Restartuje mi se komp kada ISKLJUCIM fon sa usb-a

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
Tipkaros
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 14. Sep 2006. 00:18

Restartuje mi se komp kada ISKLJUCIM fon sa usb-a

Post od Tipkaros »

Dakle ne znam sta se desava, ali izgleda da je problem nesto u mom kompu. Do sada sam probao samo 2 telefona da povezem sa kompom (w810 i k800) i sa oba mi se to desilo. Evo sta se tacno desi:
Prikljucim usb u komp, prikljucim telefon na usb, pojavi mi se u taskbaru da sam prikacio nesto na komp i sve je ok. Kad hocu da skinem fon sa kabla, kliknem u taskbaru ono safely remove hardware i onog trenutka kada skinem fon sa kabla (ili izvucem kabl iz kompa) kao da sam pritisnuo reset dugme! Komp se restartuje.
Mozete da zamislite koliko to iritira!!! Uopste ne mogu da koristim file transfer opciju zato sto ona zahteva da se telefon u jednom trenutku restartuje i cim se telefon iskljuci (pri restartovanju), meni se restartuje i komp (znaci kompu je svejedno da li sam skinuo fon sa kabla ili iskljucio fon) i onda dok se on ukljuci, ja onda nemam kao jos jedan hdd koji bi trebalo da bude fon. Znaci uopste ne mogu da koristim file transfer, samo phone mode.
E sad, sa w810 sam koristio WinXp SP1, i softver od tog fona (i ne znam koji usb kabl). Nakon svega toga, kada sam nabavio k800, formatizovao sam ceo hdd, instalirao WinXp SP2, instalirao softver od k800 i koristio kabl DCU-60. Sve se isto desava.
Inace, konfiguracija mi je:
cpu Intel P4 2.4 GHz
mb Asus P4P800
ram 1GB
hdd ima gomilu prostora
gph (mada ne vidim kakve bi to veze imalo, ali ajde) Gforce 6600.

Jel ima neko predstavu u cemu bi mogao da bude problem? Sve mi se nesto cini kao da je u pitanju neko podesenje u BIOS-u...

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

Sve pohvale za komp :wink: extra konfiguracija.....ko da sam ja sastavljao :D sem sto ja imam semprona....nebitno.....
U glavnom posto sam i ja nov sa SonyEricsson telefonom, meni se bio pre dan - dva totalno srusio sistem u pokusaju da povezem p910 na komp, kad sam reinstalirao sistem nisam imao kod sebe Win SP2, pa ga logicno nisam ni instalirao..... povezao komp i sve extra radi.....zalili su se jos neki ljudi na SP2, tako da prvo probaj da reinstaliras sistem bez SP2 a ako ni to ne upali prouci detaljno uputstvo o povezivanju telefona koje mozes naci u ovom podforumu
5130+Koss the plug....

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Jesi instalirao drajvere za njih ili si pustio da ga XP prepozna pa si se vodio onom:"Ma ima XP drajvere za sve...",jer ti drajveri NISU ni blizu onako dobri kao oni koje dobijes od proizvodjaca telefona sa PC Suite-om!?
Masterokrata,masina nije nista ekstra,mojne da se palis! :wink: Just a joke! :)
Sumnjam da je do SP2,odaaaavno postoji taj SP2 a ovo su NOVI modeli telefona,koja je logika da nisu kompatibilni sa necim sto je tu vec,koliko,jedno 2 godine ili blizu toliko!?
Najcesce su drajveri problem,mada moze biti i neki konflikt zbog same ploce,citao sam da su ljudima radili na primer USB uredjaji na 2-3 razlicita cipseta ali na jednom cipsetu nisu hteli ni pod razno ili uz probleme koji su resavani update-om BIOS-a ploce ili zamenom problematicnog uredjaja!!
Pozdrav 8)

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Masterokrata »

Lomnica_city, to za masinu je bilo zeza posto ja imam isto giga rama i 6600 :D
Tipkaros, mozda da pogledas na sajtu proizvodjaca novije drajvere za plocu? To ili update biosa mada mislim da je to drasticna mera :roll:
5130+Koss the plug....

