da li ikako treba bateriju formirati?3*12 sat ili treba mozda vise?
ili uopste ne treba?na forumima citam negde treba negde ne treba,negde je to fabricki neki da se puni pod 12 sati i sve ce biti u redu...odg mi da li je to i u slucaju sa k750 ?hvala unapred na odgovoru
K750i baterija
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Symbian OS ● Symbian (UIQ) OS ● Windows OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Symbian OS ● Symbian (UIQ) OS ● Windows OS ●
- MilančeBGD
- Expert
- Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
- :: Sony Xperia U
- :: SE K800i
- Lomnica_city
- Expert
- Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
- :: Alcatel Idol Ultra
- :: Nokia N82
Zar SE ne stavlja u svoje telefone samo Li-Pol baterije,imao sam ih nekoliko i ne secam se da je ijedan imao Li-ion a ipak su Li-Pol superiornije od njih!
Negde samo pise da prvi put treba napuniti bateriju 12 sati,ali ne za mobilne telefone,njihove baterije su vec fabricki formirane i napunjene do 40-60% kapaciteta,a ono za formatiranje je vazilo za skoro izumrle Ni-Mh i Ni-Cd baterije koje jos samo mozes naci u nekim daljinskim telefonima!
Pozdrav
Negde samo pise da prvi put treba napuniti bateriju 12 sati,ali ne za mobilne telefone,njihove baterije su vec fabricki formirane i napunjene do 40-60% kapaciteta,a ono za formatiranje je vazilo za skoro izumrle Ni-Mh i Ni-Cd baterije koje jos samo mozes naci u nekim daljinskim telefonima!
Pozdrav

- MilančeBGD
- Expert
- Lomnica_city
- Expert
Naravno,nelogicno je da predju sa konja na magarca,sto kaze nas narod!Ako nekog zanima zasto sam to rekao nek pogleda malo bolje poredjenja Li-Pol i Li-Ion baterija,dovoljno je sto su Li-Pol dobre za veci broj punjenja-ciklusa od Li-Ion,za razliku od Li-Ion,koje su rolovane i zapakovane u cvsto kuciste,Li-Pol su pljosnate i nije potrebno da stoje u cvrstom kucistu sto pojacava disipaciju toplote jer em nisu urolovane,em nisu u debljem i cvrscem kucistu pa se stoga brze hlade,itd...
SAMO jedna mana postoji kod Li-Pol ali,posto ne zivimo u Sibiru,za nas zanemarljiva,a to je da Li-Pol brze gube kapacitet na jako niskim temperaturama (nista drasticno),mada sumnjam da neko ostavlja telefon na terasi zimi na minus 25,ili ga nosi oko vrata van jakne po toj hladnoci!?
Pozdrav
SAMO jedna mana postoji kod Li-Pol ali,posto ne zivimo u Sibiru,za nas zanemarljiva,a to je da Li-Pol brze gube kapacitet na jako niskim temperaturama (nista drasticno),mada sumnjam da neko ostavlja telefon na terasi zimi na minus 25,ili ga nosi oko vrata van jakne po toj hladnoci!?
Pozdrav

e imam problem
stavio sam bateriju da se puni preko noci od 4 kad sam legao pa se punila do 10 dokle sam spavao,pritisnuo sam dugme +/- i pokazao je da je 100% i kad sam skinuo sa punjaca i pritisnuo +/- baterija je pokazala da je puna tek 95%!a samo sto sam je uzeo u ruke i posle 10 sek !da li je to normalno ili?mozda baterija ne valja? recite jer me stv zbunjuje

- MilančeBGD
- Expert
Slusaj i meni je tako bilo i provalio sam da se to tako dogodi kada punim na produzni jer sam na produznom imao puno potrosaca i mislim da nije dobijao potrebnu struju punjac,kada sam ga stavio direktno u zid i punio zavrsilo se punjenje pogledam 100% i posle skinem i tako je 100% drzalo 30min,i posle opalo na 99%.Probaj,a to sto pokazuje to je nekad netacno imali su mnogi probleme da im jednom pokazuje 35% pa onda 11% pa skoci na 40%. 

Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...
- Lomnica_city
- Expert
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
Auh bre Milane, kakve ti stvari pišeš (da ne upotrebim neki teži izraz)...milan91 napisao:kada punim na produzni jer sam na produznom imao puno potrosaca i mislim da nije dobijao potrebnu struju punjac

Razumem da si mlad i neiskusan, ali povedi malo računa, informiši se prethodno negde, neko će pomisliti da je nešto zaista tako kako ti pišeš. Ako nisi siguran, nemoj ni da se uključuješ u diskusiju, a svakako nemoj da deliš savete!

Baterija je počela da se puni oko 4 i završila je sa punjenjem oko 6 (recimo). Znači da ti je telefon do tih 10h radio kao da nije na punjaču i nije uopšte neobično da se baterija ispraznila tih 5%. Ako se na ovo još doda mogućnost (kao što reče Lomnica) da koristiš stariji firmver koji možda ima problema sa punjenjem, dobijaš krajnje normalnu situaciju.adriano napisao:da li je to normalno ili?
● PRAVILA FORUMA ●