sto neki ljudi koji imaju n73 ili su nokia fanovi i voleli bi da imaju n73 kazu tako i ubedjuju sebe a i ostale! (a imaju i podlogu za to jer je to kao CARL ZEISS OPTICS, iako to nista ne predstavlja.)

@angel_of_love: niko nije rekao da je to kompletna zamena za digitalac. To je mobilni, ali je dostigao te mogucnosti da moze da "bude koristan" a ne kao i pre npr. 6230i, 6630, k700... itd... koje su samo igrarije. Niko nije rekao da sada kupish k800 i ne treba ti vise digitalac i da idesh na more sa k800 i miran si!.

edit: nisam video poruku:
@lobachewsky: evo ti jedan pravi review:
http://www.newmobile.nl/eur/en/news.php?news_id=caf44d
A ne te gde gledamo slike i na procenjujemo "koja je kamera bolja" na osnovu WB-a (tj. koja ima "realnije" boje) i koja je lepsa na oci, jer tu koriscen AUTO WB i svaki mobilni moze da omashi (a onda se slika ponovo), ali to oni nisu radili vec su dosli na mesto za slikanje i uzeli svaki mobilni u ruke i kliknuli na dugme za slikanje, nista vishe. Zatim pogledali slike, okacili na net i rekli su koje im se vishe svidjaju!.

EnricoAdams
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od EnricoAdams »

@milan91

Колико сам ја приметио тзо су нека поређење где је између осталих учесник и К800, тако да не верујем да је off-topic. Квалитет фотографије није ствар укуса, једино оно буџење боја код N73 може тако да се протумачи, вероватно ће се неком свидети шаренија слика иако те боје нису природне. А када сам рекао циганске форе, мислио сам на то побољшавање боја које их чини живљим и шаренијим него што јесу. Када него на тај начин покушава да направи свој производ бољим то ја зовем циганском фором, вуче ми мало на бувљак :) А тачно је то да је N73 тренутно можда један од најбољих и најкомплетнијих телефона на тржишту.

@AnGeL oF LoVe

Ево сада ћу изнети неки сасвим субјективан суд по питању камера у мобилним телефонима. Мене лично страшно нервира када имам много gadgeta уз себе које ми праве џепове све набуџенијим и о којима морам да мислим, пазим итд. Исто тако мени се кроз искуство показало да никада нисам имао камеру поред себе када ми је била потребна. Због свега тога ја сам одушевљен тим концептом "све у једном". К800 диже тај концепт на још виши ниво са својом камером која може за незахтевне кориснике да одради 95% посла као и посебна дигитална камера. Практично не заузима додатно место јер мобилни увек носимо уз себе, а обједињује телефон, камеру и МP3 player. Све то није баш идеално одрађено, али сам бар сигуран да у 95% случајева нећу доћи у ситуацију да ми недостаје камера.
Иначе када би неко укомпоновао Nokiu N95 (дизајн, екран, па да кажемо и камера, димензије), Nokiu N93 (оптички зум), К800 (блиц и софтвер за камеру) и неки PocketPc (Windows Mobile), то би био уређај са којим би све остале дрангулије могао да убацим у фиоку и оставим их ту да чаме до краја времена :D
Ах пусти снови...

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

EnricoAdams

:ako je slika bolja kad se uslika recimo sa n73 i ako nokia koristi neki efekat da pojaca boju kod slike i ako ce slika bit dobra.. nevidim sta je tu lose, normalno jedino ako bas pojaca boju da izgleda toliko neprirodno od stvarnog predmeta onda OK nije ni to rjesenje

EnricoAdams
:stvarno nerazumjem neke ljude.. tema je k800 i ako se napravi poredjenje u vezi slika izmedju k800 i nekog drugog.. normalno da ce se rec da je losija kod k800 ako stvarno jest a normalno da cu spomenit telefon kod kojeg je bolja.. sta sad, ako je napravljeno poredjenje izmedju k800 i nekog drugog.. mormalno da moram spomenit taj drugi fon.. neznam sta to toliko smeta ljudima da se neki drugi fon spomene, pa barem je red, ako se govori oko k800 da se spomenu i neki drugi modeli ..pa nije k800 jedini telefon na svijetu..

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

EnricoAdams-Tacno je da je prakticno imati sve u jednom i da je bolje imati 2 mp u ruci nego 5 mp u fioci ali ne moze se tako nesto uraditi u jednom malom uredjaju.Ja bih pre kupio 6630 i Canon A-530 nego jedan K-800 i posle razmisljati kako ce se pokazati dzoistik,zasto nema optickog zuma i sl.
LG G2 Black,16GB

capitano
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 18. Avg 2006. 16:16

Post od capitano »

Dobro ljudi mozel iko da mi napise kako (sta) trebam da uradim da mogu prebaciti neki film il neki klipic na ovu prejaku masinu ?? Imam karticu od gigu i mislim da nema smisla da zjapi 8)
Jel treba neki program il je dovoljno samo convertovati klip u neki ( koji?) format ??

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

neznam u cemu je fazon prebacit klip.. kao i sve drugo, naravno, 3gp, mp4, i mislim MPEG format podrzava a ostalo.. prebaci pa provjeri sam
neznam u cemu je problem ili u cemu je razlika izmedju melodije, klipa ili slike kad se prebacuje

EnricoAdams
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od EnricoAdams »

@napalm death

Погледај тест за N73 на www.mobile-review.com и све ће ти бити јасно. Једноставно мени је много глуп тај фазон што буџе нереално живахне боје на сликама и надају се да ће тако да покупе поене у односу на конкуренцију, а што је најгоре то им и успева. И слажем се да треба до постоји што више тих упоредних тестова, тако се ваљда најбоље види шта ваља.

@AnGel oF LoVe

Ок то је твоје мишљење, ако можеш да постигнеш да твој апарат буде углавном уз тебе када ти је потребан онда је та твоја комбинација много бољи избор. Јбг ја сам из искуства укапирао да апарат никада није и неће бити уз мене када ми треба тако да су за мене мултифункцијски уређаји боље решење

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

@napalm death: sta si ti sada rekao leba' ti? (i btw pokusaj da pishesh "ne znam" odvojeno).

@capitano: skini My Phone Explorer za prebacivanje podataka (snacicesh se lako sa njim) a za konvertovanje clipova mozesh ImToo 3gp converter, mp4-converter, M3... itd... (potrazi malo forum i guglaj malo, naci cesh).

Mozesh da konvetujesh u 3gp i mp4 format (sto se tice videa), muziku bacash u mp3.
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

Odgovori