SE na Cebitu...

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

SE na Cebitu...

Post od Akki »

Predstavljeni su zvanicno sledeci telefoni K750 aka CLARA, J300, K300, Z800, K600 i W800 aka WALKMAN... kao i brojni dodaci... :D :D
Uskoro opsirnije i slikice... 8) :wink:
(nemam vremena sad)
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Evo i K750 poznatijeg kao CLARA...

Slika

TFT, 256K colors,176 x 220 pixels
Memory Stick Duo card slot (64 MB card included, accepts up to 2 GB)
2 MP, 1632x1224 pixels, video, flash, autofocus
MP3/MPEG4 player...radio i tako to... :wink:

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

I izlazi u junu :D :D :wink: a ono sto ja cekam (doduse uzecu oba :lol: ) je W800 Walkman phone... Odusevljen sam... F-je sam ocekivao ali 2 mpx kameru nikako... i jos izgled kakav je... VRH... a podrzava i flight mode kada se tel gasi i baterija traje 30ak sati slusanja mp3 muzike ili fm radio... a dobija se 512 mb ms duo pro kartica uz njega i sooper sluske kao za discman-e... :lol: :D :D
Ja sam odusevljen... mislim da je SE ovim prevazisao sebe... :wink:
evo slike W800

Slika

Dexter
Expert
Expert

Post od Dexter »

E upravo sam hteo da okachim ovu sliku i da ga pohvalim....
Mnogo mi se svidja W800...i K750 naravno...ali W800..mnogo me iznenadio...
I da video sam josh dobijesh karticu od 512mb uz njega...ejjj.... :mrgreen:
Bash je dobar...pogotovu shto nemorash da nosish vishe discman ni mp3 player...

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

Ma na stranu to sto dobijas 512 mb ms duo... jesi li video sluske koje se dobijaju uz njega?? kao za discman... znaci zvuk ce biti VRH... a jos ima dodatak da se priveze na hi-fi i da pustas mp3 preko njega... a dizajn mi je extra...
Stvarno sam iznenadjen... :D

Nego Dexter ne odgovori ti meni na pp... :roll:

Wobby
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 12. Dec 2004. 23:02

Post od Wobby »

Nisam ocekivao ovako nesto od Sony Ericcsona!!! :roll: Pa ova dva telefona su vrhunac!!! Jos samo se pitam za cenu....dali ce biti ispod 500 e? :wink:
Ovaj post je pisan iskljucivo radi povecanja ukupnog broja postova u mom profilu i ni u kom slucaju ne odrazava moje stvarno misljenje o doticnoj temi.

X
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 23. Nov 2004. 21:52
Kontakt:

Post od X »

Telefoni su prva liga :D eh... jos da imaju symbian i pritom da kostaju oko 200 eura bilo bi super! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Qtek S100 WM6.1
Motorola MPx200 WM2002 fabricki

popste
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 12. Dec 2003. 09:48

Post od popste »

Pa ja sam rekao, kao i akki da ce SE do 2007 godine da zauzme neko od prva tri mesta. Mogu samo da pomislim koje telefone ce da izbace sledecag ceBIT-a ako su sada ovako napredovali. Mislim da ne postoji (u stvari sam siguran) da ne postoji ni jedan ,,obican'' (da nije smartphone) telefon koji je bolji od k750. Pa telefon je prava bomba... Ako se uopste moze nazvati telefonom. Onda ovaj music telefon, pa ne znam, moram ga imati cim izadje :lol: .

Jedina prava mana i najveca zamerka SonyEricsson-u je to sto ne proizvodi klasicne s60 telefone, a kada bi poceli, pa mislim da bi oni sa tim izbili na prvo mesto.

Iako sam odusevljen novim SE-om, opet cu prvo kupiti 6680 cim izadje jer je ipak to symbian ali ce imati ,,staru'' kameru od 1.3 mpx (u poredjenju sa 2 mpx na k750 nista)

Ludak
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 07. Avg 2004. 17:15

Post od Ludak »

Već duže vreme znamo za njih, ali ono što je meni prijatno popravilo utisak jeste 2.0 mpix. :mrgreen:

P.S. Da li ste znali da radio ima RDS, na K750i i W800? Impresioniran sam... :mrgreen:
U susret novim izazovima...

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

Pa da to sam i ja rekao.... dva mpx nisam ocekivao... gledao sam slike...extra izgledaju... pogotovo kada im se smanji rezolucija na screen size...
Da, imaju RDS... :mrgreen:

Dexter
Expert
Expert

Post od Dexter »

Da radio ima RDS...bash su dobri jedino shto mi se chini da W800 za sada postoji samo u ovoj boji...
A mislim da je W800 bolji od K750..u sushtini imaju iste dimenzije,tezinu,skoro iste funkcije ali W800 ima dodatno nabudzenu muziku....mislim da je tako...

