HPM - 70
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Symbian OS ● Symbian (UIQ) OS ● Windows OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Symbian OS ● Symbian (UIQ) OS ● Windows OS ●
- napalm death
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47
HPM - 70
Morao sam postavit ovu temu jer me ove sluske pravo umorise
Neki dan sam ih kupio i evo 3 dana se patim da ih nastimam ali neuspesno.. znaci, prosto ne mogu da ih nastimam u usi... stvaraju mi neki vakum u usim koji je vuise nego neprijatan.. menjao sam sve 3 gumice i naj bolja mi je ona naj veca jer stvara naj manje vakuma ali je zato jako slab bas.. mozda bas zato
znam da moraju "hermeticki zatvoriti" uvo da bi se osetio bas ali su jako neprijatne (meni) i zamislite kad se stvori taj vakum da slucajno naglo povucete van ili vam neko trngne slusalicu, pa bubnjic bi mi izletio zajedno sa njom
znaci trazim savet koristenja doticnih slusalica i kako uspevata kod svojih sluski da slusate muzuiku
poz
Neki dan sam ih kupio i evo 3 dana se patim da ih nastimam ali neuspesno.. znaci, prosto ne mogu da ih nastimam u usi... stvaraju mi neki vakum u usim koji je vuise nego neprijatan.. menjao sam sve 3 gumice i naj bolja mi je ona naj veca jer stvara naj manje vakuma ali je zato jako slab bas.. mozda bas zato
znam da moraju "hermeticki zatvoriti" uvo da bi se osetio bas ali su jako neprijatne (meni) i zamislite kad se stvori taj vakum da slucajno naglo povucete van ili vam neko trngne slusalicu, pa bubnjic bi mi izletio zajedno sa njom
znaci trazim savet koristenja doticnih slusalica i kako uspevata kod svojih sluski da slusate muzuiku
poz
- kljaja
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pet, 30. Sep 2005. 21:43
- Kontakt:
napalm death, nazalost ne postoji nijedno uputstvo za koriscenje slusalica....ja posedujem isti komplet slusalica i odgovaraju mi default gumice one koje su vec nakacene...a druge su mi rezerva...inace slusanje muzike preko tzv bubica ostecuje sluh zvanicno potvrdeno...da bi se to sprecilo potrebno je praviti pauze na svakih pola sata...a usna skoljka se razlikuje kod svakog coveka tako da neko nemoze ni da ih stavi a nekom ulaze skroz....najbolje slusalice sa najfinijim i najkvalitetnijim zvukom kostaju mnooogo....zna se iz kojih razloga isto je i sa zvucnicima...ali da ne idemo u off 

SE P990i + 2gb Transcend Ulltra Speed bla bla...
N72 plus 128mb nije bas nesto al sluzi...
N72 plus 128mb nije bas nesto al sluzi...
napalm, zamisli da te zatvore u tzv."gluvu" sobu veličine 1mx2m i odvrnu ti mjuzu sa neke total shit mini-linije, otpale bi ti uši. Tako rade i hpm-70 (plug in). 99,99% korisnika su "oduševljeni", ja ne. Zvuk je dobar (ne i odličan) ali ta fora "vakuma" je neudobna (mislim, guraš nešto duboko u uši
) + nus-efekti (barem kod mene), čujem svoje korake, jednom sam slučajno
podrignuo, umalo mi bubna opna nije ispala
. Kupi lepo neke male kvalitetne sluške (ne plug ili in-ear) i uživaj, izdatak od 20-30 evra al'si godinama miran. 

zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm
Kada sam ih ja prvi put uzeo bilo mi je kao i vama bezveze, ali naviknesh se na njih veoma brzo, i posle par dana kada sam uzeo mp3 player sa "obicnim" sluskama, bilo mi je toliko bezveze sto zbog osecaja, sto zbog jacine zvuka i bass-ova (srecom mp3 player moze da pojaca jako zvuk pa mi je bilo dobro).
Drug takodje kaze: ja ne mogu da skontam sto josh prave te glupe slusalice koje rasprshe zvuk i sa slabim bassovima.
Kao sto vidish svako ima svoje misljenje o njima. Moj savet je da ih koristish par dana, nedelju dana (makar i protiv svoje volje), pa ce ti biti sasvim normalno cak ce ti posle biti glupo da koristish ove stare. I btw koristi one srednje gumice ili koje ti najvishe odgovaraju da mozesh slusalicu sto dublje da gurnesh (jer to i jeste poenta).
pozz
Drug takodje kaze: ja ne mogu da skontam sto josh prave te glupe slusalice koje rasprshe zvuk i sa slabim bassovima.
Kao sto vidish svako ima svoje misljenje o njima. Moj savet je da ih koristish par dana, nedelju dana (makar i protiv svoje volje), pa ce ti biti sasvim normalno cak ce ti posle biti glupo da koristish ove stare. I btw koristi one srednje gumice ili koje ti najvishe odgovaraju da mozesh slusalicu sto dublje da gurnesh (jer to i jeste poenta).
pozz

gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.
- napalm death
- Mobil manijak
sto se tice zvuka on je neupitan, mislim stvarno kad probas bar 10 min nakon njih svake sluske budu bez veze...
probat cu sto mi rece Dario, a i ostali, da ih malo duze koristim pa mozda se i naviknem.. trenutno su mi na onim sredjim gumicama pa.. videcemo kako ce se pokazat
iskreno ne zalim sto sam ih uzeo jer sam ih jeftino platio, 7 €, a ako nista barem cu imat uvek onaj prikljucak za sve 3 mm sluske
..nista, eto testirat cu pa vam javim
hvala velika svima
poz
probat cu sto mi rece Dario, a i ostali, da ih malo duze koristim pa mozda se i naviknem.. trenutno su mi na onim sredjim gumicama pa.. videcemo kako ce se pokazat
iskreno ne zalim sto sam ih uzeo jer sam ih jeftino platio, 7 €, a ako nista barem cu imat uvek onaj prikljucak za sve 3 mm sluske
..nista, eto testirat cu pa vam javim
hvala velika svima
poz
- fain2daniel
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
- Kontakt:
meni HPM - 70 ima slicnu udobnost koss'ovim bubicama tj vrh ili sam se ja navikao..ne bih ove nikad menjao 
ps: kad ih malo prosetas videces kako su udobne

ps: kad ih malo prosetas videces kako su udobne

Poslednja izmena od fain2daniel u Uto, 24. Apr 2007. 21:21, izmenjeno 1 put ukupno.
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3
Ljudi ono sto ste pomenuli za ostecenje sluha...je istina!!!!Ja sam ostetio sluh....kako sam skontao...Slusam muziku uvek na najvecem(nije uvek bilo tako postepeno sam dodavao jacinu)...e sad meni to nije glasno al kome god sam dao da proba sluske i ostavio na jacini kojom ja slusam oni su istog trena iscupali sluske i rekli da nisam normalan,da je prejako i dalje...
E sad koristio sam 3 SE walkman telefona svi sa HPM-70 i vec 4 meseca KOSS in ear sa SONY mp3 plejerom.IPOD-om i to je imalo efekta...Zato vam govorim ovo misleci samo dobro...okanite se tih vakuum sluski!!!!OZBILJNO TO MISLIM!!!!
Isao sam kod doktora i on je potvrdio da bash ne cujem kako treba...Kaze da nije problem veliki,ostecenje nije veliko ali da moram da mirujem i da ne slusam muziku glasno,da zaboravim na te sluske(koliko god kostale sve su iste...tj ostecuju sluh)...
Zato kupite neke koje pustaju zvuk iz okoline...pa ko hoce nek poslusa
E sad koristio sam 3 SE walkman telefona svi sa HPM-70 i vec 4 meseca KOSS in ear sa SONY mp3 plejerom.IPOD-om i to je imalo efekta...Zato vam govorim ovo misleci samo dobro...okanite se tih vakuum sluski!!!!OZBILJNO TO MISLIM!!!!
Isao sam kod doktora i on je potvrdio da bash ne cujem kako treba...Kaze da nije problem veliki,ostecenje nije veliko ali da moram da mirujem i da ne slusam muziku glasno,da zaboravim na te sluske(koliko god kostale sve su iste...tj ostecuju sluh)...
Zato kupite neke koje pustaju zvuk iz okoline...pa ko hoce nek poslusa
Ja moram definitivno na lecenje u ustanovu za odvikavanje od mobilnih telefona
- MilančeBGD
- Expert
- Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
- :: Sony Xperia U
- :: SE K800i
Pa ostecuju sluh ako odvrnes do kraja,ja sam imao dosta problema sa usima dok sam bio mladji,ali sad je sve uredu.Nego meni dosta smeta kad pojacam do kraja,meni prosto ne odgovara i ne mogu tako da slusam,dok sam imao k750i i 6630 ja uvek pojacam vise od pola sto je sasvim dovoljno,dok znam neke kojima to nije nista...
Jones, ti si sad ostetio sluh i tako je kako je,sad mozes da samo pogorsas jos vise ili da se smiris i da ti ostane tako kako je.Mozda i nisi ostetio ti,ne znam da li si isao na testove kojim se odredjuje da li si ostetio sluh,jer se pregledom kod doktora samo tako ne moze dokazati da li si ili nisi
Mislim da nema veze uopste to koje su slusalice,vec kao sto sam rekao jacina zvuka,neki preteruju u tome,i licno mislim da ce pre ostetiti neko sluh ko ima "obicne" bubice,jer taj koji ima obicne pojaca do kraja jer pola tvog zvuka "izlazi" napolje,dok na in ear taj zvuk ne izlazi napolje vec ide direktno do bubne opne,i samim tim ne treba pojacavati ko ludak...
Jones, ti si sad ostetio sluh i tako je kako je,sad mozes da samo pogorsas jos vise ili da se smiris i da ti ostane tako kako je.Mozda i nisi ostetio ti,ne znam da li si isao na testove kojim se odredjuje da li si ostetio sluh,jer se pregledom kod doktora samo tako ne moze dokazati da li si ili nisi

