Ubacivanje srpskog jezika bez fleshovanja u K750/W800

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
altas
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 19. Jan 2006. 15:39

Ubacivanje srpskog jezika bez fleshovanja u K750/W800

Post od altas »

Eh, konacno mi uspelo! A toliko je jednostavno:
1. Skinite ovde fajl koji sadrzi srpski jezik (sr.lng): http://rapidshare.de/files/28523412/sr.lng.html

2. Preko FAR Menadzera otvorite folder "Fs/tpa/preset/system/language". Videcete sve jezike koji se nalaze u sw vaseg telefona (npr. kod mene su bili hu.lng, ro.lng, ru.lng)

3. Izbrisite jedan *.lng fajl, a zatim fajl sr.lng preimenujte u ime tog fajla kojeg ste izbrisali i kopirajte ga u taj folder.

4. Upalite telefon i u podesavanja izaberite Srpski jezik.

Kod mene radi, osim menija Intenet servisi, gde su na pocetnoj strani ostale rumunske reci.

zorancd
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 18:53

Post od zorancd »

Jos samo kada bi objasnio svima ovde gde i kako se postavlja jezik koji si postavio, onda bi svima bilo jasnije !!!! HVALA !!!

altas
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od altas »

Pa valjda pise i ne pada mi napamet da uzalud trosim reci, jer je milion puta bilo objasnjavano kako se koristi Far Manager. Kome nije jasno nek ide na www.se-nse.com pa nek vidi sve od detalja do detalja.

n3mke@
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 24. Avg 2006. 10:42

Post od n3mke@ »

Mogao si bar da kazes kako da otvorimo taj Fs/tpa/preset/system/language folder a ne tu da se pravis da svi to treba da znamo...
5800 XM

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

pa lepo pise da se otvara preko FAR MANAGER-A kako bi drukcije.Off(Ili mozes da otvoris telefon nadjes to i tu ubacis,a kad skines taj fajl sa srpskim njega izvadis iz komp-a spakujes ga u nesto i ubacis tu u telefonu gde pise to) :lol: :D ;) :uhuh: :wink:
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

n3mke@
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od n3mke@ »

mislio sam kako da nadjem taj file.. posto ga nema kod mene, ali mozda je zato sto imam w810 ali to je isto sto i w800/k750i
5800 XM

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Bila je tema sa FAR MANAGEROM i bilo je sve objasnjeno,ako si lepo pratio dosao bi,ali ako si to sve radio i naisao si na folder koji treba da udjes i kad udjes pise da nema nista znaci da ne mozes,sigurno imas CID 49 telefon

n3mke@
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od n3mke@ »

Trazio sam teme ali nikako da nadjem nesto o far-u... ako mozes nakratko da mi objasnis gde da udjem samo, posto znam komande za far ali ne znam gde se u mom telefonu nalazi taj folder fs... hvala unapred
5800 XM

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

SE Flash Plugin nije bio kompatibilan sa w810, ne vidim da su ga dodali na listu, pa pretpostavljam da jos uvek nije... mozda gresim, nisam pratio dugo... :)
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

E onda jos nisu dodali ja sam mislio da jesu nesto sam prelistavao taj sajt i ucinilo mi se da su dodali,ali me to vise ne zanima jer sam prodao k750i :cry: :( :wink:

altas
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od altas »

Izvinjavam se, ne zelim nikog da osporavam, ali lepo pise u nazivu ove teme za koji je telefon namenjen srpski jezik. :roll: A na forumu vec pise kako se koristi FAR manager i postoji nekoliko tema o njemu. Ako je vec sve to pisano, zasto ponovo ponavljati sve iznova i iznova.

EnricoAdams
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 02. Apr 2006. 17:04

Post od EnricoAdams »

Јел ово само језик у менију или и Т9? Где може да се набави T9 ако не долази уз овај lng фајл?

altas
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od altas »

Samo jezik u meniju, nema T9 za srpski. Probao sam da ubacim hrvatski, ali se telefon svaki put resetovao kad bih ukljucio hrvatski T9 sa srpskim menijem.

EnricoAdams
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 02. Apr 2006. 17:04

Post od EnricoAdams »

Т9 за српски сигурно има, прочитао сам на сајту Т9, једино ако га нису пребацили за К750, што је по мени глупо, када има за Т610 требао би и за К750, све је то скоро исто. А јел можеш да даш неки линк са тим хрватским Т9?

altas
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od altas »

www.topsony.com - registrujes se i sacekas 24 sata od aktivacije. kad udjes u deo za clanove idi u Language files i skini EMEA_2 arhivu.

igorskaric90
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 24. Sep 2006. 17:43

Re: Ubacivanje srpskog jezika bez fleshovanja u K750/W800

Post od igorskaric90 »

Ljudi pomagajte imam se k750i sa R1CA021 ali ima cid 49 .jel postoji neka mogucnost da se ubaci Srpski?Unapred hvala

altas
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od altas »

Trenutno nema nikakvih programa ili pluginova koji bi mogli da citaju CID49. Ali trenutno se radi i na tome, sta da ti kazem, stay connected!

zeljkomatic
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 20:01

Post od zeljkomatic »

Pozz...

Mozes li ko staviti link za Srpski (sr.lng) jer onaj na rapidshare je izbrisan, ili posalji na mail

matic@va.sbb.co.yu

TNX!!

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 18. Jun 2006. 11:24

Post od rixxon »

@ATLAS: Mozda malo kasnim, ali kopajuci po FS u naleteo sam na fajlove (HTML) koje treba da editujes ako hoces da i u InternetServices rumunske reci zamenis srpskim:
FS/tpa/preset/system/wap/opmenu/...
Tu ces za svaki jezik naci po jedan folder.. Snaci ces se vec ti :-)
K750+W950+K550 (W610 SW)+More...

matrix77
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 26. Okt 2006. 08:23

Post od matrix77 »

Moze to da se odradi i pomocu GFlash mislim da je jednostavnije, samo se skine sa topsony EMEA2 fajl za vas model, zavisi sta imate K750 ili W800 (sadrzi sledece jezike en/hr/cs/sr/sl/sk). Evo kako izgleda za w800:
Slika

Odgovori