K510i flash problem

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
Vlada88!
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 12. Okt 2007. 08:06

K510i flash problem

Post od Vlada88! »

Pokušao sam flashovati K510i uz pomoć XS++ i fajlova:
K510_R4EA031_MAIN_GENERIC_RED49.mbn,
K510_R4EA031_FS_S_E_EUROPE_RED49.fbn, i customa
CLEO_DORIS_CDA102459_3_S_E_EUROPE.
Međutim, nakon flashovanja firmware-a i FS-a, kada treba da se izvrši ubacivanje customa, javlja
Activating loader... i u toj fazi stoji neograničeno dugo. Pokušaji nastavljanja samo customizovanja davali su iste rezultate, kao i ponovljeni postupak ucelo...
Kada upalim telefon javi mi:
Configuration error.Please contact your network operator or service centre.
Pretpostavljam da je do problema došlo zbog neodgovarajućeg customa.
K510_CDA102459_3_R3A_Generic_South_East_Europe, a ako nisam i problem je u samom Brute forcingu bi li mi neko mogao dati savete kako i kojim programom da customizujem telefon.

Unapred hvala!

exotic
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 06. Okt 2007. 18:45
Kontakt:

Post od exotic »

1.proveri dal ti je cid isti tj 49
2.treba malo imati strpljenja da se upali a ne nije uspelo za 10-tak sekundi nece :shock:
exotic

Vlada88!
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 12. Okt 2007. 08:06

Post od Vlada88! »

:roll: Pa dobro,,nisam baš toliko izgubljen slučaj, proverio sam bio cid i pustio ga da radi čak 20h. Rešio sam problem, hvala u svakom slučaju.

Nije bio problem do customa, već do XS++-a - naime, v.1.68 iako je uspešno radila na boljim telefonima,ima neke bugove koji ga onemogućavaju da uspešno customizuje k510i, a verovatno i još neki od modela - nisam jedini, napecao sam još slučajeva na jednom hrvatskom sajtu, koji ne bih da reklamiram, ali oni još nisu došli do rešenja :D . Zaključak: u novoj verziji XS++v2.2 otklonjeni su ovi bugovi, i radi bez problema - samu customizaciju odradio je za desetinu sekundi.

Glenss
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 14. Okt 2007. 02:14

Post od Glenss »

zdravo, Vlada88
da li bi mogao (hteo) da mi pomognes da nadjem fajlove za fleshovanje k510?
naime, moj cale ima Tmobile sw, pa ga to mnogo baguje :)
ne mogu po ceo dan da ga slusam kako ne razume sta fon hoce od njega :)
unapred hvala!
inace, provalio sam na forumima across Europa, da mnogi imaju problem na koji si se ti zalio (i resio)

Odgovori