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

Post od Koren »

Ne znam sta bih ti rekao sem da probas bez SP2, bar za pocetak, da vidis da li se i tada desava isto...
PozZ

ps giga ram-a i 6600GT :P :P :wink:

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

PRVO drajveri sa najnovijim PC Suite-om sa sajta proizvodjaca,onda update drajvera za chipset i BIOS-a ploce,sto oduzima nekoliko minuta i NIJE drasticna mera,bas naprotiv,a onda proba na kompjuteru sa SP1 da vidis da nije do samog Windows-a!
P.S. 512MB RAM-a i 9200 ATI Mobility! :P :P :P
Pozdrav 8)

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Masterokrata »

Ajde tamo svi na svet kompova forum :D Sta je bre ovo? Sad ce takmicenje ko ima bolji komp? Uzgled moja 6600td je kloknuta na GT tako da ne uzbudjujte se momci.....nije reklama ali graficka je cudo.....ili ja nisam zahtevan korisnik? Bitno je da sve igre rade....
E da Tipkaros, znam da ovo u vezi igara nisam rekao za dz.....ako nemas SP2 nece ti neke novije igre raditi npr Hitman :cry: :cry: :disgust:
5130+Koss the plug....

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Hitman,mmmmmmm njam njam! :oops: Tipkaros,javi kako je proslo,sigurno je jedno od tri navedena problem,tipujem najvise na drajvere i na samu plocu i njen cipset!
Pozdrav 8)

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Masterokrata »

Ha ha Lomnica_city, neko je rekao radeon :D :D to ne bi imao u kompu pa da mi daju za dz.....taman toliko i vredi ne samo 9200 nego sve ATI.
A da ti imas laptop :wink: 8)
Uglavnom Tipkaros, probaj lepo sve drajvere da instaliras i po mogucstvu novu verziju pc suite, mada bi i sa starom trebalo da radi fino..... proveri sve u device manageru i javi sta si uradio obavezno 8)
5130+Koss the plug....

Tipkaros
Novajlija
Novajlija

Post od Tipkaros »

Opa, razradila se tema. :)

Znaci ovako: Trebalo je prvo da naglasim da je fon maksimalno legalno kupljen u Svedskoj pre otprilike 5 dana (i to nekodiran) tako da sam uz njega dobio sve sto treba da se dobije uz fon. Softver koji sam instalirao je dosao uz fon i to je PC Suite 1.20.224. Instaliran je tako sto je prvo fon nakacen na usb i kada je Win prepoznao nesto novo, uputio sam ga na CD sa softverom (kako inace pise u uputstvu). Trenutna verzija softvera na sonyericssonovom sajtu je 1.20.237, ali iskreno, mrzi me da skidam to jer i ovaj treba sasvim fino da radi (kao sto i radi, jer ja lagano izadjem iz programa, lepo uzmem i safely remove hardver; tek nakon fizickog odvajanja od usb kabla se komp restartuje). Uostalom, ne zaboravite da nije radio ni onaj nesto stariji softver na w810.
Kada je u pitanju SP2, ja ga licno prezirem i vec 3 god koliko imam ovaj kompjuter, uvek sam instalirao onaj Xp koji ima SP1 u sebi (inace nemam Xp bez ijednog SP-a u sebi, imam samo taj sa SP1 i ovaj sa SP2), ali ovoga puta mi taj CD nije bio tu, bla bla bla nije bitno, pa sam instalirao ovaj sa SP2. Inace, u system requirements za PC Suite pise da je potreban Xp sa ili SP1 ili SP2 tako i nije bitno sto nemam Xp bez SP-a. A i jos jednom napominjem da kada sam imao w810, tada sam imao SP1, znaci nije do toga.
Izgleda da mi jedino preostaje da update-ujem BIOS i stvari za plocu, a za to veceras nemam vremena pa cu sutra. Cak i ne znam kako se to radi, moracu da konsultujem dobro staro uputstvo od ploce. :)
I da, prestanite da mi zezate komp :D . Imajte malo postovanja prema njemu, ipak je vise od 3 godine star. :) A od tada mu je malo dodat ram, malo promenjena graficka i to je to 8)
Ajd pa se javljam sutra.

