Ocajne slike?
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Symbian OS ● Symbian (UIQ) OS ● Windows OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Symbian OS ● Symbian (UIQ) OS ● Windows OS ●
Ocajne slike?
Zasto su na SE telefonima slike ocajne...? Ovim putem mislim na k50i i w810i... ako malo bolje pogledate (tj. zumirate) primeticete da je slika sastavljena od malih kvadrata koji su veci od 1 px i zelenkaste boje...
- zavodnick
- Expert
- Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
- :: N8
- :: N95 8 Gb, Lumia 1520
Wlada, ne bih bas tako pricao. Slike sa SE telefona su bolje bile od bilo kojih drugih telefona, doduse sad su i Samsung i Nokia poboljsali kameru, ali odnos cijena-kvalitet kod SE i drugih telefona ne moze da se poredi!
Sto se tice tih zelenih kvadratica, to ti je samo do ekrana. Te iste slike prebaci na komp pa ces da vidis razliku!!!
Sto se tice tih zelenih kvadratica, to ti je samo do ekrana. Te iste slike prebaci na komp pa ces da vidis razliku!!!

Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!
- fain2daniel
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
- Kontakt:
Re: Ocajne slike?
Wlada napisao:ako malo bolje pogledate (tj. zumirate) primeticete da je slika sastavljena od malih kvadrata koji su veci od 1 px i zelenkaste boje...

svaka slika pri odredjenom zumu gubi na kvalitetu

One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3
SE blago receno super odlicnu kamericu.Naravno to je kamerica na telefonu,a ne telefon na kamerici
tako da ima odredjenih ogranicenja ali pri dnevnoj svetlosti slike se skoro ne razlikuju od prosecnoh aparata od 2mpx.Moras voditi racuna sto se tice zuma jer to je digitalni a ne opticki zum tako da se trudis da sto manje ga koristis

- napalm death
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47
Re: Ocajne slike?
blago receno ne treba lupetat, uzmi sve telefone sa 2mp i uporedi pa ces vidjet koje su bolje slikeWlada napisao:Zasto su na SE telefonima slike ocajne...? Ovim putem mislim na k50i i w810i... ako malo bolje pogledate (tj. zumirate) primeticete da je slika sastavljena od malih kvadrata koji su veci od 1 px i zelenkaste boje...
sto se tice zumiranja kao sto ti je receno, zoom nije opticki vec je digitalni, zoomiranje se postize softverski a ne hardverski ili mehanicki..
Kao što Napalm reče, uzmi sve telefone sa 2mpix (i mnoge digitalne fotoaparate sa 2mpix!!!). Umiri ruku, dobro fokusiraj... Podesi kvalitet na FINE a ne na NORMAL... I ne gledaj slike na telefonu, pa čak ni na računaru. Kad ih odštampaš na dobrom fotoštampaču, onda možemo da pričamo o kvalitetu fotografija. E sad, možda si ti baksuz pa ti je zapao neki loš primerak (hardverski ili softverski) u tom slučaju 

K750+W950+K550 (W610 SW)+More...
Slike sam gledao na kompu. Tj. gledao sam ih u testu za W810i... A kada sam zumirao moju sliku (uslikanu 2mpx kamerom) video sam veliku razliku. Pokusacu da objavim to ovde...zavodnick napisao:Wlada, ne bih bas tako pricao. Slike sa SE telefona su bolje bile od bilo kojih drugih telefona, doduse sad su i Samsung i Nokia poboljsali kameru, ali odnos cijena-kvalitet kod SE i drugih telefona ne moze da se poredi!
Da, ali ovo iako je sitnica, puno mi smeta, zato sto se bavim nekom vrstom fotografije, pa ako slikam nesto, zeleo bih da fotografija bude super, a ne ovakva...fain2daniel napisao:![]()
![]()
svaka slika pri odredjenom zumu gubi na kvalitetu
Jos uvek nisam kupio mobilni, zbog ovoga se dvoumim, inace planiram da kupim ili W810i ili neki drugi sa boljom kamerom...dmihalj napisao:SE blago receno super odlicnu kamericu.Naravno to je kamerica na telefonu,a ne telefon na kamericitako da ima odredjenih ogranicenja ali pri dnevnoj svetlosti slike se skoro ne razlikuju od prosecnoh aparata od 2mpx.Moras voditi racuna sto se tice zuma jer to je digitalni a ne opticki zum tako da se trudis da sto manje ga koristis
- ______________________________________________________________
izmenio b_udder:: nemoj slati postove jedan za drugim - koristi opciju "izmeni"
- McLaren F1
- Ex-Moderator
- Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
- :: LG G2
- fain2daniel
- Mobil manijak
- Kontakt:
Sto jest-jest telefon je bolji ali moras voditi racuna da je skuplji i da ako hoces dodatne memorije trebaceti jos para jer uz njega ne dobijas nista.Tako da je pitanje do koliko para ti planiras da odvojis za telefon,pa onda da ti se kazemo koje je resenje najbolje.Moja preporuka za do 230e je definitivno w810i.
- napalm death
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47
pa dobro, ni meni nevalja w810, recimo nema satelicku, nema mikrovalnu, nemogu noge oprat sa njim..
ma kakva fotografija, ako cemo o tome, ja se licno bavim fotografisanjem i jos nisam presao na digitalni aparat vec imam CANON eos300 koji ima film, naravno, koristim i samsung s600 digitalni al nije to to.. prema tome nemoj majket lupetat zamisljat, predpostavljat il sta vec...
nemoj ga ni kupovat i gotovo