Mislim da nema veze uopste to koje su slusalice,vec kao sto sam rekao jacina zvuka,neki preteruju u tome,i licno mislim da ce pre ostetiti neko sluh ko ima "obicne" bubice,jer taj koji ima obicne pojaca do kraja jer pola tvog zvuka "izlazi" napolje,dok na in ear taj zvuk ne izlazi napolje vec ide direktno do bubne opne,i samim tim ne treba pojacavati ko ludak...
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...
- napalm death
- Mobil manijak
pojacas do kraja ?????? i to na w seriji.. hm..........
ja na onim orginalnim k750 sam slusao nesto vise od pola na naj vise pojacanom equalizeru (naravno lepo korigovanjem equalizera) a sad na ovim slusam na pola ili jedno polje vise od pola pojacano a equalizer spusten do pola ili malo nize od pola tako da je mi je to jako dovoljno i nekad na nekoj pesmi malo pojacam ali nema sanse do kraja...
inace imam ostecen sluh i bas ima ona melodija sto zuiji koju ne cuju likovi kojima je ostecen sluh a ja sam jedan od tih,... na zalost staje tuje ali kao sto rece milan91, sluh se vise ne moze popravit.. nha zalost
a vec se navikavam na sluske i nekako sam uspeo da ih nastimama a da imam i basa a da nije toliki vakum ali necete verovat i to kad ih gurnem skroz do kraja
ja na onim orginalnim k750 sam slusao nesto vise od pola na naj vise pojacanom equalizeru (naravno lepo korigovanjem equalizera) a sad na ovim slusam na pola ili jedno polje vise od pola pojacano a equalizer spusten do pola ili malo nize od pola tako da je mi je to jako dovoljno i nekad na nekoj pesmi malo pojacam ali nema sanse do kraja...
inace imam ostecen sluh i bas ima ona melodija sto zuiji koju ne cuju likovi kojima je ostecen sluh a ja sam jedan od tih,... na zalost staje tuje ali kao sto rece milan91, sluh se vise ne moze popravit.. nha zalost
a vec se navikavam na sluske i nekako sam uspeo da ih nastimama a da imam i basa a da nije toliki vakum ali necete verovat i to kad ih gurnem skroz do kraja
Pa neće "pre oštetiti sluh" AKO "pola tog zvuka izlazi napolje". Power koji "primaju" uši (i koji ih oštećuje) je tu istimilan91 napisao:i licno mislim da ce pre ostetiti neko sluh ko ima "obicne" bubice,jer taj koji ima obicne pojaca do kraja jer pola tvog zvuka "izlazi" napolje,dok na in ear taj zvuk ne izlazi napolje vec ide direktno do bubne opne,i samim tim ne treba pojacavati ko ludak...