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

Tipkaros, komp ti nije nista narocito ali trebalo bi takve sitnice kao povezivanje fona da odradi kao od sale :wink: sigurno je u biosu...probaj detaljno da bacis pogled na sve opcije i ako neznas da flashujes bios bolje bi bilo da pitas nekog da ti pokaze ili da nadjes neki tutorijal,na sajtu projzvodjaca u tvom slucaju asus naci ces zadnju verziju biosa kao i laksu varijantu flashovanja iz win,a jer je iz dos'a rizicnije da nesto sj...s i ubijes plocu 8)
Masterokrata, 6600gt je prosla svoje...ja bas vijam neku pci-e varijantu 7600gt ili atijevu x1600 pro za male pare :P
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Masterokrata »

fain2daniel, a sta ce ti to kad meni sve nove igre rade ili na max detaljima u 1024x768 ili u medium, ali mislim da mi fali ram-a. A ATI grafiku ne bi stavio da mi plate :P
AGP is not dead, ATI je krs, NVidia rulz.
A uostalom ni ne igram se, po meni je jos Oblivion pojam za igranje....svaki dan po sat vremena da se malko opustim i to je to. 8)
Tipkaros, ti moras obaviti update i Biosa i Drivera, i naci najnovije drivere za kabel i pc suite 8)
5130+Koss the plug....

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

Masterokrata, svako ima svoj stav o nekim tj. odredjenim stvarima :wink: i ne bih rekao da ce ti sve igrice ici na max detaljima sa 6600...pogotovo ove novije sa novijm engine'om koje tek sad trebaju da izadju i zahtevne su do j...
al smo otisli u off :D
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

ajde malo da okrenemo na shalu:meni se slichan problem deshavao na poslu sa kompom kad god iskljuchim bilo shta iz usb porta,sve dok nisam provalio da mi je dugme za restart chudno postavljeno bash ispod usb portova,a ispod njega power dugme,tako da kad god vadim usb uredjaj iz shteka,ja svojim "krompiricima"redomno zakachim restart dugme..... :D :wink:

znam da nema veze sa ovime ali me je chitanje ove teme bash podsetilo na to i slatko sam se nasmejao

pozdrav :wink:

Tipkaros
Novajlija
Novajlija

Post od Tipkaros »

Evo i mene. Update-ovao sam BIOS preko AsusUpdate (najnovije verzije) i skinuo sam i najnoviji Intel chipset INF software update za moju plocu i to je to sto sam nasao u vezi sa update-ovanjem ploce. I dalje je sve isto, cim izvucem kabl iz fona, restartuje se komp.
Uhhhh... znam da nema nikakve veze, ali ajde, skinucu najnoviji pc suite nesto kasnije. A cekaj, drajvere za kabl? Zar treba tako nesto? I ako treba, zar nije vec na onom disku sto mi je stigao uz fon?

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

pazi ovako,mozda upali,meni je tako upalilo i radi lepo i sa p910 i k750:

pobrishi sve shto si instalirao sa tog diska.restartuj komp.ubaci disk i pokreni instalaciju.kad prijavi da je zavrshio,prikljuchi fon preko usb i ostvai cd u drajvu.kad ka nakachish prepoznace ga i pokrenuti silne neke instalacije.pusti da odradi shta treba kao i bilo koja druga instalacija i on bi trebao sve da pokupi sa cda koji je,jelte,josh uvek u drajvu.restartuj komp

meni je posle ovakve procedure sve lepo proradilo :wacko:

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Masterokrata »

Pa dobro sve smo mu uglavnom pomenuli ali za svaki slucaj nek procita temu " Kako povezati SE sa racunarom" tamo je sve bas detaljno objasnjeno.
fain2daniel, pazi za engin kod novih igara se uopste ne brinem.....znas da ima igara koje su nikakve po izgledu a zahtevne ubi boze, sve je to do programera koji ako dobro optimizuju engine sve ce na manjoj zahtevnosti da radi......kad se samo setim Doom III 8)
5130+Koss the plug....

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Tipkaros, isključi u XP-u opciju "Automatically restart", da vidiš da li će se opet restartovati ili će ostati na tzv. BSOD-u (Blue Screen Of Death) u kome će možda pisati koji je drajver kriv. U Control Panel-u -> System -> Advanced -> Startup and Recovery Settings -> isključi Automatically restart...

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Cek malo,ja sam ukapirao da mu se ne prikazuje BSOD i da samo odmah restartuje,zar ne treba makar da se pokaze BSOD na trenutak pre nego sto se restartuje?Podsetite me malo,nisam imao tu"ludu srecu"da se srecem za BSOD-om duuuuugo vremena (jos kad sam jednom liku pokusao da instaliram XP na PII)!? :)
Pozdrav 8)

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Neće se prikazati BSOD ako je uključena opcija "Automatically restart". Postoji i druga varijanta, prilikom boot-a stisnuti F8 i u meniju izabrati "Disable automatic restart on system failure"...

Odgovori