ma kakva fotografija, ako cemo o tome, ja se licno bavim fotografisanjem i jos nisam presao na digitalni aparat vec imam CANON eos300 koji ima film, naravno, koristim i samsung s600 digitalni al nije to to.. prema tome nemoj majket lupetat zamisljat, predpostavljat il sta vec...
nemoj ga ni kupovat i gotovo
Imam profi digitalac, ali samo 4 mpx, nego sam hteo nesto prenosivo, jer mi se kamera ne nosa po gradu itd. Pogledaj moj sajt za neke fotografije http://www.artofwladimir.uni.cc, a posto imam problema sa MySQL bazom pogledaj ovde http://bluew0lf.deviantart.comrixxon napisao:Wlado, ako se baviš fotografijom, onda zaboravi na kameru na telefonu! Kupi profi digitalac!
Hvala svejedno!
Poz
dmihalj ::
U tom rangu zaista nemas bolji telefon,tako da ti zaista toplo preporucujem se w810i ne samo da ima najbolju kameru vec i najbolju reprodukciju mp3-a(walkman serija),dobijas karticu od 512mb,odlican ekran,softver...Zaista za te pare ne mozes naci bolje.
pozz
Hvala, bas zato sam hteo da ga kupim (zbog mp3a), a malo me je odbijala ta kamera. 80% cu ga kupiti Hvala
McLaren ::
Ako hoces jednu od najboljih (ako ne i najbolju) kameru na telefonu uzmi SE K800,mislim da ces promeniti misljenje o fotografijama napravljenim sa SE telefonima!
E, K800 je malo skuplji, mada verovatno cu kupiti W810i, nema veze za kameru
Spojio:gameforce:može to sve u jednom postu

- fain2daniel
- Mobil manijak
- Kontakt:
Wlada: Pogledao sam slike sa linka koji si dao. Nice Work! Zaista ima sjajnih fotografija!
Siguran sam da će ti neki od SE modela (2mpx, autofokus, makro mod) dobro služiti u tvom radu!
(naravno ne kao osnovni već kao dodatni aparat, koji je uvek pri ruci!)
Nemoj da te ovo odvrati od kupovine, ali imaj na umu da je senzor odličan, ali je optika skromna (zbog malih dimenzija optički sistem sastoji se samo od jednog sočiva, tako da nije iskompenzovan i neizbežno se javlja distorzija slike). (Nekad bejah u tim vodama, još uvek imam Zenita i ruski Raduga - UPA aparat za povećavanje, al neće ni jedan muzej da otkupi
)

Siguran sam da će ti neki od SE modela (2mpx, autofokus, makro mod) dobro služiti u tvom radu!
(naravno ne kao osnovni već kao dodatni aparat, koji je uvek pri ruci!)
Nemoj da te ovo odvrati od kupovine, ali imaj na umu da je senzor odličan, ali je optika skromna (zbog malih dimenzija optički sistem sastoji se samo od jednog sočiva, tako da nije iskompenzovan i neizbežno se javlja distorzija slike). (Nekad bejah u tim vodama, još uvek imam Zenita i ruski Raduga - UPA aparat za povećavanje, al neće ni jedan muzej da otkupi

K750+W950+K550 (W610 SW)+More...