Btw, Jones, ako si stvarno slušao W na max sa hpm-70

(no comment, moje mišljenje)
Jesam vala na max...Sa ukljucenim megabasom....Znate kako,vozim se svaki dan 2 sata na faks drndavim autobusom i da bi cuo muziku odvrnem do kraja...I valjda se usi navikle(citaj ostetile bubne opne) pa mi to bilo normalno...Vraga normalno...
Da kucnem u drvo situacija se poboljsava i doktor mi je rekao da je samo neka osetljivost na zvuk pogorsana da nije bash ostecenje nego neki receptori(nemam ni ja pojma)...MAlo sam rizikovao i posle nedelju dve stavio sluske i probao moju glasnu varijantu i bila mi je jaka
Evo bash danas sam probao i hvala bogu dovoljno mi je na skali od 0-40 na nekih 27 tako da nije loshe!!!Ali napominjem da ne preterujete...moze i gore da se zavrsi nego sto je meni!!
Da kucnem u drvo situacija se poboljsava i doktor mi je rekao da je samo neka osetljivost na zvuk pogorsana da nije bash ostecenje nego neki receptori(nemam ni ja pojma)...MAlo sam rizikovao i posle nedelju dve stavio sluske i probao moju glasnu varijantu i bila mi je jaka

Evo bash danas sam probao i hvala bogu dovoljno mi je na skali od 0-40 na nekih 27 tako da nije loshe!!!Ali napominjem da ne preterujete...moze i gore da se zavrsi nego sto je meni!!
Ja moram definitivno na lecenje u ustanovu za odvikavanje od mobilnih telefona
- napalm death
- Mobil manijak
- ovo ne kontamVlada Zem napisao: Btw, (ekvilajzeri) megabass rules (savršeno podešen - napalm&k750i, sorry).

a jos nesto, dai je neko primetio da slusalice bodju da krce.. znate ono nakon duzeg vremena jednostavno se poderu il sta vec pa se cuje ono ko sustanje ..mislim pitam kakav je kvalitete, jel jos uvek sviraju kao i prvi put ili se primeti slabost
- fain2daniel
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
- Kontakt:
fain2daniel, me too
Mada, iskreno ne slusam mnogo, ali recmo nekad( jednom u tri dana) slusam na maximali, ali najvise dvadeset minuta...
A inace, obicno slusam na stepen ispod "Crvene zone", bar je tako na w950... To mu otprilike dodje na nekih 70%. Iznad toga, plus na ekranu, koji se pritiska da bi se pojacalo postaje crven, sto je ocito neki znak, tako da retko idem u "Crvenu zonu" i uopste nemam problema...

Mada, iskreno ne slusam mnogo, ali recmo nekad( jednom u tri dana) slusam na maximali, ali najvise dvadeset minuta...
A inace, obicno slusam na stepen ispod "Crvene zone", bar je tako na w950... To mu otprilike dodje na nekih 70%. Iznad toga, plus na ekranu, koji se pritiska da bi se pojacalo postaje crven, sto je ocito neki znak, tako da retko idem u "Crvenu zonu" i uopste nemam problema...

iPhone + CX300
Probao sam zilion puta da "lepo korigujem EQ" i nijedna kombinacija nije zvučala lepo kao megabass (naravno, samo "čistokrvni" mp3). Nadam se da kontašnapalm death napisao:ja na onim orginalnim k750 sam slusao nesto vise od pola na naj vise pojacanom equalizeru (naravno lepo korigovanjem equalizera) a sad na ovim slusam na pola ili jedno polje vise od pola pojacano a equalizer spusten do pola ili malo nize od pola tako da je mi je to jako dovoljno i nekad na nekoj pesmi malo pojacam ali nema sanse do kraja...

- napalm death
- Mobil manijak
He, he, napalm, slutio sam da si "profi tip", zato sam ti u startu i rekao
I da ne bude off - izdržljive su hpm70, meni su izdržale skoro 11 meseci u fijoci, i to ispod gomile kablova, nema šta.
svima
probaj to, možda čuješ i srednje i visoke tonove extra, tj."skoro-natural sound" (na tom megabasu - ipak se Sony inžinjeri "malo više" bave tzv.produkcijom...)Kupi lepo neke male kvalitetne sluške (ne plug ili in-ear) i uživaj, izdatak od 20-30 evra al'si godinama miran.

I da ne bude off - izdržljive su hpm70, meni su izdržale skoro 11 meseci u fijoci, i to ispod gomile kablova, nema šta.

-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Sre, 06. Jun 2007. 14:19