Slika

miljex
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 23. Sep 2004. 09:50

Post od miljex »

Mislim da SE neće imati konkurenta u klasi "običnih" telefona, :idea: ali primjetio sam da Nokia sve više forsira svoje "pametne" telefone, što nameće pitanje jel to strategija firme da zaj..e sve ostale proizvođače da pomjeri mobilnu telefoniju na symbian isključivo :?: :!: sad imamo symbian na preklop, modni, poslovni još da izbace sportski i to je sve.

Jer realno kakve su šanse telefona koji nije symbian a mnogo je skup, odnosno konkretan primjer s700 je skuplji od 6630 tako da on postaje exkluziva (što i jest) ali od toga SE ne može da živi :wink:

Recimo ja sam prodao 6630-ki za 2mj oko 25 komada, za isti vremenski period sam prodao samo 3 kom. SE s700, a cijena je skoro ista.

SE je skup, dobar, obožavam ga ali je skup, nešto kao Samsung, samo je SE potpun. Mislim da hoda po tankoj liniji uspjeha i neuspjeha :lol:

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

Jedina razlika je koliko ja znam u sales paketu i u tome sto W800 pusta i AAC a k750 ne... sve ostalo je isto... e da W800 moze da radi samo kao mp3/fm plejer i moze da pravi play liste... :wink:
A to sto je muzika dodatno nabudzena je zahvaljujuci extra sluskama koje se uz njega dobijaju... :wink:

PA pazi kada dobijes sve te opcije u ne symbiana telefonu, aj da kazem 80 % ljudi nece ni uzimati smartfon telefone, pogotovo ne u inostranstvu, gde se ne koristi u toj meri kao kod nas piratski softver... jer ti kada instaliras piratski softver i on ti zezne tel ne mozes ici u ovlasceni servis...pa moras da trazis negi marokanski... i zbog toga slabo ko instalira piratske softvere...a moras svaki programcic da platis...
Nije nase trziste merodavno za ocenjivanje uspeha nekog telefona...
Ja mislim da ce uskoro opstati samo hi end smartfoni tipa 6630, P serije i komunikatori, a da ce sve ostalo manje vise biti obicni telefoni koji su po f-jama sve blizi smartfonima...
A zasto nokia gura symbian telefone, pa jednostavno ne moze da isprati sve u ne symbian segmentu... :wink:
ali da ce prestati da pravi ne symbian telefone nece... :wink:

sasa-SE
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 14. Jan 2005. 19:56

Post od sasa-SE »

telefoni su ludilo! 8O 8O 8O !! btw k750 podrzava aac,ako ga podrzava k700 sigurno ce i k750! logicno!!!! :D :D

k750 izlazi krajem aprila pocetkom maja tako kazu ljudi koji su dobili mailove od SE-a!!! jednostavno ih pitate i oni odgovore!! :D :D

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

Pa u press release-u pise from Q2... to znaci od aprila pa do juna izlazi... sad ja vise volim da kazem da izlazi u junu jer ce tada sigurno izaci nego da kazem izlazi u aprilu pa da ne izadje... bilo bi dobro da izadje kao sto si ti rekao ali nisam bas siguran... videcemo... E sad zasto ja kazem jun... pa W800 po nekim informacijama izlazi u septembu a isto tako iz SE su rekli da izlazi 3 meseca posle k750... sto prostom matematikom daje da k750i izlazi u junu... videcemo :wink:
Za AAC ne znam... neki kazu da neki ne... verovatno ce podrzavati, mada ja ne bih smeo da tvrdim... dok za W800 sam siguran... :D

sasa-SE
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 14. Jan 2005. 19:56

Post od sasa-SE »

dace Bog!!! :D :D inace mnogo vise preferiram w800!!!!! :D :D
Sony Ericsson je sve dokazao!!!!! :!: :!: :!: :!:

X
Entuzijasta
Entuzijasta
Kontakt:

Post od X »

Dali K750i i W800 imaju istu kameru?
Oba modela su super ali mi se vise svidja K750i.
Od pozadi lici na digitalac. :D
Qtek S100 WM6.1

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

Da, istu kameru... razlike su male, samo one koje sam naveo... izuzimajuci podrsku za AAC jer nisam siguran da li ce k750i podrzavati, mada je verovatno da hoce :D
Meni se mnogo vise svidja W800... uzeo bih njega... ali posto ne mogu da cekam verovatno cu uzeti k750i, pa posle W800... odnosno nije verovatno nego je sigurno... cak ne verujem ni da cu prodati k750i kada budem qpio W800 :mrgreen:

X
Entuzijasta
Entuzijasta
Kontakt:

Post od X »

Tebe bas briga kinta ti nije problem kao meni :| i ostalim smrtnicima :mrgreen:
Mozda bih kupio K750i za godinu ipo mozda dve kad mu cena padne na oko 220 Eura.
Qtek S100 WM6.1

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

Hehe, znas kako kazu, nekom je zivot majka a nekom maceha... :wink: :mrgreen: pasce k750i cena brze nego sto mislis... :wink:

Odgovori